bi amplification

Reaction score
677
Μπα,παραπάνω είναι τώρα που το ψευτομέτρησα,μάλλον κοντά στους 3000.
2ης τάξης είναι.

Reaction score
152
Καλημερα
Για τις Χαμηλες συχνοτητες καταληγω σε 12" Audiotechnology Flex unit με Sandwich cone
http://www.audiotechnology.dk/iz.asp?id=4|a|934||| στο οποιο μπορεις να επιλεξεις το μεγεθος του μαγνητη και το μεγεθος του voice coil.Αυτοι μου λενε οτι με 70 λιτρα καμπινα βγαζω 25hz f3.
Για midrange σκεφτομουνα τα μεγαφονα της lowther http://www.lowtherloudspeakers.com/dx2.html τα οποια ειναι Full range 9" 30hz-22khz αρα εχω extreme overlap και μπορω να παιξω ανετα με το crossover..
Η να παω Για το Midrange Της AudioTechnology το οποιο προτεινε ενας φιλος εδω στο Forum,το πλεονεκτημα αυτου ειναι επειδη θα ειναι special order κατευθειαν Απο την εταιρια Θα μπορεσω να Εχω πολυ καλο δεσιμο μεταξυ Mid Και Low..

Γνωμες-αποψεις Ευπροσδεκτες..

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Εγώ είμαι υπέρ του Fullrange, γιατί έτσι μπορείς να αποφύγεις το cross μεταξύ 500-5000hz, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε tweeter θέλεις.

Reaction score
677
Εγώ είμαι υπέρ του Fullrange, γιατί έτσι μπορείς να αποφύγεις το cross μεταξύ 500-5000hz, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε tweeter θέλεις.
Εχω ακούσει τον παραπάνω συνδυασμό,στην διάρκεια κατασκευής,εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά λίγο λαμπρό και κουραστικό στην συγκεκριμένη και η σκηνή λίγο ακαθόριστη.
Βεβαίως υποθέτω πως αυτό το φέρνει κανείς με το κρος.
Να ρωτήσω κιόλας μιας και δεν έχω ασχοληθεί με fullrange.
Αυτά έχουν δικό τους κρος;Δηλαδή στο τελικό θα έχει δύο παθητικά;

Reaction score
152
Εχω ακούσει τον παραπάνω συνδυασμό,στην διάρκεια κατασκευής,εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά λίγο λαμπρό και κουραστικό στην συγκεκριμένη και η σκηνή λίγο ακαθόριστη.
Βεβαίως υποθέτω πως αυτό το φέρνει κανείς με το κρος.
Να ρωτήσω κιόλας μιας και δεν έχω ασχοληθεί με fullrange.
Αυτά έχουν δικό τους κρος;Δηλαδή στο τελικό θα έχει δύο παθητικά;
Για τα lowther μιλας σωκρατη?
Η μαλακεια ειναι οτι δεν τα εχω ακουσει...
Αλλα σε αυτο που λεει ο φιλος zakman35 εχει δικιο,με ενα fullrange στην μεση κανεις οτι γουσταρεις κροσαρεις οπου γουσταρεις.
Αλλα δεν ξερω πως θα συνεργαζονται με το χαμηλο.
Ενω με το mid της audiotechnology εχω σιγουρο ταιριασμα...
Το καλυτερο θα ητανε να τα παρω και τα δυο και να τα δοκιμαζα αλλα....

Τι κανουμε εδω οεο...

Reaction score
677
Για τα lowther μιλας σωκρατη?
Η μαλακεια ειναι οτι δεν τα εχω ακουσει...
Αλλα σε αυτο που λεει ο φιλος zakman35 εχει δικιο,με ενα fullrange στην μεση κανεις οτι γουσταρεις κροσαρεις οπου γουσταρεις.
Αλλα δεν ξερω πως θα συνεργαζονται με το χαμηλο.
Ενω με το mid της audiotechnology εχω σιγουρο ταιριασμα...
Το καλυτερο θα ητανε να τα παρω και τα δυο και να τα δοκιμαζα αλλα....

Τι κανουμε εδω οεο...
Οχι,δεν μιλάω για τα lowther,κάτι ακριβά seas ήταν.
Πάντως μεγάλη ευκολία όπως το λες..
Εχω όμως την εντύπωση πως θέλει καλή και στενή αποκοπή ώστε να μην παίζουν και τα δυο τουιτ μαζί σε μεγάλο εύρος μετά,ειδικά αν το δεύτερο είναι rib.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.444
Τα Horning Eufrodite που ακουσα και μ' αρεσαν παρα πολύ, ειχαν ένα 6ιντσο (νομιζω) Lowther.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα δεθει με το χαμηλο γιατι υπαρχει πολύ μεγαλη διαφορα στις ευαισθησίες.
Το Lowther είναι πολύ ευαισθητο σε αντιθεση με το Audio Technology που είναι στο άλλο ακρο.
Γι' αυτό ο Horning εχει στην πλατη του ηχείου τοσα γουφερ.
Σιγουρα με το δικο του μιντ θα είναι πολύ καλυτερο το δεσιμο.
Αλλιως πας σε άλλη σχεδιαση εντελως.........

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.188
Πάμε άλλη μια φορά...
Μεγάφωνο πλήρους φάσματος, καλό και ευαίσθητο δεν υπάρχει και πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ.

Είναι δυνατόν να έχεις μερικά γραμμάρια να πάλλονται και να περιμένεις να ακούσεις υψηλές συχνότητες!!!
Τα καλά μεγάφωνα υψηλών συχνοτήτων έχουν μάζα 0,4 του γραμμαρίου και τα μεμβράνης αρκετά ποιο χαμηλά.

Reaction score
677
Πάμε άλλη μια φορά...
Μεγάφωνο πλήρους φάσματος, καλό και ευαίσθητο δεν υπάρχει και πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ.

Είναι δυνατόν να έχεις μερικά γραμμάρια να πάλλονται και να περιμένεις να ακούσεις υψηλές συχνότητες!!!
Τα καλά μεγάφωνα υψηλών συχνοτήτων έχουν μάζα 0,4 του γραμμαρίου και τα μεμβράνης αρκετά ποιο χαμηλά.
0.46 έχει το Morel μου και στις εναλλακτικές ήταν κάποια με αρκετά λιγότερο.(για αργότερα)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.444
Πολύ σωστα Πετρο, τα fullrange μεγάφωνα πρεπει να σχεδιάζονται σαν "extended midrange" και όχι σαν πληρους φασματος, γιατι απλα δεν είναι.

Σωστος ο Horning................

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.122
Πριν δώσεις μαθήματα σεβασμού μάθε πρώτα να σέβεται τη γνώμη και την άποψη του άλλου.
Από κριτική καλά τα πάμε, στην αυτοκριτική πάσχουμε!
Χαχαχαχαχα, ενταξει, δε τα παιρνεις ουτε με ενεση! Εχεις την βεβαιοτητα οτι μπορεις με ιδιοκατασκευη να ξεπερασεις τον ηχο της jbl! Χαχαχαχαχαχα, ενταξει, με διασκεδαζεις αφανταστα!
Αυτη δε την αηδια με το σεβασμο στην αποψη του καθενος μη μου τη λες εμενα μωρε, βρηκες ανθρωπο τωρα, αφου ξερεις πολυ καλα πως δε σεβομαι αποψεις οταν ειναι λαθος επειδη δε πρεπει να θιχτει ο εχων την λαθος αποψη. Ποτε δε κυνηγουσα δημοσιες σχεσεις κι ουτε θα ξεκινησω τωρα! Και γι'αυτο εχω τη χαρα και το δικαιωμα να μη σεβομαι ουτε τη γνωμη ουτε την αποψη κανενος, οταν αυτος λεει μπουρδες. Θα το παρει στα μουτρα!
Καλη συνεχεια!

Reaction score
152
Χαχαχαχαχα, ενταξει, δε τα παιρνεις ουτε με ενεση! Εχεις την βεβαιοτητα οτι μπορεις με ιδιοκατασκευη να ξεπερασεις τον ηχο της jbl! Χαχαχαχαχαχα, ενταξει, με διασκεδαζεις αφανταστα!
Αυτη δε την αηδια με το σεβασμο στην αποψη του καθενος μη μου τη λες εμενα μωρε, βρηκες ανθρωπο τωρα, αφου ξερεις πολυ καλα πως δε σεβομαι αποψεις οταν ειναι λαθος επειδη δε πρεπει να θιχτει ο εχων την λαθος αποψη. Ποτε δε κυνηγουσα δημοσιες σχεσεις κι ουτε θα ξεκινησω τωρα! Και γι'αυτο εχω τη χαρα και το δικαιωμα να μη σεβομαι ουτε τη γνωμη ουτε την αποψη κανενος, οταν αυτος λεει μπουρδες. Θα το παρει στα μουτρα!
Καλη συνεχεια!
Φιλε costas EAR κανεις μεγαλο λαθος.. Ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης γιατι μιλαμε για κατι υποκειμενικο οπως ο ηχος και καθε ενας τον αφομοιωνει διαφορετικα.Δεν Ειμαστε σε καποιο φορουμ που μιλαει για επιστημη η για μηχανικη αλλα μιλαμε για μεγαφονα,μετασχηματιστες και καλωδια..Δεν υπαρχουν κανονες ουτε νομοι μονο αποψεις.
Επειδη δηλαδη εσενα σου αρεσουν τοσο τα JBL σε οποιον αλλον δεν αρεσουνε γινεται αυτοματος βλακας?
Με την δικια σου λογικη ολοι εδω μεσα ειναι βλακες γιατι ολονων οι γνωμες ερχονται σε αντιθεση,και πριν μου πεις οτι δεν ειναι ετσι θα σου επισημανω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα μελος εδω που να εχει ακριβως το ιδιο συστημα με καποιο αλλο μελος.

φιλικα παντα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.866
Φιλε costas EAR κανεις μεγαλο λαθος.. Ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης γιατι μιλαμε για κατι υποκειμενικο οπως ο ηχος και καθε ενας τον αφομοιωνει διαφορετικα.Δεν Ειμαστε σε καποιο φορουμ που μιλαει για επιστημη η για μηχανικη αλλα μιλαμε για μεγαφονα,μετασχηματιστες και καλωδια..Δεν υπαρχουν κανονες ουτε νομοι μονο αποψεις.
Επειδη δηλαδη εσενα σου αρεσουν τοσο τα JBL σε οποιον αλλον δεν αρεσουνε γινεται αυτοματος βλακας?
Με την δικια σου λογικη ολοι εδω μεσα ειναι βλακες γιατι ολονων οι γνωμες ερχονται σε αντιθεση,και πριν μου πεις οτι δεν ειναι ετσι θα σου επισημανω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα μελος εδω που να εχει ακριβως το ιδιο συστημα με καποιο αλλο μελος.

φιλικα παντα.

Αν και δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου (=costas EAR) - μια χαρά τα καταφέρνει και μόνος του, θα έλεγα ότι δεν συμφωνώ μαζί σου, πιθανόν επειδή δεν κατάλαβες τι θέλει να πει ο costas EAR.

Καταρχήν, ο ήχος δεν είναι υποκειμενικός. Η αντίληψη του ήχου, με την αίσθηση της ακοής, είναι υποκειμενική. Μπορεί να μην είμαστε σε αυστηρώς τεχνικό/επιστημονικό forum, αλλά τα μέλη τα οποία κατέχουν την επιστήμη του ήχου (ή την επιστήμη της ακουστικής, καλύτερα) δεν είναι λίγα. Θα σου προτείνα, για παράδειγμα, να διαβάσεις τα άρθρα του Bhutia πάνω σε διάφορα σχετικά θέματα, για να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι η υπόθεση "ήχος", μια χαρά επιστήμη έχει από πίσω της.

Επίσης, τα μεγάφωνα, οι μετασχηματιστές και τα καλώδια, που αναφέρεις, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ένα μεγάφωνο με Χ προδιαγραφές θα αποδίδει διαφορετικά από ένα μεγάφωνο με Ψ προδιαγραφές και ούτω καθεξής για τα υπόλοιπα. Συνεπώς, τα μεγάφωνα, τα καλώδια, οι μετασχηματιστές, ακόμα και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις για το ηχείο σου, δεσμεύονται από αυτά τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές ως προς την ακουστική τους συμπεριφορά και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτές οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά δεν είναι απλές "απόψεις".

Εάν πρόσεξες ο costas EAR δεν έθιξε το θέμα της αρεσκείας ενός ηχείου. Διαφώνησε με το ότι το να ξεπεράσεις τον ήχο των JBL με ιδιοκατασκευή είναι εφικτό. Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις του costas EAR, ούτε του PeterMeni, ούτε τις δικές σου, αλλά καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι τα πάντα σε ένα ηχείο είναι μετρήσιμα. Το εάν μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα ή όχι, δεν είναι κάτι το οποίο επιδέχεται μέτρησης, είναι καθαρά υποκειμενικό. Όμως, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ στο forum, όποιο ηχείο έχει καλές μετρήσεις, τότε παίζει και καλά. Το εάν μας αρέσει ο ήχος του συγκρινόμενο με κάποιο άλλο, είναι άλλο θέμα. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: Εάν το ηχείο της JBL έχει καλύτερες μετρήσεις από αυτό που θα φτιάξεις, τότε παίζει καλύτερα, τέλος. Εάν ο ήχος του JBL σου αρέσει λιγότερο ή περισσότερο από το δικό σου, αυτό ναι, είναι υποκειμενικό.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.448
Όμως, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ στο forum, όποιο ηχείο έχει καλές μετρήσεις, τότε παίζει και καλά.
Ο αντικαταστάτης του ηχείου του Μη έχει χειρότερες μετρήσεις από το ηχείο του Μη.

http://www.stereophile.com/content/sony-es-ss-m9ed-loudspeaker-measurements

http://www.stereophile.com/content/sony-ss-ar1-loudspeaker-measurements

Ποιό από τα δύο παίζει καλύτερα;

Reaction score
677
Αν και δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου (=costas EAR) - μια χαρά τα καταφέρνει και μόνος του, θα έλεγα ότι δεν συμφωνώ μαζί σου, πιθανόν επειδή δεν κατάλαβες τι θέλει να πει ο costas EAR.

Καταρχήν, ο ήχος δεν είναι υποκειμενικός. Η αντίληψη του ήχου, με την αίσθηση της ακοής, είναι υποκειμενική. Μπορεί να μην είμαστε σε αυστηρώς τεχνικό/επιστημονικό forum, αλλά τα μέλη τα οποία κατέχουν την επιστήμη του ήχου (ή την επιστήμη της ακουστικής, καλύτερα) δεν είναι λίγα. Θα σου προτείνα, για παράδειγμα, να διαβάσεις τα άρθρα του Bhutia πάνω σε διάφορα σχετικά θέματα, για να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι η υπόθεση "ήχος", μια χαρά επιστήμη έχει από πίσω της.

Επίσης, τα μεγάφωνα, οι μετασχηματιστές και τα καλώδια, που αναφέρεις, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ένα μεγάφωνο με Χ προδιαγραφές θα αποδίδει διαφορετικά από ένα μεγάφωνο με Ψ προδιαγραφές και ούτω καθεξής για τα υπόλοιπα. Συνεπώς, τα μεγάφωνα, τα καλώδια, οι μετασχηματιστές, ακόμα και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις για το ηχείο σου, δεσμεύονται από αυτά τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές ως προς την ακουστική τους συμπεριφορά και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτές οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά δεν είναι απλές "απόψεις".

Εάν πρόσεξες ο costas EAR δεν έθιξε το θέμα της αρεσκείας ενός ηχείου. Διαφώνησε με το ότι το να ξεπεράσεις τον ήχο των JBL με ιδιοκατασκευή είναι εφικτό. Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις του costas EAR, ούτε του PeterMeni, ούτε τις δικές σου, αλλά καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι τα πάντα σε ένα ηχείο είναι μετρήσιμα. Το εάν μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα ή όχι, δεν είναι κάτι το οποίο επιδέχεται μέτρησης, είναι καθαρά υποκειμενικό. Όμως, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ στο forum, όποιο ηχείο έχει καλές μετρήσεις, τότε παίζει και καλά. Το εάν μας αρέσει ο ήχος του συγκρινόμενο με κάποιο άλλο, είναι άλλο θέμα. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: Εάν το ηχείο της JBL έχει καλύτερες μετρήσεις από αυτό που θα φτιάξεις, τότε παίζει καλύτερα, τέλος. Εάν ο ήχος του JBL σου αρέσει λιγότερο ή περισσότερο από το δικό σου, αυτό ναι, είναι υποκειμενικό.
Δεκτόν για το ότι μετράει καλά,παίζει και καλά.
Αυτό όμως δεν πρέπει μοιραία να συνδυάζεται με αυτό που λες αντίληψη του ήχου για να βγαίνει η σούμα;Αν πανάθεμα την για αντίληψη,κάνει το δικό της eq,αυτό πως το μετράμε για να κάνουμε την σούμα;(Τα έχω διαβάσει όλα του Bhutia,κι αν δεν κάνω λάθος,πολλά είναι υπό διερεύνηση ή υπάρχουν σοβαρές διαμάχες μεταξύ καθηγητών,μιλάω για μετά το αυτί και προς το νιονιό.)
Και γιατί όσο πιο πολλά μαθαίνουμε στο θέμα τόσο πιο πολύ προς το λάθος κλίνουμε (αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς);

(Για το αντιαντιαντιπαραπάνω σχόλιο,κλαίω από τα γέλια,Διαφωτισμοί και μαλακίες τώρα...)
(Διάλεξε τα τεχνικά σχόλια του μήνα στο δικάναλο να δούμε τι θα μείνει.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.445
Members
38.317
Νεότερο μέλος
gap