PURETONE
Ένα σκέτο "Π"
- Reaction score
- 4.017
Η διαφορα που κανει η μετακινηση του τραπεζιου εχει την εξηγηση της οπως και οι διαφορες που κανουν τα καλωδια εχουν την δικη τουςΑπάντηση: Το καλύτερο καλώδιο ηχείων!
και με τυφλο και με ατυφλο ολα τα καλωδια που εχω κατα καιρους ακουσει-δοκιμασει σε ολα τα συστηματα που εχω στησει ακουγονται. οποιουδηποτε ειδους καλωδια. δεν ειχα φανταστει οτι τα καλωδια συμμετεχουν. νομιζα οτι απλα μεταφερουν. τελευταια τα παρομοιαζω με το οδοστρωμα των δρομων. εντελως απλοικα. αλλα υλικα αλλη τριβη. η αντισταση και η εμπεδηση ακουγονται. ψαχνω αλλα δεν βρισκω ακρη. ακομα. τελευταια μαλιστα εχω αρχισει να ακουω και το τραπεζακι. κουναω το τραπεζακι μπρος πισω και ανεβοκατεβαινει η σκηνη. γμτ με κεφαλαια γραμματα. καθε βοηθεια δεκτη.
Καθολου καλωδιο= καθολου ηχος βαλε κατι τουλαχιστον...Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναειπωθεί αλλά...
''Το καλύτερο καλώδιο ηχείων''
είναι το καθόλου καλώδιο ηχείων.
Μπορεί να το λές χαριτολογώντας αλλά εμένα φίλε μου μέ έχει προβληματίσει αρκετές φορές !!!! Νά τα δώσω ολα μια κλωτσιά να υσηχάσω μια και καλή.Μιά παίζουν καλά μετα από μέρες παλι( κάτι φταίει ).Βest system , no system
Δεν εισαι ο μονος Ιασωνα.Εχε ομως κατι υπ'οψιν,εαν το συστημα καποιες φορες παιζει καλα και αλλες οχι,τις φορες που δεν σου αρεσει τοσο,δεν φταιει το συστημα(νοουμενου βεβαια οτι δεν χαλασε η αλλαξε κατι απο την φορα που επαιζε καλυτερα),αλλα αλλοι παραγοντες .Μπορεί να το λές χαριτολογώντας αλλά εμένα φίλε μου μέ έχει προβληματίσει αρκετές φορές !!!! Νά τα δώσω ολα μια κλωτσιά να υσηχάσω μια και καλή.Μιά παίζουν καλά μετα από μέρες παλι( κάτι φταίει ).
Τώρα θα μου πεις με κατι πρεπει να ασχολείσαι ,Ε εε!!!!
Ναι ήξεραν ότι οι ενισχυτές τους ταλαντώνουν μόλις "δουν" λίγη παραπάνω χωρητικότητα ή αυτεπαγωγή προερχόμενη από το συνδετικό καλώδιο.Σίγουρα κάτι ήξεραν παραπάνω αυτοί. Και μάλιστα από το 1977 !!!
Εξαρτάται από την οπτική γωνία του παρατηρητού. Από τεχνικής (επιστημονικής) πλευράς, και αφ’ ης στιγμής είσαι ευτυχής κάτοχος μονομπλόκ τελικών, και υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως αυτό είναι χωροτακτικώς εφικτόν, η λογική λέει πως πρέπει να βάλεις καθέναν από τους τελικούς πίσω από το αντίστοιχο ηχείο, πλάτη με πλάτη, και να τον συνδέσεις μ’ αυτό με καλώδιο μήκους 10 εκατοστών, (οπότε το interconnect σύνδεσης του τελικού με τον προ θα είναι αναλόγως μακρύ). Από οικονομικής και ψυχοσωματικής πλευράς, η λογική λέει πως κάποιος πρέπει να σου πουλήσει και 2x3=6m καλώδιο ηχείου, δηλαδή 12 μέτρα για διπλοκαλωδίωση, κατά το δυνατόν ακριβό, για να τζιράρει το μαγαζί και να κινηθεί η αγορά, αλλά και για να αισθάνεσαι αρκούντως έντονον το pride of ownership, βλέποντας –και δείχνοντας στον επισκέπτη- τους τελικούς, οι οποίοι επιπροσθέτως πρέπει να είναι ογκώδεις και ασήκωτοι.Εχει λογική κ Κογια η οποιασδήποτε άλλος γνωρίζει να συνδεθούν οι aw 180 με διπλοκαλωδιωση καθότι εχουν 2 ζεύγαρια εξόδους με τα ηχεια ή πρακτικά δεν εχει σημασια;
Καθότι σπουδαιότερη βελτίωση ως προς καλώδια υψηλού σήματος δεν αποτελεί η αντικατάστασή τους ,αλλά η δραματική μείωση του μήκους...μαλλον ο κωστας λεει πως οταν προκειται να κανουμε τη συνδεση με μονομπλοκ πισω απο καθε ηχειο , που πρακτικα σημαινει 20-30 ποντους καλωδιο , δεν ειναι απαραιτητο να δωσουμε μια περιουσια (ή μιση), για την ποιοτητα των καλωδιων αυτων...
Επειδή κάθε ανάλογη διαδικασία θα είχε λόγο διάδοσης για τους υπολοίπους μονάχα εφόσον οι προτιμήσεις όλων συμφωνούσαν,κάτι το οποίο είναι αντικειμενικώς αδύνατον,όπως εκθέτει και το απόσπασμα από τις εντυπώσεις κάποιου χομπίστα:... την συγκριτικη δοκιμη για να δουμε τι συμπερασμα εβγαλε (ητοι πως την "ακουσε"; ). Δεν διαβασα τοσο καιρο κατι...
...
Επειδή τα αποτελέσματα είναι καθαρά υποκειμενικά και υπεισέρχονται σε αυτά πολλοί παράγοντες όπως : ο χώρος μας, τα μηχανήματα μας, τα ηχεία μας, τα interconnects μας, οι γνώσεις μας και πάνω από όλα τα ΑΥΤΙΑ μας, δεν θα ήθελα να παρερμηνευτούν από υποψήφιους αγοραστές ή να παρερμηνευτεί η άποψη μου αλλά και πόσον μάλλον να δεχτώ κριτική για την κριτική μου.
οριστε ... εγω τα 'λεγα απο το '13 ....οσο για τα καλωδια ,κατηργησα σημερα τη διπλοκαλωδιωση και για βρσχυκυκλωτηρες εφαρμοσα τη συμβουλη του ιδρυτη της klipsch ...του klipsch, ο οποιος οταν ρωτηθηκε τι καλωδια ηχειων χρησιμοποιει απαντησε "το καλωδιο απο ενα πορτατιφ της γυναικας μου...."