Reaction score
751
Ε αυτο λεμε.
Μηπως αυτο το ερώτημα αφορά αυτους που εχουν ξοδέψει καποια Κ ή αυτους που εχουν τη γνώση να εχουν στήσει ενα εξαιρετικό συστημα.
Επισης αν κανεις σε εμενα αυτη την ερωτηση που λες, θα σου πω να πας να γ@μηθεις, που μου θες και οικονομικό τροπο :fuckyou:
Μηλα καλαα, μηλα ωραιαα. :acute:

Ασφαλως αυτο το ερώτημα αφορά μερικους.

Ποσες φορες το ειπαμε παραπανω: Μην περιμενεις ο ενισχυτακος σου να γινει Mark Levinson αν του αλλαξεις το καλωδιο.

ΕΕ ποσες ?

Last edited:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Να κανω και μια ερωτηση. Χωροι που εχουν το ιδιο rt ακουγονται το ιδιο ???

Νότια είναι πιο... υγρά, καλύτερη ροή.

Βόρεια είναι πιο... σφιχτά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383
Αν και offtopic :offtopic:,( ποιος θα το παρατηρήσει άλλωστε), τα καλώδια και οι διαφορές τους μου θυμίζουν πάντα τις συζητήσεις με τα ζώδια. Ενώ υπάρχουν επιστήμες που εξηγούν σχετικά αρκετά πράγματα για τους χαρακτήρες των ανθρώπων μέσω της ψυχολογίας, τον ρόλο που παίζει το κοινωνικό περιβάλλον κατά την ανάπτυξη μας κτλ εμείς μιλάμε για τον Ερμή τον ανάδρομο:D
+10 ..Πολυ ευστοχο αντι-παραδειγμα! (το ενα ειναι συζητηση..το αλλο κοκφαιτ...ή αναποδα...αναλογα πως ξεκινανε και πως καταληγουν.. !!κοινα σημεια: η βιβλιογραφια-εμπειρια κοκ.. δεν θα επεκταθω..^^ οσο και να το θελω..)
... we look for our future in the stars...what a rediculus tribe we are......
Big Ray & The Futuras - Horrorscope (ετσι ενα σερφ κομματακι για τουτη τη καλοκαιρινη μερα..στο πεδιο της μαχης παντα..)

(keep it on gentlemen, παρακολουθω εχει ενδιαφερον - κ' το εννοω..)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
Ασφαλως,και προς αποφυγη παρεξηγησης,το ποστ μου στο οποιο απαντησες πιο πανω,δεν αναφεροταν σε σενα,κοιταξε το ξανα αν σου δοθηκε αυτη η εντυπωση.
Προφανές,θέλησα απλώς να προλάβω αντιδράσεις από έτερες πλευρές.
:offtopic: Δεν μου αρεσουν τα classD.
Εάν το σύνολο έχει μείνει απαράλλακτο και θα ήθελες να αυξήσεις το δυναμικό περιθώριο όποτε ανέρχεται η στάθμη ακρόασης,συμπλήρωσέ το με έναν τελικό...Δαγκωστίνο (D'Agostino με τιμή που ΄΄δαγκώνει΄΄) ώστε να τον εναλλάσσεις με τα μονοτελή Viva!.
Ορίστε,δεν σου πρότεινα τίποτα περί ακουστικής φροντίδας ή καλωδίων.:lolsign:
Να κανω και μια ερωτηση. Χωροι που εχουν το ιδιο rt ακουγονται το ιδιο ???
Όχι υποχρεωτικώς.Ισχύουν επιπρόσθετες παράμετροι και συντελεστές,ενώ δύναται να ποικίλλει και η θέση του ακροατή εντός εκείνων.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Μηλα καλαα, μηλα ωραιαα. :acute:
Αυτο ακριβως!
Μερικοί ανθρωποι ειναι αδύνατον να συνεννοηθούν γιατι εχουν διαφορετικη αντίληψη του ποια ειναι η ουσία σε ενα θεμα και δεν καταλαβαινουν τι εννοει ο αλλος.
Δεν πειραζει ας το αφήσουμε.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
Μπορει να ειναι θετικο μπορει να ειναι και αρνητικο.
- και για το μπερδέψω και άλλο , μπορεί το θετικό για τον έναν να είναι αρνητικό για τον άλλο , και αντίστροφα

- εάν εγώ είμαι ''κουφός'' , και στο ήδη πριμαριστό μου σύστημα προσθέσω ένα λαμπερό καλώδιο , ( λάθος ) , θα είμαι ευχαριστημένος που επί τέλους ακούω

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383

...καπως ετσι... το τσιμπησε η Πρωινή Περίπολος (βλ.Νικολαιδη) :spiteful:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.383
- και για το μπερδέψω και άλλο , μπορεί το θετικό για τον έναν να είναι αρνητικό για τον άλλο , και αντίστροφα

- εάν εγώ είμαι ''κουφός'' , και στο ήδη πριμαριστό μου σύστημα προσθέσω ένα λαμπερό καλώδιο , ( λάθος ) , θα είμαι ευχαριστημένος που επί τέλους ακούω
Ετσι.... κ χειροτερα... :)
Συνηθως τα καλωδια ερχονται να δωσουν λιγο διαφορετικο χαραλτηρα πχ παραπανω αναλυση... αλλα (ενδεχωμενως) να χανουν στα δυναμικα.. αν εχεις εναν προβολικο ενισχυτη.. εισαι ας πουμε οκ..ισα ισα "καπως ισορροπει"... κ αντε να κοψεις μεσα με (β)ροομ τριτμεντ... κ σοκ θεραπιιι...
Μεγαλη λοιπον προσοχη στο τι αγοραζεις ..κ γιατι (σκοπο) το αγοραζεις..
tmp_12049-20160712_021249_LLS-1936337062.jpg

It is "all black n hairy" edw (για την ωρα) :)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Μηπως θα μπορούσες εσυ και οι ιδιοκτήτες αυτών των συστημάτων να απαντήσετε στο εξης:

Αν υποθέσουμε οτι αυτα τα συστήματα εχουν φτάσει το 100% της ηχητικής απόδοσης.
Σε τι ποσοστό εχει συμβάλει το καθένα απο τα παρακατω σε αυτο το αποτελεσμα?
Α. Χώρος
Β. Ηχεία
Γ. Ενισχυτικά
Δ. Πηγες
Ε. Καλώδια ηχείων
Στ. Ιντερκονεκτ
Ζ. Καλώδια τροφοδοσίας
Η. Ρακ
Θ. Αλλα μαγικά μαντζούνια.

Επισης, επειδη φανταζομαι εχεις μετρήσει αυτους τους χώρους, τι θα εκανε τη μεγαλύτερη ακουστή και μετρήσιμη διαφορα:
Η αφαίρεση των διαχυτων πισω απο τα ηχεία ή η αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας με μαυρα μηδαμινής αξίας?

Ευχαριστω
Σίγουρα η αφαίρεση της ηχητικής φροντίδας θα έκανε μεγαλύτερη διαφορά από ότι τα καλώδια.

Παρόλα αυτά σε συστήματα αυτού του επιπέδου, όπου σημασία έχουν οι λεπτομέρειες όλα παίζουν ρόλο και όλα πρέπει να λαμβάνονται υπόψην χωρίς διακρίσεις.

Σε διαβεβαιώ ότι τα καλώδια ρεύματος (όπως και άλλα πράγματα), μπορούν εύκολα να "καταστρέψουν" ένα πολύ καλό σύστημα.

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.081
Πριν από 1,5 περίπου χρόνο ήμουν στα Prism Studios όπου ένα φιλικό συγκρότημα ηχογραφούσε.
Τη μέρα εκείνη γράφανε τύμπανα.
Κάποια στιγμή, ενώ ακούγαμε το αποτέλεσμα, πετάγεται ο, συνονόματος και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ντράμερ και λέει...
Ώπα, εδώ μου έφυγε λίγο.
Αμάν, σκέφτηκα, ρε μπας και είμαι κουφός!!!
Δεν είχα πάρει χαμπάρι το σημείο που είπε ότι του ξέφυγε.
Σαν να διάβασε τη σκέψη μου ένα μέλος του συγκροτήματος γυρνάει προς το μέρος μου και μου λέει... Δεν κατάλαβα τίποτα.
Ουφ, σκέφτηκα, ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που δεν το άκουσε.

Ο ηχολήπτης επιστρέφει στο σημείο που του υπέδειξε ο ντράμερ και όταν <<άνοιξε>> την κυματομορφή όντως υπήρχε μια απειροελάχιστη χρονική διαφορά στα χτυπήματα, η οποία και διορθώθηκε.

Η απειροελάχιστη αυτή <<διαφορά>> ήταν εκεί από την αρχή για όλους μας.
Την αντιλήφθηκε όμως μόνο ο <<ειδήμων>>, του οποίου το αφτί είναι εξασκημένο στο να κρατάει σταθερό το ρυθμό.

Το να πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι, από τη στιγμή που δεν το ακούει και δεν μπορεί να το εξηγήσει με τις πεπερασμένες τεχνικές γνώσεις του πολιτισμού μας, άρα δεν υπάρχει, μήπως είναι λιγάκι εγωιστικό?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.380
...τα καλώδια ρεύματος (όπως και άλλα πράγματα), μπορούν εύκολα να "καταστρέψουν" ένα πολύ καλό σύστημα.
Εδώ έχουν ΄΄καταστρέψει΄΄ -χάρη σε απανωτές δοκιμές και αλλαγές στην αναζήτηση ενός ρευματοφόρου Holy Grail- τόσους χρήστες,σε συστήματα θα σταματούσαν;

"I am the...cable!"

...
Το να πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι, από τη στιγμή που δεν το ακούει και δεν μπορεί να το εξηγήσει με τις πεπερασμένες τεχνικές γνώσεις του πολιτισμού μας, άρα δεν υπάρχει, μήπως είναι λιγάκι εγωιστικό?
Και με το να προσπαθεί διαρκώς ν'ανακαλύπτει διαφορές λες και ήταν ο ειδήμων ντράμερ,δεν θα ήταν κομματάκι...ψυχαναγκαστικό;;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic