ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α

Reaction score
751
Φαινεται πως ειναι αδύνατη η αντιπαράθεση επιχειρημάτων χωρίς παρεξηγήσεις επι του προσωπικού. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτο πρωτα, και μετα στους ενισχυτές μας.
Αν κάθε φορά που δεν μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις το γυρίζουν στο τρολαρισμα και στις μύγες λογικό είναι να παρεξηγηθει ο αλλος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Αν κάθε φορά που δεν μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις το γυρίζουν στο τρολαρισμα και στις μύγες λογικό είναι να παρεξηγηθει ο αλλος.
Αν οι ncore κόστιζαν 10.000€ δεν θα είχαμε παρεξηγήσεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Άρα ακούμε τον ηχητικό χαρακτήρα του buffer των 2 ευρώ. Σωστά?
Απαντήστε σε αυτό και αφήστε τις μύγες.
Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι ακούνε όποιες συνιστώσες θα προστίθενται στο σήμα από το διαμεσολαβητή.Σίγουρο -και σημαντικότερο- είναι ότι δεν ακούγονται εκείνες οι συνιστώσες που αφαιρούνται χάρη σε αυτόν.
Ομιλώντας αποκλειστικώς για τον εαυτό μου-οπότε είναι άσκοπο να μου απευθύνονται σε β'πληθυντικό- θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως με κάθε ποιοτικότατο αποτέλεσμα που θα συνεπαγόταν ένα επιπλέον αντίτιμο ύψους μονάχα 2 ευρών.;)
δεν ειδα και καμια εταιρια να κλεινει ..απο τοτε που βγηκαν τα ncore..
Κάτι τέτοιο είναι λίαν ευχάριστον παρά δυσάρεστον...Όλοι έχουν ψυχή.:smile:
- ίσως τα παίρνουμε προσωπικά γιατί πιστεύουμε ( ο καθείς ) , σ΄ αυτά που λέμε . Καλό όμως είναι αυτό , την συμπεριφορά μας πρέπει να προσέχουμε
Εξαιρούνται όσοι δεν έχουν ανάγκη να έχουν πιστέψει πρώτα βαθέως οι ίδιοι σε όσα υποστηρίζουν,καθότι γνωρίζουν ότι ισχύουν εκείνα είτε τα πιστεύουν είτε όχι. :sneaky:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.985
δεν ειδα και καμια εταιρια να κλεινει ..απο τοτε που βγηκαν τα ncore..
Εταιρίες ανοίγουν και κλείνουν για πολλούς λόγους, συνεχώς. Υπαρχει αγοραστικό κοινό για όλες τις "απόψεις". Δεν ειναι άμεσα συνδεδεμένα με την ποιοτική διαφορά. Μην ξεχνάς πως η Pioneer σταμάτησε να βγάζει τηλεοράσεις, και σίγουρα δεν ηταν κακής ποιότητας. Καθε φορα υπάρχουν πολλοί και σύνθετοι λόγοι που κλείνει μια εταιρία.

Άλλα στοιχεία ομως εχουν ενδιαφέρον.

• Ποσά χρήματα γλύτωσαν όσοι αγόρασαν ncore αντί για κάποιον ενισχυτή χαιενταδικης βιοτεχνιουλας, ή κάποιον άλλον αξιοπρεπή ποιοτικό ενισχυτή (σίγουρα δεν ειναι μονο τα ncore, αλλα σε τι τιμές ειναι οι ανταγωνιστές?)
  • Ο αριθμός πωλήσεων σε σχέση με μιας τέτοιας βιοτεχνιουλας, αλλα και ο ρυθμός ανάπτυξης της μιας ή της άλλης. Δηλαδη, η βιοτεχνιουλα μπορει να ειναι σούπερ ευχαριστημένη αν πουλήσει 20 κομμάτια τη χρονιά απο 20.000 το ενα.
  • Το οτι το ενεργό ηχείο που στηρίζεται σε αυτόν τον ενισχυτή ειναι προπουλημενο εδώ και μήνες-ούτε δείγμα δεν μπορούσες να βρεις για ακρόαση μεχρι προσφάτως.
  • Ο αριθμός και η επιστημονική βαρύτητα των επιστημονικών ανακοινώσεων στην AES -και όχι μονο- του σχεδιαστή τους (Bruno Putzeys), συγκριτικά με το ανύπαρκτο επιστημονικό έργο της πλειοψηφίας των χαιενταδοσχεδιαστων (όχι όλων, της πλειοψηφίας). Πόσοι και ποιοι κάνουν έρευνα και θέτουν νέα στάνταρ απο τα οποία ωφελούμαστε όλοι;
Δεν ξέρω αν το σχόλιο σου ηταν πραγματικό επιχείρημα διαλόγου ή απλή τρολλιά...

