Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

Reaction score
518
Για τα harbeth δεν εχω ακούσει τα καλυτερα... Κ δεν ειμαι τοσο αγγλικης σχολης μαλλον. Εχω ακουσει παλιοτερα ηχεια γυρω στα 1000 ευρο monitor audio, b&w κ απλα δεν....

Τα atc ξερει καποιος που μπορω να τα ακουσω;... Κ εαν ακουγονται ομορφα σε χαμηλες φωνες;

Ps: εχω ακουσει κ κατι ηχεια spicom. Δεν μπορω να πω οτι μ αρεσαν αλλα αυτο που μ αρεσε απο το συνολο ηταν τα φωνητικα.... Τόσο μεταξενια! Spicom f4

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Διαβάζοντας προσεχτικά ποιά είναι τα χαρακτηριστηκάτου ήχου που προτιμάς προτείνω να ακούσεις με λάμπα ή και με τρανσίστορ τα Spendor 3/1R2. Στό χώρο σου ιδανικά με μεσαίες που άλλοι κατασκευστές ούτε στόν ύπνο τους δέν μπορούν να βγάλουν.Η φυσικότητα είναι παρούσα σε όλο το φάσμα της μουσικής! Αυτό έιναι που εντυπωσιάζει!Εάν είσαι κάπου κοντά στήν περιοχή μου σε προσκαλώ γιά << ανάγνωση>>.Προσοχή επειδή μερικοί θα τρέξουν να σχολιάσουν ότι είναι ίδια με τα Harbeth κτλ σε διαβεβαιώ ότι δέν έχουν τον ίδιο ήχο.Καλές αγορές!

Reaction score
61
Καλημέρα και απο εμένα. Και εγω κατα τη γνώμη μου θα σου πρότεινα ηχεία βάσης. Αν καταλαβαίνω σωστά την έννοια μεταξένια, μάλλον αναφέρεσαι σε διαφάνεια καο χροιές. Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα Dynaudio αν και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπως και στα Atc να προσέξεις την ενίσχυση μιας και ειναι και αυτά απαιτητικά σε ρεύμα.

Αν δεν απερριπτες πάντως την αγγλική σχολή, θα σου πρότεινα Tannoy μιας και σε φωνητικά οι ομοκεντρικές τους μονάδες αποδίδουν υπεροχα.

Διανύεις το πρωτο ωραίο κομμάτι στο χόμπι μας (τη φάση της αναζήτησης) και σου εύχομαι να το ευχαριστηθεις. Σε καθε περίπτωση μην αγοράσεις χωρις ακρόαση.

Reaction score
518
dcure πολυ καλημερα. σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση σου και παραλληλα για την προσκληση σου στην οποια θα δεχτω εαν μενεις στην Αθηνα.

Τα spendor δεν εχει τυχει να ακουσω αλλα στα χαρακτηριστικά του βλεπω τα χαμηλα να αγγιζουν τα 65hz που για τα γουστα μου ειναι πολυ στεγνα νομιζω. Δεν θα ηθελα να χασω σε δυναμικα. Επισης βλεπω στα ψηλα ειναι παλι ταπωμενομεναα 20hz που ισως και αυτο βοηθαει στο να παιζει ρολο στις χροιες του.

Φιλε akis76 καλημερα κ σε ευχαριστώ και εσενα. Eαν σου ειναι ευκολο πες μου συγκεκριμενα ποια μοντελα tannoy και dynaudio προτεινεις μιας κ υπαρχει πληθωρα μοντελων.

ABSENTI διαβαζω οτι το tweeter ειναι φτιαγμενο απο beryllium... Κ απο την μικρη μου εμπειρια και για τα γουστα μου νομιζω ορι δεν είναι αυτο που αναζητω. Περιμένω γνωμη σου πανω σε αυτό κ σε ευχαριστώ

Last edited:

A

AKARL

Guest
Θα συμφωνησω οτι τα ενεργα δεν ειναι για ολους.
Βλεπω οτι ειναι ενεργο ηχειο ...οποτε δεν ειναι στα πλαισια της αναζητησης μου.

Αυτο που δεν προσθεσα ειναι πως θα μου αρεζε ο ηχος να ειναι μεταξενιος στα φωνητικα και δεν θα επιθυμουσα να τοποθετησω sub.
Ουφ, τυχερός είσαι, πρόλαβα! :superman::neo:

:onthequiet::onthequiet::onthequiet: Λοιπόν αγαπητέ Αρθρηνιουολντστόκ θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, εννοώ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ, είτε να Πέψεις Μήνυμα στον Παπαστρούμφ (καλόκαρδος και ανοιχτόμυαλος μοντερέϊτορ) να διαγράψει τα παραπάνω γραφέντα είτε να ανασκευάσεις επιδεικνύοντας ειλικρινή μεταμέλεια (π.χ. με βιντεάκι που να απαγγέλεις απέξω 2-3 πιντιεφάκια της ΑΕΣ-ΗΜΠΗΓΙΟΥ). Αλλιώς την έβαψες! :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

Ευτυχώς για σένα οι σκληροί ταλιμπάν από την φραπεδούπολη θα πρέπει να κοιμούνται ακόμα και δεν σε έχουν πάρει χαμπάρι - ξέρεις χτες και σήμερα είναι η έκθεση εκεί, μετά πήγαν στα Λαδάδικα κλπ.κλπ. Μέχρι να ξυπνήσουν, ν΄ανοίξει ο μάτης τους, να πιούν τη φραπεδάρα :beach: έχει ο Θεός - προλαβαίνεις σου λέω!

Προβλέπω λίαν συντόμως το παρόν θρέντ να ξεφεύγει των ορίων του σαβουάρ βίβρ οπότε για να σε γλυτώσω από την ταλαιπωρία και με τα δεδομένα που έχεις αναφέρει βλέπω να καταλήγεις σε μια εκ των εξής λύσεων - παραθέτω επί λέξει απάντηση από μάστορα του χώρου:

"Οριακά στα λεφτά σου, έρχεται ένας εκπρόσωπος από τη νέα κι ωραία φουρνιά των Άνταμ, και δη αυτό, που τα έχει όλα και συμφέρει. Και ντιεσπι, και ψηφιακή είσοδο, και στο πισί για αναβάθμιση. Σούπερ. ;)
Στο προτείνω ανεπιφύλακτα και αποτελεί την κυρίως πρόταση για σένα, εκ μέρους μου. Απέχει οριακά από το κοστολογιο που έθεσες, και ψάχνοντας μπορεί να βρεις καλύτερη τιμή. ;)
Το αντίστοιχο από την προηγούμενη σειρά, δεν είναι επαρκώς φτηνότερο (μόνο 300€ το ηχείο η διαφορά) ώστε να το προτιμήσεις, άρα απορρίπτεται.
Αν θες να κυμανθείς σαφώς πιο οικονομικά, νομίζω ότι η επικρατέστερη επιλογή είναι αυτό (κι όχι αυτό) από πλευράς τζενελεκ, με 10" και ικανό SPL.
Ψάχνοντας για ακόμα πιο οικονομικά, είναι τα νταϊναοντιο ή τα γνωστά 310, αλλά σε αμφότερες τις επιλογές θα χρειαστείς οπωσδήποτε ικανό σαμπ, οπότε τελικά παύουν να ελκύουν οικονομικά και απορρίπτονται ως λύσεις."

και από έναν γιατρό:

"Το Adam που σου πρότεινε ο Εαρ θα ειναι σούπερ στον μικρο χώρο, θα σκοτώνει. Μόνο αυτό και ενα MacBook.
Μετρήσεις, room treatment, Dirac και είσαι θεός."

