Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
911
Ναι, ναι >:(

Μπράβο σας όλους...>:(>:(

Σας κέρασα δυο σουβλάκια και τωρα λέτε πως σας άρεσαν ολα έτσι; το κακό που μου κάνατε ομως;

Να:

Ενθουσιάστηκαν γυναίκα και κόρες με το αποτέλεσμα του ΜΚ :smg:. Δεν τους κουράζει τωρα λένε.
Εχουν στρογγυλοκάτσει στον καναπέ ΜΟΥ και βλέπουν το ενα Harry Potter μετά το άλλο.

ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ :headbang:

Τελείωσαν ολα. Είμαι άστεγος. :cry:
Σε είχα προειδοποίησει για αυτό:p.Αντε τώρα με καινούργιο νήμα Σταδιακής Κατασκευής ηχοσυστήματος στο Σαλόνι.

Την άλλη φορά να μην κερνάς σουβλάκια, μονο κοντοσούβλι.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.561
Ειθε το φως το ανεσπερον του προβολεα να φωτισει τον αμαρτωλο δρομο που πορευεσθε, και με την φωτοφανεια του να σας δειξει το μεταφυσικο μονοπατι και την μεγαλη οθονη.

Reaction score
30.454
.
Εχουν στρογγυλοκάτσει στον καναπέ ΜΟΥ και βλέπουν το ενα Harry Potter μετά το άλλο.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!
ΤΟ ΠΙΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΕΛΑΚΟΣ ΣΕ ΧΑΛΑΓΑΝ..
ΗΘΕΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥΣ..
ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ!

;):p:roflmao:

Reaction score
15.469
Ναι, ναι >:(

Μπράβο σας όλους...>:(>:(

Σας κέρασα δυο σουβλάκια και τωρα λέτε πως σας άρεσαν ολα έτσι; το κακό που μου κάνατε ομως;

Να:

Ενθουσιάστηκαν γυναίκα και κόρες με το αποτέλεσμα του ΜΚ :smg:. Δεν τους κουράζει τωρα λένε.

ΩΡΑΙΑ !!!
τωρα λοιπον περα απο το αρτι σου και τσι υπολοιπες παραμετρους ηχητικες-εικονικες, εχεις βελτιωσει ΣΑΦΩΣ και το γουαφ σου ... οποτε ορμας αφοβα στο μελλον ... :D
αφτη η φωτο με τα μπιφτεκια και τα σουβλακια και τα λοκανικα ΓΙΑΤΙ ? ρε παιδια ... μεγαλοβδομαδιατικα ? σκεφτειτε και τσι υπολοιπους απου τη βγαζωμε με βρουβες αλαδωτες ... :headbang:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.121
ΑΥτο το γουαφ, το waf με τι πιντιεφ pdf το μετραμε;

Με τι μαθηματικους υπολογισμους; εχει βρει κανενας τον μαθηματικο τυπο;

Εστω κανας χημικος κανας πυρηνικος φυσικος η εστω ψυχολογος;

Εδω να σας δω μετρολαγνοι

Reaction score
15.469
ΑΥτο το γουαφ, το waf με τι πιντιεφ pdf το μετραμε;

Με τι μαθηματικους υπολογισμους; εχει βρει κανενας τον μαθηματικο τυπο;

Εστω κανας χημικος κανας πυρηνικος φυσικος η εστω ψυχολογος;

Εδω να σας δω μετρολαγνοι
δε γινεται να μεινουμε στα σουβλακια μονο ? με τσι γυναικες δε μου φαινεται να 'χει βγαλει ακρα κανεις ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.443
Κοντά επτά ώρες Harry Potter σερί, με διάλειμμα για υπνο. :focus:

Δεν ξεκολλάνε. Να δούμε τι θα γίνει το απόγευμα.

Πριν το καλιμπράρισμα η γυναίκα μου έλεγε πως την κουράζει, και έβλεπε λίγο.
Η γυναίκα λέει πως την θεωρεί κουραστική
Τωρα τις ρώτησα αν τους αρέσει και αν τους ενοχλεί κατι. "Όχι" με μια φωνή

Δεν νομίζω πως ηταν μόνο που σιγά σιγά συνηθίζει το μάτι. Η διαφορά του ακαλιμπράριστου προβολέα με τον καλιμπραρισμένο μπορει να ειναι ανεπαίσθητη σε ενα ανεκπαίδευτο μάτι, αλλα η αλήθεια ειναι πως στην μεγάλη πλειοψηφία πάντα θα αρέσει το σωστό. Το by the book. Εχει αποδειχθεί τόσες φορές σε δοκιμές, δεν ειναι τυχαίο που απο χθες το βράδυ δεν ξεκολλάνε απο τον καναπέ.

Τις προηγούμενες τρεις μερες τους αρεσε, ναι, αλλα δεν ηταν τοσο φανατικές.

Μπράβο ΜΚ, καλή δουλεια, τωρα δεν εχω πια που να κάτσω :gotcha:

Και έχουμε ακόμα πολυ δρόμο: μια πραγματικά καλή οθόνη πιστεύω πως θα κανει μεγάλη βελτίωση. Θα παραγγελθεί άμεσα. ΑΜΕΣΑ. Και room treatment φυσικα, οπως πάντα.. Αυτη τη φορα ο,τι προστεθεί θα ειναι σε σκοτεινά χρώματα.

Τι να σου κανει ο καλός προβολέας, ακόμα και ο καλορυθμισμένος με μέτρια οθόνη, με αντανακλάσεις παντού.

Οπως και στον ήχο: ο λόγος που αρεσε το δικαναλο χθες στην παρέα δεν ειναι τα προϊστορικά B&W φυσικα, όσο καλά κι αν ηταν στην εποχή τους. Εννοείται, μην τρελαθούμε κιόλας. Ειναι τα καλά χαρακτηριστικά του χωρου, η ψηφιακή ισοσταθμιση και η επαρκής οδήγηση. Το by the book.

Αρέσει, τι να κάνουμε. Αρέσει. Αποδεδειγμένα.

Reaction score
402
Κοντά επτά ώρες Harry Potter σερί, με διάλειμμα για υπνο. :focus:

Δεν ξεκολλάνε. Να δούμε τι θα γίνει το απόγευμα.

Πριν το καλιμπράρισμα η γυναίκα μου έλεγε πως την κουράζει, και έβλεπε λίγο.

Τωρα τις ρώτησα αν τους αρέσει και αν τους ενοχλεί κατι. "Όχι" με μια φωνή

Δεν νομίζω πως ηταν μόνο που σιγά σιγά συνηθίζει το μάτι. Η διαφορά του ακαλιμπράριστου προβολέα με τον καλιμπραρισμένο μπορει να ειναι ανεπαίσθητη σε ενα ανεκπαίδευτο μάτι, αλλα η αλήθεια ειναι πως στην μεγάλη πλειοψηφία πάντα θα αρέσει το σωστό. Το by the book. Εχει αποδειχθεί τόσες φορές σε δοκιμές, δεν ειναι τυχαίο που απο χθες το βράδυ δεν ξεκολλάνε απο τον καναπέ.

Τις προηγούμενες τρεις μερες τους αρεσε, ναι, αλλα δεν ηταν τοσο φανατικές.

Μπράβο ΜΚ, καλή δουλεια, τωρα δεν εχω πια που να κάτσω :gotcha:

Και έχουμε ακόμα πολυ δρόμο: μια πραγματικά καλή οθόνη πιστεύω πως θα κανει μεγάλη βελτίωση. Θα παραγγελθεί άμεσα. ΑΜΕΣΑ. Και room treatment φυσικα, οπως πάντα.. Αυτη τη φορα ο,τι προστεθεί θα ειναι σε σκοτεινά χρώματα.

Τι να σου κανει ο καλός προβολέας, ακόμα και ο καλορυθμισμένος με μέτρια οθόνη, με αντανακλάσεις παντού.

Οπως και στον ήχο: ο λόγος που αρεσε το δικαναλο χθες στην παρέα δεν ειναι τα προϊστορικά B&W φυσικα, όσο καλά κι αν ηταν στην εποχή τους. Εννοείται, μην τρελαθούμε κιόλας. Ειναι τα καλά χαρακτηριστικά του χωρου, η ψηφιακή ισοσταθμιση και η επαρκής οδήγηση. Το by the book.

πάντως καλύτερη εικόνα θα έχεις με μία φτηνή οθονη και room treatment παρα με μια ακριβή χωρις room treatment.
οπως αντίστοιχα, με καλύτερο προβολέα και φθηνή οθόνη, παρά με ακριβή οθόνη και μέτριο προβολέα.
(στην περιπτωση που υπάρχει ενα συνολικό budget για προβολέα & οθόνη)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.443
πάντως καλύτερη εικόνα θα έχεις με μία φτηνή οθονη και room treatment παρα με μια ακριβή χωρις room treatment.
οπως αντίστοιχα, με καλύτερο προβολέα και φθηνή οθόνη, παρά με ακριβή οθόνη και μέτριο προβολέα.
(στην περιπτωση που υπάρχει ενα συνολικό budget για προβολέα & οθόνη)
Δεν ξέρω τις οικονομικές ισορροπίες στην εικόνα.
Σίγουρα παντως ενας καλος προβολέας απο μόνος του δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα.

Θελει και ρύθμιση, θελει και συνθήκες, οπως και στον ήχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.492
Και έχουμε ακόμα πολυ δρόμο: μια πραγματικά μεγάλη οθόνη πιστεύω πως θα κανει μεγάλη βελτίωση. Θα παραγγελθεί άμεσα. ΑΜΕΣΑ.
Α να γειά σου!:party::party:

Τώρα τα λες σωστά! :welcome::welcome::welcome:

Όσο πιο μεγάλη γίνεται! :dance2::dance2::dance2:

Reaction score
402
Δεν ξέρω τις οικονομικές ισορροπίες στην εικόνα.
Σίγουρα παντως ενας καλος προβολέας απο μόνος του δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα.

Θελει και ρύθμιση, θελει και συνθήκες, οπως και στον ήχο.
το ιδια πανω κατω λέμε.
απλα στις οθόνες δεν υπάρχει καμια τρομερή τεχνολογία.
γιαυτο καλύτερα ενα καλό προβολι και room treatment

και ασε εμας στον πόνο μας.
Να σου θυμίσω οτι σε πίεσα πολύ για να μην εισαι ευγενικός και να μου πεις πως πραγματικά σου φάνηκε ο ήχος..:mad:
και απο τότε εχω χάσει τον ύπνο μου.:fuckyou:

να τον χαίρονται τον προβόλεα σου!
εσενα σε βλεπω με κανα ipad pro...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.443
Α να γειά σου!:party::party:

Τώρα τα λες σωστά! :welcome::welcome::welcome:

Όσο πιο μεγάλη γίνεται! :dance2::dance2::dance2:
Παραχαράκτης, διαστρεβλωτής, συκοφάντης.

Έγραψα
μια πραγματικά καλή οθόνη πιστεύω πως θα κανει μεγάλη βελτίωση
Μετρήθηκε το μέγιστο που δεν δημιουργεί προβλήματα στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των αλλαγών του χωρου. Λίγο πάνω απο όσο ανεφερε ως ενδεδειγμένο σύμφωνα με τα guidelines ο ΚΚ.

και απο τότε εχω χάσει τον ύπνο μου.:fuckyou:
Το μικρόφωνο ομως δεν ήρθες να το πάρεις.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.443
αν δέχεσθε μεταμεσονυχτιες επισκεψεις να έρθω!
δουλεύω 9 με 20:00.. αλλα θα με βάλεις λιγο harry potter στο νεο σου tablet :p
Το μικρόφωνο αν το πάρεις πρέπει να επιστραφεί μεχρι το Σάββατο πρωί. Αλλιως την επόμενη Πέμπτη, εχω αφίξεις στο ενδιάμεσο.

Τωρα θα βάλουν Alice through the looking glass. Τα τελείωσαν τα Potter, αλλα ευτυχώς >:(>:(>:( ο Μελίδης μου εχει δώσει και άλλες ταινίες για παιδιά.

Ευτυχώς. Να ´σε καλά ρε Μιχάλη. >:(

Θα με καλέσει κανεις σημερα σπίτι του να ακούσω λιγη μουσικούλα; :cry:

Reaction score
402
Το μικρόφωνο αν το πάρεις πρέπει να επιστραφεί μεχρι το Σάββατο πρωί. Αλλιως την επόμενη Πέμπτη, εχω αφίξεις στο ενδιάμεσο.

Τωρα θα βάλουν Alice through the looking glass. Τα τελείωσαν τα Potter, αλλα ευτυχώς >:(>:(>:( ο Μελίδης μου εχει δώσει και άλλες ταινίες για παιδιά.

Ευτυχώς. Να ´σε καλά ρε Μιχάλη. >:(

Θα με καλέσει κανεις σημερα σπίτι του να ακούσω λιγη μουσικούλα; :cry:
Απο Πέμπτη τοτε.

Στην Αγια Σοφία, τα μεσοχαμηλά ειναι πεντακάθαρα, τα φωνητικά λαμπρά, ενω έχει γίνει ιδιαίτερη φροντίδα στο room treatment με βαθυ μαυρο του πένθους.

Reaction score
1.953
@Dimifoot
1ον...ξέχνα τις μουσικούλες κλπ τέτοια....τέλος....μόνο ταινίες!!!!
2ον...προσπαθούσα 3 λεπτά να βρώ που ανέφερες την μεγάλη οθόνη....(@costas EAR ...πολύ δυνατός! σχεδόν με έπεισες χαχαχα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.492
Ειναι τα καλά χαρακτηριστικά του χωρου, η ψηφιακή ισοσταθμιση και η επαρκής οδήγηση. Το by the book.

Όντως. :drinks:

Δεν υπάρχουν περιθώρια για "απόψεις", το πιο "σωστό" αρέσει περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Ο,τι αποκλίσεις υπάρχουν από το σωστό (το by the book), θα ενοχλήσουν όλο τον κόσμο.

Οι αποκλίσεις από το σωστό (το by the book) ενοχλούν, και τίποτε άλλο.

by Κώστας ear. ;)

Στην περίπτωση της βιντεοπροβολής, έχεις προς το παρόν απλά ένα σωστό προβολέα. Τα υπόλοιπα έχουν σοβαρά λάθη.

Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθείς με τα εξής αντικείμενα, για να είσαι όντως "by the book":

1. Χώρος. Όπως στον ήχο, μόνο που εδώ ασχολούμαστε με το φως. Δε πρέπει να αντανακλούν φωτεινότητα τα ντουβαρια, το ταβάνι και το πάτωμα στην εικόνα, διότι προκαλούν αλλοιώσεις, και στα χρώματα, αλλά ιδίως στο μαύρο, το κάνουν γκρί, οπότε χαιρετάς το υψηλό κοντραστ του προβολέα και γίνεται κουραστική η θέαση, σα να υπάρχει ένα πέπλο ομίχλης στην εικόνα.

2. Μασκινγκ. Ο,τι και να βλέπεις, και σε όποιο λόγο πλευρών και να είναι, το βαθύ μαύρο περιθώριο γύρω από την εικόνα δίνει την αίσθηση του πολύ υψηλού κοντραστ και του βάθους στην ταινία, και η αισθητή αυτή βελτίωση είναι απίστευτη. Το μασκινγκ είναι από τα πιο σημαντικά θέματα στην προβολή! Δε τραβάει τίποτα το μάτι σου γύρω από την εικόνα, και επικεντρώνεσαι σ'αυτήν. Είναι σα το θόρυβο ηρεμίας στον ήχο, το κατώφλι θορύβου. ;)

3. Πανί. Όσο καλό προβολέα και να έχεις, δε βλέπεις αυτόν. Το πανί βλέπεις. Τα ευκόλως εννοούμενα.. Η τεχνολογία του πανιού είναι μεγάλη και πολύπλοκη. Αν δε καταφέρεις να σκοτεινιάζει εντελώς το υπόλοιπο δωμάτιο στις αντανακλάσεις, το πανί οφείλει να είναι γκρί και με λιγότερο gain από 1 και με κατευθυντικότητα, κι όχι άσπρο, οπότε να βοηθάει την κατάσταση και να στρώνει το μαύρο. Η Στιούαρτ έχει βγάλει και εντελώς μαύρο πανί, μαύρο πίσσα, που δείχνει άψογη εικόνα και κάτω από το φως του ήλιου, με βαθύ μαύρο! Άρα πανί κατάλληλο για το χώρο, όπως λέμε ηχείο κατάλληλο για το χώρο, το ίδιο πράγμα.

4. Τοποθέτηση προβολέα. Όπως στο ηχείο, η τοποθέτηση προφανώς δεν είναι τυχαία. Ο προβολέας πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοια απόσταση από το πανί, ώστε να γεμίζει το κάδρο με τερματισμένο το ζουμ του φακού, ειδάλλως χάνεις φωτεινότητα, και πιθανώς λίγη ευκρίνεια, καθώς όλη η εικόνα περνάει μέσα από μικρό τμήμα του φακού, κι όχι από τη μέγιστη δυνατή επιφάνειά του.

5. Όταν όλα τα ανωτέρω στρώσουν όπως πρέπει, και πλέον δε σε ενοχλεί τίποτα, τότε το μέγεθος του πανιού πρέπει να είναι σχεδόν όσο πιο μεγάλο γίνεται στο χώρο σου, διότι το ιδανικό είναι σχεδόν πάντα πιο μεγάλο από όσο χωράει, είναι σα τα σαμπ, και 4 αρεϊ να έχεις στο δωμάτιο δεν είναι καθόλου άσχημα και δεν απέχουν από το ιδανικό, αλλά δε χωράνε συνήθως 4 αρεϊ με 6 12" το καθένα, ασχέτως αν αυτά θα μπορούσαν να σου προσφέρουν χαλαρά και πλήρως ασυμπίεστα 135 ντεσιμπέλ στους 20 κύκλους στη θέση ακρόασης και χωρίς ακυρώσεις από το χώρο...

Η ιδανική γωνία θέασης, προφανώς εξαρτάται από το φορμά των ταινιών. Στις περισσότερες ταινίες επικρατεί το 2,40:1, στο οποίο οι 53 μοίρες θέασης είναι το χρυσό στανταράκι για όλο τον κόσμο. Αυτό με λίγα λόγια, σημαίνει το εξής:

Με 2,48.5 μ πλάτος καθαρής εικόνας, έχεις διαγώνιο 106" σε ταινία 2:40:1 και σε απόσταση 9 πόδια (2,74μ) έχεις γωνία θέασης 42,9 μοίρες, δηλαδή βρίσκεται οριακά εντός (στο κάτω όριο) του ιδανικού (42 μοίρες) και φυσικά απέχεις πολύ από τις 53 μοίρες..

Αυτή η οθόνη με πλάτος 2,48.5μ, για 106" διαγωνίου σε 2:40:1, είναι 112,27" διαγωνίου σε 16/9... (για απόσταση θέασης στα 2,74μ..)

Όπως είδες εδώ, για 2:35-2:40/1 λέει το εξής:

"1 to 1.2 SW (screen widths), i.e., viewing angles from 42 to 53 degrees"

Οπότε, για να έχεις 42 μοίρες γωνία θέασης θες 88" πλάτος εικόνας, και για 53 μοίρες γωνία θέασης, θες 114" πλάτος εικόνας, δηλαδή θα έχει πλάτος λίγο πάνω από 3,5μ...

Όπως στο χώρο σου δε χωράνε 2 σειρές ηχείων 420 και 12 σαμπ 870... Ασχέτως αν θα τα ήθελες, ή αν θα έπαιζαν σωστά (μιά χαρά θα έπαιζαν, αλλά δε χωράνε..)

Οπότε, βάζεις το μεγαλύτερο πανί που χωράει στο χώρο σου, 100" ή 106", και πάλι θα είναι μικρό, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή.. ;)

Συνοπτικά και με βάση τα δικά σου δεδομένα:
Για απόσταση θέασης 2,9μ:

Με 100" διαγώνιο σε πανί 16:9 θα έχεις 38,6 μοίρες γωνία θέασης και με 106" διαγώνιο σε πανί 16:9 θα έχεις 40,7 μοίρες γωνία θέασης.
Δηλαδή με κανένα δε φτάνεις καν το κάτω όριο στο "42 to 53 degrees" για ταινίες 2,40:1, αλλά εντάξει, με το 106" είσαι σχεδόν οκ.

Θες 110" για 42 μοίρες.. (142" για 53 μοίρες, άστο..)

( Ή να φέρεις πιο κοντά προς τη θέση που κάθεσαι την οθόνη, ώστε να μειώσεις την απόσταση θέασης, κάτι ακριβώς αντίστοιχο που λέω στον ήχο, να τα φέρεις πιο κοντά τα "μικρά" ηχεία σου, ώστε σε νιαρφιλντ να "φτάνουν" )

Τελικά, όπως καταλαβαίνεις, όλα είναι θέμα ... σωστής τοποθέτησης, κι όχι μεγέθους! :drinks:

Οι μοίρες θέασης μετράνε, κι όχι το μέγεθος του πανιού, και στον ήχο τα ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης, κι όχι το μέγεθος του ηχείου.. :angel:

Και θα χρειαστείς μασκινγκ για οτιδήποτε άλλο εκτός του 16/9 (πλαϊνό μασκινγκ για 4/3 και από πάνω μασκινγκ για 2,35-2,40:1)

"By the book". 8-)

Last edited:

Reaction score
4.327
Doc Μήτσο :p κάτι τέτοιο χρειάζεσαι και συ νομίζω....
qw.jpg

Κάνει 3 δουλειές
1. Τα γνωστά στον ήχο
2. Φυσικό masking για την οθόνη που θα βάλεις
3. Test drive για το πόσο ξύλο μπορείς να αντέξεις από την "κυρά"
:gotcha:

Sorry για την ποιότητα της φωτό....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members