- Reaction score
- 11.191
Πάμε παιδιά!! Μόνο αυτά;
(Δεν έχω και τηλεόραση...)
(Δεν έχω και τηλεόραση...)
Υποστηρίζοντας πράγματα που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση.8 watts από EL34 = 88 watts από ψοφίμια τρανζίστορς..
Τα οποία υποστηρίζεις με πάθος, καθώς τα ξαναέγραψες στο αμέσως επόμενο ποστ σου:δεν μιλάς για σοβαρούς λόγους όπως το μεγάλο βολτάζ που τρώνε οι λυχνιακοί ενισχυτές και ότι έχουν σταθερή ωμική έξοδο από το δευτερεύον του ΜΣ εξόδου.
Και σου απάντησα:Το μεγάλο βολτάζ των λυχνιακών.. φυσικά.. αυτό σε συνδυασμό με την σταθερή αντίσταση εξόδου από τον ΜΣ εξόδου αποδίδουν πιο ομαλά
Αλλά η δική σου απάντηση είναι κουκουρούκου φίλε μου:Αυτά δεν είναι επιχειρήματα.
Απλώς δείχνουν το μέγεθος της άγνοιας.
Δεν είναι κακό να μη ξέρεις, μη σκας.
Νομίζω ότι αυτά τα ψήγματα τεχνικών στοιχείων που τα επαναλαμβάνεις ως επιχειρήματα διότι λανθασμένα τα εκτιμάς ως θετικά, θα πρέπει να πάψεις να τα χρησιμοποιείς διότι δε κατανόησες ακόμη βασικά στοιχεία της λειτουργίας των ενισχυτικων σταδίων, και αντικειμενικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας δείχνεις κατ'επαναληψιν πόσο μεγάλα κενά γνώσης έχεις στην θεωρία των ενισχυτικων σταδίων.δεν σκάω καθόλου.. για αυτό μπήκα εδώ να μάθω 5-6 πράγματα κι εγώ.. ενεργά, ενεργά,ενεργά, ncore, ncore, ncore..
Συμβαίνει στις θετικές επιστήμες αυτό.να πάρει, όλα τα threads στο ίδιο θέμα καταλήγουν
καθόλου, τουναντίον μου φαίνεται πολύ λογικό.Συμβαίνει στις θετικές επιστήμες αυτό.
Στην ίδια ερώτηση η Φυσική (Ηλεκτροακουστική) δίνει την ιδια απάντηση.
Σου φαίνεται περίεργο;
Ίσως κάνω λάθος αλλά δεν είδα κάποιον να λέει ncore > λάμπες. Ούτε αναφέρθηκε παραπάνω από μία φορά. Ούτε από τους συνήθεις ύποπτους. Κάποιος είπε κάτι που θεωρήθηκε ανακρίβεια από κάποιον άλλον και άρχισε ανταλλαγή επιχειρημάτων. Ποιο το κακό βρε;και κατέληξε στο
"τα ncore είναι καλύτερα από τις λάμπες!"
Θέμα χώρου, θερμοκρασιών και κραδασμών. Πιο απίθανο και εξίσου παλαβό θα ήταν να δεις λάμπα σε motherboard παρά σε ενεργό.Εξ άλλου, υπάρχουν studio monitors με λαμπάτους ενισχυτές;; Δεν έχω δει κανένα ποτέ...
Πήγαινε προς τα πίσω στο θρεντ και βρες ποιο ποστ έστριψε την συζήτηση προς τα εκεί που λες.καθόλου, τουναντίον μου φαίνεται πολύ λογικό.
Γελάω όμως που άρχισε η συζήτηση σε στυλ
"κοίτα να δεις ρε φίλε, συνέδεσα κάτι ξεχασμένα μηχανήματα που δεν πολυ κολάνε μεταξύ τους αλλά εν τέλει μια χαρά μουσικούλα βγάζουν"
και κατέληξε στο
Καλά κάνεις και γελάς, για γέλια είναι η κατάσταση.Γελάω όμως που άρχισε η συζήτηση σε στυλ
"κοίτα να δεις ρε φίλε, συνέδεσα κάτι ξεχασμένα μηχανήματα που δεν πολυ κολάνε μεταξύ τους αλλά εν τέλει μια χαρά μουσικούλα βγάζουν"
και κατέληξε στο
όχι δε βοηθάει. Η αλήθεια να λέγεται.Η προφάηλ πίκτσουρ μου δεν βοηθάει πολύ, βέβαια
Σάββατο βραδυ αργα. Τι μου θύμισες τωραΣαββατο αργά το βραδυ, ξεσκονησα ένα φτηνό Harman Kardon CD player
Και ένα ακόμα φτηνότερο ηχειακι Wharfedale,
Και τα συνδεσα πάνω σ εναν sun audio με El 34, με 8 φτωχά βατ στο κανάλι, με καλώδια της πλάκας
Πήγαινε προς τα πίσω στο θρεντ και βρες ποιο ποστ έστριψε την συζήτηση προς τα εκεί που λες.
