- Reaction score
- 84.964
ETCι και ETCι.....
Last edited:
Βαλατε τσιμεντο στις βιδες?Ηρθαν τα super-sized Skyline Diffusers, κατασκευη marios. (Well Done!!!)
Πηραμε και τα τελικα μετρα για την κατασκευη του resonator, ελπιζω σε κανα δυο εβδομαδες να ειμαστε ετοιμοι.
View attachment 62433
Εγινε και το Dirac απ την αρχη (πρασινο χωρις/ χρυσο με):
View attachment 62434
Κατα την διαρκεια των sweeps, ειχα ενα ατυχηματακι...Τα βιδακια που συγκρατουν το τουιτερ παρεδωσαν πνευμα (παλι!!!) απο τους κραδασμους, και μου εμεινε το τουιτερ στο χερι .
Αυτα παθαινει ο παππους (το B&W) οταν μου θελει πιτσιρίκες (Dirac, sweeps, σταθμες και καινουργιο cross)...ξεβιδωνεται!!!
Και ετρεχα μεσα στην νυχτα στον costas EAR γιατι εγινε ολοκληρωτική καταστροφη....Ευτυχως ειχε την γνωση και την υπομονη, και ολα διορθωθηκαν, και μαλλον εχουμε εξασφαλισει και την μακροπροθεσμη σταθεροτητα του πλεον, με ενα ορθοπαιδικο τρικ .
Παντως πραγματι ειναι καινουργιο ηχειο costas EAR, καμμια σχεση!!!
Thanks
Πολυ ωραια δουλεια ο Μαριος, μπραβο! Περιμενουμε τη συνεχεια!Ηρθαν τα super-sized Skyline Diffusers, κατασκευη marios. (Well Done!!!)
Πηραμε και τα τελικα μετρα για την κατασκευη του resonator, ελπιζω σε κανα δυο εβδομαδες να ειμαστε ετοιμοι.
Γιώργο έγινε σοβαρή ζημιά !!! Δεν ειναι θέμα ευγένειας ή καλοπιασματος ή .....οπως θες πες το.
Φαγώθηκε το 30+ ετών νοβοπάν.σοβαρή ζημιά
Και αυτο, αλλα και αλλα (μεταλλικά) φαγώθηκαν...καποια μερα θα διαλυθει είς τα έξ ων συνετέθη στο κρεσέντο του Also Sprach Zarathustra και θα το μαζεύω με το φαράσιΦαγώθηκε το 30+ ετών νοβοπάν.
Μια χαρα παίζει. Και μετράει (farfield) συγκριτικά ίδια με το αλλο.Τες πα, έγινε το μπάλωμα, από τις συγκριτικές νιαρφιλντ μετρήσεις των 2 τουιτερ μπορεί να φανεί πόσο επιτυχώς έγινε η επέμβαση
Όχι.Έλα να ακουσεις και αποφασίζουμε.
Vicryl 3.0 (καλωδιοσυρμα το λένε εκτός χειρουργείου)Βαλατε τσιμεντο στις βιδες?
Αν πας μερικές σελίδες πίσω στο θρεντ, θα δεις πως αρχικά οι διαχυτές είχαν το μισό ύψος, και ηταν τοποθετημένοι στην πρώτη ανακλαση (έλεγχος με καθρέπτη), στο ύψος των μίντ-τουιτερ.Πολυ ωραια δουλεια,μπραβο κι απο 'μενα.
Θα θελα να κανω μια ερωτηση...
η αποσταση των diffusers απο το πατωμα ,εχει να κανει με την αποσταση των μεγαφωνων των ηχειων απο αυτο ?
και επισης - εαν εχω καταλαβει καλα - αυτη η κατασκευη δουλευει στις μεσαιες - μεσο'υ'ψηλες ,αν αυτο ισχυει σημαινει πως σ' ενα ψηλο ηχειο οπως το δικο μου (jmlabs focal electra 936) θα πρεπει να τοποθετηθει σε σχεση με το υψος των μιντ-τουιτερ ?
Ευχαριστω.
Ευχαριστω για την υπευθυνη απαντηση - δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο παρακολουθωντας τις αναρτησεις σου και γνωριζοντας την ιδιοτητα σου ...Αν πας μερικές σελίδες πίσω στο θρεντ, θα δεις πως αρχικά οι διαχυτές είχαν το μισό ύψος, και ηταν τοποθετημένοι στην πρώτη ανακλαση (έλεγχος με καθρέπτη), στο ύψος των μίντ-τουιτερ.
Θα δεις επίσης πως μέλη του φόρουμ με περισσότερες γνωσεις-εμπειρία πρότειναν το μεγάλωμα τους στο 1.20 περιπου. Αυτο ακολούθησα.
Οι συγκεκριμένοι λειτουργούν χοντρικά απο 800-4000Hz (κάπου εχω γράψει το ακριβές νομίζω), και συμφωνα με μερικούς στην πράξη αυτο το εύρος ειναι πάντα μεγαλύτερο απο αυτο που δίνει η θεωρία.
Δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλή για το ηχείο σου, ούτε για τον τύπο του διαχυτή που θα επιλέξεις. Μονο για ορθοπαιδικά θέματα δικαιούμαι να ομιλώ. Στον ήχο κάνω διάφορα στου κασίδη το κεφάλι (το δικό μου) άλλες φορές ρωτώντας άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας αλλα δεν μπορώ να πάρω άλλους στο λαιμό μου, ειναι δύσκολο το θέμα . Ας πουν αυτοί που ξέρουν κατι παραπανω.
Πληρώνομαι και σε νόμισμα Flac, αρκεί να ειναι HiRes. Αν ειναι και multichannel, βλέπω και εναν συγγενή σου τζάμπα.ασχετο - αν ημασταν στην ιδια πολη θα ημουν ο καλυτερος πελατης σου ... πελματα ,αυχενικο,κλειδωσεις ,αρθρωσεις ... you name it !
Βασικά εσύ έχεις τοίχο και από τις 2 πλευρές, και το πρώτο σου βήμα για να μειώσεις την πρώτη αντανάκλαση είναι να στρέψεις κι άλλο τα ηχεία προς τα μέσα, ώστε η δέσμη τους να επικεντρώνεται 50 εκατοστά πχ μπροστά από τη θέση ακρόασης.- εαν εχω καταλαβει καλα - αυτη η κατασκευη δουλευει στις μεσαιες - μεσο'υ'ψηλες ,αν αυτο ισχυει σημαινει πως σ' ενα ψηλο ηχειο οπως το δικο μου (jmlabs focal electra 936) θα πρεπει να τοποθετηθει σε σχεση με το υψος των μιντ-τουιτερ ?.
Το περίμενα αυτο το χτύπημα. Κακώς δεν καλύφθηκα.Να σου στείλω μερικές death μεταλιές HiRes ?
Δωρεάν φυσικά.