Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.986
Μερικες μετρησεις πριν και μετα την αλλαγη του tweeter, ιδια περιπου σταθμη και αποσταση περιπου 10cm. Σιγουρα δεν ειναι απολυτως ταυτοσημη η θεση του μικροφωνου σε αποσταση και υψος, οτι μπορουσα εκανα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.986
Παμε πρωτα με το δεξι που ειχε το προβλημα, μετρηση Distortion/ THD
Πριν

right old max.png

right old 1.png

Αν κανετε μεγεθυνση στην εικονα θα δειτε THD 0,18% στο 1KHZ και 0,82% στο μεγιστο

Μετα:

right new 1.jpg

right  new max.jpg

Πολυ καλυτερο οπτικα, το μεγιστο τωρα ειναι χαμηλα στους 154Hz, 0,25% THD, και ιδιο περιπου 0,16 στους 1000Ηz.

Βγαινει καποιο συμπερασμα αραγε ή πρεπει να γινονται αλλιως αυτες οι μετρησεις; Παντως "φατσικά" ειναι καλυτερο το "μετά" γραφημα

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.986
Αριστερο

Πριν:
left old max.jpg

0,269% THD στο μεγιστο

Μετα
left new 1.jpg

0,14 THD στους 1000Hz, χωρις "περιεργα" στο διαγραμμα

Και τα δυο μαζι (καινουργιο tweeter) SPL, crossed at 80 Hz.

both.jpg

(Δεν θελω σχολια για το BBC dip στους 3000, ειπαμε ειναι εξεπιτουτου. Google it. )

Νομιζω πως υπαρχει βελτιωση στα γραφηματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Το δεξί που το είδα, είχε τσαλακωμενο λίγο το φορέα του πηνίου, αυτό που σου έδειξα. Ε, μετριέται η παπαριά όπως βλέπεις.

Οι κάψες θέλουν πολύ προσοχή στο μπες βγες μέσα στο μαγνήτη, οποιαδήποτε φθορά θα μετρηθεί, όπως και το μετρησες άλλωστε.

Προφανώς και το άλλο τουιτερ είχε αρπάξει λίγο.

Δε ξέρω αν ακούγεται αυτό και πολύ πιθανώς όχι, αλλά βγάζει μάτι η μέτρηση.

Χιντ: Μη ψάχνεις μεταξένια πρίμα επειδή έχει λιγότερες παραμορφώσεις, ψάξε πιο σκληρά δυναμικά κει πάνω, πιο βαρβατίλα. Αν ξέρεις τι ψάχνεις, μπορεί και να το ακούσεις. ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.986
Το αλλο δεν σας το είπα:
Ο ανωτέρω κύριος, στο πλαίσιο της αντιχαϊεντικης του εκστρατείας, με έβαλε και ξήλωσα τα van der hul cs122 που ειχα για τα ηχεία μου, και μου έδωσε και έβαλα ενα Belden 46380, που κοστιζει το 1/10 των χρημάτων :o.
Άκου να δεις τωρα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Το αλλο δεν σας το είπα:
Ο ανωτέρω κύριος, στο πλαίσιο της αντιχαϊεντικης του εκστρατείας, με έβαλε και ξήλωσα τα van der hul cs122 που ειχα για τα ηχεία μου, και μου έδωσε και έβαλα ενα Belden 46380, που κοστιζει το 1/10 των χρημάτων :o.
Άκου να δεις τωρα.
Ποιά καλώδια ;
Κοίτα να δείς, με ελαφρά βηματάκια πρέπει να την κάνεις απο τα b&w και να πας στα kii.
Ούτε τα κιι. Μόνο πιντιεφ παίζουν.
Νάτο!:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.986
Ολοκλήρωσα (λέω πως..) την φροντιδα του χώρου.
Οπως ειχα πει και στο αλλο θρεντ προ εβδομάδος, εχω φτασει το RT60 σε αποδεκτό επίπεδο

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (ΓΤΠΚ)

παλιο ρτ.png

ΣΗΜΕΡΑ

rt2.png

ΚΑΙ Spectrogram (παλιο, off the chart ΓΤΠK, επι 2)

παλιο σπεκρογραμ.png

Και σημερα

spec2.png

Αυτα στα 30 και 60 HZ δεν παλεύονται, πρέπει να κάνω αγριάδες....

Σε πιο RT σε χωρίζει η γυναίκα; :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.986
Τώρα είμαι ετσι -προσθήκη μπροστα τα :
http://www.gikacoustics.com/product/gik-acoustics-244-bass-trap-flexrange-technology/

IMG_6952.jpg

Και πάνω απο την βιβλιοθήκη ενα βαθυ Bass resonator με τη βοηθεια Μαριου και Εαρ, γεμάτο με Aritherm. Πιθανον να το ντύσω με κάτι, θα σκεφτω με τι....Αυτό τοποθετήθηκε χτες βράδυ. :party:

IMG_6955.jpg

Επίσης αλλαξα κουρτίνες, με πιο απορροφητικές, με σκοπο την απορροφηση ανακλάσεων και καλύτερη συμμετρία (οσο γϊνεται).

Και ενα Dirac "καπάκι": (1/6 smoothing. Left-Right)

διραψ.png

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Τώρα είμαι ετσι -προσθήκη μπροστα τα :
http://www.gikacoustics.com/product/gik-acoustics-244-bass-trap-flexrange-technology/

View attachment 67572

Και πάνω απο την βιβλιοθήκη ενα βαθυ Bass resonator με τη βοηθεια Μαριου και Εαρ, γεμάτο με Aritherm. Πιθανον να το ντύσω με κάτι, θα σκεφτω με τι....Αυτό τοποθετήθηκε χτες βράδυ. :party:

View attachment 67574

Επίσης αλλαξα κουρτίνες, με πιο απορροφητικές, με σκοπο την απορροφηση ανακλάσεων και καλύτερη συμμετρία (οσο γϊνεται).

Και ενα Dirac "καπάκι": (1/6 smoothing. Left-Right)

View attachment 67576
Γιατι μαυρα τα Gik?
Απ´εξω παραγγελια?

Reaction score
4.327
Ωραίος. Στα πάνελ άφησες καθόλου απόσταση από τον τοίχο; Θέλουν 5 cm τουλάχιστον

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250