Λοιπόν, αυτά από εμένα και παρακαλώ προκαταβολικά! :welcome:

Reaction score
1.469
εγω δεν θα σου πω τι να αγορασεις επειδη δεν ζητησες αυτο αλλα τι να πας να ακουσεις
και σου λεω να πας να ακουσεις τα παντα που υπαρχουν σε αυτα τα χρηματα
να μην βιαστεις να αγορασεις

ακους πολλα-μπερδευεσαι-ρωτας δεξια αριστερα ακους 100 γνωμες απο τις οποιες οι 99 ειναι αλλα ντα αλλων ομως ακους και μια η οποια μπορει να βοηθησει-περιμενεις να κατσει η σκονη που λεμε-πας ξανακους αυτα που ξεχωρισες-διπραγματευεσαι κλαυτερη τιμη ακομα κ απο αυτη που θα βρεις στοσκρουτζ-αγοραζεις
:D

Reaction score
518
Ωραια ολα αυτα που λες κ σε ευχαριστώ πολυ.

Ομως στην περίπτωση του ενεργου ηχειου διατιθεμαι να δωσω μεχρι και 5000ευρο εφοσον δεν θα χρειαστεί ενισχυτης. Οποτε νομιζω οτι μπορω να παω σε κατι ακομα καλύτερο.

Απο κει και περα το sweeter του adam s3v πιστευεις οτι ειναι γλυκοηχο;

Reaction score
2.288
Ωραια ολα αυτα που λες κ σε ευχαριστώ πολυ.

Ομως στην περίπτωση του ενεργου ηχειου διατιθεμαι να δωσω μεχρι και 5000ευρο εφοσον δεν θα χρειαστεί ενισχυτης. Οποτε νομιζω οτι μπορω να παω σε κατι ακομα καλύτερο.

Στα 5000 ευρω μπορεις να παρεις ζευγος ΚΗ310 + Sub, η ζευγος ΚΗ310D με ψηφιακη εισοδο, Adam S3X, Adam S3V.
Ολα αριστες επιλογες με εξαιρετικο VFM.

A

AKARL

Guest
https://www.athensproaudio.gr/el/focal-solo6-be-mania-metric-halo-2882.html

To ακουσα στο σπιτι ενος φιλου και ηταν υπεροχο.
Βαλε και 2 stereo sub στο μελλον αργοτερα, και δε θα σου λειψει ποτε τιποτα !

Αφαιρείς το ifi micro και προσθέτεις ενα Macbook Pro
Xωρις προ και τελικούς
Με τα ρεστα πληρωσε να στο ρυθμισουν και να στο στησουν σωστα στο χωρο σου.

Τα ProAc Response 5 που ειχα εγω, ηταν καταπληκτικα, αλλα πολυ μεγαλα ηχεια δαπεδου !
Τα μικρα ProAc βασης, εχουν παρα πολλες ελλειψεις.
Με τα ενεργα αποφευγεις τους ανασφαλεις πειραματισμους, ματσαρισματα, αναβαθμισεις, κλπ, ενω με τη Metric εχεις στη διαθεση σου, απιστευτα εργαλεια και ενα θαυμασιο DAC.
Βρε Γκέοχ, κρυφο-πιντιεφάκιας είσαι και δεν σε είχα πάρει χαμπάρι; :geek::geek::geek:
Βρήκες ευκαιρία και "βγήκες από τη ντουλάπα", ε;! :wink:

Reaction score
518
Αυτό που με προβληματίζει με τα ενεργα οτι παλι πρεπει να μπω στην διαδικασια να παρω αλλα καλωδια ηχειων.... Και οτι θα χρειαστουν ρευμα.... Που ειναι ενα θεμα διοτι το δεξι ηχειο δεν θα φτανει στην μπαλαντεζα... Κατι ακομα. Τα ενεργα πως θα συνδεθουν στο laptop. Μεσω dac?διοτι εχω καποιο dac και βγαζει μονο rca. Δεν θα ηθελα να μπω σε ακομα μια διαδικασια να αλλαξω κ ντακ (προς το παρών τουλάχιστον)

Απο κει κ περα εαν πω πως θα λυθει αυτο το προβλημα(διοτι ειναι καθαρα χωροταξικο) επιφυλασσομαι για το εαν θα ειναι καπως σκληρα στις ψηλες συχνοτητες ή σε λιγο δυνατοτερες εντασεις.

Και οπως προαναφερθηκα δεν θα ηθελα την τοποθετηση καποιου sub.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.729
Δεν χρειάζεται καλώδιο ηχείων, μόνο ιντερκονέκτ.

Με τα Adam δεν χρειάζεται και sub (λέμε τωρα, η αλήθεια ειναι πως πάντα χρειάζεται :D)

Θέμα σκληρότητας και εντάσεων δεν υπαρχει στο ηχείο...για τον χώρο σου δεν ξέρω ;)

Μια παροχή ρεύματος θα τραβήξεις, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο ειναι.

A

AKARL

Guest
Adam S3V = 4,6K το ζεύγος + βάσεις => ίσα-ίσα το παίρνεις το Ντιράκ.

Κοίτα το sweeter, εξ' ορισμού θα είναι γλυκότερο - ποίων δε γνωρίζω :). Όσον αφορά εις το tweeter, στον ΑΥΤΙΑ!:bigboss: (Πάντως το τουήτερ έχει και γουέϊβγκάϊντ, ότι κι΄αν σημαίνει αυτο :confused:)

Αυτό που με προβληματίζει με τα ενεργα οτι παλι πρεπει να μπω στην διαδικασια να παρω αλλα καλωδια ηχειων
Όχι, γμτ, είπες την απαγορευμένη λέξη από Κ..... Τέσπα, θα πουλήσεις τα καλά πωσταλένε που έχεις και θα πάρεις φτηνά αλλά σωστά ιντερκοννέκτ που σου λέει ο Ντόκτορ .... Ωχ, ξύπνησε και έσκασε μύτη ο ένας (ευτυχώς αυτός αν και σκληροπυρηνικός τα λέει γλυκά :angel:).

Τα ενεργα πως θα συνδεθουν στο laptop. Μεσω dac?διοτι εχω καποιο dac και βγαζει μονο rca. Δεν θα ηθελα να μπω σε ακομα μια διαδικασια να αλλαξω κ ντακ (προς το παρών τουλάχιστον)
Δεν έχω ιδέα :confused::confused::confused:, στον ΑΥΤΙΑ!:bigboss:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.729
Τα ενεργα πως θα συνδεθουν στο laptop. Μεσω dac?διοτι εχω καποιο dac και βγαζει μονο rca.
Με καλώδιο RCA to XLR. Δεν ειναι ιδανικό (Balanced) αλλά θα σου κάνει τη δουλειά.

Αν αλλαξεις κάποτε DAC θα πάρεις ενα με XLR εξόδους (τα περισσότερα εχουν).

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.274

Reaction score
2.288
Αυτό που με προβληματίζει με τα ενεργα οτι παλι πρεπει να μπω στην διαδικασια να παρω αλλα καλωδια ηχειων.... Και οτι θα χρειαστουν ρευμα.... Που ειναι ενα θεμα διοτι το δεξι ηχειο δεν θα φτανει στην μπαλαντεζα... Κατι ακομα. Τα ενεργα πως θα συνδεθουν στο laptop. Μεσω dac?διοτι εχω καποιο dac κ δεν θα ηθελα να μπω σε ακομα μια διαδικασια να αλλαξω κ ντακ.

Απο κει κ περα εαν πω πως θα λυθει αυτο το προβλημα(διοτι ειναι καθαρα χωροταξικο) επιφυλασσομαι για το εαν θα ειναι καπως σκληρα στις ψηλες συχνοτητες ή σε λιγο δυνατοτερες εντασεις.

Και οπως προαναφερθηκα δεν θα ηθελα την τοποθετηση καποιου sub.
Tα καλωδια που πανε στα ενεργα ηχεια θα επρεπε να ειναι το τελευταιο πραγμα που σε απασχολει μια που πλεον δεν θα χρειαζεται να πας σε ακριβες επιλογες.
Ενα οποιοδηποτε καλωδιο ισορροπημενου σηματος η ακομα καλυτερα ψηφιακου ΑΕS3 αρκει.
Το ιδιο και για το καλωδιο ρευματος. Ενα καλωδιο επαρκους διατομης στο μηκος που χρειαζεσαι και τελος.
Τα μονα επιλεον χρηματα που ισως χρειαστει να δωσεις για τον ηχο θα ειναι για ψηφιακη ισοσταθμιση η/και για βελτιωση της ακουστικης του χωρου.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik