Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.726
Τα μονα επιλεον χρηματα που ισως χρειαστει να δωσεις για τον ηχο θα ειναι για ψηφιακη ισοσταθμιση η/και για βελτιωση της ακουστικης του χωρου.
Όχι ίσως. Σίγουρα.

Reaction score
2.566
Ο ανθρωπος ζηταει μεταξενια φωνητικα, συνεπως δεν τον ενδιαφερει η απολυτη πιστοτητα και δεν υπαρχει λογος να παρει μονιτορ ηχειο. Τα συκα συκα. Αφου ζηταει συγκεκριμενα πραγματα. Ας παρει ενα ευαισθητο και γλυκοηχο ηχειο και ας παρει και λαμπα. Μικρο χωρο εχει, σχετικα ευκολη μουσικη ακουει, μια χαρα ολα. Ορθως τον ενημερωνετε οτι υπαρχει και πιστοτερος τροπος αναπαραγωγης (ενεργα) αν επιθυμει, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το ζητουμενο στην περιπτωση του.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.270
Για αρχή ας βολευτεί με την ισοστάθμιση που προσφέρουν τα Αδαμ.
Τσάμπα γράφουμε, ο φίλος θέλει παθητικά.
Τουλάχιστο φρόντισε να πας σε balanced λύση, για τελικούς class d , πόσο βγαίνουν γιατρέ τα Nc 400 με ΦΠΑ και προσφορά αλληλεγγύης ;

Reaction score
518
Ο ανθρωπος ζηταει μεταξενια φωνητικα, συνεπως δεν τον ενδιαφερει η απολυτη πιστοτητα και δεν υπαρχει λογος να παρει μονιτορ ηχειο. Τα συκα συκα. Αφου ζηταει συγκεκριμενα πραγματα. Ας παρει ενα ευαισθητο και γλυκοηχο ηχειο και ας παρει και λαμπα. Μικρο χωρο εχει, σχετικα ευκολη μουσικη ακουει, μια χαρα ολα. Ορθως τον ενημερωνετε οτι υπαρχει και πιστοτερος τροπος αναπαραγωγης (ενεργα) αν επιθυμει, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το ζητουμενο στην περιπτωση του.
Ακριβως νομιζω κ εγω το ιδιο. Εχω ακουσει κάτι για yamaha hs8 δεν γνωριζω βεβαια κατα ποσο διαφερουν απο τα adam που αναφερθηκαν (σίγουρα θα εχουν μεγαλες διαφορες) αλλα μου ηταν τελειως ψυχρο κ αδιαφορο.δεν ειναι οτι θελω ενέργα ή παθητικα αλλα το αποτελεσμα μετραει.

Reaction score
2.288
Εχω ακουσει κάτι για yamaha hs8 δεν γνωριζω βεβαια κατα ποσο διαφερουν απο τα adam που αναφερθηκαν (σίγουρα θα εχουν μεγαλες διαφορες) αλλα μου ηταν τελειως ψυχρο κ αδιαφορο.δεν ειναι οτι θελω ενέργα ή παθητικα αλλα το αποτελεσμα μετραει.
Αφ ενος τα HS8 ειναι nearfield monitors με πολυ ουδετερο ηχο και οχι ιδιεταιρες επιδοσεις στις χαμηλοτερες συχνοτητες (κατι που επηρεαζει αμεσα την συνολικη εντυπωση) και αφ εταιρου ο χωρος στον οποιο τα ακουσες σιγουρα διαφερει απο τον δικο σου.
Τα Adam ειναι σε αλλη κατηγορια καθ οτι Mid Field monitors και δεδομενης της σαφως πληρεστερης αποκρισης στο φασμα θα ειναι εντελως διαφορετικα σε αποδοση/χαρακτηρα.
Επισης διαθετουν DSP το οποιο θα σου επιτρεψει να κανεις καποιες ρυθμισεις και να φερεις τον ηχο στα μετρα του χωρου και των προτιμησεων σου.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.726
Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για κάποιον που ουσιαστικά ξεκινάει απο το μηδέν να πάρει παθητικά ηχεία.

Και ως value for money, και ως ποιότητα αναπαραγωγής, και ως ευχρηστία, και ως απλότητα θα ειναι καλυτερα με ενεργά. Για οποιοδήποτε μπατζετ.

Και θα γλυτωσει και απο την αποβλάκωση/αιμορραγία της τράμπας.

Reaction score
2.566
Καλα, τοτε βρες μου ενεργα που παιζουν μεταξενιες μεσσαιες ανεξαρτητως ηχογραφησης, που θελει ο ανθρωπος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.146
Ποιο ντακ έχεις; Πόσο το πήρες; Τι εξόδους έχει;
[DOUBLEPOST=1491132903][/DOUBLEPOST]
Καλα, τοτε βρες μου ενεργα που παιζουν μεταξενιες μεσσαιες ανεξαρτητως ηχογραφησης, που θελει ο ανθρωπος.
Θα σου βρω εγώ, μη βιάζεσαι.
[DOUBLEPOST=1491133072][/DOUBLEPOST]
δηλαδη αν παρει παθητικα ηχεια θα ειναι αποβλακωμενος
Θες την μακρόστενη απάντηση, ή την κοντόχοντρη;

Reaction score
431

Τώρα μάλιστα και εμεις λέγαμε - σε κατηγορούσαμεοτι κοιμάσαι ακόμα επειτα απο υπερβολική ενεση hi-fi εχτές!!!

Reaction score
518

Εχω το ifi micro και εχει μονο rca k spdif

Reaction score
690
Ρε πιαδιά μην το πάμε πάλι στην γνωστή (βαρετή πλεόν) κόντρα με τα άπειρα "σεντόνια" , νομίζω υπάρχουν ήδη αρκετά για να διαβάσει ο άνθρωπος άμα θέλει να ψάξει στο φόρουμ.....
R3nos , προσπάθησε να ακούσεις και κάποια ενεργά αν μπορείς όπως πχ τα neumann ή τα adam που προτάθηκαν , νομίζω τα πρώτα υπάρχουν στο Νακα για ακρόαση. Να ξέρεις ότι τα yamaha που άκουσες ούδε μία σχέση έχουν με τις λύσεις που σου προτάθηκαν . Αν σε "καλύπτουν" ενεργά , είσαι τυχερός διότι πέραν του ότι έχεις εγγυημένα σωστή οδήγηση , γλιτώνεις απο ψάξιμο ενισχυτικά , ματσαρίσματα , καλώδια κλπ και άλλους τέτοιους δαίμονες.... Αν πάλι τα ακούσεις , δεν σε πείσουν και προτιμάς κάπχιο σεταπ με παθητικα - ενισχυτές , τότε πάρε ότι σου αρέσει και μην αγχώνεσαι , δεν είσαι ούτε αμόρφωτος , ούτε ανίδεος ηχητικά που προτιμάς το "λάθος" απο τις φλάτ καμπύλες που πρέπει sony ντε και καλά να αρέσουν με το ζόρι σε όλους. Απλός χομπίστας είσαι , όχι μαστεράς ή ηχολήπτης...

Last edited:

Reaction score
518
mellodos σε ευχαριστώ και μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη κατα αυτην την σειρα που αναφερεις.

Απο κει και περα περαν των ενεργων στο οποιο θεμα καλυφθηκα θα ηθελα γνωμες... Για atc, proac, chario εαν θα μπορεσουν να παιξουν με σωστη οδηγηση σε αυτά τα χρηματα με εναν λαμπατο.

Τελος ειναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε αλλη γνωμη για ηχειο το οποιο παρεχει γλυκοηχο ακουσμα

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Και θα γλυτωσει και απο την αποβλάκωση/αιμορραγία της τράμπας.
Τότε γιατί οι Αγγελίες έχουν αρχίσει και γεμίζουν σταδιακά με ενεργά ηχεία; Τάση που, προϊόντος του χρόνου, λογικά θα συνεχιστεί.

Τα έχουμε ξαναπεί, οι συχνές αλλαγές μηχανημάτων είναι ίδιον του χόμπι και της ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης του εκάστοτε ακροατή, δε χαρακτηρίζουν ντε και καλά τους ακόλουθους μιας Σχολής αναπαραγωγής.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.726
Τότε γιατί οι Αγγελίες έχουν αρχίσει και γεμίζουν σταδιακά με ενεργά ηχεία; Τάση που, προϊόντος του χρόνου, λογικά θα συνεχιστεί.

Τα έχουμε ξαναπεί, οι συχνές αλλαγές μηχανημάτων είναι ίδιον του χόμπι και της ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης του εκάστοτε ακροατή, δε χαρακτηρίζουν ντε και καλά τους ακόλουθους μιας Σχολής αναπαραγωγής.
Μακάρι να έχεις δίκιο, να ψωνίσουμε φτηνά...αλλά όλο κάτι μικρά βγαίνουν.
Από μεγάλα πολύ σπάνια.

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik