Νέος δίσκος-τεστ από την Ortofon.

Reaction score
777
Με αυτόν τον δίσκο (κλασσικά εικονογραφημένα):

View attachment 71029

Μη προσπαθήσετε το τελευταίο κομμάτι, είναι αισχρότητα σκέτη. ;)

Έχει ένα μεγάλο κενό όπως βλέπετε στη μέση του δίσκου, που είναι ιδανικό για ρύθμιση. Υποτίθεται το έχω ρυθμίσει, ε, την έριξα την κεφαλή στο κενό και τράβηξα ένα βίντεο να δείτε τη χαζομάρα::p:D:gotcha::lol::lol:

Τελικά παίζει! Πάλι καλά που πάει λιιιιιιιγο προς το κέντρο, θετικό υποτίθεται. Τρίχες κατσαρές..
Καλά βρε, δέν έχεις κλάμπ?

Reaction score
871
Με αυτόν τον δίσκο (κλασσικά εικονογραφημένα):

View attachment 71029

Μη προσπαθήσετε το τελευταίο κομμάτι, είναι αισχρότητα σκέτη. ;)

Έχει ένα μεγάλο κενό όπως βλέπετε στη μέση του δίσκου, που είναι ιδανικό για ρύθμιση. Υποτίθεται το έχω ρυθμίσει, ε, την έριξα την κεφαλή στο κενό και τράβηξα ένα βίντεο να δείτε τη χαζομάρα::p:D:gotcha::lol::lol:

Τελικά παίζει! Πάλι καλά που πάει λιιιιιιιγο προς το κέντρο, θετικό υποτίθεται. Τρίχες κατσαρές..
μια χαρά παίζεις.. άψογα..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894
...
επανερχόμενος λοιπόν στο θέμα ξαναλέω ότι ΔΕΝ υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στο skating από την κύλιση ενός συστήματος βραχίονα-κεφαλής σε "χαραγμένο" ή σε "κενό" δίσκο.. τα χαρακτηριστικά του αυλακιού είναι όμοια και συμμετρικά, αυτά δε του βάθους και της χάραξης είναι στον κάθετο άξονα οπότε ΔΕΝ επηρεάζουν το skating που είναι μονόπλευρο μέγεθος στον οριζόντιο άξονα.. υπάρχουν μόνο η τριβή και η κεντρομόλος!! τα οποία υπάρχουν είτε "χαραγμένο" είτε σε "κενό" δίσκο..
Είσαι σίγουρος για το τί είναι η κεντρομόλος δύναμη; 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.953
Αν λες εμένα, δεν έχω mk2, εξ'αρχης πήρα το mk5 και το παλεύω στο χρόνο που δεν έχω τίποτα απολύτως να κάνω, μόνο τότε. ;)

Reaction score
715
Αν λες εμένα, δεν έχω mk2, εξ'αρχης πήρα το mk5 και το παλεύω στο χρόνο που δεν έχω τίποτα απολύτως να κάνω, μόνο τότε. ;)
Απορρίπτεσαι ως αιρετικός!
Στον jjxx61 αναφέρομαι. Ωστόσο εσύ αιρετικέ να πεις με τι vtf πέρασε η arkiv το +16.
Υ.Γ. MK5 εσύ; :roflmao::roflmao:
Υ.Γ. Νο2 Έλα Πάτρα να βάλουμε δίσκους να ευχαριστηθεί η ψυχούλα σου! :roflmao::roflmao:
Υ.Γ.Νο3 Κλαίω από τα γέλια σε full data!!:lol::lol:

Last edited:

Reaction score
330
Επειδή θεωρώ ότι έχουν γραφτεί τόσα πολλά και για τη γεωμετρία του βραχίονα και για τη κίνηση του πλατό ώς πρός τη κεφαλή σας θυμίζω απλώς ότι η κεφαλή δεν κάνει κυκλική κίνηση ώς πρός το κέντρο του δίσκου ( επομένως η κεντρομόλος έχει νόημα ; - θα είχε αν μελετούσαμε το σύστημα με σχετική κίνηση θεωρώντας ακίνητο το δίσκο και κινούμενη τη κεφαλή ) Ευτυχώς η κεφαλή έχει μάζα και κατά συνέπεια βάρος και φυσικά εμφανίζει αδράνεια που προσπαθεί να την τραβήξει προς το εξωτερικό μέρος του δίσκου . Η ρύθμιση γίνεται για να κρατηθεί η κεφαλή εκεί που πρέπει . Δεν θα αναλύσω περισσότερο αλλά να πούμε το εξής όπως και να ρυθμιστεί ( με όποιο τρόπο δηλαδή ) αφού θα είναι ρυθμισμένο σωστά σε λεία επιφάνεια περιστροφής δεν πρέπει να φεύγει καθόλου . Όταν λοιπόν τελιώσουμε τη ρύθμιση ας βάλουμε ένα CD ανάποδα ( η το δίσκο με απόλυτα λειο τμήμα - το CD είναι ανέξοδο) και βλέπουμε τι έχουμε πετύχει . Πάντως την απόλυτη ρύθμιση σε συνάρτηση με το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής μόνο στο ΜΚ2 το έχω δεί όπου τα νούμερα συμπίπτουν ακριβώς όπως πρέπει .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.953
Ωστόσο εσύ αιρετικέ να πεις με τι vtf πέρασε η arkiv το +16.
3γρ της έχω, και μέχρι το 16 πάει ρολόι.

Στο 18 την ακούμπησα για 3 δευτερόλεπτα, ακολουθεί το τρακ αλλά δονείται ολόκληρο το στέλεχος, κουδουνιστρα κανονική, δεν ασχολούμαι με αυτό το τρακ, είναι αισχρό. :)

Reaction score
330
Δεν έχουμε νέα από το project με το mk2. Το σταμάτησες;
Τα δοκίμασα όλα και ισχύουν . Απλώς έχω πολύ δουλειά και περιμένω να το παρουσιάσω ολοκληρωμένο και μάλιστα χωρίς να καταργήσω τη δυνατότητα να λειτουργεί όπως και η αρχική σχεδίαση . Πάντως το εξωτερικό τροφοδοτικό έχει αποτέλεσμα . Έκανα και μία κομπινούλα στο βραχίονα ( ενδιαφέρουσα ) . Μετά από κανά μήνα θα ασχοληθώ .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.953
Πάντως την απόλυτη ρύθμιση σε συνάρτηση με το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής μόνο στο ΜΚ2 το έχω δεί όπου τα νούμερα συμπίπτουν ακριβώς όπως πρέπει .
Σε μένα (mk5 αλλά χωρίς σημασία) δεν ισχύει αυτή τη στιγμή, και υπό τις παρούσες συνθήκες.
Στα 3 γρ θέλει το αντισκειτινγκ στο 4, αλλιώς τραβάει προς τα μέσα.

Πιθανώς όμως να φταίει κάτι άλλο που έχω κάνει, αλλά βαρέθηκα να το τσεκαρω, οπότε το άνωθεν είναι ίσως δικό μου σφάλμα.

Reaction score
715
3γρ της έχω, και μέχρι το 16 πάει ρολόι.

Στο 18 την ακούμπησα για 3 δευτερόλεπτα, ακολουθεί το τρακ αλλά δονείται ολόκληρο το στέλεχος, κουδουνιστρα κανονική, δεν ασχολούμαι με αυτό το τρακ, είναι αισχρό. :)
Ακριβώς τα ίδια και η trackmaster που έχω εδώ. Ηθελα να έχω ένα αντίστοιχο παράδειγμα για σύγκριση για αυτό ρώτησα.
[DOUBLEPOST=1488656429][/DOUBLEPOST]
Τα δοκίμασα όλα και ισχύουν . Απλώς έχω πολύ δουλειά και περιμένω να το παρουσιάσω ολοκληρωμένο και μάλιστα χωρίς να καταργήσω τη δυνατότητα να λειτουργεί όπως και η αρχική σχεδίαση . Πάντως το εξωτερικό τροφοδοτικό έχει αποτέλεσμα . Έκανα και μία κομπινούλα στο βραχίονα ( ενδιαφέρουσα ) . Μετά από κανά μήνα θα ασχοληθώ .
Αναμένω με ενδιαφέρον!

Reaction score
330
Σε μένα (mk5 αλλά χωρίς σημασία) δεν ισχύει αυτή τη στιγμή, και υπό τις παρούσες συνθήκες.
Στα 3 γρ θέλει το αντισκειτινγκ στο 4, αλλιώς τραβάει προς τα μέσα.
Κώστα στο ΜΚ2 έχει μέχρι 3 και στα δύο που έχω υπάρχει πλήρης αντιστοίχηση ( ακριβώς και μου κάνει εντύπωση μετά από τόσο χρόνια η ακρίβεια ) Αυτή τι στιγμή μαλιστα έχω την epc-271 στα 1.6 γρ και το ant στο 1.6 έβαλα και το CD και ισχύει με αρκετα στενή ρύθμιση .
Προφανώς σωστά όλα τα υπόλοιπα

Reaction score
715
Ευτυχώς η κεφαλή έχει μάζα και κατά συνέπεια βάρος και φυσικά εμφανίζει αδράνεια που προσπαθεί να την τραβήξει προς το εξωτερικό μέρος του δίσκου . Η ρύθμιση γίνεται για να κρατηθεί η κεφαλή εκεί που πρέπει .
Αυτό το ονομάζουμε φυγοκεντρικό;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.844
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29