ncore και προενισχυτης

Reaction score
1.145
Εγώ δεν καταλαβαίνω πότε γίναμε όλοι ηχολήπτες για να μας απασχολεί τόσο πολύ η πιστή αναπαραγωγή.

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό που είχα πάρει PMC δαπέδου, είχε έρθει μια φίλη μου με ένα cd Iced Earth για να το ακούσουμε δυνατά.
Όπως καταλαβαίνετε, άρχισαν να φεύγουν κατσαρίδες, ποντίκια, σκυλιά, γατιά γιατί η ηχογράφηση απλά δεν ακουγότανε.
Εκεί κατάλαβα ότι με την πιστή αναπαραγωγή εγώ προσωπικά θα γινόμουν ένας μίζερος άνθρωπος με 5 reference albums στο repeat και τα υπόλοιπα albums "στην πυρά".Κάπου εκεί τελείωσε για μένα το θέμα.

Το "hi"fi είναι ένα χόμπυ που άλλοι την βρίσκουν με την πιστότητα και άλλοι με την μη-πιστότητα.
Εγώ μόλις γυρνάω από τη δουλειά, ανοίγω τους ενισχυτές, αράζω στον καναπέ, τοποθετώ τον σβέρκο μου στο sweet spot του καναπέ (εκεί που σου κάνει μασάζ) και πατάω το play. Αρκετές σκοτούρες έχω στη δουλειά, δεν θέλω προσθέσω άλλη μια στο σπίτι.

Οτιδήποτε παραπάνω για μένα είναι "ματαιότης και θλίψις πνεύματος" που έλεγε και ο Σολομώντας

Reaction score
8.905
Εγώ δεν καταλαβαίνω πότε γίναμε όλοι ηχολήπτες για να μας απασχολεί τόσο πολύ η πιστή αναπαραγωγή.
Στο αρχικό ερώτημά σου...., παρακάτω δίνεις την απάντηση!
Το "hi"fi είναι ένα χόμπυ που άλλοι την βρίσκουν με την πιστότητα και άλλοι με την μη-πιστότητα.
-----------------------------------
Θυμάμαι τον πρώτο καιρό που είχα πάρει PMC δαπέδου, είχε έρθει μια φίλη μου με ένα cd Iced Earth για να το ακούσουμε δυνατά.
Όπως καταλαβαίνετε, άρχισαν να φεύγουν κατσαρίδες, ποντίκια, σκυλιά, γατιά γιατί η ηχογράφηση απλά δεν ακουγότανε.
Εκεί κατάλαβα ότι με την πιστή αναπαραγωγή εγώ προσωπικά θα γινόμουν ένας μίζερος άνθρωπος με 5 reference albums στο repeat και τα υπόλοιπα albums "στην πυρά".Κάπου εκεί τελείωσε για μένα το θέμα.
Εάν διαβάσεις αυτά που γράφτηκαν εδώ και λίγες σελίδες μετά... θα σου λύσει κάποιες απορίες!
-----------------------------------
Εγώ μόλις γυρνάω από τη δουλειά, ανοίγω τους ενισχυτές, αράζω στον καναπέ, τοποθετώ τον σβέρκο μου στο sweet spot του καναπέ (εκεί που σου κάνει μασάζ) και πατάω το play. Αρκετές σκοτούρες έχω στη δουλειά, δεν θέλω προσθέσω άλλη μια στο σπίτι.
Σε αυτό δεν μπορεί να σου πει κανένας τίποτα... να μείνεις πάντα έτσι και να χαίρεσαι το χόμπι σου και τις μουσικές σου! ;)

Last edited:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
Αρκετές σκοτούρες έχω στη δουλειά, δεν θέλω προσθέσω άλλη μια στο σπίτι.

Οτιδήποτε παραπάνω για μένα είναι "ματαιότης και θλίψις πνεύματος" που έλεγε και ο Σολομώντας
Ακριβως.. Οι εμμονες και ψυχαναγκασμοι ολων των ειδων, απο το τι μ'αρεσει, τι ειναι σωστο, τι δε μ' αρεσει, τι πρεπει να μ'αρεσει, τι θα πρεπε να μ'αρεσει, να ακουω αυτο που ειναι σωστο και δε μ'αρεσει, να ακουω οπως μ'αρεσει, να ζοριστω να ακουσω το σωστο κι ας μη μ'αρεσει........
.
.
και ολος αυτος ο φαυλος κυκλος προβληματισμων, ειναι ενδειξη οτι εχουμε ηδη απομακρυνθει απο την ουσια του πραγματος, εχουμε παψει να χαιρομαστε τη μουσικη, και ισως να χαιρομαστε γενικοτερα. Το μεσον εχει γινει αυτοσκοπος και εχει παψει να δινει οποιαδηποτε χαρα το ταξιδι. Οταν χαιρεσαι δεν διυλιζεις, απλα απολαμβανεις χωρις να χρειαζεται να εξηγησεις.

Μια αλλη ματια, πιο αποστασιοποιημενη, τιποτα αλλο.

Last edited:

Reaction score
8.905
Παντέλο, ωραία όλα αυτά και ρομαντικά, αλλά είναι άλλο πράγμα το χόμπι (συσκευές κλπ) και άλλο η απόλαυση (μουσική)... και οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν εδώ μέσα, αφορούσαν το χόμπι...;)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
Ωραία όλα αυτά και ρομαντικά, αλλά είναι άλλο πράγμα το χόμπι και άλλο η απόλαυση... και οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν εδώ μέσα, αφορούσαν το χόμπι...;)
Χωρις να το καταλαβεις διαχωρισες τη λεξη χομπι απο την λεξη απολαυση. Με καλυπτεις ακριβως γιατι θεωρω οτι το χομπι πρεπει να ειναι απολαυση και απ οτι βλεπω απο την εξελιξη ολων των τεχνικων νηματων, δεν ειναι. ;)

Reaction score
8.905
δεν τα αφήνουμε αυτά.... και να πάμε το βράδυ να πιούμε καμιά μπυρίτσα....:drinks:

θα σε πάρω σε λίγο τηλέφωνο γιατί κάνω κάτι δουλείες.... στο χόμπι....:prankster:

Reaction score
2.566
Αφού το θέμα ρέπει προς την φιλοσοφία...:whistling: ...κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την απόλαυση μέσα από μια συνεχή πορεία προς μια καλύτερη κατάσταση, είτε αυτή είναι στον επαγγελματικό, είτε στον μη επαγγελματικό τομέα, ενώ βιώνουν απουσία απόλαυσης με τη στασιμότητα και την έλλειψη προσπάθειας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήμουν ικανοποιημένος με το σύστημά μου, αν αυτό ακουγόταν όπως το 2008, όπως δεν θα μουν ικανοποιημένος αν από το 2008 ως σήμερα δεν είχα καμία προσωπική εξέλιξη σε άλλους τομείς της ζωής. Φυσικά και αυτή η απαίτηση για εξέλιξη και πρόοδο δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική και ταχεία, αλλιώς όντως σε κάνει δυστυχισμένο, καθώς δεν σου επιτρέπει να χαρείς το καλό, παρά μόνο να επιζητάς το καλύτερο. Και εδώ καταλαβαίνω τον λόγο που ο Παντελής λέει ότι λέει. Όμως και η πλήρη απουσία της, μπορεί ναι μεν να είναι επιφανειακά αγχολυτική, όμως σίγουρα δεν επιφέρει ποτέ τη βελτίωση και τελικά, την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης και χαράς!

Last edited:

Reaction score
650
Χωρις να το καταλαβεις διαχωρισες τη λεξη χομπι απο την λεξη απολαυση. Με καλυπτεις ακριβως γιατι θεωρω οτι το χομπι πρεπει να ειναι απολαυση και απ οτι βλεπω απο την εξελιξη ολων των τεχνικων νηματων, δεν ειναι. ;)

Αν το hobby δεν προσφέρει απόλαυση καταντά ψυχαναγκασμός. Audiophilia nervosa κλπ. συμπαρομαρτούντα.

Reaction score
8.905
Είναι σαν να λες θέλω να ακούω όσο πιο πιστά γίνεται τη μουσική η οποία παίχτηκε ερήμην μου και έχει βιωθεί από τον δείνα ηχολήπτη-μηχανικό ήχου, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε αυτός στο τελικό αποτέλεσμα και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Τι νόημα έχει κάτι τέτοιο?
Αν το hobby δεν προσφέρει απόλαυση καταντά ψυχαναγκασμός. Audiophilia nervosa κλπ. συμπαρομαρτούντα.
Με όλα αυτά που γράφεις... μάλλον το σύστημα δεν πάιζ.... δεν πειράζει όμως, να χαίρεσαι την Μουσική....:p :laugh:

Reaction score
650
Αφού το θέμα ρέπει προς την φιλοσοφία...:whistling: ...κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την απόλαυση μέσα από μια συνεχή πορεία προς μια καλύτερη κατάσταση, είτε αυτή είναι στον επαγγελματικό, είτε στον μη επαγγελματικό τομέα, ενώ βιώνουν απουσία απόλαυσης με τη στασιμότητα και την έλλειψη προσπάθειας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήμουν ικανοποιημένος με το σύστημά μου, αν αυτό ακουγόταν όπως το 2008, όπως δεν θα μουν ικανοποιημένος αν από το 2008 ως σήμερα δεν είχα καμία προσωπική εξέλιξη σε άλλους τομείς της ζωής. Φυσικά και αυτή η απαίτηση για εξέλιξη και πρόοδο δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική και ταχεία, αλλιώς όντως σε κάνει δυστυχισμένο, καθώς δεν σου επιτρέπει να χαρείς το καλό, παρά μόνο να επιζητάς το καλύτερο. Και εδώ καταλαβαίνω τον λόγο που ο Παντελής λέει ότι λέει. Όμως και η πλήρη απουσία της, μπορεί ναι μεν να είναι επιφανειακά αγχολυτική, όμως σίγουρα δεν επιφέρει ποτέ τη βελτίωση και τελικά, την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης και χαράς!
Καλύτερα το φιλοσοφικό παρά οι ανούσιες αντιπαραθέσεις με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Η τοποθέτησή σου έχει μια λογική βάση. Η ικανοποίηση και η χαρά όμως βιώνεται διαφορετικό από τον καθένα και ο δρόμος για να φτάσεις σε αυτήν δεν είναι μόνο ένας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
@ep4ander

Συμπληρωνω. Ακουγοντας μουσικη απο το συστημα σου, ζεις μαζι του, το μαθαινεις και σε μαθαινει και ωριμαζει η στιγμη της εκαστοτε αλλαγης. Χομπι hifi και εξελιξη για μενα δεν νοειται χωρις ακροαση μουσικης. Ειναι σαν να χεις ενα σπορ αμαξι και να το βελτιωνεις καθε μερα στο γκαραζ, και να μην το βγαζεις μια βολτα σε μια αγαπημενη διαδρομη να το ευχαριστηθεις.

Ειμεθα σε ιδιο μηκος κυματος. Eγω παντως τα τελευταια χρονια εχω αποστασιοποιηθει και βρισκω απιστευτη ικανοποιηση ψαχνωντας μουσικες. Οταν ειδικα μου προτεινει καποιος κατι που δεν ξερω, και με εκπλησσει ευχαριστα, ειναι η καλυτερη μου.

Last edited:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
αυτήν την στιγμή ακούω με τα ακατανομαστα .....
όλα τα άλμπουμ ακούγονται μια χαρά μέχρι και οi U2 .....
Μια βδομαδα τα χεις και καταφερες να παιξουν και U2? Εγω δεν το χω καταφερει ακομα.. Γυρνα τες πισω τις ψαροκασελες, δεν κανουν.

Reaction score
650
Με όλα αυτά που γράφεις... μάλλον το σύστημα δεν πάιζ.... δεν πειράζει όμως, να χαίρεσαι την Μουσική....:p :laugh:

Και βέβαια δεν παίζει. Ποιος το χέζει το σύστημα? Έχω πρόσκληση από κάτι φιλαράκια που τζαμάρουν live σε φιλικό σπίτι και θα απολαύσω το ιδανικό, το πιστό, και το αληθινό που θα ξετυλίγεται μπροστά μου καθώς θα παίζουν. Απόλαυση με όλες τις αισθήσεις.
Κάτι που κανένας ηχολήπτης δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδώσει και να το κοινωνήσει και σ' αυτούς που δεν θα είναι παρόντες, όσο καλά μηχανήματα και να 'χει κι όσο καλή δουλειά και να κάνει.

Να χαίρεσαι κι εσύ τα μηχανήματά σου!

Reaction score
766
ασχετος δηλωμενος...οποτε ακολουθει η ερωτηση

ποιες οι διαφορες που εχει ενας ncore τελικος, με εναν που βρισκεται πχ σε ενα ενεργο ηχειο?...εμπιπτουν στην ιδια κατηγορια ή στα ενεργα εχουμε αλλου τυπου σχεδιασεις ενισχυτικων βαθμιδων?...υποδεεστερες.... ή λογω "κλειστου κουτιου" αναγκαστικα διαφορετικης σχεδιασης?

και μια γενικη παρατηρηση μου...πολλα κομματια μουσικης, ενω περιμενεις να ακουστουν "αληθινα", τελικα δεν...δεν ξερω αν φταει το συστημα ή ο ηχοληπτης που εχει παρεμβει στο κομματι και του χει αλλαξει τα φωτα, αλλα σε μερικα κομματια που ακουω, ενω το χω τσιταρει απο πλευρας προενισχυτη/dac, το χερι παει ασυναισθητα και στο gain, που εχουν τα ενεργα πανω και δινω και απο κει λιγο boost...αλλιως, ειναι σα να ακουω χαλαρα στο background...

γενικα, το gain δεν πρεπει να του αλλαζεις τα φωτα, μια πανω-μια κατω, αλλα ακομα και σε near-field ακροασεις στο 1+μετρο, νιωθεις οτι το κομματι παιζει "ανευ ουσιας" που λεμε...οχι με λεπτα σωματα, τσιριδες ή κατι αλλο...ζητας διαφορες στα δυναμικα που να κανουν μπαμ, (γιατι ετσι εχεις το κομματι στο μυαλο σου σαν εμπειρια) και απλα δεν...ισως ειναι "γενικη γραμμη" που ακολουθουν οι ηχοληπτες και τους αλλαζουν τα φωτα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.256
Νεότερο μέλος
dimtsibos