bi amplification

Reaction score
1.544
δεν ειναι μονο θεμα θορυβου . Εχω ενα δευτερο συστημα το σαλονι με μονα JBL και διενισχυση με DBX ομως και full balanced. Ο θορυβος δεν λειπει. Το βασικο θεμα ειναι πως χαθηκε η φυσικοτητα και ο διαχωρισμος του ηχου με την ενεργη διενισχυση

Reaction score
677
δεν ειναι μονο θεμα θορυβου . Εχω ενα δευτερο συστημα το σαλονι με μονα JBL και διενισχυση με DBX ομως και full balanced. Ο θορυβος δεν λειπει. Το βασικο θεμα ειναι πως χαθηκε η φυσικοτητα και ο διαχωρισμος του ηχου με την ενεργη διενισχυση
Και είναι φυσικό...
Τα επαγγελματικά ενεργά κρος,είναι μεν μια λύση αλλά για το παραπάνω πρέπει να πας σε πιο ποιοτική κατασκευή,με ποτ με fixed resistors,κλπ..,ειδικά για τον κλάδο των μεσουψηλών...
Θόρυβος μπορεί να υπάρξει και στα δύο,είτε αναλογικά,είτε ψηφιακά,η ποιότητα της υλοποίησης μετράει και το να μην υπάρχουν προβλήματα γειώσεων στο σύστημα.
Βεβαίως και τα ψηφιακά έχουν πολύ περισσότερες ευκολίες,όμως δεν ενδείκνυνται σε όλα τα σεταπ,όπως πχ.αν το κρος είναι ανάμεσα σε προ και τελικούς.
Και φυσικά είτε αναλογικά,είτε ψηφιακά,όλα έχουν ρυθμίσεις για το gain,το delay,τις διαφορετικές συχνότητες κρος,κλπ...
Χάρη,ta Marchand φυσικά και έχουν διαφορετικές συχνότητες κρος ανα μεγάφωνο,,μάλλον δεν έχεις δει τα καινούργια.
Και φυσικά τα λαμπάτα,χε χε....
Εγώ θα πρότεινα αυτό..
Με ποτ της προκοπής,υπάρχει επιλογή.
Και εδώ για λαμπάκηδες....

xm126big.jpg

Reaction score
152
Και είναι φυσικό...
Τα επαγγελματικά ενεργά κρος,είναι μεν μια λύση αλλά για το παραπάνω πρέπει να πας σε πιο ποιοτική κατασκευή,με ποτ με fixed resistors,κλπ..,ειδικά για τον κλάδο των μεσουψηλών...
Θόρυβος μπορεί να υπάρξει και στα δύο,είτε αναλογικά,είτε ψηφιακά,η ποιότητα της υλοποίησης μετράει και το να μην υπάρχουν προβλήματα γειώσεων στο σύστημα.
Βεβαίως και τα ψηφιακά έχουν πολύ περισσότερες ευκολίες,όμως δεν ενδείκνυνται σε όλα τα σεταπ,όπως πχ.αν το κρος είναι ανάμεσα σε προ και τελικούς.
Και φυσικά είτε αναλογικά,είτε ψηφιακά,όλα έχουν ρυθμίσεις για το gain,το delay,τις διαφορετικές συχνότητες κρος,κλπ...
Χάρη,ta Marchand φυσικά και έχουν διαφορετικές συχνότητες κρος ανα μεγάφωνο,,μάλλον δεν έχεις δει τα καινούργια.
Και φυσικά τα λαμπάτα,χε χε....
Εγώ θα πρότεινα αυτό..
Με ποτ της προκοπής,υπάρχει επιλογή.
Και εδώ για λαμπάκηδες....

View attachment 30985
Αυτο φαινεται σοβαρο εργαλειο..
Ειναι με εξωτερικο τροφοδοτικο?
Ποσο πανε αυτα?
Σου βγαζει θορυβο-φυσιμα,δεν γουσταρω καθολου τον θορυβο...
Μπορεις να ρυθμισεις τα gain απο αυτο?
Τιμες?

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Παιδιά μην παιδεύεστε με τα αναλογικά, ακόμα και το πιο φθηνό ψηφιακό cross θα είναι καλύτερο και σε ποιότητα και σε παραμέτρους.

Ξαναλέω, τα αναλογικά έχουν κοινή συχνότητα cross για τις μονάδες που θέλουμε να κροσσάρουμε. Αυτό είναι αρκετό για καταστάσεις PA, αλλά απαράδεκτο για Hi-Fi.

Reaction score
152
Παιδιά μην παιδεύεστε με τα αναλογικά, ακόμα και το πιο φθηνό ψηφιακό cross θα είναι καλύτερο και σε ποιότητα και σε παραμέτρους.

Ξαναλέω, τα αναλογικά έχουν κοινή συχνότητα cross για τις μονάδες που θέλουμε να κροσσάρουμε. Αυτό είναι αρκετό για καταστάσεις PA, αλλά απαράδεκτο για Hi-Fi.
Τι προτεινεις εσυ?

Reaction score
677

Χάρη,δεν έχουν κοινή,στο είπα και παραπάνω,κοίταξε...
(Κάτω φώτο.)
"The XM44EMB has two channels on a single circuit board. Each channel takes one or two XM44 frequency modules. This allows each channel to be hi-pass, low-pass, bandpass, etc."
Το καθένα έχει δύο πλακέτες στο κάθε μεγάφωνο.
(Για τα επαγγελματικά έχεις δίκιο.)

Reaction score
677
Αυτο φαινεται σοβαρο εργαλειο..
Ειναι με εξωτερικο τροφοδοτικο?
Ποσο πανε αυτα?
Σου βγαζει θορυβο-φυσιμα,δεν γουσταρω καθολου τον θορυβο...
Μπορεις να ρυθμισεις τα gain απο αυτο?
Τιμες?
Αν έβγαζε θόρυβο,φυσήματα,κλπ...θα το είχες δει στις αγγελίες....ούτε κατά διάνοια...
Ρυθμίζεις και το γκαίν και όλα.
Με εξωτερικό τροφοδοτικό είναι το λαμπάτο.Εγώ το έχω με δύο ξεχωριστά τροφοδοτικά,ένα ανα κανάλι στο ίδιο κουτί.
Εμένα βέβαια είναι το πιο παλιό.
Από τιμές υπολόγισε το απλό με εξασθενητές γύρω στο χιλιάρικο.
Τα λαμπάτα από 2 και πάνω.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Χάρη,δεν έχουν κοινή,στο είπα και παραπάνω,κοίταξε...
(Κάτω φώτο.)
"The XM44EMB has two channels on a single circuit board. Each channel takes one or two XM44 frequency modules. This allows each channel to be hi-pass, low-pass, bandpass, etc."
Το καθένα έχει δύο πλακέτες στο κάθε μεγάφωνο.
(Για τα επαγγελματικά έχεις δίκιο.)
Ωραία καλύτερο από τα άλλα,
αλλά τι θα κάνεις με το baffle step? time alignment?, άλλα διορθωτικά φίλτρα?

Αργά η γρήγορα όταν θα διαπιστώσεις ότι χρειάζεσαι και τα παραπάνω θα πας σε ένα ψηφιακό.

Reaction score
677
Ωραία καλύτερο από τα άλλα,
αλλά τι θα κάνεις με το baffle step? time alignment?, άλλα διορθωτικά φίλτρα?

Αργά η γρήγορα όταν θα διαπιστώσεις ότι χρειάζεσαι και τα παραπάνω θα πας σε ένα ψηφιακό.
Το διάβασες όλο;
"Options: Balanced outputs/inputs, baffle step compensation, notch/boost filters, delay sections and bass boost filter (Linkwitz transform)."

Reaction score
677
Το διάβασες όλο;
"Options: Balanced outputs/inputs, baffle step compensation, notch/boost filters, delay sections and bass boost filter (Linkwitz transform)."
*Και το σπουδαιότερο είναι πως όλα αυτά δεν υπόκεινται σε καμία ψηφιοαναλογική μετατροπή όπως στα ψηφιακα.(Που κατα την γνώμη μου είναι τεράστια ευκολία αλλά και μεγάλος συμβιβασμός.Κατα την γνώμη μου τονίζω...)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Έχεις δίκιο Σωκράτη, sorry δεν το πρόσεξα.

Πόσο στοιχίζει αυτό?

Και το σπουδαιότερο είναι πως όλα αυτά δεν υπόκεινται σε καμία ψηφιοαναλογική μετατροπή όπως στα ψηφιακα.(Που κατα την γνώμη μου είναι τεράστια ευκολία αλλά και μεγάλος συμβιβασμός.Κατα την γνώμη μου τονίζω...)
Σε αυτό θα διαφωνήσω, σε όλη την μουσική βιομηχανία οι διορθώσεις γίνονται μόνο στο ψηφιακό σήμα και όχι στο αναλογικό

Reaction score
677
Έχεις δίκιο Σωκράτη, sorry δεν το πρόσεξα.

Πόσο στοιχίζει αυτό?

Σε αυτό θα διαφωνήσω, σε όλη την μουσική βιομηχανία οι διορθώσεις γίνονται μόνο στο ψηφιακό σήμα και όχι στο αναλογικό
Δίδρομο,κομπλέ,1000$ (730 ευρώ περίπου; )

Στα στούντιο,έχεις δίκιο,ναι.
Και ξαναλέω πως είναι τεράστια ευκολία.
Σπίτι όμως ποιος ο λόγος για επιπλέον μετατροπές όταν κυκλοφορούν τέτοια ποιοτικά προϊόντα;(Βεβαίως υπάρχουν και πάρα πολύ ακριβότερα...)
Μπορεί εδώ η πολυενίσχυση να είναι σπάνια,στα αμερικάνικα συστήματα όμως είναι σχεδόν στάνταρ και εταιρίες που επιζούν τόσα χρόνια σε τόσο απαιτητική αγορά,μάλλον κάνουν κάτι καλά.
Σημειωτέον πως οι συγκεκριμένοι,φτιάχνουν αποκλειστικά σχεδόν,κρος και εξασθενητές για hi-fi,και υλοποιούν και οποιδήποτε custom απαίτηση.Είναι δε εξυπηρετικότατοι ,απαντούν άμεσα και στα πάντα.
Στα μείον είναι πως είναι USΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για τελωνεία,κλπ...
Θεωρώ πάντως,πως αν κάποιος κατασταλάξει σε κάποιο στήσιμο,εκεί είναι η κορυφή.
Για την διάρκεια του φυσικά και για το ψάξιμο,τα ψηφιακά είναι πιο εύκολα και βολικά.
Και για να είμαι και δίκαιος,υπάρχουν πολύ σοβαρές υλοποιήσεις και σε ψηφιακά...

Reaction score
152
Μια ακομα ερωτηση,το Merchand κατα την γνωμη σου ειναι καλυτερο απο το Bryston?
ξερω οτι το Bryston ειναι πολυ πιο ακριβο αλλα μπορω να το βρω και μεταχειρισμενο..

Reaction score
677
Το βλέπω πολύ περιορισμένο από θέμα δυνατοτήτων,ειδικά σε θέμα τάξεων,και δεν έχει τις δυνατότητες του XM 44 πχ..
Το Marchand μπορείς να το αλλάξεις και να το παραμετροποιήσεις ανά πάσα στιγμή,όλα αλλάζουν αναλόγως και το μοντέλο βέβαια.
Φυσικά μπορείς να παραγγείλεις αυτό που ακριβώς σου ταιριάζει,είναι πρόθυμοι και εξυπηρετούν κάθε απαίτηση.....
Πάντως αν καταλήξεις εκεί,επέλεξε οπωσδήποτε attenuators κι οχι απλά ποτ,κάνουν διαφορά...

Πολύ βολικό στην διάρκεια της κατασκευής,θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα φτηνό μπερι,ή κάτι τέτοιο μέχρι να δεις που βρίσκεσαι στο περίπου και μετά το παραγγέλνεις ακριβώς όπως το θέλεις.

Reaction score
152
Ok καταλαβα.
Θα παρω ενα Rane ομως στην αρχη.Δεν ειναι τοσο ακριβο και μετα θα μου ειναι πιο ευκολο να το πουλησω..
τα Behringer δεν τα γουσταρω καθολου..

Ευχαριστω παντως.

Reaction score
677
Ok καταλαβα.
Θα παρω ενα Rane ομως στην αρχη.Δεν ειναι τοσο ακριβο και μετα θα μου ειναι πιο ευκολο να το πουλησω..
τα Behringer δεν τα γουσταρω καθολου..

Ευχαριστω παντως.
Ακόμα καλύτερα.
Παρακαλώ,τίποτα.

Reaction score
152
Αλλα πιστευω οτι το cross πριν απο τον τελικο ειναι πολυ καλυτερη λυση,γιατι δινεις στον ενισχητη μονο οτι χρειαζεται και δεν τον κουραζεις με περιτεσ συχνοτητες..
Γιατι ομως δεν το κανουνε αυτο κατασκευαστες?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο