Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
1.469
Ηρθαν τα super-sized Skyline Diffusers, κατασκευη marios. (Well Done!!!)
Πηραμε και τα τελικα μετρα για την κατασκευη του resonator, ελπιζω σε κανα δυο εβδομαδες να ειμαστε ετοιμοι.

View attachment 62433

Εγινε και το Dirac απ την αρχη (πρασινο χωρις/ χρυσο με):

View attachment 62434

Κατα την διαρκεια των sweeps, ειχα ενα ατυχηματακι...Τα βιδακια που συγκρατουν το τουιτερ παρεδωσαν πνευμα (παλι!!!) απο τους κραδασμους, και μου εμεινε το τουιτερ στο χερι :roflmao:.

Αυτα παθαινει ο παππους (το B&W) οταν μου θελει πιτσιρίκες (Dirac, sweeps, σταθμες και καινουργιο cross)...ξεβιδωνεται!!!

Και ετρεχα μεσα στην νυχτα στον costas EAR γιατι εγινε ολοκληρωτική καταστροφη....Ευτυχως ειχε την γνωση και την υπομονη, και ολα διορθωθηκαν, και μαλλον εχουμε εξασφαλισει και την μακροπροθεσμη σταθεροτητα του πλεον, με ενα ορθοπαιδικο τρικ :dance2:.

Παντως πραγματι ειναι καινουργιο ηχειο costas EAR, καμμια σχεση!!!

Thanks
:drinks:
Βαλατε τσιμεντο στις βιδες?:D

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Ηρθαν τα super-sized Skyline Diffusers, κατασκευη marios. (Well Done!!!)
Πηραμε και τα τελικα μετρα για την κατασκευη του resonator, ελπιζω σε κανα δυο εβδομαδες να ειμαστε ετοιμοι.
Πολυ ωραια δουλεια ο Μαριος, μπραβο! Περιμενουμε τη συνεχεια!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.964
Γιώργο έγινε σοβαρή ζημιά !!! Δεν ειναι θέμα ευγένειας ή καλοπιασματος ή .....οπως θες πες το.
Δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους να το περιγράψω,
Το οτι ο Κωστας έκατσε βραδιάτικα να κυνηγάει κατι καλωδια μεγέθους τρίχας ηταν σημαντικό.

Άσε που έβαλε και ψηφιακό πικαπ να ακούσω :eek:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.964
Φαγώθηκε το 30+ ετών νοβοπάν. :D
Και αυτο, αλλα και αλλα (μεταλλικά) φαγώθηκαν...καποια μερα θα διαλυθει είς τα έξ ων συνετέθη στο κρεσέντο του Also Sprach Zarathustra και θα το μαζεύω με το φαράσι :roflmao::roflmao::roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.985
Κόπηκαν τα ψιλά πηνιοσυρματα του πηνίου του τουιτερ, αμέσως έξω απο την κάψα, και ήταν λίγο μανίκι να κολλήσει προέκταση μέχρι τους ακροδέκτες του μεγαφώνου, καθώς πάνω στο μη γανωμενο πηνιοσυρμα το καλάι δε πιάνει σχεδόν καθόλου - θελει πολυ κολπο, κι άσε που ήταν πιο ψιλό από ανθρώπινη τρίχα το σύρμα, το κοιτάς άγρια και κόβεται..
Τες πα, έγινε το μπάλωμα, από τις συγκριτικές νιαρφιλντ μετρήσεις των 2 τουιτερ μπορεί να φανεί πόσο επιτυχώς έγινε η επέμβαση. Προτείνω όμως να προβείς στην αγορά 2 νέων καψων για τουιτερ, για αντικατάσταση και στα 2 ηχεία, για λόγους ομοιογένειας, νομίζω είναι πολύ φτηνά.
[DOUBLEPOST=1471690081][/DOUBLEPOST]Το πικάπ μου δίνει ρέστα, θα ανεβασω μετρήσεις πικάπ να τρομάξουν οι βινυλιολάτρεις, στέι τιούντ! ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.964
Τες πα, έγινε το μπάλωμα, από τις συγκριτικές νιαρφιλντ μετρήσεις των 2 τουιτερ μπορεί να φανεί πόσο επιτυχώς έγινε η επέμβαση
Μια χαρα παίζει. Και μετράει (farfield) συγκριτικά ίδια με το αλλο.
Έλα να ακουσεις και αποφασίζουμε.

Α! , και κατι ακόμα: η αρχική μου εντύπωση http://www.avsite.gr/forum/threads/Σταδιακή-Αναβάθμιση-Ηχοσυστήματος.149534/page-18#post-2092515 για το καινούργιο crossover παραμένει.

Θα ανεβάσω καποια στιγμή συγκριτική μετρηση πριν και μετα την αλλαγη, nearfield, να δούμε τι εκανε το crossover στο spl (αν και αυτη δεν πρέπει να ειναι η κυριως διαφορά). Πρέπει να εχω τις παλιές αποθηκευμένες, αλλα χθες βαρέθηκα να μετρήσω απο κοντά. Μόλις βάλω και τα υπόλοιπα στο χώρο θα ξαναβγάλω τον τρίποδα απο την αποθήκη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.985
Έλα να ακουσεις και αποφασίζουμε.
Όχι.
Το αυτί μου ούτε μετρητικό μικρόφωνο είναι, ούτε το βάζω πάνω από την σίγουρη γνώση.

Το σίγουρο είναι ότι θες νέες κάψες στα τουιτερ.

Αυτά.

Αν δεν ακούγεται διαφορά ή αν δε μπορείς να την μετρήσεις, δεν αλλάζει τίποτα, απλά σημαίνει ότι το μπάλωμα έγινε όσο καλύτερα γινόταν.

Οκ? ;)

Reaction score
15.467
Πολυ ωραια δουλεια,μπραβο κι απο 'μενα.
Θα θελα να κανω μια ερωτηση...
η αποσταση των diffusers απο το πατωμα ,εχει να κανει με την αποσταση των μεγαφωνων των ηχειων απο αυτο ?
και επισης - εαν εχω καταλαβει καλα - αυτη η κατασκευη δουλευει στις μεσαιες - μεσο'υ'ψηλες ,αν αυτο ισχυει σημαινει πως σ' ενα ψηλο ηχειο οπως το δικο μου (jmlabs focal electra 936) θα πρεπει να τοποθετηθει σε σχεση με το υψος των μιντ-τουιτερ ?
Ευχαριστω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.964
Πολυ ωραια δουλεια,μπραβο κι απο 'μενα.
Θα θελα να κανω μια ερωτηση...
η αποσταση των diffusers απο το πατωμα ,εχει να κανει με την αποσταση των μεγαφωνων των ηχειων απο αυτο ?
και επισης - εαν εχω καταλαβει καλα - αυτη η κατασκευη δουλευει στις μεσαιες - μεσο'υ'ψηλες ,αν αυτο ισχυει σημαινει πως σ' ενα ψηλο ηχειο οπως το δικο μου (jmlabs focal electra 936) θα πρεπει να τοποθετηθει σε σχεση με το υψος των μιντ-τουιτερ ?
Ευχαριστω.
Αν πας μερικές σελίδες πίσω στο θρεντ, θα δεις πως αρχικά οι διαχυτές είχαν το μισό ύψος, και ηταν τοποθετημένοι στην πρώτη ανακλαση (έλεγχος με καθρέπτη), στο ύψος των μίντ-τουιτερ.
Θα δεις επίσης πως μέλη του φόρουμ με περισσότερες γνωσεις-εμπειρία πρότειναν το μεγάλωμα τους στο 1.20 περιπου. Αυτο ακολούθησα.
Οι συγκεκριμένοι λειτουργούν χοντρικά απο 800-4000Hz (κάπου εχω γράψει το ακριβές νομίζω), και συμφωνα με μερικούς στην πράξη αυτο το εύρος ειναι πάντα μεγαλύτερο απο αυτο που δίνει η θεωρία.

Δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλή για το ηχείο σου, ούτε για τον τύπο του διαχυτή που θα επιλέξεις. Μονο για ορθοπαιδικά θέματα δικαιούμαι να ομιλώ. Στον ήχο κάνω διάφορα στου κασίδη το κεφάλι (το δικό μου) άλλες φορές ρωτώντας άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας αλλα δεν μπορώ να πάρω άλλους στο λαιμό μου, ειναι δύσκολο το θέμα . Ας πουν αυτοί που ξέρουν κατι παραπανω.

Reaction score
15.467
Αν πας μερικές σελίδες πίσω στο θρεντ, θα δεις πως αρχικά οι διαχυτές είχαν το μισό ύψος, και ηταν τοποθετημένοι στην πρώτη ανακλαση (έλεγχος με καθρέπτη), στο ύψος των μίντ-τουιτερ.
Θα δεις επίσης πως μέλη του φόρουμ με περισσότερες γνωσεις-εμπειρία πρότειναν το μεγάλωμα τους στο 1.20 περιπου. Αυτο ακολούθησα.
Οι συγκεκριμένοι λειτουργούν χοντρικά απο 800-4000Hz (κάπου εχω γράψει το ακριβές νομίζω), και συμφωνα με μερικούς στην πράξη αυτο το εύρος ειναι πάντα μεγαλύτερο απο αυτο που δίνει η θεωρία.

Δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλή για το ηχείο σου, ούτε για τον τύπο του διαχυτή που θα επιλέξεις. Μονο για ορθοπαιδικά θέματα δικαιούμαι να ομιλώ. Στον ήχο κάνω διάφορα στου κασίδη το κεφάλι (το δικό μου) άλλες φορές ρωτώντας άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας αλλα δεν μπορώ να πάρω άλλους στο λαιμό μου, ειναι δύσκολο το θέμα . Ας πουν αυτοί που ξέρουν κατι παραπανω.
Ευχαριστω για την υπευθυνη απαντηση - δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο παρακολουθωντας τις αναρτησεις σου και γνωριζοντας την ιδιοτητα σου ...
ασχετο - αν ημασταν στην ιδια πολη θα ημουν ο καλυτερος πελατης σου ... πελματα ,αυχενικο,κλειδωσεις ,αρθρωσεις ... you name it !

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.964
ασχετο - αν ημασταν στην ιδια πολη θα ημουν ο καλυτερος πελατης σου ... πελματα ,αυχενικο,κλειδωσεις ,αρθρωσεις ... you name it !
Πληρώνομαι και σε νόμισμα Flac, αρκεί να ειναι HiRes. Αν ειναι και multichannel, βλέπω και εναν συγγενή σου τζάμπα. :drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.985
- εαν εχω καταλαβει καλα - αυτη η κατασκευη δουλευει στις μεσαιες - μεσο'υ'ψηλες ,αν αυτο ισχυει σημαινει πως σ' ενα ψηλο ηχειο οπως το δικο μου (jmlabs focal electra 936) θα πρεπει να τοποθετηθει σε σχεση με το υψος των μιντ-τουιτερ ?.
Βασικά εσύ έχεις τοίχο και από τις 2 πλευρές, και το πρώτο σου βήμα για να μειώσεις την πρώτη αντανάκλαση είναι να στρέψεις κι άλλο τα ηχεία προς τα μέσα, ώστε η δέσμη τους να επικεντρώνεται 50 εκατοστά πχ μπροστά από τη θέση ακρόασης.
Δεύτερο βήμα πιθανά ένας διαχυτής στην επιφάνεια του τοίχου δίπλα από τα ηχεία, που να πιάνει όλο το ύψος του ηχείου και λίγο παραπάνω δε κάνει κακό, και πλάτος κάνα μέτρο καλά είναι για αρχή.
Αυτά, έτσι στα γρήγορα.
Για πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, θα χρειαστεί μετρήσεις στο χώρο σου. Γιατί δε λες κάποιον επαγγελματία να σε αναλάβει;

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250