bi amplification

Reaction score
677
Αλλα πιστευω οτι το cross πριν απο τον τελικο ειναι πολυ καλυτερη λυση,γιατι δινεις στον ενισχητη μονο οτι χρειαζεται και δεν τον κουραζεις με περιτεσ συχνοτητες..
Γιατι ομως δεν το κανουνε αυτο κατασκευαστες?
Για το κόστος προφανώς.
Χρειάζονται 2 ή τρεις ενισχυτές.
Πάντως πολλές εταιρίες στα τοπ μοντέλα τους έχουν τέτοιες λύσεις,ATC πχ...το P4 και το P6 της.
Ή η Β&W,που για τα 800άρια τα σαλιγκάρια έχει πακέτο ολόκληρο.(της Classe αν δεν κάνω λάθος.)

TGD

Reaction score
9.254
Και η Vandersteen στα ημι-ενεργά ηχεία της έχει φίλτρο που βάζεις πριν τον δικό σου τελικό για να κόψει τις χαμηλές.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αλλα πιστευω οτι το cross πριν απο τον τελικο ειναι πολυ καλυτερη λυση,γιατι δινεις στον ενισχητη μονο οτι χρειαζεται και δεν τον κουραζεις με περιτεσ συχνοτητες..
Γιατι ομως δεν το κανουνε αυτο κατασκευαστες?
Μεγάλη κουβέντα...............

Reaction score
152
Μεγάλη κουβέντα...............
Ναι αλλα απο την στιγμη που υπαρχουνε τοσα ηχεια που κοστιζουνε Αστεια λεφτα,βασικα στο Hi End υπαρχουν πολλα αστεια νουμερα,και πολυ ασχετοσυνη
Δεν θα επρεπε να υπαρχουνε περισοτερα ολοκληρωμενα συστηματα?

Reaction score
677
Ναι αλλα απο την στιγμη που υπαρχουνε τοσα ηχεια που κοστιζουνε Αστεια λεφτα,βασικα στο Hi End υπαρχουν πολλα αστεια νουμερα,και πολυ ασχετοσυνη
Δεν θα επρεπε να υπαρχουνε περισοτερα ολοκληρωμενα συστηματα?
Κοίταξε,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,μια τέτοια εφαρμογή μόνο ως συνολική ή ως αποτέλεσμα προσπάθειας μπορεί να γίνεται.
Από την στιγμή που κάποιος παράγει ενισχυτές,τους προορίζει για όσα πιο πολλά ηχεία μπορεί.
Και είναι πιο εύκολο να πάρει κανείς ένα ηχείο,να το κοτσάρει στον ενισχυτή και να παίξει.
Βεβαίως μερικά πράγματα ειδικά όσον αφορά τα ηχεία είναι παράξενα κατά την γνώμη μου.
Δεν ακολουθούν λογική.
Π.χ.
Ας πούμε για κάποιο ηχείο δαπέδου.
Ενα τέτοιο ηχείο φυσιολογικά προορίζεται για κάποιο μεγάλο χώρο.
Δεν θα έπρεπε ο κατασκευαστής να ματώσει το μυαλό του και να του δώσει μια ευαισθησία που να είναι αρκετή για να μην χρειάζεται kwatts;
Κι όμως,και αναίσθητα είναι τα πιο πολλά και δύσκολα είναι σαν φορτία και κρος που τρώνε την μισή ισχύ έχουν,και,και...
Είναι λες και αυτοί που φτιάχνουν ηχεία έχουν κηρύξει πόλεμο σε αυτούς που φτιάχνουν ενισχυτικά.
Οκ,μπορεί να υπάρχουν τεχνικά θέματα για αυτό,κάτι έχω διαβάσει,αλλά σοβαρό κατασκευαστή εγώ λέω αυτόν που λύνει προβλήματα,όχι αυτόν που δημιουργεί...
Η αν τέλος πάντων έχει θέμα,ας προσφέρει και την λύση,όπως κάνει προς τιμήν της (και με μεγάλη τιμή...) η ATC ας πούμε...
Πάντως εγώ την πληγή θα την εντόπιζα στους ηχειάδες και όχι στους υπόλοιπους....

Reaction score
152
Κοίταξε,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,μια τέτοια εφαρμογή μόνο ως συνολική ή ως αποτέλεσμα προσπάθειας μπορεί να γίνεται.
Από την στιγμή που κάποιος παράγει ενισχυτές,τους προορίζει για όσα πιο πολλά ηχεία μπορεί.
Και είναι πιο εύκολο να πάρει κανείς ένα ηχείο,να το κοτσάρει στον ενισχυτή και να παίξει.
Βεβαίως μερικά πράγματα ειδικά όσον αφορά τα ηχεία είναι παράξενα κατά την γνώμη μου.
Δεν ακολουθούν λογική.
Π.χ.
Ας πούμε για κάποιο ηχείο δαπέδου.
Ενα τέτοιο ηχείο φυσιολογικά προορίζεται για κάποιο μεγάλο χώρο.
Δεν θα έπρεπε ο κατασκευαστής να ματώσει το μυαλό του και να του δώσει μια ευαισθησία που να είναι αρκετή για να μην χρειάζεται kwatts;
Κι όμως,και αναίσθητα είναι τα πιο πολλά και δύσκολα είναι σαν φορτία και κρος που τρώνε την μισή ισχύ έχουν,και,και...
Είναι λες και αυτοί που φτιάχνουν ηχεία έχουν κηρύξει πόλεμο σε αυτούς που φτιάχνουν ενισχυτικά.
Οκ,μπορεί να υπάρχουν τεχνικά θέματα για αυτό,κάτι έχω διαβάσει,αλλά σοβαρό κατασκευαστή εγώ λέω αυτόν που λύνει προβλήματα,όχι αυτόν που δημιουργεί...
Η αν τέλος πάντων έχει θέμα,ας προσφέρει και την λύση,όπως κάνει προς τιμήν της (και με μεγάλη τιμή...) η ATC ας πούμε...
Πάντως εγώ την πληγή θα την εντόπιζα στους ηχειάδες και όχι στους υπόλοιπους....
Ναι σιγουρα,εχεις δικιο.
Τωρα που ειπες για ATC θυμηθηκα μια φορα που ειχα παει σε ενα 'σοβαρο' μαγαζι (δεν θελω να πω ονομα) για να ακουσω τα scm50 τα οποια ειναι 350wrms 85db και μου τα βαζει να παιξουνε με εναν ενυσχητη που ητανε 60watt και εκανε 4000€ λοιπον,το βαζει την ενταση λιγο πιο κατω απο την μεση και οταν του λεω δυναμωσε λιγο μου απανταει
αμα το βαλω πιο δυνατα μπορει να καει! και αμα θες να ακους πιο δυνατα πηγαινε παρε PA συστημα.Αντε γαμησου βλακα..και μετα κατοι τετοιοι τυποι σου το παιζουν γνωστες και ειδικοι στον ηχο.
και ο κοσμος παει και δινει ενα σκασμο σε κατι τετιους απατεωνες-ασχετους.

Και εγω πιστευω οτι το μεγαλυτερο "θεμα" ειναι με τους ηχειαδες διοτι τις περισοτερες φορες λενε πσεματα οσον αναφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
To woofer των 15 ιντσών που σκέφτεσαι θα πρέπει να κοπεί το πολύ στους 100-120 κύκλους.
Το mid σου αναφέρει στα χαρακτηριστικά του ότι πρέπει να ξεκινάει από τους 400 κύκλους.
Μεγάλο το χάσμα και αν δώσεις ενδιάμεσες συχνότητες στα μεγάφωνα οι παραμορφώσεις θα πάνε στο Θεό.
Εδώ χρειάζονται οι μετρήσεις ώστε να δεις που πρέπει να κοπεί το κάθε μεγάφωνο.
Έτσι όπως το σκέφτεσαι θα πρέπει να προσθέσεις ένα 8 ιντσών μεγάφωνο για τις συχνότητες 80-500 κύκλους.

Έχω ένα Rane 22 στο μεγάλο μου σύστημα. Ο αρχικός του ήχος είναι απαράδεκτος για δεδομένα Hi-Fi, πόσο μάλλον για κάτι καλύτερο.
Στο δικό μου έχει μείνει μόνο το σασί, η πλακέτα και κάποια ποτενσιόμετρα.

Reaction score
152
To woofer των 15 ιντσών που σκέφτεσαι θα πρέπει να κοπεί το πολύ στους 100-120 κύκλους.
Το mid σου αναφέρει στα χαρακτηριστικά του ότι πρέπει να ξεκινάει από τους 400 κύκλους.
Μεγάλο το χάσμα και αν δώσεις ενδιάμεσες συχνότητες στα μεγάφωνα οι παραμορφώσεις θα πάνε στο Θεό.
Εδώ χρειάζονται οι μετρήσεις ώστε να δεις που πρέπει να κοπεί το κάθε μεγάφωνο.
Έτσι όπως το σκέφτεσαι θα πρέπει να προσθέσεις ένα 8 ιντσών μεγάφωνο για τις συχνότητες 80-500 κύκλους.

Έχω ένα Rane 22 στο μεγάλο μου σύστημα. Ο αρχικός του ήχος είναι απαράδεκτος για δεδομένα Hi-Fi, πόσο μάλλον για κάτι καλύτερο.
Στο δικό μου έχει μείνει μόνο το σασί, η πλακέτα και κάποια ποτενσιόμετρα.
Γιατι μονο στους 100? λιγο δεν ειναι?
Σκεφτομαι και αυτο το μεγαφονο http://www.audiotechnology.dk/iz.asp?id=4|a|128|||
15' το οποιο απ οτι φαινεται παει ανετα μεχρι τα 1000hz
δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα παω σε 12' η 15' για τις χαμηλες,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχουνε τον δικο τους ενισχητη και ελεγα για κανα Krell(KSA 150) γιατι οι Mark Levinson(23 η 23,5) ανεβαινουν πολυ οι τιμες και δεν νομιζω οτι αξιζει.
Αρα το Rane ειναι μαπα? ουτε να το δοκιμασω δεν αξιζει?

Ευχαριστω

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Ένα μεγάφωνο 15 ιντσών σε σχεδιάσεις υψηλής πιστότητας αναλαμβάνει το πολύ μέχρι 80 κύκλους.
Είμαι μεγάλη η μάζα του και ο όγκος αέρα που σπρώχνει για κάτι παραπάνω.
Μην σε μπερδεύει η απόκριση. Αν έβλεπες διάγραμμα παραμορφώσεων θα καταλάβαινες σε τι αναφέρομαι.
Δες για παράδειγμα τα μεγάλα ηχεία high-end ηχεία με 15 ιντσών μονάδα. Παράδειγμα...
http://www.grande-utopia-em.com/en/technologies/specifications.php

Reaction score
152
Μου φαινεται θα χρειαστει να πουλησω την ψυχη μου στον Διαολο για να ολοκληρωσω αυτο το project :download:

Reaction score
677
Μπορείς πάντως να κοιτάξεις σε κάποιο mid με μεγαλύτερο εύρος.
Βεβαίως η ευαισθησία του θα είναι χαμηλότερη αλλά αυτό μπορείς να το ισοσκελίσεις από το παθητικό κρος των μεσουψηλών.

Reaction score
152
Μπορείς πάντως να κοιτάξεις σε κάποιο mid με μεγαλύτερο εύρος.
Βεβαίως η ευαισθησία του θα είναι χαμηλότερη αλλά αυτό μπορείς να το ισοσκελίσεις από το παθητικό κρος των μεσουψηλών.
Εχεις κατι να προτεινεις?

Reaction score
152
Πολύ καλά λόγια διαβάζω για αυτό ή και το προηγούμενο της σειράς.Μικρές ευαισθησίες όμως...
http://www.audiotechnology.dk/iz.asp?id=4|a|935|||
Να σε ρωτησω,αυτη η εταιρια ειναι τοσο καλη?
την εχω στα υπ οψην για τα χαμηλα της 12,15 ιντσες.

Reaction score
677
Να σε ρωτησω,αυτη η εταιρια ειναι τοσο καλη?
την εχω στα υπ οψην για τα χαμηλα της 12,15 ιντσες.
Λένε πως είναι από τις καλύτερες,οι diyδες την χρησιμοποιούν σε τοπ μοντέλα χιλιάδων....
Το συγκεκριμένο mid ειδικά,βλέπω και το προτείνουν συνεχώς σε ακριβές κατασκευές.
Αν δεν κάνω λάθος,δουλεύει μόνο με παραγγελίες και πρέπει να περιμένεις 6-8 εβδομάδες από την ώρα που παραγγέλνεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.189
Είναι κορυφαία εταιρία η Audiotechnology.
Μια καλή λύση είναι να πας σε woofer 12 ιντσών και σε midbass 6,5 ιντσών.

Με την ευαισθησία του mid δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι 2-3 db χαμηλότερη του woofer.
Ίσα ίσα που είναι και σωστότερο αφού στη περιοχή λειτουργίας του θα είναι όσο πρέπει.

Επίσης από τη στιγμή που το woofer σου θα δουλεύει σε πολύ χαμηλές συχνότητες και μόνο, μην δώσεις πολλά χρήματα για σοβαρό ενισχυτικό.
Ένας ψηφιακός θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά που θες.

Reaction score
2.566
...μην δώσεις πολλά χρήματα για σοβαρό ενισχυτικό.
Ένας ψηφιακός θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά που θες.
Μια άλλη άποψη για να λάβεις υπόψη σου στη κατασκευή σου:
Ένας ψηφιακός θα σου κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά σου...ιδιαίτερα στο τμήμα των χαμηλών, για να μη πω γενικά, είναι η πιο σοβαρή επιλογή καθώς δεν υπάρχει καν σύγκριση λαμβάνοντας υπόψη κόστος-απόδοση...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο