- Reaction score
- 137.241
Η άποψη του ζαπαντη για τον ήχο της μέτρικ ή του γριμ ή του κιι ή οποιουδήποτε άλλου μηχανήματος μου είναι άγνωστη και παντελώς αδιάφορη.Είναι κάτι αντίστοιχο με το να εμπιστευτείς εσύ την άποψη του Ζαπάντη ή του Κόγια.
Είναι δύο άτομα που εμπιστεύεσαι. Εμπιστεύεσαι τον τρόπο σκέψης που ακολουθούν (π.χ. ξεκινάν απο τα pdf) και εμπιστεύεσαι τον τρόπο που ακούν και αξιολογούν ένα σύστημα.
Είναι φανερό οτι αν ο Ζαπάντης σου πεί "όχι" το όχι του θα έχει βαρύτερη σημασία απο το όχι το δικό μου. Το "όχι" του Ζαπάντη θα επηρεάσει την αγορά σου σε βαθμό στο αυτή να μήν γίνει. Το όχι του Ζαπάντη μπορεί να κρύβει μία λεπτομέρεια που σου ξέφυγε. Που στην τελική δέν την είδες ή δέν την ξέρεις. Και το αντίθετο φυσικά.
Και όλοι "ακούν" μήν το παίζουμε τετράγωνοι. Άλλο ήχο έχει το Grimm, άλλο το lipinski, άλλο το B&O και άλλο το ΚΙΙ. Και ακούν γιατί το πλήθος των μετρήσεων στο να τα ξεχωρίσεις είναι τόσο μεγάλο που ξεφεύγει. Όλα +- θα μετράνε καλά..
Τον Κόγια ποτέ δε τον ρωτησα αν του άρεσε ο ήχος οποιασδήποτε συσκευής. Ιδέα δεν εχω τι ηχείο του αρέσει, ούτε καν τι μουσική ακούει.
Ούτε ο ζαπ δε ξέρω τι μουσική ακούει, τι ηχεία έχει στο σπίτι και αν του αρέσουν. Ούτε ο Κόγιας δε ξέρω τι ηχεία έχει σπίτι. Αλήθεια σου λέω. Και ποτέ δε τον ρωτησα. Ποτέ.
Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο;
Βασιζομαι στη γνώση του ζαπ και στη γνώση του Κόγια. Τους έχω συμβουλευτεί άπειρες φορές, για πράγματα που δε ξέρω, εντελώς άσχετα με το πώς ακούγεται οτιδήποτε.
Τώρα αν ο ζαπ μου πει ξέρεις μαλάκα αυτή η μέτρικ είναι και γαμώ τα εργαλεία, θα του πω οκ, γιατί; Και θα μου απαντά μονο τεχνικά, εκθειαζοντας την μηχανολογική κατασκευή της και ττις αντοχές της σε πτώσεις, μέχρι την χωροταξική διευθέτηση των πλακετων, τα στάδια της τροφοδοσίας, κλπ, χωρίς ποτέ να αναφέρει τον ήχο της μέτρικ στο αυτί του, και γω στη συνέχεια δε λέω οκ, αυτό ήταν, αλλά στη συνέχεια πάω στο γκουγλαρισμα και του δίνω και καταλαβαίνει, και ξεκινώ διάβασμα. Σε κάνα εξάμηνο, καταλαβαίνω τι μου είπε ο ζαπ...
Αυτά.
Άλλωστε, αυτό είναι το νόημα στο φόρουμ. Η διάδοση της γνώσης. Κι οι παρέες βέβαια. Δε ξέρω ποιο είναι σημαντικότερο.
Last edited: