Περιπέτειες με Cosmote

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Θα γράψω για τη διαδικασία με τα ευτράπελά της.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
Παρηγοριέμαι όταν βλέπω παρόμοιες με 'μένα ταχύτητες. :D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.513
Διάβασε 2-3 σελίδες πιό πίσω μήπως έχεις παρόμοια θέματα.

nima

Banned
Reaction score
618
Εγώ τώρα έχω 11.13 & 0.86, από τον ΟΤΕ που μου μέτρησαν την ταχύτητα πρόσφατα την βρήκαν 14 και μου είπαν ότι max μπορώ να έχω 18, ενώ πληρώνω για 24, το VDSL μου είπαν ότι ακόμα δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Καμια λύση? Να πάω στο καφάο να τα κάνω πουτ@ν@?
Πρώτα πρέπει να ξέρεις την απόσταση από το κέντρο. Συγκρίνεις τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα με την τρέχουσα. Αν δεν έχουν μεγάλες διαφορές δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για βελτίωση. Κοίτα εδώ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Εγώ τώρα έχω 11.13 & 0.86, από τον ΟΤΕ που μου μέτρησαν την ταχύτητα πρόσφατα την βρήκαν 14 και μου είπαν ότι max μπορώ να έχω 18, ενώ πληρώνω για 24, το VDSL μου είπαν ότι ακόμα δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου.
Πληρώνεις για "μέχρι 24". 24 μπορεί να πιάσει κάποιος που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του ΟΤΕ.

Reaction score
1.842
Άλεξ, πριν έπαιρνες από άλλο ΚΑΦΑΟ που δεν συνδέεται με το κέντρο με οπτική ίνα;

nima

Banned
Reaction score
618
Πληρώνεις για "μέχρι 24". 24 μπορεί να πιάσει κάποιος που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του ΟΤΕ.
Το ξέρω απλά θα ήθελα να έχω πάνω από 15 πάντα, ένας φίλος αλλού που είχε κι αυτός 14 έβαλε VDSL 50άρι γιατί η περιοχή του το επέτρεπε και έχει τώρα 38.

nima

Banned
Reaction score
618
Χάλια μαύρα. :o
τραβάτε με το laptop σε κάνα cafe με free wi-fi. :bigboss:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Άλεξ, πριν έπαιρνες από άλλο ΚΑΦΑΟ που δεν συνδέεται με το κέντρο με οπτική ίνα;
Κατάλαβα τι θες να μάθεις και θα σου απαντήσω αναλυτικά.

Ξέρουμε όλοι ότι η απόσταση από το κέντρο είναι ο λόγος της μειωμένης ταχύτητας στο DSL. Η οπτική ίνα έχει σχεδόν μηδενικές απώλειες σε σχέση με το χάλκινο καλώδιο, οπότε είναι σαν να φέρνουμε το κέντρο στο σημείο που είναι το ΚΑΦΑΟ. Έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις υψηλές ταχύτητες που προσφέρει το VDSL σε μικρές ακτίνες.

Στα ΚΑΦΑΟ τώρα... είτε προστίθεται ένα miniDSLAM για τις VDSL, είτε τα αντικαθιστούν με καινούργια που τα έχουν όλα (χαλκό και οπτική από το κέντρο). Στην περίπτωσή μου μπήκε καινούργιο.

Και έρχομαι στο ερώτημα που έχουν πολλοί: Μπορεί ένας χρήστης ADSL που δεν έχει καλή ταχύτητα να ζητήσει να μεταφερθεί η γραμμή του μέσω οπτικής ώστε να πλησιάσει όσο μπορεί το θεωρητικό 24; Τεχνικά είναι εφικτό αλλά πρακτικά δεν γίνεται (τουλάχιστον προς το παρόν) . Πιστεύω ότι αν οι περισσότεροι κλειδώνουν πάνω από 20, ελάχιστοι θα ενδιαφερθούν για VDSL. Και μετά δεν θα μπορεί να αποσβεστεί η επένδυση που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Reaction score
777
Δέν έχω ιδέα!!Πάντα αυτήν την ταχύτητα είχα.

Βέβαια η καλωδίωση στο σπίτι είναι κακή και απ ότι βλέπω είμαι και...3.5 χιλιόμετρα μακριά???

Αν βάλω VDSL θα αλλάξει κάτι?

nima

Banned
Reaction score
618
Εγώ πάντως ξεκίνησα να ψάχνω (και να ξεκλειδώνω) τα της γειτονιάς δίκτυα. ;)

Reaction score
1.842
Ξέχασα ότι και σένα teachertza σε λένε Άλεξ, αλλά απευθυννόμουν στον άλλο τον εξ. Δηλαδή και που απευθυννόμουν σάμπως πήρα ευθεία απάντηση; Ανηφόρα με στροφές ήταν. :boast: Πρέπει να διαβάσουμε ένα κατεβατό πολυλογίας για να καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα πως όχι, ήταν σε χαλκό. :dance2:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.091
Στη δική μου περίπτωση ο ΟΤΕ έχει βαλθεί να μου σπάσει τα νεύρα.

Στην αναζήτηση διαθεσιμότητας VDSL ξεκίνησε με "διαθέσιμο τον Φεβρουάριο", συνέχισε με "διαθέσιμο τον Μάρτιο", "διαθέσιμο τον Απρίλιο" (αυτό το έδειχνε και στις ...2 Μαΐου) και κατάληξε με "διαθέσιμο τον Ιούνιο". Απ' ευθείας. Τον Μάιο τον έφαγε.

Έτσι παραμένω στα 4,5, κάνοντας επανεκκίνηση στο ρούτερ κάθε διήμερο. >:(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.764
Στη δική μου περίπτωση ο ΟΤΕ έχει βαλθεί να μου σπάσει τα νεύρα.

Στην αναζήτηση διαθεσιμότητας VDSL ξεκίνησε με "διαθέσιμο τον Φεβρουάριο", συνέχισε με "διαθέσιμο τον Μάρτιο", "διαθέσιμο τον Απρίλιο" (αυτό το έδειχνε και στις ...2 Μαΐου) και κατάληξε με "διαθέσιμο τον Ιούνιο". Απ' ευθείας. Τον Μάιο τον έφαγε.

Έτσι παραμένω στα 4,5, κάνοντας επανεκκίνηση στο ρούτερ κάθε διήμερο. >:(
Δεν έχω καταλάβει γιατί στη γειτονιά σου (που δεν είναι πάνω από 1 χιλιόμετρο από μένα) καθυστερεί. Το σκάψιμο για την οπτική είχε αρχίσει πολύ πριν από μένα και μετά η διαδικασία κόλλησε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius