Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Πονηροι οι αρχαιοιΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ .
Αυτή ή αίθουσα είναι φτιαγμένη ( ολοκληρωμένη ) στά τέλη 4ου –αρχές 3ου αι. π.Χ. , αλλά ή ιστορία τηs ανάγεται στη μυκηναική εποχή ( 14ος -13ος αι. π.Χ. ) .
- Νεκρομαντείο του Αχέροντα .
Η Υπόγεια Ιερά Κρύπτη με τις Τοξωτές καμάρες
-
View attachment 67814
Ή ακουστική του χώρου .
Ή αίθουσα είναι μεγέθους 15 Χ 4,25 μ. .
Υπόγεια αίθουσα λαξευμένη στο βράχο η οροφή της οποίας στηρίζεται σε δεκαπέντε πώρινα (=από πωρόλιθο ) τόξα .
Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ακουστική του χώρου της υπόγειας αίθουσας. Επ' αυτού εκπονήθηκε μια μελέτη από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Εργαστηρίου Ακουστικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Καραμπατζάκη και Βασίλη Ζαφρανά,η οποία διήρκεσε 12 έτη και παρουσιάστηκε σε συνέδριο στην Ιταλία. Σύμφωνα με αυτήν,στην υπόγεια αίθουσα βασιλεύει απόλυτη ησυχία και ταυτόχρονα ο χρόνος αντήχησης του χώρου είναι εξαιρετικά χαμηλός. Οι κ.κ. Καραμπατζάκης και Ζοφρανάς χρειάστηκαν αλλεπάλληλες μετρήσεις και διαφορετικά και εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα, για να επιβεβαιώσουν αυτό το φαινόμενο. Η παρατήρηση των τόξων, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του χρόνου αντήχησης και του θορύβου βάθους, οδήγησαν τους δύο ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ήταν συνειδητά κατασκευασμένος, ώστε να δημιουργεί στον επισκέπτη του έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα . Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ακουστικές τιμές , πλησιάζουν την ακουστικότητα που υπάρχει στους ανηχοϊκούς θαλάμους ( σύγχρονα εργαστήρια ακουστικής ) .
* Υ.Σ.
Πόσο θα ήθελα να ακούσω λίγο Jazz σε αυτό τον χώρο !
Τυχεροί όσοι άκουσαν , γιατί ξέρω πωs άκουσαν και όχι μόνο jazz .
- Σίγουρα αξίζει περαιτέρω ανάλυσηs και εμβάθυνσηs .
-
Πονηροι οι αρχαιοι
Τι είναι αυτά;Μια αποπειρα για χα'ι φα'ι διακοσμηση ...
View attachment 70890
μου φαινεται πως (καπως) βοηθα και ακουστικως !
πραγματι δεν το 'χα προσεξει, δεν αποτελει αυτο σωστη σχεδιαστικη επιλογη εκ μερους του κατασκευαστη ?σου ξέφυγε είναι ότι το πηνιόσυρμα είναι flat wound
ποσο ειναι το συνηθισμενο ? ενας μεσος ορος ας πουμε ?8ιντσα με μόλις 1,5 ιντσα πηνίο
με τα 200 που προτεινει ο κατασκευαστης η' και περισσοτερα (εαν θυμαμαι καλα απο τα ψηφιακα που μου εχουν προταθει ?) ,θα τα παρω παραμασχαλα ?Δεν αντέχουν ισχύ
δεν υπαρχει θεμα για να γινεται σχολιο ... μεγαλα παιδια ειμαστε ... πλερωνουμε και μαζευουμε εμπειριες - υπαρχει κι αλλος τροπος ?Αφού πλερώσει
χαχαχα σπορεια ! κατι κοβουνε - κατι πειραζουνε - στο promises του clapton ακουω τα backing vocals σε ολο το κομματι (οπου υπαρχουν, τουλαχιστον μεχρι ν' αλλαξει κατι και ν' ανακαλυψω και τιποτ' αλλα κρυμμενα εκει μεσα )Τι είναι αυτά;
Αν δε λειτουργεί, πώς γράφεις;να το βαλω επαε (δε βρισκω το καταλληλο ) - απουνε το νημα χυμα ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32950
Αυτή η σελίδα δεν λειτουργεί
Αυτήν τη στιγμή, ο κεντρικός υπολογιστής www.avsite.gr δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το αίτημα.
HTTP ERROR 500
καλημερα !
αυτο ( Αυτή η σελίδα δεν λειτουργεί ...) μου το βγαζει οταν πατω τον ααποπανω συνδεσμο (δηλαδη τον αποκατω ...)Αν δε λειτουργεί, πώς γράφεις;
Ανανέωσε το link σου. Είναι λάθος.αυτο ( Αυτή η σελίδα δεν λειτουργεί ...) μου το βγαζει οταν πατω τον ααποπανω συνδεσμο (δηλαδη τον αποκατω ...)
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32950