zakman35
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 4.008
Τι σε ενδιαφέρει η ευαισθησία, αφού θα το κάνει ενεργό.Μπορείς να βρεις τέτοια,ναι.
Το θέμα είναι όμως πως θα χάσεις πολύ από ευαισθησία.
Είδες τι συμβιβασμοί χρειάζονται;
Τι σε ενδιαφέρει η ευαισθησία, αφού θα το κάνει ενεργό.Μπορείς να βρεις τέτοια,ναι.
Το θέμα είναι όμως πως θα χάσεις πολύ από ευαισθησία.
Είδες τι συμβιβασμοί χρειάζονται;
Εμένα καθόλου,ο ίδιος όμως την ζητάει....Τι σε ενδιαφέρει η ευαισθησία, αφού θα το κάνει ενεργό.
Γιατι 15 η εστω 12 βγαζουνε ογκο στον ηχο πραγμα που απλα 2x8 δεν μπορουνε να το κανουνε..Άλλες μονάδες, διαφορετικά χαρακτηριστικα.
Γιατί ομως θες 15" και οχι 2x 8" πχ?
ιδίως για ένα ταχύτατο ρίμπον τουίτερ, ο διακοπτικός είναι μονόδρομος.Αν διάβασες όλη την απάντηση μου ακριβώς το ίδιο είπα για το τμήμα των χαμηλών, αφού αυτό που διακρίνει τους διακοπτικούς είναι η ατάκα τους. Για να πάρει την ίδια ταχύτητα σε κλασικό ενισχυτικό θα πρέπει να πάει πολύ ψηλά σε τιμή.
Για το υπόλοιπο φάσμα όμως ο κλασικός καλός ενισχυτής είναι μονόδρομος, ιδίως με ένα ταχύτατο ribbon tweeter.
Ενοειται πω εχεις απολυτο δικιο..@TonyCooper
Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω ή να σε προσβάλλω, το να φτιάξεις ένα ηχείο που να "ξεζουμίζει" καλά και ακριβά μεγάφωνα, δεν είναι καθόλου εύκολο.
Το εν λόγω είναι το πρώτο σου project;
Μήπως να ξεκίναγες με κάτι λιγότερο ίσως φιλόδοξο, αλλά πιο εύκολα πραγματοποιήσιμο;
Όπως και να ´χει, καλή σου επιτυχία.
Διαφωνώ, 2 8αρια εχουν την ίδια περίπου επιφάνεια με ενα 15αρι και σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα. Ασε που ισως να κατεβαίνουν και χαμηλότερα.Γιατι 15 η εστω 12 βγαζουνε ογκο στον ηχο πραγμα που απλα 2x8 δεν μπορουνε να το κανουνε..
Εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει ηχειο χωρις 12 η 15 που να βγαζει ογκο στον ηχοΔιαφωνώ, 2 8αρια εχουν την ίδια περίπου επιφάνεια με ενα 15αρι και σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα. Ασε που ισως να κατεβαίνουν και χαμηλότερα.
Η διαφορά είναι μόνο στην ένταση.Εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει ηχειο χωρις 12 η 15 που να βγαζει ογκο στον ηχο
Τις προαλες ακουσα σε εναν φιλο τα b&w 803..
Αυτο δεν ειναι ογκος..
Επαιζες ποτε μουσικη;
Αμα κατσεις μπροστα απο τα τυμπανα την μποτα δεν την ακους την νιωθεις..
Αυτο κατα την γνωμη μου δεν το παιρνεις με 2χ8
Με 4χ10 μπορει αλλα εκει παμε αλλου..
Καταλαβαίνω τι εννοείς,το αποτέλεσμα αυτό όμως δεν έχει σχέση μόνο με το μέγεθος του μεγαφώνου αλλά με την συνολική σχεδίαση.Φιλε μου κανεις το λαθος που κανουνε οι περισοτεροι,μπερδευεις τον ογκο με την ενταση..
Φαντασου ενα κοντραμπασο να παιζει διπλα σου..αμα κλεισεις τα αυτια σου παλι νιωθεις τον ηχο..
Αυτο ειναι ο ογκος η dynamic range καλυτερα (![]()
Αν και θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την ταχύτητα και τον όγκο που ενδεχομένως μπορείς να πάρεις από δύο μεγάφωνα 8 ιντσών, κάνεις λάθος για την επιφάνεια τους.Διαφωνώ, 2 8αρια εχουν την ίδια περίπου επιφάνεια με ενα 15αρι και σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα. Ασε που ισως να κατεβαίνουν και χαμηλότερα.
+1Αν και θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την ταχύτητα και τον όγκο που ενδεχομένως μπορείς να πάρεις από δύο μεγάφωνα 8 ιντσών, κάνεις λάθος για την επιφάνεια τους.
Τα δύο μεγάφωνα 8 ιντσών έχουν περίπου την επιφάνεια ενός μεγαφώνου 12 ιντσών.
Πολύ πιθανόν αν και πρέπει να βάλεις στην εξίσωση και το xmax του κάθε μεγαφώνου για να υπολογίσεις πραγμαντικά τον αέρα που μπορεί να κουνήσει.Αν και θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την ταχύτητα και τον όγκο που ενδεχομένως μπορείς να πάρεις από δύο μεγάφωνα 8 ιντσών, κάνεις λάθος για την επιφάνεια τους.
Τα δύο μεγάφωνα 8 ιντσών έχουν περίπου την επιφάνεια ενός μεγαφώνου 12 ιντσών.