Reaction score
13.541
τρολλια ηταν γιατρε μου..οπως και εκατομμυρια κουφαλογα..ανα τον κοσμο που δεν ακουν με ncore....τρολλαρουν ολοι μαζι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.985
τρολλια ηταν γιατρε μου..οπως και εκατομμυρια κουφαλογα..ανα τον κοσμο που δεν ακουν με ncore....τρολλαρουν ολοι μαζι.
Και εγω ξέρω εκατοντάδες χιλιάδες που ψηφίζουν.....(συμπλήρωσε ο,τι θες κατα βούληση)

Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο αυτό γιατί ξέρω ότι υπάρχουν νκορια που κοστίζουν και 25.000 ευρω
Το προβλημα στις συζητήσεις το προκαλούν τα 400αρια που κοστίζουν 1600-1700 περιπου. Λόγω τουλαχιστον εφάμιλλης -για να είμαι μετριοπαθής- απόδοσης και μετρήσεων κάνουν όσους ξοδεύουν τα πολλαπλάσια να προσπαθούν να δικαιολογήσουν (στον εαυτό τους ;;; ) την επένδυση τους. Όσους καταλαβαίνουν δηλαδη, γιατι κάποιοι για διάφορους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως απο τον Έαρ, δεν εχουν την υποδομή για την αξιολόγηση ( και κάποιοι, λίγοι ελπίζω, δεν ακούν). Βαλε και τον θιγμένο εγωισμό, δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα.

Αν υπήρχαν μονο τα ακριβά που αναφέρεις, οι συζητήσεις θα είχαν αλλη τροπή, χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις. Μπορει να κάνω και λαθος...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Τα βλέπεις Κώστα!!!
Αρπα τη απ' τον Μπούτια. ;)
Για να μην ενθουσιάζεσαι ασκόπως και υπέρμετρα,ορίστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από σύνδεσμο που έχει παραθέσει ο ίδιος ο Ear:
"...Under these most challenging of possible circumstances, the Kalugas still triggered all our emotional sensors. Listening at low volume says so vastly more about a hifi’s true potential than SPL orgies. It also far more convincingly closes the gap between recording and audience. High SPL for serious listening don’t work. They very quickly numb our senses. Getting truly intimate is a matter of nuance and fine cues which attract and repel like turning magnets. That’s when music matters. Here Kaluga proved to be the ultimate go between. Its capabilities to make the air in the room move and excite the ancient ear/brain connection was uncanny; and worked with any speaker we tried. Our time with Kaluga made up for the very long time we waited for Kaluga. Damn was this good! When amplifiers get out of the way like these do, there really is nothing more to say. Anything more would be about added personality and the license of an inaccurate interpreter..."
Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο αυτό γιατί ξέρω ότι υπάρχουν νκορια που κοστίζουν και 25.000 ευρω
Θα ήταν σκόπιμο να συμπεριλαμβάνονταν σε ανάλογους απολογισμούς κι ενεργά ηχεία που περιέχουν πολλαπλά τέτοια αρθρώματα στον τομέα ενίσχυσης.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Γνωρίζεις ότι τα νκορια έχουν μπροστά ενα buffer ?
Μην τσιμπατε στα παραμύθια του Bruno.
Άρα ακούμε τον ηχητικό χαρακτήρα του buffer των 2 ευρώ. Σωστά?.
Bρε Θεοδόση ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς;

Ηλεκτρονικά είναι, δεν πληρώνεις τα εξαρτήματα, το σχεδιασμό πληρώνεις. Θες να φτιάξουμε έναν τιμοκατάλογο με το πόσο στοιχίζουν τα υλικά σε έναν τελικό των 1.000, των 2.000 ή των 10.000 ευρώ;

Δηλαδή αν κοιτούσες αυτόν θα έλεγες για τον ηχητικό χαρακτήρα των LM3886 που στοιχίζει 4 ευρώ και υπάρχουν assembled κιτς στο ebay με τη reference σχεδίαση προς 10 ευρώ; Πόσα DACs των 1.000 ευρώ έχουν τσιπάκια των 5 ευρώ;

Δεν σε εξέπληξε θετικά το τι πλακέτες μπορείς να βρεις με 5 ευρώ; Δεν ήθελες να ακούσεις τον προενισχυτή βασισμένο στο a20; Δεν τον μείωσες κοιτώντας το κόστος των πλακετων που ειναι $18 -- εννοείται κι άλλα πολλά για τον φτιάξεις αλλά το ίδιο ισχύει για ένα φθηνό op-amp και την υλοποίηση ενός buffer. Δεν είναι προσωπική επίθεση, ούτε σου χτυπάω αυτά που έχεις πει. Προσπαθώ να καταλάβω πώς δεν σε ενοχλεί το χαμηλό κόστος επιμέρους εξαρτημάτων για άλλες κατασκευές και σε ενοχλεί το LM4562 στον ncore..

...όμως! Οι UCD αναφέρουν ότι έχουν το εν λόγω op-amp για buffer. To οποίο όταν είναι απαραίτητο, λύνει πολλά περισσότερα απ'όσα χαλάει. Οι ncore αναφέρουν πλήρως διακριτές υλοποιήσεις για τα op-amps και την τροφοδότηση αυτών. O NC500 για ΟΕΜ χρησιμοποιεί 4562, που δεν είναι διαθέσιμος για τους κοινούς θνητούς.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.509
Εξαιρούνται όσοι δεν έχουν ανάγκη να έχουν πιστέψει πρώτα βαθέως οι ίδιοι σε όσα υποστηρίζουν,καθότι γνωρίζουν ότι ισχύουν εκείνα είτε τα πιστεύουν είτε όχι. :sneaky:
- εννοείται πως πρώτα μελετά - γνωρίζει - μαθαίνει κάποιος , και μετά πιστεύει , αλλιώς εθελοτυφλεί

Reaction score
751
Και εγω ξέρω εκατοντάδες χιλιάδες που ψηφίζουν.....(συμπλήρωσε ο,τι θες κατα βούληση)

Το προβλημα στις συζητήσεις το προκαλούν τα 400αρια που κοστίζουν 1600-1700 περιπου. Λόγω τουλαχιστον εφάμιλλης -για να είμαι μετριοπαθής- απόδοσης και μετρήσεων κάνουν όσους ξοδεύουν τα πολλαπλάσια να προσπαθούν να δικαιολογήσουν (στον εαυτό τους ;;; ) την επένδυση τους. Όσους καταλαβαίνουν δηλαδη, γιατι κάποιοι για διάφορους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως απο τον Έαρ, δεν εχουν την υποδομή για την αξιολόγηση ( και κάποιοι, λίγοι ελπίζω, δεν ακούν). Βαλε και τον θιγμένο εγωισμό, δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα.

Αν υπήρχαν μονο τα ακριβά που αναφέρεις, οι συζητήσεις θα είχαν αλλη τροπή, χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις. Μπορει να κάνω και λαθος...
Δεν θα κάνεις λάθος αν μου δείξεις έναν ντιουικο ενισχυτή που κοστίζει πολλαπλά και παίζει το ίδιο.

Αντιθέτως εγώ μπορώ να σου δείξω έναν που κοστίζει το 1/3 και παίζει μακράν καλύτερα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.985
Αντιθέτως εγώ μπορώ να σου δείξω έναν που κοστίζει το 1/3 και παίζει μακράν καλύτερα.
Εννοείται πως θέλω. Δείξε. Και μετρήσεις παρακαλώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.985
Δεν θα κάνεις λάθος αν μου δείξεις έναν ντιουικο ενισχυτή που κοστίζει πολλαπλά και παίζει το ίδιο.
Το να κατατάξεις την Hypex στα diy έτσι απλά είναι ανακρίβεια. Ατελείωτο επιστημονικό έργο και τεκμηρίωση. R&D που κοντράρει κολοσσούς. Αντιθέτως, πολλά branded hi end με μηδενικό επιστημονικό έργο, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αυτά άνετα τα βάζω στα diy.

Reaction score
751
Bρε Θεοδόση ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς;
Προσπαθώ να καταλάβω πώς δεν σε ενοχλεί το χαμηλό κόστος επιμέρους εξαρτημάτων για άλλες κατασκευές και σε ενοχλεί το LM4562 στον ncore..
Μα γιατί ο ncore είναι ο καλύτερος ενισχυτής του κόσμου.:dance2:
Και ο LM4562 τον βελτιώνει κι άλλο.

Τον έχεις δει αυτόν τον buffer με τον LM ?

Και για να εξηγουμαι:
Δεν έχω τίποτα με τον ncore. Με τον φανμποισμο έχω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Μα γιατί ο ncore είναι ο καλύτερος ενισχυτής του κόσμου.:dance2:
Και ο LM4562 τον βελτιώνει κι άλλο.
...
Και για να εξηγουμαι:
Δεν έχω τίποτα με τον ncore. Με τον φανμποισμο έχω.
Πάλι καλά που δεν έχεις με τον...τεντυμποϊσμό.:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.985
Μα για τον nc400 δεν έλεγες?
Τι είναι? Δεν είναι diy προϊόν?
Ξαναδές τι έγραψα και σκέψου το κριτικά.
Όχι λοιπόν, για μενα δεν είναι. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο προϊόν όσο λίγα branded, που έρχεται σε μορφή ευκολοτατου-σχεδόν έτοιμου κιτ.

Για μενα η διαφορά του ναι/όχι diy δεν έγκειται στο αν έχω να βιδώνω μόνος μου τρεις βίδες, σλλα στην επιστημονική τεκμηρίωση του προϊόντος, η οποία πράγματι είναι συνήθως ανύπαρκτη ή ελλιπής σε άλλες diy υλοποιήσεις

Διαφορετική οπτική γωνία μάλλον.

Reaction score
751
Μάλιστα λοιπόν. Ο nc400 δεν είναι diy προϊόν!
Το ακούσαμε κι αυτό.

Μπούτια αυτόν που να τον καταταξω στους φανμποις η στους τετιμποις?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29