Επιτέλους, ενα θρεντ χωρίς μελέτες χωρου, ενεργα ηχεία και κανόνες της φυσικής! Μονο αγνη απολαυση της μουσικής.
Βιάζεσαι...
και για ζαντολαστιχα ανοιξε θεμα..παλι για ncoreκαθόλου, τουναντίον μου φαίνεται πολύ λογικό.
Γελάω όμως που άρχισε η συζήτηση σε στυλ
και κατέληξε στο
Άλλη μια φορά που μια οφθαλμοφανής υπερβολή (που η ρίζα της είναι πέρα για πέρα αληθινή) γίνεται λόγος για ν’ αρχίσει το γλέντι.. Αναφέρω λοιπόν ξανά τα επίμαχα σημεία..Αγαπητέ σουντόκου.
Έγραψες αυτό το (προφανές) λάθος:
Υποστηρίζοντας πράγματα που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση.
Και έλαβες επαρκείς εξηγήσεις από τον πιτερμενη, αν και όχι πλήρεις (δεν αναφέρθηκε στην σημαντική παράμετρο της δυναμικής συμπίεσης και της αύξησης της μέσης στάθμης, που λανθασμένα ερμηνεύεται εμπειρικά ως υψηλότερη ηχητική ενέργεια και καλύτερη οδήγηση).
Ωστόσο ήταν ένα λάθος σου αυτή η εκτίμηση.
Στη συνέχεια έγραψες τα εξής:
Τα οποία υποστηρίζεις με πάθος, καθώς τα ξαναέγραψες στο αμέσως επόμενο ποστ σου:
Και σου απάντησα:
Αλλά η δική σου απάντηση είναι κουκουρούκου φίλε μου:
Νομίζω ότι αυτά τα ψήγματα τεχνικών στοιχείων που τα επαναλαμβάνεις ως επιχειρήματα διότι λανθασμένα τα εκτιμάς ως θετικά, θα πρέπει να πάψεις να τα χρησιμοποιείς διότι δε κατανόησες ακόμη βασικά στοιχεία της λειτουργίας των ενισχυτικων σταδίων, και αντικειμενικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας δείχνεις κατ'επαναληψιν πόσο μεγάλα κενά γνώσης έχεις στην θεωρία των ενισχυτικων σταδίων.
Σου απάντησαν επαρκώς πολλοί, και ο πιτερμενης, και ο μπουτχιας, αρκεί.
Εγώ θα επιμείνω στην ίδια τοποθέτηση, χωρίς να έχω καμία διάθεση να σε προσβάλλω:
"Αυτά δεν είναι επιχειρήματα.
Απλώς δείχνουν το μέγεθος της άγνοιας.
Δεν είναι κακό να μη ξέρεις, μη σκας."
Κάποτε όμως, θα πρέπει και συ να καταλάβεις ότι κάνεις λάθος σε αυτές σου τις εκτιμήσεις, και να σταματήσεις να τις υποστηρίζεις, διότι όντως ισχύουν τα αντίθετα ακριβώς, και αυτά δε τα λέω γω ή ο πιτερμενης κι ο μπουτχιας, τα λένε όλα τα βιβλία φυσικής..
Πχ δες εδώ τι λένε τα βιβλία για λαμπατους ενισχυτές. Δες τις εικόνες, τις λεζάντες. Βιβλία να θες.
Δε θα σταθώ στα άλλα που έγραψες, γιατί μόλις γύρισα από τη δουλειά και έχω άλλα πράγματα να κάνω, στο παραπάνω το λες και μόνος σου ότι ο hypex class D είναι καλύτερος από λάμπα!Και ο THETA PROMETHEUS, εξαιρετικό μηχάνημα με ψηφιακό τελικό στάδιο και ΓΡΑΜΜΙΚΟ τροφοδοτικό.. αν αγοράσει κάτι τέτοιο ο φίλος.. οκ.. θ' ακούει καλύτερα..
hypex class D, αλλά τι class D!! με έναν μετασχηματιστή σαν το π@π@ρι του κύκλωπα!!Δε θα σταθώ στα άλλα που έγραψες, γιατί μόλις γύρισα από τη δουλειά και έχω άλλα πράγματα να κάνω, στο παραπάνω το λες και μόνος σου ότι ο hypex class D είναι καλύτερος από λάμπα!