Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Reaction score
751
θα σου απαντήσω άμα μου πείς τι σχέση η GUERNICA με το θέμα γιατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμμία, η GUERNICA καταρχάς είναι έργο τέχνης και όχι βιομηχανικό ή βιοτεχνικό προιόν
Χμμ... Το φαντάστηκα ότι δεν θα έβλεπες !!! ;)

Υπάρχουν όμως περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές ανάμεσα σε ενα εργο τεχνης
και ενα hi end προϊόν.

Last edited:

Reaction score
1.145
εεε τίποτα μωρέ εδώ με τα παιδιά λέγαμε εεεε τρανζίστορ και εεδύναμη και ντάξει μώρε πέτα ένα ηλεκτρολογικο-δεν-έγινε-και-τίποτα και να παίζει καλά που είναι τα pdf να διαβάσω και ξέρεις τώρα πως είναι αυτά ωραίος ο χώρος σου άντε τα λέμε τώρα πρέπει να φύγω

Reaction score
578
ΘΑ ηθελα να ξερω ποιοι απο εμας εχουν ακουσει ποτε ηχεια KODA ποια μοντελα και ποιες ηταν οι εντυπωσεις
Εγω αγορασα πριν χρονια το KODA 688 για το υπογειό μου σε τιμή 45 Ευρω και ειναι παρα πολυ καλο ηχειο για μικρους χωρους και μετριες εντασεις

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.002
έχω μπερδευτεί.... συμφέρει η δεν συμφέρει εντέλει....8-)
Μην αρχίζεις τώρα τα οισοπεδοτυκά σου! Άμα ρωτάς τιμή, απλώς δεν μπορείς να το αγοράσεις. Πάντως, εμείς πήραμε καινούργια γκερνίκα σε πολύ συμφέρουσα τιμή, 147.000 ευρώ. Δώσαμε την παλιά τη ροζ και πήραμε μια μωβ να ταιριάζει με τις καινούργιες κουρτίνες, ολοκαίνουργια, άστρωτη.

Reaction score
28
Ενδιαφερουσα η διοργανωση , κακη μαλλον η προωθηση απο οσο μπορεσα να καταλαβω ,,,Ειδαμε καποια γνωστα καλα χαρτια και ενα δυο καινουργια πραγματα ενω καποια αλλα που ευχαριστως θα ανοιγα το παραθυρο να τα φουνταρω απο κατω ...Φυσικα οπως εχουμε πει γουστα ειναι αυτα

Συνεχιζει να μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση πως τα περισσοτερα περιπτερα παιζουν την ιδια μουσικη ( σχεδον ) με ελαχιστες εξαιρεσεις οπου κυριαρχουν θεματα μαλλον "κλασσικης" μουσικης οπου το 99% ειναι σχεδον μονοδιαστατα τυπου ενα πιανο και μια φωνη με παραγωγες συχνα επιτιδευμενες να "κολλανε"με το συγκεκριμενο συστημα ...

Προσωπικα θα ηθελα και αλλα ειδη μουσικης προφανως πιο δυσκολα αλλα συναμα προσβασιμα στο ευρυ κοινο ...

Εχω ξανα δηλωσει οτι εχει πεσει στην αντιλιψη μου οτι ιδιοκτητες "μεγαλων " συστηματων προσαρμοζουν τα ακουσματα τους συμφωνα με αυτα που παιζει καλυτερα το κατα τα αλλα ακριβο τους συστημα ενω κατα βαθος η ευτυχια τους θα ηταν να ακουνε κατι πιο εμπορικο ...

θετικο ηταν οτι ειδαμε και 10 καλους φιλους εκει !!!

γενικα παντως ...γουστα ειναι αυτα
όντως αυτό με τα ακριβά συστήματα που παίζουν συνέχεια κάποιο τζαζέ κομμάτι ....με μια γυναικεία φωνή ..και λίγο πιάνο.....έχει καταντήσει βαρετό .....πολλά από τα παραπάνω ακριβά μηχανήματα ίσως εαν τα ζορίσεις με μια "ροκιά" η με κάποιο δύσκολο ορχιστρικό κλασικής με κρεσέντα και δυναμικά....ίσως λέγω και πάλι να μην ακούγονται....το έχω ζήσει .....

Reaction score
28
Θα προσπαθήσω να πω και εγώ την γνώμη μου σχετικά με την έκθεση.
Νομίζω ότι ήταν μια από τις πληρέστερες και πιο οργανωμένες της ιστορίας της.

Την επισκέφτηκα δύο φορές, Σάββατο και Κυριακή και πέρασα σχεδόν από όλα τα περίπτερα.

Εντύπωση μου έκαναν τα Ηχεία της Brodmann τα οποία τουλάχιστον στην απόδοση του πιάνου ήταν καταπληκτικά για τα γούστα μου. Επίσης ενδιαφέροντα μου φάνηκαν τα περίπτερα της B&W, της Advance, καθώς και το δωμάτιο με τα GeometricHarmony speakers και Tsakiridis devices .... Τέλος θα αναφέρω και τα Klipshhorn κυρίως για τον ιδιαίτερο τους ήχο.

Το μεγάλο όμως συμπέρασμα που έβγαλα για μια ακόμη φορά είναι ότι με το hifi–hi end δεν βγάζεις άκρη. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα (πχ αυτοκίνητο κλπ), ισχύει κατά βάση το ότι πληρώνεις – παίρνεις εκτός μικρών εξαιρέσεων . Εδώ είναι Τρέλα. Ακούς ηχεία που ας πούμε ότι σου αρέσουν, ρωτάς τιμή και παθαίνεις εγκεφαλικό, έτσι απλά σου λένε ότι κάνουν 65.000 πχ. Πας παρακάτω και βλέπεις ότι με 1000 – 1500 ευρουδάκια αγοράζεις ηχεία που δεν διαφέρουν και πολύ σε απόδοση από τα προηγούμενα.
Συμπέρασμα:
Συμφωνώ απόλυτα λοιπόν με τους προλαλήσαντες για τα koda κλπ, ότι με λίγο μεράκι και φυσικά υπομονή και ψάξιμο, υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα. Εξ άλλου μην ξεχνάμε ότι η φύση του ανθρώπου είναι δυστυχώς (ή ευτυχώς) πάντα ανικανοποίητη. Έτσι και ηχεία πχ των 65.000 ευρώ, κάποια στιγμή θα τα βαρεθούμε ή μπορεί να συμβεί και το εξής τραγικό. Να τύχει να ακούσουμε κάποιο σύστημα πολύ χαμηλού κόστους σε κάποιο φιλικό σπίτι και να αρχίζουμε να διερωτόμαστε αν άξιζε τελικα η δικιά μας επένδυση των τόσο ακριβών μηχανημάτων μας.
τα Brodmann προέλκυσαν και την δική μου προσοχή τόσο στην περσυνή όσο και στην φετεινή έκθεση ...και μπορώ να πω ότι είχαν εξαιρετική απόδοση τόσο στο πιάνο αλλά όσο και στα κρεσέντα και στα δυναμικά ..τελειώματα ορχιστρικών περασμάτων ....από όσα άλλα άκουσα......

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.757
όντως αυτό με τα ακριβά συστήματα που παίζουν συνέχεια κάποιο τζαζέ κομμάτι ....με μια γυναικεία φωνή ..και λίγο πιάνο.....έχει καταντήσει βαρετό .....πολλά από τα παραπάνω ακριβά μηχανήματα ίσως εαν τα ζορίσεις με μια "ροκιά" η με κάποιο δύσκολο ορχιστρικό κλασικής με κρεσέντα και δυναμικά....ίσως λέγω και πάλι να μην ακούγονται....το έχω ζήσει .....
Ζω για την ημέρα που θα πάω σε έκθεση και θα ακούσω Guns n' Roses και Iron Maiden από ηχοσύστημα επίδειξης!

Reaction score
117
Ζω για την ημέρα που θα πάω σε έκθεση και θα ακούσω Guns n' Roses και Iron Maiden από ηχοσύστημα επίδειξης!
Δεν έχουν καλές εγγραφές και τα αποφεύγουν ... Θυμάμαι πήγα σε κατάστημα με το cd Guns 'n Roses για ακρόαση και ο υπεύθυνος εκεί μονολόγησε: Άντε να δούμε τι θα ακούσουμε τώρα. Ο Θεός βοηθός !!!

Reaction score
1.145
Δεν έχουν καλές εγγραφές και τα αποφεύγουν ... Θυμάμαι πήγα σε κατάστημα με το cd Guns 'n Roses για ακρόαση και ο υπεύθυνος εκεί μονολόγησε: Άντε να δούμε τι θα ακούσουμε τώρα. Ο Θεός βοηθός !!!
έτσι είναι. Ήρθε μια φίλε μου με flac iced earth να ακούσουμε.
έφευγαν και τα ποντίκια..

Reaction score
23.983
βάλτε λίγο rammstein να γουστάρουμε
που είναι και καλή παραγωγή και πολυ ζόρικο για ενισχυτες και ηχεία
(λίιιιιγο σκοτεινιάρικο βέβαια αλλά αμα δεν ξέρεις γερμανικά δε δίνεις σημασία)

Reaction score
8.905
Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι...? Δηλαδή των αντιπροσώπων (τα ακριβά εννοείται?) τα συστήματα δεν παίζουν Guns 'n Roses... ενώ τα δικά σ(μ)ας παίζουν...?

Reaction score
1.145
Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι...? Δηλαδή των αντιπροσώπων (τα ακριβά εννοείται?) τα συστήματα δεν παίζουν Guns 'n Roses... ενώ τα δικά σ(μ)ας παίζουν...?
δεν ξέρω για GnR αλλά iced earth..δύσκολο.
Είναι το τίμημα της υψηλής πιστότητας.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.757
Με το τονισμένο, διαφωνώ κι έχω και παραδείγματα. Για τον "υπεύθυνο" του παραδείγματός σου, ουδέν σχόλιον...

Όχι ρε και των αντιπροσώπων τα ακριβά συστήματα παίζουν Guns n' Roses, αλλά φοβούνται να το πράξουν μην χάσουν την πελατεία των ματσομένων (των ποιων?) wanna be high fidelάδων που τους είπανε ότι μόνο κλασσική και ντουέτα πιάνο-φωνή πρέπει να παίζει το σύστημα για να μην πάθει κάτι... Λες κι αν παίξουν heavy metal τα Wilson (τυχαίο παράδειγμα) θα μαραζώσουν ύστερα και στην επόμενη ακρόαση όπερας δεν θα μπορούν να αποδώσουν πιστά την κλανιά της χοντρής πίσω αριστερά.

Reaction score
1.659
Χμμ... Το φαντάστηκα ότι δεν θα έβλεπες !!! ;)

Υπάρχουν όμως περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές ανάμεσα σε ενα εργο τεχνης
και ενα hi end προϊόν.
Ξέρεις γιατί ένα hi-end προϊόν δεν είναι σε καμμιά περίπτωση έργο τέχνης?

Γιατί αυτό το προϊόν όσο περνάει ο χρόνος μειώνεται η αξία του δραματικά, πράγμα που στό έργο τέχνης συμβαίνει το αντιστρόφως ανάλογο.
Μην μπερδεύετε λοιπόν τα πράγματα, δεν είναι έργο τέχνης, χάρμα οφθαλμών μπορεί...αλλά με τον χρόνο ξεθωριάζει όσο βγαίνουν οι νέες τεχνολογίες. Γι'αυτό συμφέρει να αγοράζουνε νέα έργα τέχνης και μεταχειρισμένα μηχανήματα!

Reaction score
751
Ξέρεις γιατί ένα hi-end προϊόν δεν είναι σε καμμιά περίπτωση έργο τέχνης?

Γιατί αυτό το προϊόν όσο περνάει ο χρόνος μειώνεται η αξία του δραματικά, πράγμα που στό έργο τέχνης συμβαίνει το αντιστρόφως ανάλογο.
Μην μπερδεύετε λοιπόν τα πράγματα, δεν είναι έργο τέχνης, χάρμα οφθαλμών μπορεί...αλλά με τον χρόνο ξεθωριάζει όσο βγαίνουν οι νέες τεχνολογίες. Γι'αυτό συμφέρει να αγοράζουνε νέα έργα τέχνης και μεταχειρισμένα μηχανήματα!
Πράγματι αυτή ειναι μια διαφορά τους. :thumbsup:

Άλλη βλέπεις ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90