Καλωδιο ρευματος

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.587
λετε να παιζει ρολο αν ειναι μονοκλωνο η πολυκλωνο...?
- λόγω επιδερμικού φαινομένου θα υπάρχει διαφορά , ακούγεται όμως ;

- εδώ βέβαια ακούμε διαφορές πουν δε τεκμηριώνονται μετρητικά

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
- βασικά clearaudio είναι το πικάπ της , χάθηκε ένα vpi , που είναι και πατριωτάκια ;
clearaudio; μα πως ρε συ spock, οταν κοιτουσα για πικαπ τα εχα δει αυτα, μαλιστα βγαζει δυο μοντελα και επαιρονταν για την προσπαθεια και την επιτυχια των προιοντων της..

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.587
clearaudio; μα πως ρε συ spock, οταν κοιτουσα για πικαπ τα εχα δει αυτα, μαλιστα βγαζει δυο μοντελα και επαιρονταν για την προσπαθεια και την επιτυχια των προιοντων της..
- στον ήχο όταν το είχαν τεστάρει , θυμάμαι πως ανέφερε ότι το κατασκευάζει η clearaudio , για λογαριασμό και με τις προδιαγραφές της mcintosh

Reaction score
379
Έτσι μου είχε πει κάποιος που έχει σχέση με την clearaudio. Αν δεις το πλατό και το βραχίονα κάνουν μπαμ.
[DOUBLEPOST=1467902944][/DOUBLEPOST]Και το clamp.
[DOUBLEPOST=1467903019][/DOUBLEPOST]

Manufactured in Germany

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έτσι μου είχε πει κάποιος που έχει σχέση με την clearaudio. Αν δεις το πλατό και το βραχίονα κάνουν μπαμ.
βεβαια δεν μ'ενδιεφερε και ποτε, απλως κοιτουσα τις επιλογες μου, αλλωστε απο που κσι ως που Mcintosh πικαπ...και απο οτι θυμαμαι δεν ητα καθολου φθηνα...

Reaction score
15.543
- λόγω επιδερμικού φαινομένου θα υπάρχει διαφορά , ακούγεται όμως ;

- εδώ βέβαια ακούμε διαφορές πουν δε τεκμηριώνονται μετρητικά
εχουμε εδω παιδια που ακουν τα παντα...:D

και σαφως το μονοκλωνο ειναι το σωστο καλωδιο..:)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.587
- για να σας δώσω το ''στίγμα'' μου επί του θέματος :

- ακούω διαφορές ( μικρές ) , αλλά δεν ενδίδω σε αλλαγές των original , καλωδίων ρεύματος , διότι επηρεάζομαι από το γεγονός της μη μετρησιμότητάς τους ( θα μου πείτε βέβαια πως μετριέται τεχνικά η στερεοφωνική εικόνα )

- σε λίγο όμως θα ακούω τα πεινασμένα παιδιά μου , οπότε . . . αύριο πάλι :)

S

sk4t4

Guest
- για να σας δώσω το ''στίγμα'' μου επί του θέματος :

- ακούω διαφορές ( μικρές ) , αλλά δεν ενδίδω σε αλλαγές των original , καλωδίων ρεύματος , διότι επηρεάζομαι από το γεγονός της μη μετρησιμότητάς τους ( θα μου πείτε βέβαια πως μετριέται τεχνικά η στερεοφωνική εικόνα )

- σε λίγο όμως θα ακούω τα πεινασμένα παιδιά μου , οπότε . . . αύριο πάλι :)
Ωχ,ανηκεις στις διχασμενες προσωπικοτητες:DΚατανοω την τραγικοτητα της καταστασεως σου...:D

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Εάν επηρεάζονται από τις αλλαγές στα καλώδια (που δεν το πιστεύω) τότε είναι μάπα το καρπούζι!...

Υ.Γ. Από ποια καλώδια επηρεάζεται; Τροφοδοσίας ή ηχείων;
Απο όλα. Για τα καλώδια ηχείων και Interconnects, τα έχουμε πει και σε άλλα θέματα. Για καλώδια ρεύματος δεν έχω κάνει εκτενή δοκιμή καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να επενδύσω ( δεν βλέπω μεγάλο όφελος για τα χρήματα που ζητάνε ), αλλά τα supra που έβαλα επάνω, όταν τα είχα τοποθετήσει είχαν δείξει λίιιιιγο πιο καθαρή την εικόνα, σαν να υπήρχε λιγότερος θόρυβος ανάμεσα στα δρώμενα. Φυσικά, πιο αισθητό ήταν το φαινόμενο όταν έβαλα ένα φίλτρο ρεύματος δοκιμαστικά, αλλά ένιωσα σαν να είχε γίνει μουντός ο ήχος και το έβγαλα. Κάπου είχα διαβάσει για ένα μοντέλο της belden που λένε ότι αξίζει και το τελευταίο σεντ για την αγορά του ( δεν το είδα για ακριβό πριν κανένα χρόνο που το έψαξα, αλλά πρέπει να βρω στους σελιδοδείκτες μου, τρέχα γύρευε ).

Οσοι εχετε "μαπες" στειλτε ΡΜ , κανω προσφορες για μαπες.Και bryston και accuphase και αλλα.Nα κανουν παρεα με τις δικες μου :D
Δυστυχώς δεν πουλάω τη "μάπα" μου. Έχω δύο γνήσιες πλακέτες Bryston 3B πάντως, αν θέλεις να κάνεις τίποτα σε diy :p

Reaction score
690
Πριν αναφέρω μια πρόσφατη εμπιειρία , δηλώνω πως δεν είμαι υπέρμαχος καμίας πλευράς , ούτε θέλω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.

Τον Μάρτη , φίλος έψαχνε για ενισχυτή απο 1500 έως βαριά 2500€ , και κατάφερε τελικά για κάποιες μέρες να εξασφαλίσει 4 demo κομμάτια (2 απο αντιπροσώπους και 2 μτχ απο αγγελίες). Ένας απο τους αντιπροσώπους είχε την καλοσύνη να μας δανείσει και 2 καλώδια τροφοδοσίας , τάξεως περίπου 300€ και 800€ αντίστοιχα. Έφερα επίσης και ένα δικό μου ντουικο απο Δημουλα.
Στις ακροάσεις λοιπόν του άλλαζα τα καλώδια χωρίς να του λέω πιο κουμπώνω , και το ίδιο τεστ έκανε έπειτα και αυτός σε εμένα. Αποτέλεσμα : Σε 2 ενισχυτές όταν έμπαινε το ακριβό , οι αλλαγές ήταν δραματικές τόσο ώστε να νομίζεις ότι άλλαξες ενισχυτή και πηγή μαζί.
Αρχικά ο φίλος εντυπωσιάστηκε με το αποτέλεσμα , αλλά όταν στο τέλος έμαθε πιο καλώδιο "πάιζει" , τσαντίστηκε και τελικά όσο πολύ και να του άρεσαν , απέρριψε όλα τα μηχανάκια που "άκουγαν" πολύ στα καλώδια καταλήγοντας τελικά σε έναν rotel ο οποίος γενικά "τερμάτιζε" με του Δημουλά. (με τα άκριβα απλα ακούγετω διαφορετικά - δεν βελτιωνόταν) Συγκεκριμένα δήλωσε πως : "ok , μπορεί ο rotel να μην παίζει όπως ο τάδε ή ο δείνα , αλλά τουλάχιστον ξέρεις πως δεν θέλεις αλλά 7 κατοστάρικα για να ακούσεις τι κάνει"

Κρατάω 2 πράγματα απο το τεστ : 1) Οι ενισχυτές που άκουγαν στο ακριβό καλώδιο κόστιζαν κάποτε λιανική γύρω στο 5ντοχιλιαρο 2) Αν τους συγκεκριμένους ενισχυτές δεν τους έπαιζες με το ακριβό καλώδιο , τότε δεν ξεχώριζαν και τόσο απο τους φθηνότερους "αντιπάλους" τους

Για τέλος θα ήθελα να σχολιάσω πως τέτοιο φανατισμένο μηδενισμό απέναντι στο φαινόμενο των καλωδίων ρεύματος , μόνο στα ελληνικά av φόρα βλέπω σε τέτοιο μέγεθος. Καταλαβαίνω την όποια αντιπάθεια απέναντι στην κερδοσκοπια των εταιριών και το "χαιφιντελίκι" , αλλά τα καλώδια δεν είναι θρησκεία για να τα πιστεύουμε τυφλά ρε παιδιά : Τα ακούμε

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid