PURETONE
Ένα σκέτο "Π"
- Reaction score
- 4.017
Υπαρχει γυναικα που θα "δεκτει" τα room treatments ευκολοτερα απο 2 καλωδια?Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.
Υποθετικό σενάριο,
Υπαρχει γυναικα που θα "δεκτει" τα room treatments ευκολοτερα απο 2 καλωδια?Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.
Υποθετικό σενάριο,
Αυτο ειναι το σενάριο. Παρακαλώ απαντήσεις, όχι ερωτήσεις.Υπαρχει γυναικα που θα "δεκτει" τα room treatments ευκολοτερα απο 2 καλωδια?
Να δοκιμάσει κάτι σαν αυτό πρώτα?Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.
........
Τι θα του πούμε;
Να αλλάξει γυναίκαΑς παίξουμε ενα παιχνίδι.
Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)
Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:
(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)
Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;
Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )
Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.
Ευχαριστώ.
Τι θα του πούμε;
To αντιθετο,μαλιστα,σε θεωρω,πολυ πλουσιο τω πνευματι.δι ημάς τους πτωχούς τω πνεύματι
Να δοκιμασει και τα δυο και να αποφασισει.Αυτο ειναι το σενάριο. Παρακαλώ απαντήσεις, όχι ερωτήσεις.
Υπεκφευγεις. Προφανώς δεν γίνεται. Ο άνθρωπος που θα κανει τις μετρησεις πρέπει να πληρωθεί.Να δοκιμασει και τα δυο και να αποφασισει.
Γι αυτο το λεω , να το εχει υπόψιν του ο "μουσικος" παρομοιων σεναριων.Ο άνθρωπος που θα κανει τις μετρησεις πρέπει να πληρωθεί.
Fair enough.Γι αυτο το λεω , να το εχει υπόψιν του ο "μουσικος" παρομοιων σεναριων.
Δεν προτίθεμαι να διαφωνήσω με ανάλογα επιχειρήματα.Διατυπώνεται ο υπογραμμισμένος αφορισμός ως εξής:Ωραια. Το αυτί δεν ειναι μετρητικό όργανο!
Ειναι ομως μεσο ευχαρίστησης!
Για αυτο γίνεται όλος ο αγώνας, για να ακούμε με ευχαρίστηση το σύστημα μας!
Το χομπι μας βασίζεται στην ακουστική, δεν μπορουμε να ¨πετάμε,, το ¨αυτι,, στην απέξω!
ΕΧΕΤE ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ HI-FI?
ΣΣ:η Ιστορία έχει βεβαίως καταγράψει σημαντικούς μουσικοσυνθέτες με προβλήματα ακοής ή και ακόμα σοβαρότερα,όπως Αφασία και Αμουσία -όρα σχετικό σύνδεσμο
Υ.Γ. σίγουρα το αυτι προσαρμόζεται σε αυτο που ακουει!
οταν ενας ακροατής εχει πρόσβαση να ακουει πολλες συσκευές και συστήματα τοτε το αυτι εκπαιδεύεται και μπορεί να ξεχωρίσει πολλά πράγματα!
Με τους όρους που τέθηκαν στο συγκεκριμένο παράδειγμα,θα του πρότεινα να κάνει...υπομονή κρατώντας κεφάλαια.Είτε έως ότου να πείσει τη σύζυγο περί μεταβολών στη διαρρύθμιση συστήματος,στοιχειώδη παθητική φροντίδα,κ.ο.κ.,είτε ώσπου να έχει εξοικονομήσει αρκετά προκειμένου ν'αποκτήσει εξελιγμένους αλγορίθμους ενεργής ισοστάθμισης χώρου...Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.
... Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;
Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )
Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.
Ευχαριστώ.
Τι θα του πούμε;
Είναι απίθανο κάποιος να έχει τέτοιο σύστημα και να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για να αγοράσεις τέτοια κλάση μηχανημάτων ή που ξέρεις τι κάνεις ή που είτε παρασύρεσαι απο τους πωλητές, είτε απλά θέλεις να πουλήσεις μούρη.Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.
Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)
Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:
(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)
Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αξίζει;
Ευχαριστώ.
Τι θα του πούμε;
Μόνο που δεν ακούμε απλά μουσική. Υπάρχει ένας όρος που μας χαρακτηρίζει και αυτός είναι "μηχανάκηδες". Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα των μηχανημάτων μας. Και αυτό το κάνουμε ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, με απλά λόγια το μουσικό πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο και αφού όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι οι ίδιοι, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις διαφορές και τότε να κρίνουμε αν μας ενδιαφέρουν ή όχι. Ξέρουμε δηλαδή που ακούμε το τάδε όργανο, πως σβήνει το μπάσο στο τάδε δευτερόλεπτο και πάει λέγοντας ( δυστυχώς, ξέρω μόνο να ακούω και όχι να περιγράφω ). Αυτό ονομάζεται "αναφορά", "reference". Επομένως, δεν χρειαζόμαστε όργανα για να μετρήσουμε κάτι, ούτε μπερδευόμαστε κατά την εναλλαγή των συστατικών. Δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες μέσα σε 2-3 λεπτά, ούτε ακούμε το μουσικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Είναι σαν να γνωρίζει κάποιος ένα πίνακα στο παραμικρό χιλιοστό του και να κρίνει μια οθόνη που απεικονίζει αυτόν τον πίνακα.
Εσύ?ΕΧΕΤE ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ HI-FI?
Το κάθε thread οφείλει να είναι και εκπαιδευτικό.Μόνο που δεν ακούμε απλά μουσική. Υπάρχει ένας όρος που μας χαρακτηρίζει και αυτός είναι "μηχανάκηδες". Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα των μηχανημάτων μας. Και αυτό το κάνουμε ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, με απλά λόγια το μουσικό πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο και αφού όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι οι ίδιοι, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις διαφορές και τότε να κρίνουμε αν μας ενδιαφέρουν ή όχι. Ξέρουμε δηλαδή που ακούμε το τάδε όργανο, πως σβήνει το μπάσο στο τάδε δευτερόλεπτο και πάει λέγοντας ( δυστυχώς, ξέρω μόνο να ακούω και όχι να περιγράφω ). Αυτό ονομάζεται "αναφορά", "reference". Επομένως, δεν χρειαζόμαστε όργανα για να μετρήσουμε κάτι, ούτε μπερδευόμαστε κατά την εναλλαγή των συστατικών. Δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες μέσα σε 2-3 λεπτά, ούτε ακούμε το μουσικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Είναι σαν να γνωρίζει κάποιος ένα πίνακα στο παραμικρό χιλιοστό του και να κρίνει μια οθόνη που απεικονίζει αυτόν τον πίνακα.
Άρα προτείνεις την δεύτερη επιλογή, με ακόμα μεγαλύτερη επένδυση χρημάτων.Με τους όρους που τέθηκαν στο συγκεκριμένο παράδειγμα,θα του πρότεινα να κάνει...υπομονή κρατώντας κεφάλαια.Είτε έως ότου να πείσει τη σύζυγο περί μεταβολών στη διαρρύθμιση συστήματος,στοιχειώδη παθητική φροντίδα,κ.ο.κ.,είτε ώσπου να έχει εξοικονομήσει αρκετά προκειμένου ν'αποκτήσει εξελιγμένους αλγορίθμους ενεργής ισοστάθμισης χώρου...
Μια χαρά πιθανό ειναι για εναν μουσικό, φραγκάτο απο οικογένεια, να εχει τέτοιο σύστημα. Και ας εχει παρασυρθεί απο πωλητές, δεν μας ενδιαφέρει επι της παρούσης.Είναι απίθανο κάποιος να έχει τέτοιο σύστημα και να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για να αγοράσεις τέτοια κλάση μηχανημάτων ή που ξέρεις τι κάνεις ή που είτε παρασύρεσαι απο τους πωλητές, είτε απλά θέλεις να πουλήσεις μούρη.
Ναι, αλλά εσύ σε εκείνη τη περίπτωση θα εξέταζες / επανέφερες την ορθή λειτουργία του. Δεν θα έκανες τη σχεδίασή του. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα απο την ηχητική του ταυτότητα ( η οποία προϋποθέτει την ορθή λειτουργία ). Και εμείς συζητάμε για την ηχητική ταυτότητα.Το κάθε thread οφείλει να είναι και εκπαιδευτικό.
Αν το σύστημα σου παρουσίαζε βλάβη και το έφερνες στο εργαστήριο μου έτσι θα έκανα τον έλεγχο.
Φαντάζεσαι να σου έδειχνα τα αποτελέσματα και να μου έλεγες δεν σε πληρώνω γιατί δεν τ' ακούω όπως τ' άκουγα ????
Καθόλου ντρίπλα. Όταν κάποιος χτίζει σιγά σιγά το σύστημά του, γνωρίζει απο που ξεκινά και που έχει φτάσει. Μαθαίνει λοιπόν με το πέρασμα του χρόνου ποιο συστατικό του συστήματος συντελεί σε ποιο αποτέλεσμα, άρα γνωρίζει απο πολύ νωρίς τι του προκαλεί το πρόβλημα. Αν το πάρει "σετ", τότε θα πρέπει σιγά σιγά να κάνει πειραματισμούς εκ του ασφαλούς ( βλέπε δανεικά καλώδια απο αντιπροσώπους για παράδειγμα ), ίσως και δοκιμές με άλλα μηχανήματα για να εντοπίσει τη ταυτότητα του κάθε συστατικού. Για να απαντήσω πάντως στο ερώτημά σου και έχοντας διανύσει μεγάλη απο τη διαδρομή, προσωπικά και αν είχα φτάσει στα όρια ( τα οικονομικά μου κυρίως ) το θέμα των καλωδίων και των περιφερειακών γενικότερα ( έχοντας κάνει το πιο σωστό ταίριασμα για τα γούστα μου ), πρώτα θα επένδυα στο room treatment για να δώσω στο σύστημα τη δυνατότητα να "αναπνεύσει" και μετά θα επένδυα ενδεχομένως σε καλώδιο ρεύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνω το καλώδιο ρεύματος, απλά προσωπικά κρίνω ότι δεν μου δίνει τόσα πολλά για τα λεφτά που θα επενδύσω.Άρα προτείνεις την δεύτερη επιλογή, με ακόμα μεγαλύτερη επένδυση χρημάτων.
[DOUBLEPOST=1468151876][/DOUBLEPOST]
Μια χαρά πιθανό ειναι για εναν μουσικό, φραγκατο απο οικογένεια, να εχει τέτοιο σύστημα. Και ας εχει παρασυρθεί απο πωλητές, δεν μας ενδιαφέρει επι της παρούσης.
Τωρα τι του λες να κανει;
(Αφήστε τις ντρίπλες παρακαλώ, ειναι σαφές το σενάριο και το ερώτημα)