PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.080
Το να πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι, από τη στιγμή που δεν το ακούει και δεν μπορεί να το εξηγήσει με τις πεπερασμένες τεχνικές γνώσεις του πολιτισμού μας, άρα δεν υπάρχει, μήπως είναι λιγάκι εγωιστικό?[/QUOTE]

Θα υπάρχουν γεννήτρια συχνοτήτων και παλμογράφος να μάς δείξουν τις διαφορές που ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να τις ακούσουμε όλοι;
Επιβεβαίωσες αυτό που είπα παραπάνω για τη γνώση.
Πόσο μάλλον όταν αυτή δεν είναι καν στα όρια του πολιτισμού μας, ο οποίος σημειωτέων έχει τεράστιο δρόμο ακόμα, αλλά τοποθετείτε αρκετές δεκαετίες πίσω, έχοντας μείνει σε παλμογράφους και γεννήτριες.

Με το δικό σου σκεπτικό, ατμόσφαιρα περιβάλει τον πλανήτη μας μόλις τις τελευταίες δεκαετίες, που μπορούμε να την κατανοήσουμε και να την μετρήσουμε και όχι τα δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του πλανήτη μας!!!

Από την άλλη...
Έχεις δει κάπου έρευνα τεκμηριωμένη και σε βάθος με συντελεστές απόδοσης ισχύος και τυχών διαφορές που προκύπτουν από συντονισμούς συστήματος τροφοδοτικού-καλωδίου?
Ούτε θα δεις και ξέρεις γιατί...
Γιατί το θέμα αφορά ελάχιστους, βαρεμένους, όπως εμείς εδώ. Ουσιαστικά είναι άνευ λόγου και αξίας κάτι τέτοιο και πιθανολογώ πως δεν θα γίνει ποτέ όταν η ανθρωπότητα έχει άλλα τεράστια θέματα που περιμένουν λύσεις.

Να θέσω και μια άλλη παράμετρο για προβληματισμό...
Με ποιο σκεπτικό το καλώδιο τροφοδοσίας είναι μέρος του δικτύου ρεύματος και όχι τμήμα της συσκευής, προσδίδοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πάντα σε σχέση με την υπόλοιπη τροφοδοσία?

Να ενημερώσω επίσης πως, θεωρητικά, και ο μετασχηματιστής μιας συσκευής αλλά και η γέφυρα ανόρθωσης, όπως λες ότι κάνει το καλώδιο, λειτουργούν στους 50 Hz, αλλά η συνεισφορά τους στον ήχο είναι τεράστια, όπως φανερώνει και το βάρος που δίνουν οι εταιρίες σε αυτά.

Reaction score
751
μήπως να ακούγαμε και τον first one κάποια άλλη φορά
Φυσικα και θα τον ακουσουμε, σε λιγo ομως γιατι του κανω μια αναβαθμισουλα :
Μπαινουν τα μεγαλα μοντουλακια με δυο Hypex smps3K και εξτρα πυκνωτες !!!

Να δουμε που θα πανε να κρυφτουν μετα, αυτοι με τα CI. :D:D

[DOUBLEPOST=1468398516][/DOUBLEPOST]
Ίσως αυτό θ'άξιζε να παραμείνει ένα εκ των...άλυτων μυστηρίων σε σχέση με τον υποφαινόμενο.8-)
Ως ελεήμων avatar πάντως,κρίνω σκόπιμο να προσφέρω κάποιο κλειδί διαλεύκανσης του ζητήματος :
Από τη μια πλευρά του...κουταλιού,μου αρέσουν μεν οι μονοτελείς λυχνιακοί τελικοί,αλλά οι ακροαματικές μου συνήθειες αποκλείουν απρόσκοπτη συμβίωση (αποκλειστικώς) μ'εκείνους.
Από την άλλη πλευρά,δεν λατρεύω μεν τα καλώδια και δη τροφοδοσίας,αλλά οι ακροαματικές μου συνήθειες επιτρέπουν απρόσκοπτη συμβίωση με όσα έχουν ήδη περιέλθει στην κατοχή μου...
:smile:
Τωρα μαλιστα !!! :headbang:

Reaction score
8.905
Πέφτουν βροχή τα καρφιά εκατέρωθεν... ντροπή σας... :prankster:
Καταρχήν να διευκρινίσω κάποια πράγματα... το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, δηλαδή δεν πρόκειται να βγουν υπέρ η κατά τα όποια (διάφορα) συμπέρασμα για πολλούς και διαφόρους λόγους, γιατί απλά αυτό χρειάζεται εκτός από εξοπλισμό, πολύωρες ακροάσεις με εναλλαγές (τυφλές και να κρύβουν παγίδες), αλλά και εξειδικευμένους ακροατές... κυρίως αυτό. Πόσοι από αυτούς που ακούνε (η όχι) καλώδια έχουν 'ισορροπημένο τονικά' χώρο, ώστε να μπορούν να κρίνουν ποιο είναι το σωστό κλπ. δηλαδή σε συντομία ακούνε αυτό που τους ταιριάζει και μόνο, τίποτε άλλο και αλλού θα παίζει αλλιώς! Φυσικά δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιους με αυτά που γράφω, γιατί το ίδιο έπαθα και εγώ όταν πριν κάποια χρόνια, μπαίνοντας στο στούντιο της APA, μετά άλλαξα απόψεις και έδωσα άλλες προτεραιότητες (στις αγορές μου)... σε ότι αφορά τον ήχο / χώρο και το πως πρέπει να ακούω! Επίσης έχω μπει σε πολλά σπίτια και έχω ακούσει πάρα πολλά συστήματα... στα περισσότερα άκουγαν και συνεχίζουν να ακούν "λάθος" (το γράφω ευγενικά) λόγων κακών χώρων (συσκευών κλπ) αλλά αυτοί όμως πίστευαν το αντίθετο... λοιπόν ένας τέτοιος ακροατής μπορεί να αποφασίσει το τι είναι το καλύτερο...? Μπορώ να αραδιάσω αρκετούς αρνητικούς λόγους για τα όποια "ασφαλή" αποτελέσματα προκύψουν... και γιαυτό δεν ενδιαφέρομαι να είμαι ενεργά παρών σε τέτοιες καταστάσεις, άσε που πιστεύω ότι αυτό που επιβάλλεται και πρέπει να φέρεται μαζί με τα καλώδια είναι η καλή 'ανεβασμένη' διάθεση για να περάσουμε καλά κυρίως! :drinks:

Reaction score
1.187
Το να πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι, από τη στιγμή που δεν το ακούει και δεν μπορεί να το εξηγήσει με τις πεπερασμένες τεχνικές γνώσεις του πολιτισμού μας, άρα δεν υπάρχει, μήπως είναι λιγάκι εγωιστικό?

Επιβεβαίωσες αυτό που είπα παραπάνω για τη γνώση.
Πόσο μάλλον όταν αυτή δεν είναι καν στα όρια του πολιτισμού μας, ο οποίος σημειωτέων έχει τεράστιο δρόμο ακόμα, αλλά τοποθετείτε αρκετές δεκαετίες πίσω, έχοντας μείνει σε παλμογράφους και γεννήτριες.
Πω πω τώρα με έστειλες!!!! Δηλαδή ο πολιτισμός μας δεν μπορεί να συγκρίνει δύο ηχητικές κυματομορφές για να δει αν έχουν διαφορές και έχει πολύ δρόμο μέχρι αν το πετύχει ακόμα αυτό; :headbang:

Μιλάμε για ένα τόσο απλό πράγμα που μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα PC !!!

Από την άλλη...
Έχεις δει κάπου έρευνα τεκμηριωμένη και σε βάθος με συντελεστές απόδοσης ισχύος και τυχών διαφορές που προκύπτουν από συντονισμούς συστήματος τροφοδοτικού-καλωδίου?
Ούτε θα δεις και ξέρεις γιατί...
Οχι, γιατί δεν υπάρχουν! :p
Και ειδικά στα 50Hz ή στα 60Hz που είναι τα οικιακά δίκτυα, με τίποτα!!!!

Γιατί το θέμα αφορά ελάχιστους, βαρεμένους, όπως εμείς εδώ. Ουσιαστικά είναι άνευ λόγου και αξίας κάτι τέτοιο και πιθανολογώ πως δεν θα γίνει ποτέ όταν η ανθρωπότητα έχει άλλα τεράστια θέματα που περιμένουν λύσεις.
Σωστά! Υπάρχει το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας και της πείνας να λυθεί πρώτα.
Τα καλώδια μπορούν να περιμένουν! ;)

Να θέσω και μια άλλη παράμετρο για προβληματισμό...
Με ποιο σκεπτικό το καλώδιο τροφοδοσίας είναι μέρος του δικτύου ρεύματος και όχι τμήμα της συσκευής, προσδίδοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πάντα σε σχέση με την υπόλοιπη τροφοδοσία?
Όπως; Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά. Για πες τα για να επιλέξω κι εγώ καλύτερα καλώδια για τις συσκευές μου...

Να ενημερώσω επίσης πως, θεωρητικά, και ο μετασχηματιστής μιας συσκευής αλλά και η γέφυρα ανόρθωσης, όπως λες ότι κάνει το καλώδιο, λειτουργούν στους 50 Hz, αλλά η συνεισφορά τους στον ήχο είναι τεράστια, όπως φανερώνει και το βάρος που δίνουν οι εταιρίες σε αυτά.
Ο μετασχηματιστής είναι άλλο πράγμα. Καλά συγκρίνεις τώρα τον μετασχηματιστή με ένα κομμάτι καλώδιο; Έλεος! και αυτοαποκαλείσαι και DIY....

Reaction score
1.187
Καταρχήν να διευκρινίσω κάποια πράγματα... το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, δηλαδή δεν πρόκειται να βγουν υπέρ η κατά τα όποια (διάφορα) συμπέρασμα για πολλούς και διαφόρους λόγους, γιατί απλά αυτό χρειάζεται εκτός από εξοπλισμό, πολύωρες ακροάσεις με εναλλαγές (τυφλές και να κρύβουν παγίδες), αλλά και εξειδικευμένους ακροατές... κυρίως αυτό. Πόσοι από αυτούς που ακούνε (η όχι) καλώδια έχουν 'ισορροπημένο τονικά' χώρο, ώστε να μπορούν να κρίνουν ποιο είναι το σωστό κλπ. δηλαδή σε συντομία ακούνε αυτό που τους ταιριάζει και μόνο, τίποτε άλλο και αλλού θα παίζει αλλιώς! Φυσικά δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιους με αυτά που γράφω, γιατί το ίδιο έπαθα και εγώ όταν πριν κάποια χρόνια, μπαίνοντας στο στούντιο της APA, μετά άλλαξα απόψεις και έδωσα άλλες προτεραιότητες (στις αγορές μου)... σε ότι αφορά τον ήχο / χώρο και το πως πρέπει να ακούω! Επίσης έχω μπει σε πολλά σπίτια και έχω ακούσει πάρα πολλά συστήματα... στα περισσότερα άκουγαν και συνεχίζουν να ακούν "λάθος" (το γράφω ευγενικά) λόγων κακών χώρων (συσκευών κλπ) αλλά αυτοί όμως πίστευαν το αντίθετο... λοιπόν ένας τέτοιος ακροατής μπορεί να αποφασίσει το τι είναι το καλύτερο...? Μπορώ να αραδιάσω αρκετούς αρνητικούς λόγους για τα όποια "ασφαλή" αποτελέσματα προκύψουν... και γιαυτό δεν ενδιαφέρομαι να είμαι ενεργά παρών σε τέτοιες καταστάσεις, άσε που πιστεύω ότι αυτό που επιβάλλεται και πρέπει να φέρεται μαζί με τα καλώδια είναι η καλή 'ανεβασμένη' διάθεση για να περάσουμε καλά κυρίως! :drinks:
Δεν παίζει ρόλο αν αυτοί οι «κριτές» ακούνε σωστά ή λάθος στα συστήματά τους στα σπίτια τους γιατί το ερώτημα δεν είναι να βρούμε τι παίζει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό θα ήταν το δεύτερο βήμα.

Εδώ συζητάμε για το πρώτο βήμα: Εάν υπάρχουν ή όχι διαφορές.
Εάν καταλήγαμε στο ότι υπάρχουν τότε θα περνούσαμε στο δεύτερο βήμα να δούμε λοιπόν από τις «διαφορές» που υπάρχουν ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος περίπτωση.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Μερα-ωρα λεγε, μας ρημαξες στην παρλα, λαδι πολυ, τηγανιτα τιποτα :lolsign::laugh::lol:

Reaction score
8.905
Δεν παίζει ρόλο αν αυτοί οι «κριτές» ακούνε σωστά ή λάθος στα συστήματά τους στα σπίτια τους γιατί το ερώτημα δεν είναι να βρούμε τι παίζει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό θα ήταν το δεύτερο βήμα.
Εδώ συζητάμε για το πρώτο βήμα: Εάν υπάρχουν ή όχι διαφορές.
Εάν καταλήγαμε στο ότι υπάρχουν τότε θα περνούσαμε στο δεύτερο βήμα να δούμε λοιπόν από τις «διαφορές» που υπάρχουν ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος περίπτωση.
Εσύ το βιολί σου... να το πάμε αλλιώς, εμένα που οι ενισχυτές μου είναι μάπα και κακοφτιαγμένοι... δυστυχώς ακούνε σε καλώδια... επίσης και το ντάκ μου (μάπα και αυτό) στα usb ματζούνια (jitterbug κλπ)... και τα ηχεία μου επίσης... και δυστυχώς έφτιαξα τον χώρο μου και μου έκανε κακό... γιατί μου αναδεικνύει έντονα τα όποια "θέματα"!

Και στο λέω εγώ που δεν είμαι οπαδός των ακριβών καλωδίων και ματζουνιών... γιατί από ένα σημείο και μετά αυτό είναι κοροϊδία και μπορεί ο καθένας μας να κάνει άψογα την δουλειά του και με οικονομικές προτάσεις! Τώρα εάν ο άλλος το "φυσάει" το χρήμα... είναι δικαίωμά του να το ξοδεύει όπως αυτός γουστάρει!

Reaction score
8.905
Μερα-ωρα λεγε, μας ρημαξες στην παρλα, λαδι πολυ, τηγανιτα τιποτα :lolsign::laugh::lol:
Κανονίστε το και εγώ θα σας "φιλοξενήσω"... απλά πιστεύω να είναι Παρασκευή η Σάββατο, για να έχουμε χρόνο σε διασκέδαση κυρίως... εσύ αγόρι μου είσαι απαραίτητος... για να κάνεις και μαθήματα μουσικής στο γκρουπ που θα μαζευτεί....:prankster:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εφόσον η επίτευξη τελειότητας είναι συνθήκη ανέφικτη,η επίτευξη ισορροπίας δεν παύει να είναι κατάσταση εφικτή.
Σωστο,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι την "ανισορροπια" την προκαλουν παντα "χαιενταδικα" καλωδια,imo μαλλον το αντιθετο συμβαινει οταν ειδικα μιλαμε για σοβαρα συστηματα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.047
εγω παντως πλεον μενω σε κανονικο σαλονι, με τα τραπεζακια μου, με τα μπουκαλια μου, τα ολα μου, κλπ.

Παλια εμενα σε στουντιο μεσα, με τη φροντιδα του, με τα ηχοαποφορροφητικα, τις αντανακλασεις, μπασοπαγιδες κλπ..

Δυστυχως αναγκαζομαι πλεον να ζω σ ενα κοινο..κανονικο σπιτι..δε μπορω να κανω κ πολλα... ακουω χαλια, μαπα, τριχες, χαλια ολα, δεν απολαμβανω τιποτα.. ουτε μετρησεις ουτε τιποτα, τζιφος..

γιατι αν μετρησω , σιγουρα θα ναι κουκουρουκου! που παω ετσι!

τι να πεις...ζωη ειναι αυτη τωρα??

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Κανονίστε το και εγώ θα σας "φιλοξενήσω"... απλά πιστεύω να είναι Παρασκευή η Σάββατο, για να έχουμε χρόνο σε διασκέδαση κυρίως... εσύ αγόρι μου είσαι απαραίτητος... για να κάνεις και μαθήματα μουσικής στο γκρουπ που θα μαζευτεί....:prankster:
ΟΧΙΙΙ!!!! Παρασκευη η Σαββατο, φευγω εξοχικο, οποιαδηποτε αλλη μερα. :(:idk:

Reaction score
8.899
εγω παντως πλεον μενω σε κανονικο σαλονι, με τα τραπεζακια μου, με τα μπουκαλια μου, τα ολα μου, κλπ.

Παλια εμενα σε στουντιο μεσα, με τη φροντιδα του, με τα ηχοαποφορροφητικα, τις αντανακλασεις, μπασοπαγιδες κλπ..

Δυστυχως αναγκαζομαι πλεον να ζω σ ενα κοινο..κανονικο σπιτι..δε μπορω να κανω κ πολλα... ακουω χαλια, μαπα, τριχες, χαλια ολα, δεν απολαμβανω τιποτα.. ουτε μετρησεις ουτε τιποτα, τζιφος..

γιατι αν μετρησω , σιγουρα θα ναι κουκουρουκου! που παω ετσι!

τι να πεις...ζωη ειναι αυτη τωρα??
και γω ζω σε κοινο κανονικο σπιτι και αν μετρησω μπορει να ναι κουκουρουκου, αλλα δεν με πειραζει γιατι δεν εδωσα ενα καρο λεφτα για μηχανηματα. το προβλημα θα ηταν να εδινα ενα καρο λεφτα και οι μετρησεις να ηταν χωμα:D

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
.Ακόμα καλύτερα,ανάλογες επιδείξεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με Avalon στο γνωστό αφιερωμένο και καλαίσθητο ισόγειο...:wink:
Δυστυχώς εκεί παίζουν καλώδια συγκεκριμένων εταιριών.
Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε ο χώρος.

Reaction score
1.685
και γω ζω σε κοινο κανονικο σπιτι και αν μετρησω μπορει να ναι κουκουρουκου, αλλα δεν με πειραζει γιατι δεν εδωσα ενα καρο λεφτα για μηχανηματα. το προβλημα θα ηταν να εδινα ενα καρο λεφτα και οι μετρησεις να ηταν χωμα:D
Χωρίς τις μετρήσεις δεν μπορείς να απολαύσεις δηλαδή το σύστημά σου ? - όσο και να κοστίζει.
Εκτός και αν θέλεις η απόλαυση σου να έχει πιστοποίηση. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic