Reaction score
2.248
Καλα, δεν ειναι και τοσο ταπεινα.
Μιλαμε για δυο χιλιαρικα και 31 κιλα μηχανημα.
Και ωραια οθονη βλεπω...
...χαι εντ μου φαινεται εμενα!
........και παιρνεις και καλωδια μετα!
Εάν τυχόν και προβείς μετά την αγορά του UPS και σε αγορά καλωδίων, τότε καλό θα είναι τα καλώδια να είναι σε τέτοια θέση ώστε να μπορείς να τα βλέπεις, διότι τίποτα άλλο δεν μπορούν να προσφέρουν εκτός από την οπτική αγαλλίαση.

Στο δικό μου έχω power extension των 5 ευρο (και δεν τα βλέπω)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.926
... κι επιτέλους φέρνεις στο σπίτι το πολυπόθητο πακέτο, που με τόση ανυπομονησία περίμενες νά' ρθει. Το ξετυλίγεις ευλαβικά και νά 'σου μπροστά σου το τέλεια λουστραρισμένο ξύλινο κουτί. Το ανοίγεις κι αυτό και παίρνεις μνια βαθχειά ανάσα από το εσωτερικό του. Αααχχχ, η καινουργίλα! Παίρνεις στα χέρια σου και ανοίγεις να διαβάσεις το γκλόσσυ χαρτί της εγγύησης, ντήαρ κάστομερ, θενκ γιου κλπ. Κι αμέσως να!, κάτω από το γκλόσσυ χαρτί κείτεται το πολυπόθητο καλώδιο ρεύματος τωμπεντεχιλιαδωμετρητοίς, κουλουριασμένο νωχελικά πάνω στο πανάκριβο μωβ βελούδο.

Και ξάφνου, εκεί σε μνια πτύχωση του πανάκριβου μωβ βελούδου, ανακαλύπτεις μια τρίχα. Ξανθχειά. Και ναι!, είναι τότε που συνειδητοποιείς πως τα λεφτά σου έπχιασαν τόπο. Το καλώδιο δεν είναι μέηντ ιν Τσάινα...

Reaction score
2.248
Και ξάφνου, εκεί σε μνια πτύχωση του πανάκριβου μωβ βελούδου, ανακαλύπτεις μια τρίχα. Ξανθχειά. Και ναι!, είναι τότε που συνειδητοποιείς πως τα λεφτά σου έπχιασαν τόπο. Το καλώδιο δεν είναι μέηντ ιν Τσάινα...
Έχεις μείνει πίσω.... Τα βάφουν και μάλιστα σετάκι ;)

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
.
Γιατι ειδικα με μοτερ? Αφου ουτως η αλλως "κατ'εσε" δεν θα υπαρχει διαφορα
Με το modified θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε μερικές συσκευές με μοτέρ , ψηφιακά ρολόγια ....

Γενικός κανόνας: Επαγωγικά φορτία (με πηνία – μοτέρ) καλόν είναι να τροφοδοτούνται με καθαρή ημιτονοειδή μορφή.

Πχ μοτέρ που τροφοδοτούνται με ACαπό modified UPS θα τραβούν 20% περισσότερη ισχύ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μου :Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών

Να και μια ερώτηση:
Έχετε τροφοδοτήσει με modified UPS το Hi– Fi σας ; Είχατε προβλήματα;

Η άποψη μου είναι όχι αν τα τροφοδοτικά AC-DC των συσκευών σας είναι αξιόπιστα.....

Reaction score
1.173
Και μεταξυ φθηνων καλωδιων υπαρχει διαφορα.Οι αναφορες στα "πανακριβα" "μαγικα" κλπ καλωδια γινονται κυριως για να τονιστει οσο γινεται πιο εντονα η αποψη οτι "ειναι μεγαλα κορόιδα" αυτοι που αλλαζουν καλωδια ρευματος -η αλλα καλωδια - ασχετα αν δεν αγοραζουν πανακριβα καλωδια.
Παραδειγματα φθηνων καλωδιων που προσωπικα δοκιμασα και εχουν διαφορες αλλα και βελτιωσεις απο τα "της πλακας" ειναι το belden 19364 , hirakawa 17 awg !!!!! , kawasaki 14awg και ορισμενα αλλα.
To "μαυρα καλωδια" δεν ειναι και απολυτο στα φθηνα καλωδια,το hirakawa ειναι γκριζο παρεμπιπτοντως.
Σε ευχαριστώ.

Μαύρα εννοώ τα καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές μας.:)

ΟΚ για τις διαφορές μεταξύ τους ούτως η άλλος δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν έχω πειραματιστεί σχετικά.

Εγώ όμως ρώτησα εφόσον σε κάποιους επικρατή η άποψη του "δεν υπάρχει σωστό καλώδιο αλλά τι ταιριάζει κατά περίπτωση" πως και αυτή η περίπτωση δεν είναι ποτέ ένα φτωχό μαύρο καλώδιο.

Και προς θεού δεν λέω ότι ισχυρίζεσαι την από πάνω άποψη και μάλιστα διαβάζω με ενδιαφέρον τις όποιες διαφορές βρίσκεις και αναφέρεις.:)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.597
Εγώ όμως ρώτησα εφόσον σε κάποιους επικρατή η άποψη του "δεν υπάρχει σωστό καλώδιο αλλά τι ταιριάζει κατά περίπτωση" πως και αυτή η περίπτωση δεν είναι ποτέ ένα φτωχό μαύρο καλώδιο.
- για όσους ακούμε διαφορές , συνδυάζουμε την αλλαγή με την αναβάθμιση , ίσως γι΄ αυτό δεν ψαχνόμαστε στα ''βασικά'' καλώδια

Reaction score
587
Η απαντηση εινα οτι - ναι ισως ενα απλο καλωδιο να ταιριάζει περισσότερο η να ειναι ισάξιο με ενα αλλο ακριβότερο!
Ανάλογα την συσκευή και την περίπτωση φυσικά.

Reaction score
15.469
σοβαρευτειτε ρε γαμωτο μεγαλοι ανθρωποι εισθε
13403262_1117952108269637_6715527385574975462_o.jpg

Αγόρασα ένα on-line UPS
θυμηθηκα αυτα ...
Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί, δεν έχει τη διάθεση να βρει το ικανό σύστημα και να ακούσει αυτό που λέμε, τότε η άποψή του δεν μου λέει και πολλά
(αφορμη παιρνω απο το σχολιο...μην αρχισει αλλη μαχη...)
ισως εκει να 'ναι και το ρεζουμε της μαχης - αμα ακουω διαφορες εχω συστηματαρα ,αν οχι ειμαι για να με κλαιν οι ρεγγε (ς)
αληθεια ποιος κανει μπακιν βοκαλς στο ρεφρεν του "μη μιλας αλλο γι' αγαπη" του σαββοπουλου ?​

Reaction score
2.248
- για όσους ακούμε διαφορές , συνδυάζουμε την αλλαγή με την αναβάθμιση , ίσως γι΄ αυτό δεν ψαχνόμαστε στα ''βασικά'' καλώδια
Νομίζω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο των κατασκευαστών αλλά και των υποψήφιων αγοραστών.
Οι κατασκευαστές προσφέρουν τις αλλαγές και οι αγοραστές επιλέγουν αυτή που τους ταιριάζει και θα την ονομάσουν αναβάθμιση (καθώς είναι αναβάθμιση κατά μία έννοια στα αυτιά τους)

Ίσως λάθος είναι να συνδυάζεις την αλλαγή που προσφέρει το προιόν καλώδιο με την υπό την έννοια "αναβάθμιση" με βάση την τιμή του. Όμως και πάλι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης αισθάνεται την αναβάθμιση διαμέσου της τιμής δεν μπορείς να πεις ότι είναι λάθος.

Οπότε βάζεις ένα UPS και ξεχνάς στο πως θα σου άρεσε να ακούγεται.... και που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει κιόλας.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Εχω ξεχωριστη γραμμη απο τον μετρητη στο hi-fi μου και ειμαι ευχαριστημενος.
  1. Ποιός σας συμβούλεψε να κάνετε τέτοια τροποποίηση (εννοώ τι επιστήμων ή επαγγελματίας και όχι ονοματεπώνυμο)?
  2. Αν μπορείτε να μας περιγράψετε με λίγα λόγια το γιατί και ποιά η διαφορά από την κοινότυπη οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Το ίδιο έκανε και είναι ευχαριστημένος και ο κ Τεγόπουλος και σίγουρα και άλλοι
Είναι ενδιαφέρον κι αν θέλετε θα το συζητήσουμε διεξοδικά

Συνεχίζει επίσης να ισχύει το ερώτημα μου για το αν κάποιος έχει παροχή στο Hi-Fi του από Modified UPS που αναφέρω στο #305 είναι και αυτό ενδιαφέρον.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.597
Ίσως λάθος είναι να συνδυάζεις την αλλαγή που προσφέρει το προιόν καλώδιο με την υπό την έννοια "αναβάθμιση" με βάση την τιμή του. Όμως και πάλι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης αισθάνεται την αναβάθμιση διαμέσου της τιμής δεν μπορείς να πεις ότι είναι λάθος.
- βάσει του κλασσικού πλέον : '' έτσι είναι , εάν έτσι νομίζετε ''

Reaction score
2.248
- βάσει του κλασσικού πλέον : '' έτσι είναι , εάν έτσι νομίζετε ''
Εάν γνωρίζουμε πως θα λάβουμε το ορθό τότε θα έλεγα ότι έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να επιλέγουμε ότι θέλουμε και μας ευχαριστεί, ακόμα και εάν αυτό είναι λάθος :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
  1. Ποιός σας συμβούλεψε να κάνετε τέτοια τροποποίηση (εννοώ τι επιστήμων ή επαγγελματίας και όχι ονοματεπώνυμο)?
  2. Αν μπορείτε να μας περιγράψετε με λίγα λόγια το γιατί και ποιά η διαφορά από την κοινότυπη οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση
1. Δεν με συμβουλεψε κανενας.Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια,αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε.Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.

2.Το γιατι,το περιγραφω πιο πανω.Το αποτελεσμα?Δεν θα επικαλεστω την εμπειρια μου σε κανενα τομεα, θα πω απλα οτι η διαφορα ηταν τεραστια.Και για να αποφυγω αχρειαστα σχολια, συμφωνησαν μαζι μου, και επαγγελματιες τεχνικοι,και επαγγελματιες μουσικοι, και "χρυσαφτιαδες", ακομη και απειροι (εννοω χωρις πειρα,οχι αμετρητοι :D ) με το αντικειμενο φιλοι.
Δες το και διαφορετικα.Αν στο σπιτι του καποιος ειχε μια τετοια εγκατασταση απο την αρχη, ουτε μια στο εκατομμυριο δεν θα σκεφτοταν να την αλλαξει με την κοινη εγκατασταση που ξερουμε.

Ελπιζω να σε βοηθησε η απαντηση μου.

Και κατι τελευταιο,αν θα σχολιασεις πως ξερω οτι αυτο που ακουω ειναι αντικειμενικα σωστο σε σχεση με το πως ακουγα πριν, θα απαντησω επικαλουμενος την επαγγελματικη μου πειρα των 35 χρονων.
Εκτος κι αν μετρωντας whatever , το καλωδιο που επελεξα αποδεικτει μαπα συγκρινομενο με αυτο που ειχε η εγκατασταση αρχικα,κατι που δεν ισχυει βεβαια.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
1. Δεν με συμβουλεψε κανενας.Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια,αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε.Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.

2.Το γιατι,το περιγραφω πιο πανω.Το αποτελεσμα?Δεν θα επικαλεστω την εμπειρια μου σε κανενα τομεα, θα πω απλα οτι η διαφορα ηταν τεραστια.Και για να αποφυγω αχρειαστα σχολια, συμφωνησαν μαζι μου, και επαγγελματιες τεχνικοι,και επαγγελματιες μουσικοι, και "χρυσαφτιαδες", ακομη και απειροι (εννοω χωρις πειρα,οχι αμετρητοι :D ) με το αντικειμενο φιλοι.
Δες το και διαφορετικα.Αν στο σπιτι του καποιος ειχε μια τετοια εγκατασταση απο την αρχη, ουτε μια στο εκατομμυριο δεν θα σκεφτοταν να την αλλαξει με την κοινη εγκατασταση που ξερουμε.

Ελπιζω να σε βοηθησε η απαντηση μου.

Και κατι τελευταιο,αν θα σχολιασεις πως ξερω οτι αυτο που ακουω ειναι αντικειμενικα σωστο σε σχεση με το πως ακουγα πριν, θα απαντησω επικαλουμενος την επαγγελματικη μου πειρα των 35 χρονων.
Εκτος κι αν μετρωντας whatever , το καλωδιο που επελεξα αποδεικτει μαπα συγκρινομενο με αυτο που ειχε η εγκατασταση αρχικα,κατι που δεν ισχυει βεβαια.
..θα ηθελα παρεμβω εδω και να πω οτι δεν τον ξερω τον PURETONE, δεν τον γνωριζω, χαιρομαι ομως που ειχαμε την ιδια σκεψη, και τη δυνατοτητα, τεχνικα εννοω, να πραξουμε κατι τετοιο....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell