Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Reaction score
8.348
η αληθεια είναι ότι τα κανονικα δωματια του Athens Ledra είναι ισως μικροτερα από ένα μεσαιο σαλονι,αλλα όχι από ένα δωματιο σπιτιου.Οσα ηχεια είναι για τετοιο περιπου χωρο δεν εχουν τοσο μεγαλο πρόβλημα,αλλα πολλα ηχεια είναι για μεγαλυτερο χωρο.

Reaction score
23.993
άποψη μου είναι οτι πέραν δίπολων (που εκ των πραμμάτων θέλουν τον χώρο τους) και υπερβολικά μεγάλων κουτιών τα δωμάτια είχαν ικανές διαστάσεις για να βοηθήσουν τους εκθέτες να στήσουν ενα χαριτωμένο συστηματάκι που δε θα ενοχλεί πουθενά υπο δύο βασικές προυποθέσεις
α) επαρκής οδήγηση (είτε το λες ενισχυτάρα, προενισχυτάρα κλπ , είτε το λες "ματσάρισμα")
β) να κάνεις κάτι για το θέμα του χαμηλού ταβανιού (κλασσική περίπτωση βλάβης στα ξενοδοχεία).
η φτωχή μου εμπειρία μου έχει δείξει οτι το χαμηλό ταβάνι καταστρέφει απείρως περισσότερο τον ήχο από το μικρό δωμάτιο.
τα diy ηχειάκια μου παίξαν παπάδες στο μικρό (14τμ) εφηβικό μου δωμάτιο (πλην όμως 310 ύψος) ενώ στο 45τμ σαλόνι μου ακόμα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω να παίξουν (με ύψος 252)

αν λοιπόν λύσεις το θέμα α και β τότε σίγουρα παρουσιάζεις κάτι ευχάριστο και αν είσαι και μερακλής θα κλάψουν μανούλες. το θέμα είναι οτι κατα καιρούς έχουν αδικηθεί μηχανήματα από επικές γκάφες (πχ ανάποδη φάση στο ένα ηχείο, κάτι που ένας έμπειρος ακροατής οφείλει να το καταλαβαίνει σε δευτερόλεπτα - πόσο μάλλον αυτός που τα πουλάει) οπότε ορισμένες φορές το να απαιτήσεις οι ίδιοι άνθρωποι να λύσουν προβλήματα χώρου είναι κάπως πολύ.

όμως με βάση όλα τα παραπάνω , το ότι τελικά πάρα πολλοί βρήκαν το άκουσμα των Mg12 ευχάριστο σίγουρα σημαίνει κάτι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Last edited:

Reaction score
11.374
^Τί είναι εκεί, ο παράδεισος;

Εμένα πάντως δε μου άρεσε καθόλου η μουσική που έπαιζαν τα MG 12 στην έκθεση.

Όταν τα πάρω, σπίτι δε θα βάλω ποτέ τέποια μουσική.:tongue:

Reaction score
28
α ξέχασα τα QUAD ότι πιο μουντό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια, απογοήτευση
φταίει το ενισχυτικό........

Πηγα και τις δυο μερες για αρκετες ωρες.
Κατα τη γνωμη μου και με βαση τα προσωπικα μου γουστα:
Καλυτερος ηχος της εκθεσης: Grimm.
Για την τιμη τους, αν πληρωνουμε ηχο ειναι πολυ ανταγωνιστικη. Αν πληρωνουμε κατασκευη, ειναι αστρονομικη αφου αν κυκλοφορουσε σε diy κιτ θα κοστιζαν κανα 5χιλιαρο το πολυ (και οι περισσοτεροι απο εμας θα ειχαν ξεμπερδεψει με το θεμα ηχοσυστημα).
Χειροτερος ηχος της εκθεσης: Tune, Klipsch (δυστυχως δεν αντεχω τις κορνες), Usher (απιστευτο μπουμαρισμα).
Εξαιρετικος ηχος-τρελλο κοστος: MBL
Φοβερο εργαλειο που αδικουνταν απο τον χωρο: PMC.
Θετικη εκπληξη-value for money: Adam, Proac.
Τα Magnepan επαιζαν πολυ δυνατα για να ακουγεται ισα ισα το μπασο τους. Σε χαμηλοτερες σταθμες?
Τα Harbeth πολυ ωραια ...στο πιανο. Στα υπολοιπα?
Ενδιαφερουσα εκκεντρικη περιπτωση τα μεγαλα Cabasse.
Wilson, Raidho, Audio Physic, ωραια αλλα υπαρχουν κι αλλες επιλογες στις κατηγοριες τους.
Avalon οχι καλα.
McIntosh την Κυριακη με το Room Perfect, πιο καλα.

Αυτα. Δεν ηταν καθολου ασχημα. Καλυτερα απο τα δυο προηγουμενα χρονια.
Γλιτωσαμε επιτελους κ την τσιγαριλα. Πολλοι το γυρισαν στο ηλεκτρονικο.
Μια πινακιδα που γραφει τα μηχανηματα που παρουσιαζονται (προαιρετικα και την τιμη), ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!! Να την επιβαλλει ο διοργανωτης.
Αντε και του χρονου πιο καλα και να μην λειπουν οι 2-3 αντιπροσωποι που επρεπε οπωσδηποτε να ειναι εκει, αλλα να υπαρχουν και οσο περισσοτεροι γινεται απο τους μικροτερους.
τα pmc όλα τα λεφτά....

Last edited by a moderator:

Reaction score
11.374
Μέσα στο δωμάτιο με τα MG12 γνώρισα ένα κύριο που έχει τα MG20. Πόσο ήθελα να του ζητήσω να πάω να τα ακούσω αλλά ντράπηκα...

gonis

Luger
Reaction score
12.183
Μέσα στο δωμάτιο με τα MG12 γνώρισα ένα κύριο που έχει τα MG20. Πόσο ήθελα να του ζητήσω να πάω να τα ακούσω αλλά ντράπηκα...
Δεν ήμουνα εγώ ο κυριουλης ( δεν πήγα στην έκθεση) αλλα οποτε θελήσεις έλα να τα ακούσεις.
Δώσε μου μόνο λίγο χρόνο να τελειώσω τις συνδέσεις ;)

Reaction score
1.187
β) να κάνεις κάτι για το θέμα του χαμηλού ταβανιού (κλασσική περίπτωση βλάβης στα ξενοδοχεία).
η φτωχή μου εμπειρία μου έχει δείξει οτι το χαμηλό ταβάνι καταστρέφει απείρως περισσότερο τον ήχο από το μικρό δωμάτιο.
τα diy ηχειάκια μου παίξαν παπάδες στο μικρό (14τμ) εφηβικό μου δωμάτιο (πλην όμως 310 ύψος) ενώ στο 45τμ σαλόνι μου ακόμα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω να παίξουν (με ύψος 252)
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου... Πριν από αρκετά χρόνια είχε γίνει η Εκθεση στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» αν θυμάσαι... Εκεί είχαμε ακούσει τον χειρότερο ήχο που έχουμε ακούσει ποτέ σε εκθέσεις από όλα σχεδόν τα συστήματα. Νομίζω πως την ζημιά την έκαναν τα ψηλοτάβανα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που «κουδούνιζαν»...

Reaction score
23.993
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου... Πριν από αρκετά χρόνια είχε γίνει η Εκθεση στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» αν θυμάσαι... Εκεί είχαμε ακούσει τον χειρότερο ήχο που έχουμε ακούσει ποτέ σε εκθέσεις από όλα σχεδόν τα συστήματα. Νομίζω πως την ζημιά την έκαναν τα ψηλοτάβανα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που «κουδούνιζαν»...
Το να κουδουνισει το δωμάτιο νομίζω ότι είχε να κάνει με το ότι είχε δύο διαστάσεις ίδιες, δεν παίρνω και όρκο .
Πάντως τα χαμηλά ταβάνια σίγουρα κάνουν ζημιά σε ηχεία που έχουν mid Η tweeter πάνω από το 1 μέτρο (εκτός φυσικά αν κανείς κάτι για αυτό )

Reaction score
1.187
Το θέμα είναι ότι όλα τα καινούργια σπίτια είναι πλέον χαμηλοτάβανα. Εδώ που μένω εγώ που είναι σχετικά καινούργια πολυκατοικία το καθαρό ύψος είναι 2,68 μ.

D

deleted user 10898

Guest
Το να κουδουνισει το δωμάτιο νομίζω ότι είχε να κάνει με το ότι είχε δύο διαστάσεις ίδιες, δεν παίρνω και όρκο .
Πάντως τα χαμηλά ταβάνια σίγουρα κάνουν ζημιά σε ηχεία που έχουν mid Η tweeter πάνω από το 1 μέτρο (εκτός φυσικά αν κανείς κάτι για αυτό )
καλα τα λες, μετα λιγο τα χαλας.
συνηθως αν ειναι ψηλοταβανο υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα η διασταση αυτη να ειναι ιδια η παρεμφερής με μια απο τις αλλες 2 διστασεις οποτε αυξανουν οι πιθανοτητες για ακυρωσεις στα χαμηλα.
Οι κατακορυφη διασπορα των tweeter λιγο θα επηρεαστεί αν το ταβανι ειναι ψηλο και το tweeter στους 70 ποντους η στο μετρο.
Στην προηγουμενη εκθεση υπηρχαν κορυφαια ηχεια με το tweeter στο "πατωμα" αλλα με λοβους διασπορας οπως εξηγησε ο bhutias αν θυμαμε που εδιναν "λυση"...

D

deleted user 10898

Guest
Το θέμα είναι ότι όλα τα καινούργια σπίτια είναι πλέον χαμηλοτάβανα. Εδώ που μένω εγώ που είναι σχετικά καινούργια πολυκατοικία το καθαρό ύψος είναι 2,68 μ.
ναι, οποτε αν η μια δισταση ειναι πχ 4 και η αλλη πχ 7 ειναι ενα τυπικο σαλονι χωρις τεράστια προβληματα.

Reaction score
23.993
268 ειναι μια χαρά, εγώ έχω 250 με 252 και πλάτος 4.

Τώρα για τα 3 μέτρα αν μιλάμε για σαλόνι δύσκολα θα πλησιάσεις σε πλάτος κάτω από το 340 όποτε κανένα πρόβλημα. Στο παλιό δωμάτιο είχα ύψος 305 πλάτος 343 μήκος 400 και έδινε ρέστα.
Πάντως τα κτήρια ξενοδοχείων σπάνια ξεπερνάνε τα 250 , ουσιαστικά είναι μια πόρτα εισόδου (210) λίγος αέρας (5-10) και ψευδοροφη για την κασέτα του κλιματιστικού και τον εξαερισμό μπάνιου (30-40).

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Πάντως τα κτήρια ξενοδοχείων σπάνια ξεπερνάνε τα 250 , ουσιαστικά είναι μια πόρτα εισόδου (210) λίγος αέρας (5-10) και ψευδοροφη για την κασέτα του κλιματιστικού και τον εξαερισμό μπάνιου (30-40).
Πάντως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο το ταβάνι ήταν στα 2,7μ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar