Dynamic range και dynamic headroom

Reaction score
2.566
Nope.
... η σειρά (κάπως απλουστευτικά) είναι: open baffle δίπολο, καρδιοειδές, συμβατικό παντοκατευθυντικό, συμβατικό soffit mounted, line array, soffit mounted line array.
Πράγματι παρέλειψα κάποια, όπως τα παντοκατευθυντικά, από τον ειρμό των σκέψεών μου. Εντάξει, soffit mounted line array δεν θα έφτανα...:)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Για να δούμε και κάπχια πραγματάκια ακόμα...

Ας πούμε ότι είμαστε παπατρέχηδες, και αντί να μελετήσουμε προσεκτικά τα παρακάτω διαγράμματα

KH 120 Maximum SPL at 1m (Red: 3% THD, Blue: 1% THD)

KH 310 Maximum SPL at 1m (Red: 3% THD, Blue: 1% THD)
---> Μάλλον έχουν γράψει ανάποδα τα χρώματα

...κοιτάξουμε μόνο το μέγιστο SPL που μπορεί να πετύχει σε κάπχια συχνότητα το κάθε ένα από τα δύο παραπάνω ηχεία.
Θα φτάσουμε τότε στο "λογικό" συμπέρασμα ότι τα δύο εν λόγω ηχεία παίζουν το ίδιο δυνατά!
Τ' ακούς Dimifoot?

Μάλιστα, αν συνεχίσουμε να είμαστε παπατρέχηδες και επικεντρωθούμε μόνο στα bold από τις παρακάτω αναλυτικότερες τεχνικές προδιαγραφές

KH 120 A G - Active Studio Monitor

Technical Data

Max. SPL in full space / calc. in half space
at 3% THD at 1m
105.1 / 111.1 dB SPL
(averaged between 100 Hz and 6 kHz)

Bass capability: Max. SPL in half space
at 3% THD at 1m 104.8 dB SPL
(averaged between 50 Hz and 100 Hz)

Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 107 dB(C) SPL

Max. short term SPL with music material at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 97 dB(C) SPL (full range)
104 dB(C) SPL (with subwoofer)

Max. long term SPL with pink noise at 2.3 m, in typical listening conditions (single/pair) 88 / 93 dB(C) SPL (full range)
89 / 94 dB(C) SPL (with subwoofer)

KH 310 A - Active Studio Monitor

Technical Data

at 3% THD at 1m
110.3 / 116.3 dB SPL

at 3% THD at 1m 104.5 dB SPL

Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL

Max. short term SPL with music material
at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 100 dB(C) SPL (full range)
107 dB(C) SPL (with subwoofer)

Max. long term SPL with pink noise at 2.3 m, in typical listening conditions (single/pair) 93 / 99 dB(C) SPL (full range)
94 / 100 dB(C) SPL (with subwoofer)

... θα φτάσουμε στο έτερο "λογικό" συμπέρασμα ότι το 120άρι παίζει πχιο δυνατά τα μπάσσα από το μεγαλύτερο αδερφάκι του το 310!
Τ' ακούς Dimifoot?

Μόνο αν προσέξουμε καλά όλα τα τεχνικά στοιχεία, και ειδικά τα παρακάτω, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι "παίζει":

Technical Data

Max. short term SPL with music material at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 97 dB(C) SPL (full range)

Max. long term SPL with pink noise at 2.3 m, in typical listening conditions (single/pair) 88 / 93 dB(C) SPL (full range)

Technical Data

Max. short term SPL with music material at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 100 dB(C) SPL (full range)

Max. long term SPL with pink noise at 2.3 m, in typical listening conditions (single/pair) 93 / 99 dB(C) SPL (full range)

Δες και την απόσταση γιατρούλη μου.
Ούτε μαζί μας να ήταν...
Τ' ακούς Dimifoot?

Άμα τώρα κάνεις και κάπχια "μαγικά", και επιπλέον κάθε ηχείο εχει και το subάκι του (τη βάση του που λέει και ο EAR) πες μου Dimifootη μου τα φτάνεις τα 110dB SPL ναι ή όχι;

+10dB SPL = υποκειμενικά διπλάσια "ένταση" ηχου

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.061
Για να δούμε και κάπχια πραγματάκια ακόμα...

Ας πούμε ότι είμαστε παπατρέχηδες, και αντί να μελετήσουμε προσεκτικά τα παρακάτω διαγράμματα

KH 120 Maximum SPL at 1m (Red: 3% THD, Blue: 1% THD)

KH 310 Maximum SPL at 1m (Red: 3% THD, Blue: 1% THD)
---> Μάλλον έχουν γράψει ανάποδα τα χρώματα

...κοιτάξουμε μόνο το μέγιστο SPL που μπορεί να πετύχει σε κάπχια συχνότητα το κάθε ένα από τα δύο παραπάνω ηχεία.
Θα φτάσουμε τότε στο "λογικό" συμπέρασμα ότι τα δύο εν λόγω ηχεία παίζουν το ίδιο δυνατά!
Τ' ακούς Dimifoot?

Μάλιστα, αν συνεχίσουμε να είμαστε παπατρέχηδες και επικεντρωθούμε μόνο στα bold από τις παρακάτω αναλυτικότερες τεχνικές προδιαγραφές

Technical Data

at 3% THD at 1m
105.1 / 111.1 dB SPL

at 3% THD at 1m 104.8 dB SPL

Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 107 dB(C) SPL

Technical Data

at 3% THD at 1m
110.3 / 116.3 dB SPL

at 3% THD at 1m 104.5 dB SPL

Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL

Max. short term SPL with music material
at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 100 dB(C) SPL (full range)

... θα φτάσουμε στο έτερο "λογικό" συμπέρασμα ότι το 120άρι παίζει πχιο δυνατά τα μπάσσα από το μεγαλύτερο αδερφάκι του το 310!
Τ' ακούς Dimifoot?

Μόνο αν προσέξουμε καλά όλα τα τεχνικά στοιχεία, και ειδικά τα παρακάτω, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι "παίζει":

Technical Data

Technical Data

Max. short term SPL with music material at 2.3 m, in typical listening conditions (pair) 100 dB(C) SPL (full range)

Δες και την απόσταση γιατρούλη μου.
Ούτε μαζί μας να ήταν...
Τ' ακούς Dimifoot?

Άμα τώρα κάνεις και κάπχια "μαγικά", και επιπλέον κάθε ηχείο εχει και το subάκι του (τη βάση του που λέει και ο EAR) πες μου Dimifootη μου τα φτάνεις τα 110dB SPL ναι ή όχι;

+10dB SPL = υποκειμενικά διπλάσια "ένταση" ηχου
Τι φωναζεις ρε ανθρωπε?
Διαλεγει οθονη τωρα, δε σ'ακουει.
Και πιο μετα, που θα διαλεγει προβολι, θα σε κανει ιγκνορ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Οι δημοσιευμένες προδιαγραφές και το σύνολο των διαθέσιμων τεχνικών χαρακτηριστικών και μετρήσεων από την κατασκευάστρια εταιρεία των ΚΗ είναι φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, και ταυτοχρόνως ντροπιάζουν πολλές πολλές φίρμες που δε τολμούν καν να δημοσιεύσουν τέτοιες αναλυτικές πληροφορίες... Θέλει όσχεο μεγέθους κρουαζιερόπλοιου και βάλε, όχι παίξε γέλασε..

Προσοχή όμως, η ανάγνωση των δημοσιευμένων αυτών τεχνικών χαρακτηριστικών, μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς λάθος συμπεράσματα και σχετικά έμπειρους και διαβασμένους χομπίστες, διότι κάθε μέτρηση έχει άμεση σχέση με τις συνθήκες και τον τρόπο - χώρο μέτρησης, οπότε ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αντιστοιχίσει αυτά που βλέπει με το χώρο που έχει στο μυαλό του, ειδάλλως παρασύρεται σε εντελώς λάθος υπολογισμούς. Κι αυτό, το να τα αντιστοιχίσεις σωστά, δεν είναι καθόλου εύκολο.. ;)

Όσο για το σκανδαλώδους δυσκολίας θέμα των υψηλών SPL σε χαμηλές συχνότητες, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι όσο κατεβαίνει η συχνότητα, τόσο λιγότερο συμμετέχει το ηχείο στο αποτέλεσμα, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία ο κυρίαρχος χώρος και ο αδυσώπητος όγκος του. Οι τυπικές αντιδράσεις στο γκιαρσλατζ για το μπάσο, είναι "αν δεν έχεις σωστό χώρο για αυτό το ηχείο, μη περιμένεις να ακούσεις σωστό μπάσο και μη μπαίνεις καν στον κόπο να κοιτάς ηχεία" και όποιος ρωτάει τι ηχεία να πάρει για απαιτητική απόκριση στο μπάσο, του δίνουν οδηγίες να φτιάξει κιάλλο το χώρο...

Άρα, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτά κωλαράκια, αλλιώς βράσε ρύζι... :)

Ο διπλασιασμός της απόστασης ακρόασης, ως γνωστόν αφαιρεί 6 ντιμπι στάθμης. Αυτό είναι γενικός κανόνας, που όμως δεν ισχύει σε λαιν αρρει, δίνοντας ήδη μία διαφορά, που κάνει τον ανταγωνισμό να ιδρώνει και τους απαραίτητους διπλασιασμούς ισχύος να λιγοστεύουν. Επίσης, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το κέρδος των αρει δεν ξεκινάει από το 1 μέτρο, που είναι το στάνταρ της μέτρησης, αλλά από την επιφάνεια του μεγαφώνου, οπότε παίρνει εντελώς άλλη διάσταση η τυπική ευαισθησία αυτού καθεαυτού του μεγαφώνου. Και στη βάση τους τα ηχεία είναι ... μεγάφωνα. Θινκ μπιγκ του σι δι χολ πικτσουρ..

Αν λοιπόν σκέφτεσαι κατασκευαστικά το λαιν αρρει, και βάλεις στο παιχνίδι τον εντοιχισμό, έχεις επιπρόσθετα κέρδη στάθμης, και λίγο από δω, λίγο απο κει, μαζεύονται τελικά τόσο πολλά ντιμπι κέρδους, που κάνουν την σύγκριση με οτιδήποτε άλλο ανούσια, και ταυτόχρονα ρίχνουν τραγικά τις απαιτήσεις ισχύος των ενισχυτικων σταδίων, με πολλαπλά οφέλη.

Τα 10 ντιμπι είναι όντως διπλάσια ακουστική στάθμη, όπως λέει ο Ζαπ, και τυπικά απαιτείται δεκαπλάσια ισχύς για να τα αποκτήσεις. Αν τα κερδίσεις από την κατασκευή και τοποθέτηση του ηχείου, σημαίνουν υποδεκαπλασιασμό της αναγκαίας ισχύος! Και να που το 1,5 κιλοβατ που "χρειάζεται" τυπικά στο σπίτι, μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού σε μόλις 150 βατ! Ανμπιλιβαμπλ; ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Κι έτσι εξηγείται το γιατί σε μεγάλης κλίμακας επαγγελματικές εγκαταστάσεις είναι μονόδρομος το λαιν αρρει.8-)

Δεν γίνεται γιατί βολεύει να πιάνουν λίγο χώρο το ένα ηχείο πάνω στο άλλο, ή γιατί έτσι είναι πιο όμορφα...:gotcha:

Στην επαγγελματική χρήση, τα είδαν τα προβλήματα πριν από μας και τα έλυσαν έτσι εδώ και από πάντα..

Και εδώ θα δει 103 ντιμπι ο ντιμιφουτ ο έρμος για το άνωθεν ηχειακι, και λογικά θα πιστέψει ότι το 310 παίζει πιο δυνατά απ'αυτα, ε; :gotcha::D

Και απόκριση από 70 κύκλους και πάνω; Δηλαδή... δε βγάζει μπάσο το ηχείο μπάσου, σωστά; :gotcha::gotcha:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.210
Τ' ακούς Dimifoot?
Δεν λες κάτι που δεν ξέρω. Γνωστά όλα αυτά, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω πουθενά. Όπως επίσης γνωστό το οτι το 310 ειναι εκπληκτικό ηχείο, μην επανερχόμαστε στα ιδια και τα ιδια. Απίστευτη ποιότητα και επιστήμη, οπως και απίστευτη υποκειμενική ικανοποίηση ακρόασης. Δεν παιζεται, τέλος. Και ειναι και ΠΑΜΦΘΗΝΟ! Πρέπει να ειναι στην shortlist οποιουδήποτε ειναι στην αγορά για ηχεία κατω απο 7000 ευρω, μην πω πως τσακίζει και πολλά ακριβότερα.

Οοοοοοοταν θα ερθει η ωρα μου, τα ξαναλέμε. Αν και ειμαι σίγουρος για κάτι: δεν μου φτάνουν τα 110db, θέλω πολυ παραπάνω. Πολύ. Οοοοοοοταν λοιπόν ερθει η ωρα της εκταμίευσης, θα πληρώσω και το αντίστοιχο τίμημα, για να παω πρός τα 120db, γιατί οχι και παραπάνω.

Με τις "βάσεις" τους και εκείνα, αλλά να ξεκινούν "χωρίς τις βάσεις τους" απο πολύ δυνατότερα.

Αλλιώς κάθομαι και εδω που είμαι, δεν εχουν νόημα (για μένα) οι αλλαγές μικρής κλίμακας (ενταξει, ποιοτικά ειναι μεγάλης κλίμακας αλλαγή). Δεν γουστάρω.
Θέλω να κανει ΜΠΑΜ η αλλαγή!

Εχει πλάκα, κάνουμε την ιδια συζήτηση μια φορά την εβδομάδα :roflmao:
[DOUBLEPOST=1483967152][/DOUBLEPOST]Για να το πω κι αλλιώς: ναι για το KH 420, αν είναι να μιλήσουμε για την ιδια εταιρία. Εκει μάλιστα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Δεν λες κάτι που δεν ξέρω. Γνωστά όλα αυτά, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω πουθενά. Όπως επίσης γνωστό το οτι το 310 ειναι εκπληκτικό ηχείο, μην επανερχόμαστε στα ιδια και τα ιδια. Απίστευτη ποιότητα και επιστήμη, οπως και απίστευτη υποκειμενική ικανοποίηση ακρόασης. Δεν παιζεται, τέλος. Και ειναι και ΠΑΜΦΘΗΝΟ! Πρέπει να ειναι στην shortlist οποιουδήποτε ειναι στην αγορά για ηχεία κατω απο 7000 ευρω, μην πω πως τσακίζει και πολλά ακριβότερα.

Οοοοοοοταν θα ερθει η ωρα μου, τα ξαναλέμε. Αν και ειμαι σίγουρος για κάτι: δεν μου φτάνουν τα 110db, θέλω πολυ παραπάνω. Πολύ. Οοοοοοοταν λοιπόν ερθει η ωρα της εκταμίευσης, θα πληρώσω και το αντίστοιχο τίμημα, για να παω πρός τα 120db, γιατί οχι και παραπάνω.

Με τις "βάσεις" τους και εκείνα, αλλά να ξεκινούν "χωρίς τις βάσεις τους" απο πολύ δυνατότερα.

Αλλιώς κάθομαι και εδω που είμαι, δεν εχουν νόημα (για μένα) οι αλλαγές μικρής κλίμακας (ενταξει, ποιοτικά ειναι μεγάλης κλίμακας αλλαγή). Δεν γουστάρω.
Θέλω να κανει ΜΠΑΜ η αλλαγή!

Εχει πλάκα, κάνουμε την ιδια συζήτηση μια φορά την εβδομάδα :roflmao:
[DOUBLEPOST=1483967152][/DOUBLEPOST]Για να το πω κι αλλιώς: ναι για το KH 420, αν είναι να μιλήσουμε για την ιδια εταιρία. Εκει μάλιστα.
Καμάρι μου, αφού είσαι έτοιμος να πληρώσεις και το αντίστοιχο τίμημα, τότε πάσο...
Αλλά και το εν λόγω τίμημα θα κάνει ΜΠΑΜ!

Και ερχόμαστε σε μια μεγάλη αλήθεια σε ό,τι αφορά στο HiFi:

- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικές πηγές σε πολύ λογικό κόστος.
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικούς ενισχυτές σε εξωφρενικά χαμηλό κόστος (μιλάω π.χ. για τα Hypex UCD modules).
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλά παθητικά ηχεία που καλύπτουν μέρος του φάσματος είτε με μικρό headroom και σοβαρή ποιότητα είτε με πιο περιορισμένη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο headroom (you can't have both unless you spend big) σε πολύ λογικό κόστος.
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις ακόμα πιο καλά ενεργά ηχεία που καλύπτουν μέρος του φάσματος είτε με μικρό headroom και σοβαρή ποιότητα είτε με πιο περιορισμένη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο headroom (you can't have both unless you spend big) σε ακόμα πιο λογικό κόστος.

Ε, αν θες να αγοράσεις ενεργά ή παθητικά ηχεία που να καλύπτουν όλο το φάσμα με μεγάλη ακρίβεια και σοβαρό headroom, τότε θα πλερώσεις πολλά and there is no getting around it.
Μπορούμε να παλέψουμε τους Νόμους της Φύσης μέχρις ενός σημείου...

Reaction score
2.566
Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλά ηχεία που καλύπτουν μέρος του φάσματος είτε με μικρό headroom και σοβαρή ποιότητα είτε με πιο περιορισμένη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο headroom σε πολύ λογικό κόστος. Ε, αν θες να αγοράσεις ηχεία που να καλύπτουν όλο το φάσμα με μεγάλη ακρίβεια και σοβαρό headroom, τότε θα πλερώσεις πολλά...
Το έδωσες πολύ ωραία.
._

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Ε, αν θες να αγοράσεις ενεργά ή παθητικά ηχεία που να καλύπτουν όλο το φάσμα με μεγάλη ακρίβεια και σοβαρό headroom, τότε θα πλερώσεις πολλά and there is no getting around it.
Μπορούμε να παλέψουμε τους Νόμους της Φύσης μέχρις ενός σημείου..
Πολλά λαϊκ!!!!

Και όντως, έχουμε δείξει εξαιρετικές επιλογές με αξιοθαύμαστη τονική ακρίβεια στο φάσμα (χωρίς αλλοιώσεις) σε λογικά επίπεδα κοστολογίου, που όμως δεν διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό περιθώριο (χεντρουμ).

Είναι ένας "έντιμος συμβιβασμός", όπως λέγεται στις μέρες μας. ;)

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, είναι ποιος είναι ο τρόπος σκέψης προσέγγισης μιας υλοποίησης ηχείων χώρου, ώστε να πλερώσεις τα λιγότερα δυνατά προς αυτόν τον σκοπό, της άνευ περιορισμών υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, δηλαδή χωρίς τονικές αλλοιώσεις σε όλο το φάσμα, αλλα και με άπλετο χεντρουμ. ;)

Και δια της εις άτοπον απαγωγής, από την λίστα που εσύ έθεσες (κι όχι τη λίστα Λαγκάρντ) νομίζω ότι έδειξες ήδη το δρόμο, απλώς προσπαθώ να βάλω την ταμπέλα στο βέλος σου. ;)

D

Deleted member 8307

Guest
Καμάρι μου, αφού είσαι έτοιμος να πληρώσεις και το αντίστοιχο τίμημα, τότε πάσο...
Αλλά και το εν λόγω τίμημα θα κάνει ΜΠΑΜ!

Και ερχόμαστε σε μια μεγάλη αλήθεια σε ό,τι αφορά στο HiFi:

- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικές πηγές σε πολύ λογικό κόστος.
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικούς ενισχυτές σε εξωφρενικά χαμηλό κόστος (μιλάω π.χ. για τα Hypex UCD modules).
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλά παθητικά ηχεία που καλύπτουν μέρος του φάσματος είτε με μικρό headroom και σοβαρή ποιότητα είτε με πιο περιορισμένη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο headroom (you can't have both unless you spend big) σε πολύ λογικό κόστος.
- Τη σήμερον ημέρα μπορείς να αγοράσεις ακόμα πιο καλά ενεργά ηχεία που καλύπτουν μέρος του φάσματος είτε με μικρό headroom και σοβαρή ποιότητα είτε με πιο περιορισμένη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο headroom (you can't have both unless you spend big) σε ακόμα πιο λογικό κόστος.

:hi:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.210
Με οσα λέτε συμφωνώ.
Να μπει κανένας άλλος να γράψει καμία θρησκευτική- ομοιοπαθητική εξυπνάδα να διαφωνήσω.

Ραντεβού το 2019 για τα περαιτέρω.

Epson 9300.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.634
...το headroom φιλοι μου..ξεκιναει απο το κεφαλι..να το θυμαστε αυτο...
(Οταν με θυσιασετε)
(Στο βωμο .... του χαλι εντ)
:lolsign:
...ο μυθος της ακεφαλης μαιμους..

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αυτό είναι αλήθεια όταν μιλάμε για ηχεία με εμφανή μεγάφωνα.

Υπάρχει όμως λύση και λέγεται Synergy Horn, είναι τεχνολογία που εφευρέθηκε από την "Danley Sounds Labs" η οποία έχει και την πατέντα βέβαια.

εδώ τα χαρακτηριστικά από ένα μικρό τους μοντέλο (οι τιμές SPL αφορούν το ένα ηχείο όχι το ζεύγος).

upload_2017-1-9_20-52-29.png

Και εδώ το σχετικό paper http://www.danleysoundlabs.com/danley/wp-content/uploads/2012/01/The-Tapped-Horn.pdf
http://www.danleysoundlabs.com/danley/wp-content/uploads/2012/01/The-Tapped-Horn.pdf

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αν και η εταιρεία απευθύνεται καθαρά στην αγορά PA, το ηχείο τους SH-50 έχει αρκετούς οπαδούς (audiophiles και ΗΤ) από την άλλη πλευρά το ατλαντικού. (τιμή περίπου στα 4.000 $ το ένα)

upload_2017-1-9_21-7-20.png

http://www.danleysoundlabs.com/products/loud-speakers/synergy-horn/sh50/
[DOUBLEPOST=1483989174][/DOUBLEPOST]Υπάρχουν και πολλές DIY κατασκευές πάνω στο συγκεκριμένο concept και συνήθως αναφέρονται ως Unity Horns.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR