Το καλύτερο καλώδιο ηχείων

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το θεμα ειναι πως 1,8 μετρα furutec πρασινο ,μετα την πριζα , ακουγεται- βελτιωνει - τα παντα ?
Δεν μιλησα για "βελτιωση" αλλα αν επηρεαζουν τον ηχο των μηχανηματων.
Ασφαλως και δεν "βελτιωνουν τα παντα".

Reaction score
1.147
Eγω μίλησα για βελτίωση ,υποκειμενικά μιλώντας πάντα.
Σε επανειλημμένες δοκιμές πάντα τα furutec κερδίζουν.
Θεωρητικά πάντως δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.
Με ,σχεδόν, διπλασιας διατομής απλό καλώδιο το αποτέλεσμα υστερεί.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.203
Το θεμα ειναι πως 1,8 μετρα furutec πρασινο ,μετα την πριζα , ακουγεται- βελτιωνει - τα παντα ?
Furutech US $550.00 !!!!!!!

Οι αβανταδόροι που καταφέρνουν να πείσουν τους ανημέρωτους λένε:
  • ‘’Τight bass response and rich midrange, not to mention the pristine high-end’’ Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων
  • ‘’The best cable improvement I have ever heard in my system...even my wife noticed the difference right away!’’
  • "It's amazing that power cables can make such a difference!"
  • ..................!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απλά καλώδια τροφοδοσίας: €3,53
Η 45ετής εμπειρία μου λέει:
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στην ποιότητα του ήχου (διαφορά όμως στην τιμή: 550 - 3,53 = 546 ευρώ ) αρκεί να τηρούνται αυτά που αναφέρω στο #417 του παρόντος θέματος

Reaction score
1.147
Σεβόμενος την εμπειρία σας θα συμφωνήσω οτι το καλώδιο αυτό είναι εξοργιστικά ακριβό και δεν αντέχει σε καμία σύγκριση στο θέμα τιμής.
Το γεγονός όμως οτι είναι ακουστή η διαφορά που επιφέρει στον ήχο είναι για μένα αναμφισβήτητο.
Υποκειμενικά πάντα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η 45ετής εμπειρία μου λέει:
Ολων οι εμπειριες ειναι σεβαστες ;)
[DOUBLEPOST=1466092037][/DOUBLEPOST]
Eγω μίλησα για βελτίωση ,υποκειμενικά μιλώντας πάντα.
.
Δεν διαφωνω απλα διευκρινησα την ερωτηση μου περι διαφορας η οχι.

I

iason

Guest
Το είχα αναφέρει και παλαιότερα σε άλλο ποστ ,απλά δεν σχολιάστηκε .
Ερώτηση : Μπορεί ενα καλώδιο απο αυτά που αναφέρει ο κ.Στέφανος των 3,5 ευρώ εάν τυλιχθεί με μια κάλτσα πολυτελείας και με επώνυμα φις σούκο να πουληθεί 2000 ευρώ ??

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το είχα αναφέρει και παλαιότερα σε άλλο ποστ ,απλά δεν σχολιάστηκε .
Ερώτηση : Μπορεί ενα καλώδιο απο αυτά που αναφέρει ο κ.Στέφανος των 3,5 ευρώ εάν τυλιχθεί με μια κάλτσα πολυτελείας και με επώνυμα φις σούκο να πουληθεί 2000 ευρώ ??
Οχι.Πολλοι μπορει να ειναι απατεωνες,αλλα δεν ειναι βλακες .....

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.203
Που είναι ρε παιδιά το αστείο με το video και με το θέμα που συζητιέται???

Reaction score
6.487
Η πριζα που εχω ειναι ξεχωριστη με δικη της ασφαλεια στον πινακα, γειωση ομως περνω μονο σε αυτην την πριζα ξεχωριστη γραμμη που βγαινει τον ακαλυπτο σε γειωση τριγωνο, και ομως το καλωδιο τροφοδοσιας του δικτυου φερνει αλλαγη στον ηχο συγκρινωμενα με ιδιες διατομες, δεν εχω μπλεξει με τιποτε ακριβο, απλα διαφορετικη φιλοσοφια κατασκευης και ειδικα με τα απλα μαυρα του εμποριου.
Το γιατι μη με ρωτατε ..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συνηθως για να εχω καποιο λογικο "reference" χρησιμοποιω το Belden 3x14awg shielded.Ακουσα αρκετα καλυτερα καλωδια απο αυτο αλλα ουδεποτε τα απλα μαυρα "απειλησαν" το Belden.Για τις πλειστες περιπτωσεις ειναι περισοτερο απο αρκετο.
Το θεμα των αδικαιολογητων τιμων δεν το συζηταμε,πολλες φορες ειπαμε οτι ειναι απαραδεκτες.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πολλα απο αυτα τα καλωδια δεν ειναι καλυτερα ,εστω και υποκειμενικα ομιλουντες.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.203
Η πριζα που εχω ειναι ξεχωριστη με δικη της ασφαλεια στον πινακα, γειωση ομως περνω μονο σε αυτην την πριζα ξεχωριστη γραμμη που βγαινει τον ακαλυπτο σε γειωση τριγωνο, και ομως το καλωδιο τροφοδοσιας του δικτυου φερνει αλλαγη στον ηχο συγκρινωμενα με ιδιες διατομες, δεν εχω μπλεξει με τιποτε ακριβο, απλα διαφορετικη φιλοσοφια κατασκευης και ειδικα με τα απλα μαυρα του εμποριου.
Το γιατι μη με ρωτατε ..
Αυτό το περιγράφω στο #417 ότι μπορεί να φέρει βελτίωση όπου όμως εξηγώ το γιατί , αλλά και που μπορεί να οφείλεται

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.203
.......και ενα καλωδιο ρευματος απο το καλο κυρ Στεφανε..... :D
Για δείτε εδώ να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!!!

Power Cable 1.8m EUR 1,157

Το επίσημο site της furutech που δεν σου επιτρέπει να κάνεις copy/paste(??)είναι 99% διαφημιστικό χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες ( χωρίς να κάνει κάποια αναλυτική τεχνική περιγραφή και όπως φαίνεται ΔΕΝ απευθύνεται σε γνώστες του αντικειμένου αλλά σε ανυποψίαστους πελάτες, κυρίως καλλιτέχνες μουσικούς)

Πχ μεταξύ των άλλων λέει:
‘’Κατασκευάζονται με πολλές στρώσεις με τεχνική metal folding τεχνική που χρησιμοποιείτο για να φτιαχτεί το katana – το σπαθί που χρησιμοποιούσαν οι Σαμουράϊ πολεμιστές . (Να και κάτι ωφέλιμο που έμαθα)’’

''Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός'' (αν και τα connectors των είναι επιχρυσωμένα - μάλλον για να δικαιολογήσουν την τιμή).
Σαν τεχνικός θεωρώ υποχρέωση να στηλιτεύσω αυτή την ιστοσελίδα και να ενημερώσω στηριζόμενος μόνο στις γνώσεις που απέκτησα και στην όποια εμπειρία και πιστεύω ότι θα πείσω να μη πιστεύουν τέτοιες πληροφορίες. Αν όμως έχετε αγοράσει και σας ικανοποιούν τότε καλώς μη προσπαθείτε όμως να πείσετε στηριζόμενος απλώς σε υποκειμενικότητα και σε διαφημιστικά σποτάκια.....

Θα σας πρότεινα πάλι να μελετήσετε προσεκτικά ή έστω να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω 3 από τα σχετικά με το θέμα , εκλαϊκευμένα άρθρα μου με συμπυκνωμένη γνώση από την πολύχρονη εμπειρία μου σε ηλεκτρονικά σε όλες τις τεχνολογίες (Λυχνίες, τρανζίστορς γερμανίου - πυριτίου, διόδους σεληνίου , πύλες , ολοκληρωμένα....) αλλά και στη διδασκαλία τέτοιων θεμάτων , που απαίτησαν δεκάδες εργατώρες να γραφτούν, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε μερικά πράγματα για τις γειώσεις , την προστασία ανθρώπων και συσκευών και τα καλώδια :

Γενικά για Γειώσεις & ειδικότερα για γειώσεις Audio
Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών
Καλώδια μεταφοράς Αναλογικών Σημάτων Audio

Σκιαθίτης Στέφανος
Ηλεκτρονικός (συνταξιούχος) – Μηχανικός Μικροκυμάτω

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για δείτε εδώ να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!!!

Power Cable 1.8m EUR 1,157

Το επίσημο site της furutech που δεν σου επιτρέπει να κάνεις copy/paste(??)είναι 99% διαφημιστικό χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες ( χωρίς να κάνει κάποια αναλυτική τεχνική περιγραφή και όπως φαίνεται ΔΕΝ απευθύνεται σε γνώστες του αντικειμένου αλλά σε ανυποψίαστους πελάτες, κυρίως καλλιτέχνες μουσικούς)

Πχ μεταξύ των άλλων λέει:
‘’Κατασκευάζονται με πολλές στρώσεις με τεχνική metal folding τεχνική που χρησιμοποιείτο για να φτιαχτεί το katana – το σπαθί που χρησιμοποιούσαν οι Σαμουράϊ πολεμιστές . (Να και κάτι ωφέλιμο που έμαθα)’’

''Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός'' (αν και τα connectors των είναι επιχρυσωμένα - μάλλον για να δικαιολογήσουν την τιμή).
Σαν τεχνικός θεωρώ υποχρέωση να στηλιτεύσω αυτή την ιστοσελίδα και να ενημερώσω στηριζόμενος μόνο στις γνώσεις που απέκτησα και στην όποια εμπειρία και πιστεύω ότι θα πείσω να μη πιστεύουν τέτοιες πληροφορίες. Αν όμως έχετε αγοράσει και σας ικανοποιούν τότε καλώς μη προσπαθείτε όμως να πείσετε στηριζόμενος απλώς σε υποκειμενικότητα και σε διαφημιστικά σποτάκια.....

Θα σας πρότεινα πάλι να μελετήσετε προσεκτικά ή έστω να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω 3 από τα σχετικά με το θέμα , εκλαϊκευμένα άρθρα μου με συμπυκνωμένη γνώση από την πολύχρονη εμπειρία μου σε ηλεκτρονικά σε όλες τις τεχνολογίες (Λυχνίες, τρανζίστορς γερμανίου και σεληνίου , πύλες , ολοκληρωμένα) αλλά και στη διδασκαλία τέτοιων θεμάτων , που απαίτησαν δεκάδες εργατώρες να γραφτούν, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε μερικά πράγματα για τις γειώσεις , την προστασία ανθρώπων και συσκευών και τα καλώδια :

Γενικά για Γειώσεις & ειδικότερα για γειώσεις Audio
Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών
Καλώδια μεταφοράς Αναλογικών Σημάτων Audio

Σκιαθίτης Στέφανος
Ηλεκτρονικός (συνταξιούχος) – Μηχανικός Μικροκυμάτω
Σε μενα γιατι τα λες και μαλιστα quoteαροντας ενα αστειο που εκανα για το βιντεακι ? !!!
Στον κυρ Στεφανο του βιντεο αναφερθηκα(σαν συνεχεια της παραγγελιας της Αλικης).......σε περιπτωση που με παραξηγησες

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.203
Σε μενα γιατι τα λες και μαλιστα quoteαροντας ενα αστειο που εκανα για το βιντεακι ? !!!
Στον κυρ Στεφανο του βιντεο αναφερθηκα.......σε περιπτωση που με παραξηγησες
Μα δεν με πείραξε το video απλά δεν θεωρώ ότι περιείχε κάτι το αστείο , ήταν off topic και γιατί επιμένεις πεισματικά (μ' αρέσει) χωρίς όμως τεχνική επεξήγηση για κάτι που απλά εμπεριέχει 90% διαφήμιση και 10% κατασκευαστικά στοιχεία (για να δικαιολογήσουν την τιμή) που για τους γνώστες ηλεκτρονικών - ηλεκτροτεχνίας δεν ισχύουν για τα καλώδια τροφοδοσίας και απλά επί τη ευκαιρία του post σου απευθύνομαι σ' όλα τα μέλη να προσέχουν. Είσαι 100% εντός των ορίων απαιτούμενης σεμνότητας το ίδιο πιστεύω κι εγώ.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.375
Ας μη συνεχίσουμε την αντιπαράθεση. :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
και γιατί επιμένεις πεισματικά (μ' αρέσει) χωρίς όμως τεχνική επεξήγηση για κάτι που απλά εμπεριέχει 90% διαφήμιση και 10% κατασκευαστικά στοιχεία.
Συνηθως για να εχω καποιο λογικο "reference" χρησιμοποιω το Belden 3x14awg shielded.Ακουσα αρκετα καλυτερα καλωδια απο αυτο αλλα ουδεποτε τα απλα μαυρα "απειλησαν" το Belden.Για τις πλειστες περιπτωσεις ειναι περισοτερο απο αρκετο.
Το θεμα των αδικαιολογητων τιμων δεν το συζηταμε,πολλες φορες ειπαμε οτι ειναι απαραδεκτες.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πολλα απο αυτα τα καλωδια δεν ειναι καλυτερα ,εστω και υποκειμενικα ομιλουντες.
Η τεχνικη επεξηγηση που αποδεικνυει την ανωτεροτητα του belden εναντι των απλων που δινονται με τις συσκευες,ειναι οτι ειναι μεγαλυτερης διατομης απο τα πλειστα,ειναι θωρακισμενο και κατασκευαζεται απο επωνυμο κατασκευαστη που χαιρει της μεγιστης εκτιμησης απο τους επαγγελματιες παγκοσμιως.

Δεν επιμενω "πεισματικα" σε τιποτα,αν αναφερεσαι στο furutech,δεν ηταν σχολιο δικο μου.
Σεβομαι ομως την αποψη του φιλου που το αγορασε,και δεν μου πεφτει λογος για να τον κρινω,οταν λεει οτι ακουσε βελτιωση,απλα τον πιστευω.Εξ'αλλου,ειπε καθαρα οτι ειναι η υποκειμενικη του αποψη,σωστα?

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.656
Members