Ενεργά ηχεία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.595
Eπειδη ειναι κριμα να περασουν ετσι στο ντουκου τα τζιτζιμιτζιλι ας δουμε ενα βιντεακι που μας δειχνει τι ακριβως κανει αυτο το αθωο waveguide (και ταυτοχρονα να δουμε και ποσο πιο ουδετερα ακουγονται ακομα και σε συγκριση με ακριβοτερα μονιτορ της κατηγοριας)
Πολύ εύστοχη παρατήρηση! ;)

Reaction score
62
Ένθεν και ένθεν πάντως αποτελούν φθηνές λύσεις. Καταλαβαίνεις οτι με 100 ευρώ ηχείο έχεις 40 ευρώ κόστος υλικών. Πόσο να κάνει το μεγάφωνο? 10 το τούτερ και 10 το γούφερ, 10 οι ενισχυτές και 10 το κουτί. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι...
Σαν να λεμε της Κυριακης χαρα κ της Δευτερας λυπη!!!!!

Reaction score
731
Σαν να λεμε της Κυριακης χαρα κ της Δευτερας λυπη!!!!!
ΟΧΙ, είναι σαν να λέμε χαρά κάθε ημέρα. Τα συγκεκριμένα είναι η εξαίρεση του κανόνα "ότι πληρώνεις παίρνεις" γιατί αυτά που πληρώνεις είναι πολύ λίγα για αυτό που παίρνεις.

Reaction score
62
ΟΧΙ, είναι σαν να λέμε χαρά κάθε ημέρα. Τα συγκεκριμένα είναι η εξαίρεση του κανόνα "ότι πληρώνεις παίρνεις" γιατί αυτά που πληρώνεις είναι πολύ λίγα για αυτό που παίρνεις.
Τοτε "Δωσε κ μενα μπαρμπα"!!!!!

Reaction score
777
Καταρχάς ο κανόνας "ότι πληρώνεις παίρνεις" δέν ισχύει πάντα. Βασικά πλέον ισχύει αρκετά λίγες φορές.

Είναι λογικό οτι τα συγκεκριμένα είναι πολύ φθηνά γι αυτό που προσφέρουν. Και τα yamaha είναι και γενικά όλα τα ενεργά έχουν λογικές τιμές. Άρα ναι σίγουρα δίνουν χαρά. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Μήν ξεχνάμε οτι η jbl είναι μία πολύ σοβαρή εταιρεία που διαθέτει τεράστια γκάμα προιόντων, απο ηχεία τσέπης μέχρι reference των 100.000 ευρώ.

Αν τώρα κανείς ψάχνει για κάτι καλύτερο καλό είναι να αναφέρω οτι με μία σύντομη επίσκεψη που έκανα στον ΝΑΚΑ στα Εξάρχεια διαπίστωσα γιατί τα K&H έχουν 1200 ενώ τα yamaha 300.

Τα 3 μου.
Με τα 3 μου, συγκρίνεις 2 ηχεία και αποφασίζεις ποιο είναι καλύτερο. Αλεξ δε χρειάζεται να πας να τα ακούσεις. Κι από μακριά γίνεται η σύγκριση. ;)
Οι λεπτομέρειες τονικης ανακρίβειας (που διαφοροποιούν το συγκριτικό άκουσμα από 2 διαφοτετικά ηχεία) θα διορθωθούν με equilization. Μένει ο παράγων "χώρος" και η δική του ισοσταθμιση. Αυτάααα...
Πόσο πια "πολύπλοκο" είναι;:p
Οπότε ναι, πάρε αυτό που σου αρέσει στο μάτι πιο πολύ, συμφωνώ. Είναι κι αυτό ένας τρόπος επιλογής.;)
Ωραία για πάμε ιδού η Ρόδος λοιπόν.
KRK
YAMAHA
JBL
BEHRINGER
M-AUDIO
ADAM
FOCAL
και άλλες

Πέντε εταιρείες με παράδοση στον ήχο. Όλες έχουν μοντέλα γύρω στα 300 ευρώ το σέτ.
Ανοίγω το site της JBL.
Γράφει:
Frequency Range 43 Hz-24 kHz
αυτό.
χωρίς κάτι. +-3db κάτι βρε αδερφέ.
Λέει μετά οτι έχει δύο 45Watt class D.
Τί είναι αυτό?continuous?Peak power?
4,6 κιλά βάρος
Max peak SPL 108 db
Και αυτό ασαφές. Σε τί THD? Είναι συνεχόμενο? τί είναι?

Ανοίγω το καυμένο το YAMAHA HS5.
Μία απο τα ίδια.
Frequency range (-10dB) 54Hz - 30kHz
τουλάχιστον γράφει το εύρος.
45watt στο γούφερ 25 στο τουίτερ. Άγνωστο πάλι για τί βάτ μιλάμε, σε τί THD κτλ.
Μές το φυλλάδιο του ηχείου έχει και ένα ψευτο διάγραμμα απόκρισης.
MaxSPL δέν γράφει κάτι.

Πώς να επιλέξω έτσι? Μπορείς εσύ να μου πείς?

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.595
Όχι! ;)

Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται σε όλα τα επίπεδα τιμής.

Εξ'ου και ο θαυμασμός μας και το ρισπεκτ για εταιρείες όπως η k+h, για τις μετρήσεις που δημοσιεύουν επίσημα.

Οπότε, ψάχνεις να βρεις τεστ και μετρήσεις, αν θες να βγάλεις άκρη. Άλλο τρόπο, δε ξέρω. :)

Reaction score
11.433
Να ένας άγνωστος που κάνει κάποιες-κάπου-κάποτε μετρήσεις:

http://noaudiophile.com/JBL_LSR305/

Αυτό που δε βλέπω ούτε στις φωτογραφίες του, ούτε μέσ από το bass reflex του ηχείου είναι η βάτα. Δεν πρέπει να έχει μέσα καθόλου. Δε θα έπρεπε;

Reaction score
777
Όχι! ;)

Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται σε όλα τα επίπεδα τιμής.

Εξ'ου και ο θαυμασμός μας και το ρισπεκτ για εταιρείες όπως η k+h, για τις μετρήσεις που δημοσιεύουν επίσημα.

Οπότε, ψάχνεις να βρεις τεστ και μετρήσεις, αν θες να βγάλεις άκρη. Άλλο τρόπο, δε ξέρω. :)
http://www.kh120.neumann.com/downloads/cata0325_KH120_E_543135-A04_02-2014.pdf

είναι φοβερό για παράδειγμα το k&h πόσο περιγραφικό είναι στα specs του.

Δείτε για παράδειγμα πόσα maxSPL έχει διαφορετικά αναλόγως της μέτρησης.

Μία απλή ακρόαση επιβεβαιώνει τις μετρήσεις...εμένα με έπεισε πάντως.
[DOUBLEPOST=1485647467][/DOUBLEPOST]
Να ένας άγνωστος που κάνει κάποιες-κάπου-κάποτε μετρήσεις:

http://noaudiophile.com/JBL_LSR305/

Αυτό που δε βλέπω ούτε στις φωτογραφίες του, ούτε μέσ από το bass reflex του ηχείου είναι η βάτα. Δεν πρέπει να έχει μέσα καθόλου. Δε θα έπρεπε;
Δέν μας είπες όμως πώς παίζουνε!

Σίγουρα θα παίζουν καλά. Πές όμως κανα δύο λόγια να ξέρουμε.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.951
Κάνει κρύο εκεί στην ξενιτιά, και όταν μπουν στο σπίτι πρέπει να περιμένεις να φύγει η υγρασία. :p

Εδώ στην Αλεμάνια οι δουλειές πληρώνουν, σκέφτηκε ο Πέτρος. Μπορεί να λικνίζομαι γυμνός πάνω στη μπάρα όλη νύχτα στο γκέυ μπαρ, αλλά θα καταφέρω να πάρω εκείνα τα ΤζέιΜπιΕλ που έχω βάλει στο μάτι για να με συντροφεύουν. Να βάζω λίγο Μπιθικώτση να θυμάμαι την πατρίδα ρε αδερφέ.

Reaction score
62
Να σας ερωτησω κατι αυτα τα ενεργα μπαινουν σαν πισω καναλια σε σινεμα κ πως συνδεονται με τον ενισχυτη?

Reaction score
2.172
Να σας ερωτησω κατι αυτα τα ενεργα μπαινουν σαν πισω καναλια σε σινεμα κ πως συνδεονται με τον ενισχυτη?
Πρεπει ο ενισχυτης να διαθετει pre-outs για ολα τα καναλια

Reaction score
140
Πρόβλημα ο διακόπτης ον οφ που είναι από πίσω, εγώ τα αφήνω πάντα ον σιγά τι να πάθουν

Reaction score
140
Γιατί δεν τα βάζεις σε πολύμπριζο με διακόπτη;
Ναι δεν υπάρχει και άλλη λύση όποτε.
Άραγε στα studio όταν φεύγουν με τόσα πολλά μηχανήματα τι κάνουν κατεβάζουν γενικό

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.280
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.