- Μηνύματα
- 9.887
- Reaction score
- 13.188
Η κινούμενη επιφάνεια ενός μεγαφώνου 15 ιντσών είναι περίπου 3,6 φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός των 8 ιντσών.Πάντως αν θέλουμε να μιλήσουμε για μεγέθη,ας ακούσει κάποιος το 801 με το 15ιντσο (και την λίγο μεγαλύτερη καμπίνα) και μετά ας ακούσει τα ανάλογα 802 με τα 2 8ιντσα.
Έχει καμιά σχέση του σεισμικό χαμηλό του πρώτου με το δεύτερό;
Και μιλάμε για παρόμοιες σχεδιάσεις....
Επιπλέον είναι εντελώς διαφορετικές οι επιλογές συντονισμού της καμπίνας και του σωλήνα στα δύο ηχεία.
Δες εδώ τι συμβαίνει με το 802...
Συντονισμός του σωλήνα στους 30 κύκλους αλλά με πολύ μεγάλο εύρος, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει σε ένα μεγάλο μέρος του φάσματος αλλά με μειωμένη στάθμη. Σε συνδυασμό δε με το σύστημα μεγάφωνα-καμπίνα εμφανίζεται μια κορύφωση της τάξης των 6 db γύρω από την περιοχή των 65 κύκλων και μετά μειώνεται αισθητά η στάθμη.
Δες εδώ τι συμβαίνει με το 801...
Συντονισμός του σωλήνα στους 20 κύκλους με κοφτή κορυφή που είναι και το σωστότερο (βλέπεις είναι η ναυαρχίδα) και πολύ ποιο επίπεδη απόκριση μέχρι και το κάτω άκρο του φάσματος, με τη κορύφωση στην ίδια περιοχή με το 801 να φτάνει μόλις τα 2 db.
Από την άλλη, οι απαιτήσεις σε ενισχυτικά όσο πάμε προς το κάτω μέρος του φάσματος πολλαπλασιάζονται, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γιώργος ποιο πάνω.
Για συχνότητες δε κάτω του μισού από τους 50 κύκλους του δικτύου, που είναι η συχνότητα φόρτισης των πυκνωτών του τροφοδοτικού, γίνεται ο εφιάλτης κάθε ενισχυτικού.
Last edited: