Επιτέλους, το home cinema του Στάθη

Reaction score
238
Αυτο που θαυμαζω στου Σταθη και στου Στεφανου ειναι αυτο που προσφερουν τα ηχεια αυτου του τυπου( ειδικα οταν παιζουν σε σπιτι ) οι χαμηλες παραμορφωσεις σε επιπεδα ρεφερενς που κανονικα/ ομορφα :ρ ηχεια απλα δε μπορουν...
τα κ@λοσπεκς των ηχειων ειδικα των σπιτισιων θα επρεπε να λενε: να χρησιμοποιουνται για baseline ακροασης (χωρις τα peaks px 20db) στο 1-10% αυτων που αναφερουν ως rms...και οτι baseline σταθμη βγαλουν στη θεση ακροασης πχ 70baseline-90peaks σχετικα ρεαλιστικο νουμερο για σπιτισιο ηχειο 100-150βατ...
Περιπου το ιδιο ισχυει και για τα ηχεια σινεμα απλα το 10% ειναι συνηθως υπεραρκετο ακομα και για ρεφερενς peaks στις σπιτισοες αποστασεις ακροασης

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.635
Oύτε λίγο ούτε πολύ:lolsign:
3 μέτρα!!:D
Αν είναι δυνατόν, που δε νομίζω, αλλά αν, δοκίμασε στα 3,5 μέτρα. Νομίζω πως είναι το απολύτως μίνιμουμ, χωρίς να ειμαι απολύτως βέβαιος, δεν ξέρω αν εύκολα βρίσκει ο νικ δε γκρικ αρβανιτακης την μίνιμουμ ρεκομεντεντ ντιστανς, πάντως μη σκας, χαλαρά.

Θεωρητικά, στα 5μ θα είναι απολύτως άριστα, αλλά μη παραψειριζουμε τη μαϊμού.

Πιο σημαντικό είναι να πετάξεις το παθητικό τους κρος και να τα διενισχυσεις, αν θες όντως να αναβαθμίσεις τα JBL σου. Ο νικ είμαι βέβαιος πως έχει έτοιμες τις λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.361
Πιο σημαντικό είναι να πετάξεις το παθητικό τους κρος και να τα διενισχυσεις, αν θες όντως να αναβαθμίσεις τα JBL σου. Ο νικ είμαι βέβαιος πως έχει έτοιμες τις λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ωχ, αρχίσαμε...:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.635
Είχα διαβάσει παλιά στο AVS FORUM διάφορα σχόλια για τα κρος αυτών των ηχείων, και μία χ κερβ απόκρισης που είχε η JBL, και πολύ θετικές γνώμες για διενισχυση και καλύτερη απόκριση ψηλά και άλλα τέτοια από βλαμμενους εκεί. Πάντως πολύ σουξέ είχε η προ σειρά της JBL σε σπίτια, δεν είσαι ο μόνος, μη νομίζεις! :)

Reaction score
15.543
Αν είναι δυνατόν, που δε νομίζω, αλλά αν, δοκίμασε στα 3,5 μέτρα. Νομίζω πως είναι το απολύτως μίνιμουμ, χωρίς να ειμαι απολύτως βέβαιος, δεν ξέρω αν εύκολα βρίσκει ο νικ δε γκρικ αρβανιτακης την μίνιμουμ ρεκομεντεντ ντιστανς, πάντως μη σκας, χαλαρά.

Θεωρητικά, στα 5μ θα είναι απολύτως άριστα, αλλά μη παραψειριζουμε τη μαϊμού.

βρε συ 17τμ ειναι ποια 3.5 και 5 μετρα αποσταση....!

και 3 που ειπε μαλλον εβαλε κατι τις παραπανω :D
...και μιλαει για τα LCR ετσι..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.635
Τα ξέρω αυτά Κώστα, και δεν επιμενω καθόλου, και είναι απολύτως σεβαστή η επιθυμητή απόσταση θέασης.
Η μίνιμουμ απόσταση ακρόασης βγαίνει από το που συμπίπτουν οι ακτινοβολίες των μεγαφώνων, κι εξαρτάται από μέγεθος και απόσταση μεταξύ τους, αλλά και από το κούρδισμα του κρος. Ξέρω τι λέω, μπιλιβ ιτ ορ νοτ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.635
Νταξ εύκολα παει στα 3.5 μ αλλά δεν θέλω να μεγαλώσω την απόσταση θέασης.;)
Δεκτό και σεβαστό, όπως προείπα.
Φαντάζομαι είναι μεγάλος μπελάς η μετακίνηση της οθόνης πιο μπροστά, βλακεία..
Πάντως δες να σε σημαδεύουν οι κόρνες στα μούτρα, δώσε κλίση αν χρειαστεί. Τα ηχεία αυτά τυπικά τα βάζουν πίσω από ηχοδιαπερατη οθόνη, και πολλοί τα κρεμαν ανάποδα από το ταβάνι, με τις ευλογίες των μηχανικών της JBL.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.635
Ποιοί ρε , αυτοί οι άσχετοι που έβαζαν τα σαμπ στο ταβάνι?:p
Όπως ξέρεις νικ, η γνώση που υπάρχει εκεί μέσα, δεν έχει καμία σχέση με τη βιοτεχνιούλα του χάι εντ..
[DOUBLEPOST=1470431248][/DOUBLEPOST]
Λες να κατέβει η οθόνη στα 30cm και να μπουν απο πάνω με κλίση τα LCR :geek:
Χμμμ, ανάποδα κρεμασμένα ηχεία; Τς τς τς, καθόλου χάι εντ, τι θα πει ο κύκλος μας...

Δε ξέρω αν εγκρίνει ο νικ!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
ενταξει υπαρχει και ενα τοιχακι αν θες να το ριξουμε!! λαστ τσανς μαι φρεντ!!!:roflmao:
Φέρε το σμαρτάκι και κάτι θα ρίξουμε μην ανησυχείς.:D:lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK