Hi-Fi σύστημα σε… τρείς πράξεις

Reaction score
296
πολύ ωραία αφήγηση και εξαιρετικό σύστημα... χίλια μπράβο!

το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι ο αντιπρόσωπος μέχρι πρότινος δεν δάνειζε ούτε ακίδα, όχι ενισχυτή.

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
πολύ ωραία αφήγηση και εξαιρετικό σύστημα... χίλια μπράβο!

το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι ο αντιπρόσωπος μέχρι πρότινος δεν δάνειζε ούτε ακίδα, όχι ενισχυτή.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Οσον αφορά στο άλλο που λές, τον Cary τον δανείστηκα πέρυσι μαζί με τον Audia για να κάνω ολιγοήμερες ακροάσεις, νομίζω είχε καταλάβει οτι θα αγόραζα έναν απο τους δύο.
Απο την άλλη βέβαια με γνωρίζει καλά και έχω ψωνίσει κατα καιρούς και επιπλέον ξέρει οτι είμαι πολύ ψείρας.
Δέν έχω παράπονο απο τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο, το αντίθετο θα έλεγα οτι με έχει εξυπηρετήσει πολλές φορές.

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
...Υ.Γ.Πολύ θα ήθελα ν ακούσω το πρώτο setup...
Ok θα γίνει και αυτό.
Το σπιτικό μου είναι μικρό, αλλα 5-6 χομπιστες τους χωράει για ένα φαγητάκι και ακρόαση.
Θα ενημερώσω εγκαίρως...

Reaction score
41
Καλησπέρα,

θα μπορούσες να αναφέρεις την απόσταση μεταξύ των ηχείων καθώς και την απόσταση του ηχείου από την θέση ακρόασης;

εγώ έχω τα SHL5 με LFD MK4 και ακόμα πειραματίζομαι με αυτά καθώς και το toe in.

ευχαριστώ

Βαγγέλης

Reaction score
4.673
Απο τα post που μου αρέσει να διαβάζω.
Συγχαρητήρια για το σύστημα αλλα και για τις φωτογραφικές σου ικανότητες.
Πολλοί έχουν βρει στα Harbeth το τέλος του δρόμου. Καμμία συσκευή όμως δεν σε απαλλάσει απο τον κόπο να τη στήσεις.
Κατα τα άλλα λίγοι τρανζιστοράτοι μπορούν να συναγωνιστούν μια καλή υλοποίηση λυχνίας ΑΝ αυτή συναντήσει το κατάλληλο ηχείο. Καλές ακροάσεις.

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
Καλησπέρα,

θα μπορούσες να αναφέρεις την απόσταση μεταξύ των ηχείων καθώς και την απόσταση του ηχείου από την θέση ακρόασης;

εγώ έχω τα SHL5 με LFD MK4 και ακόμα πειραματίζομαι με αυτά καθώς και το toe in.

ευχαριστώ

Βαγγέλης
Βαγγέλη συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ούτως ή άλλως χρωστάω και τις ακουστικές εντυπώσεις από τους υπόλοιπους ενισχυτές που πέρασαν από το σύστημα αλλά τρέχω με την δουλειά και δεν έχω ελεύθερο χρόνο αυτή τη περίοδο.

Στην ερώτηση σου λοιπόν. Τα Harbeth έχουν απόσταση μεταξύ τους 1,90 μέτρα και η θέση ακρόασης βρίσκεται περίπου στα 2,20 μέτρα.
Όπως ανέφερα ήδη για το toe in, εφαρμόζω λίγο (10-15 μοίρες περίπου) κυρίως σε κλασσική ορχηστρική μουσική και ενίοτε σε Jazz. Αυτά τα ηχεία έχουν πολύ καλό off axis response και δεν "απαιτούν" toe in. Όλοι όμως ακούμε διαφορετικά και εντέλει ο πειραματισμός δεν κοστίζει.

Κατα καιρούς τοποθετώ το συστημα στο σαλόνι του σπιτιού (μεγαλύτερος χώρος από το δωμάτιο που βλέπετε στις φωτό) και η απόσταση μεταξύ των ηχείων είναι στα 2 μέτρα και η θέση ακρόασης στα 4,50 μέτρα. Θα ανεβάσω φωτό και από αυτό το setup αργότερα.

Reaction score
41
Απο τα post που μου αρέσει να διαβάζω.
Συγχαρητήρια για το σύστημα αλλα και για τις φωτογραφικές σου ικανότητες.
Πολλοί έχουν βρει στα Harbeth το τέλος του δρόμου. Καμμία συσκευή όμως δεν σε απαλλάσει απο τον κόπο να τη στήσεις.
Κατα τα άλλα λίγοι τρανζιστοράτοι μπορούν να συναγωνιστούν μια καλή υλοποίηση λυχνίας ΑΝ αυτή συναντήσει το κατάλληλο ηχείο. Καλές ακροάσεις.
LFD

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
+1 για τομ Lfd, και υπαρχουν κι αλλοι..
Και ο Exposure 2010s2 είναι τέτοιος...
Θα γράψω και για αυτόν δυο λόγια τον οποίο εξακολουθώ και έχω στην κατοχή μου και μάλλον δεν πρόκειται να δώσω.

Reaction score
1.805
ο cary sli80 είναι ένα μηχάνημα που θεωρώ κορυφαίο σύμφωνα με τα δικά μου ακούσματα.
Θυμάμαι τον ήχο του σαν χθες (παρόλο που πέρασαν αρκετά χρόνια απο τότε που τον άκουσα τελευταία φορά).
Πολύ ωραίο σύστημα, να είσαι γερός και να το χαίρεσαι!

Reaction score
378
εχοντας αποκτησει προσφατως τα p3esr,περιμενω το σχολιο σου για τον exposure...
(και αν εχεις ακουσει και τον 3010s2 η' τον leben cs600)

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
με 300b τα οδηγησες?
Ναι τα οδήγησα με τους 300B μονομπλοκ (Achilles) των αδερφών Τσακιρίδη.
Απέδωσαν εξαιρετικά με τρομερή αμεσότητα και ανάλυση, ΟΜΩΣ αυτά τα μονομπλοκ βγάζουν 8 watts σε συνδυασμό με τα 83db ευαισθησία των ηχείων περιορίζονται πολύ οι μουσικές επιλογές.
Μην ξεχνάς 1watt = 83db/m, άρα 8watts = 86db στα 2 μέτρα που ακούω εγώ.

εχοντας αποκτησει προσφατως τα p3esr,περιμενω το σχολιο σου για τον exposure...
(και αν εχεις ακουσει και τον 3010s2 η' τον leben cs600)
Ωπ, καλορίζικα, καλοάκουστα!!!!
Καινούργια ή μεταχειρισμένα τα πήρες?
Αν τα πήρες καινούργια δωσε τους 100 ωρες μουσικό πρόγραμμα να στρώσουν λιγάκι και είσαι εντάξει.
Αν είναι μια συνειδητή επιλογή σου να αγοράσεις αυτά τα ηχεία και γνωρίζεις τους περιορισμούς και τα όρια τους, τοτε θα σε συντροφεψουν για πολλά χρόνια, ενδεχομένως να μην αλλάξεις ποτε ξανά ηχείο (ίσως το κάνεις για τον διάδοχο τους ΑΝ ακούγεται καλύτερα).

Στην ερώτηση σου, ναι με τον exposure 2010s2 παίζουν εξαιρετικά και είναι ένας συνδυασμός που τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι κατά τη γνώμη μου από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα των αγγλικών solid state ολοκληρωμένων ενισχυτών του παρελθόντος.
Σχετικά συχνά τη δεκαετία του 80, οι Αγγλοι έβαζαν σε ένα κουτί ένα μικρό τροφοδοτικό, ένα ζευγάρι τρανζίστορ ανά κανάλι στην έξοδο, δύο ή τέσσερις μικρους πυκνωτές εξομάλυνσης και ένα παθητικό στάδιο "προενισχυσης" (στην ουσία ήταν πολύ ευαίσθητοι δικάναλοι τελικοί με έναν επιλογέα εισόδου και ένα ποτενσιόμετρο).
Εφτιαχναν έτσι μικρούς ολοκληρωμένους ενισχυτές και συνόδευαν ένα ζευγάρι ηχείων βάσης. Αυτή ήταν η "αγγλική άποψη" εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που επικρατούσε στις ΗΠΑ.
Ο συγκεκριμένος Exposure 2010s2 έχει "ευγενικό" χαρακτήρα και μια καθαρότητα που κάποιες φορές θυμίζει την αμεσότητα των μονοτελών τριοδικών ενισχυτών. Δυστυχώς ΔΕΝ τον έχω ακούσει με άλλα ηχεία για να μπορώ να πω με σιγουριά αν "ροκάρει", πάντως φαίνεται να έχει δύναμη. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει σχετικά καλά υλικά σε όλα τα στάδια. Για τα λεφτά του είναι πολύ καλός.
Τον 3010 δεν τον έχω ακούσει.

Reaction score
325
Ειχα τον exposure 2010 s2 καθως και τον 1010. Τους επεστρεψα και τους δυο. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να πω οτι δεν αξιζαν. Πιθανοτατα δεν τους ειχα, παρα τις προσπαθειες μου, ταιριαξει καλα. Θυμαμαι οτι ο 2010 εδινε πολυ αληθινα ηχοχρωματα αλλα σε μενα καθε αλλο παρα ευγενικος ηταν. Ειναι πολυ ενδιαφερον στο χομπυ μας το ποσο καθοριστικο ειναι το σωστο ματσαρισμα. Ακομα και σε επιπεδο καλωδιων!
Παλια ειχα τα proac response 1 sc. Με τον cary ηταν απλα μια μαγεια.

Να χαιρεσαι το συστημα σου, ειναι πραγματι πολυ καλο!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.733
Ο συγκεκριμένος Exposure 2010s2 έχει "ευγενικό" χαρακτήρα και μια καθαρότητα που κάποιες φορές θυμίζει την αμεσότητα των μονοτελών τριοδικών ενισχυτών. Δυστυχώς ΔΕΝ τον έχω ακούσει με άλλα ηχεία για να μπορώ να πω με σιγουριά αν "ροκάρει", πάντως φαίνεται να έχει δύναμη. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει σχετικά καλά υλικά σε όλα τα στάδια. Για τα λεφτά του είναι πολύ καλός.
Τον 3010 δεν τον έχω ακούσει.
Συνυπογραφω. Τον ακουσα με 4 διαφορετικα ηχεια, και ο ηχος του ηταν πλουσιος ηχοχρωματικα, με ροη και ουσια στα δυο ακρα χωρις να γινεται προβολικος. Ο ηχος του ειναι αρκετα μεγαλος κ ο ενισχυτης εχει δυναμη περα απο αυτη που περιμενεις απο τα χαρ/κα της τροφοδοσιας του. Θα ροκαρει σε καλες σταθμες βοηθουμενος απο ενα ευαισθητο ηχειο. Το περιμενα οτι θα κανει καλη "παρεα" με τα harbeth, γιαυτο κ εσπαυσα στην αρχη του νηματος να αναφερθω σ' αυτον.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106