platon
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 1.430
Αυτα τα νουμερα ειναι εξωπραγματικα για αναλογικους ενισχυτες.
Έχει και διάγραμμα ξεκινάει απο της 5500 και σταδιακά πέφτει, μεχρι 150hz μας ενδιαφέρει απο εκεί Και περά δεν κουνιέται το μεγάφωνο η δεν έχει μεγαλη διαδρομή για να το χρειαστεί, αυτή η ενισχυτές απευθύνονται για sub
crown cts 2000 που εχω εχει 3000 ο crown ma 5000 εχει 5000
Επειδη απο εσενα Κωστα (μου επιτρεπεις...) δε μπορω να κρυφτω οριστε η σκεψη μουΕ βέβαια, δεν πάει έτσι. Για να έχεις την ίδια στάθμη απαιτείται ίση ευαισθησία και παρόμοια (ονομαστική) ισχύς, (ας παραμείνουμε σ' αυτό).
Δεν ξέρω ποιος έχει, ποια ευαισθησία, αλλά αν προχωρήσεις στο εγχείρημα, βάλε τον πιο ευαίσθητο στα woofer (αυτόν που με 1V που δίνει 28,8V, δηλαδή 100W στα 8Ω). Βέβαια, μπορεί να γίνει και ταίριασμα με έναν διαιρέτη τάσης στον πιο ευαίσθητο.1v για 28.8v λεει ο ενας (τελικος) - απλα 2 volts(σκετο) λεει ο αλλος ...)
Αυτο στην ουσια ειναι ο ελεγχος του ενισχυτη στο ηχειο. Οπως καταλαβαινεις στο(α) γουφερ αναφερεται γιατι στο τουητερ
δεν εχει νοημα. Η μαζα του ειναι ελαχιστη οπως και διαδρομη του σχεδον μηδενικη.
Αρα η τιμη εχει νοημα στα μπασα, και ειναι πολυ καλη, που σημαινει οτι εχει πολυ καλο ελεγχο ("φρενο") στα γουφερ.
Οι λαμπατοι εχουν πολυ μικρο συντελεστη (δηλαδη μικρο ελεγχο στα γουφερ) γι αυτο και ακουγονται
με "ουρες" και ογκο στα μπασα, στην ουσια δεν μπορουν να φρεναρουν καλα το γουφερ και αυτο εκλαμβανεται ως περισσοτερο χαμηλο.
crown cts 2000 που εχω εχει 3000 ο crown ma 5000 εχει 5000
Αυτα τα νουμερα ειναι εξωπραγματικα για αναλογικους ενισχυτες.
Στο κεφαλι μου εχω αυτο σαν ηχειο με ομοκεντρικο μεγαφωνοκαλησπέρα σας
μια απλή ερώτηση
τα ηχεία με ομοκεντρικό μεγάφωνο είναι τύπου χοάνης;
Επειδη απο 'δω και περα θα κινηθω στο πεδιο της μπαρουφας οτι και να πω ,θα περιμενουμε την απαντηση καποιου πιο εμπειρου μελους.δηλαδή στα ομοκεντρικά, το τουϊτερ λόγω τοποθέτησης έχει ως κυματοδηγό το σχήμα του γούφερ έτσι; άρα η μονάδα αυτή χρησιμοιείται κατι ως χοάνη αλλά με κυκλική σχεδίαση σωστά;
Σωστα, αν και δεν ειναι το ιδανικοτερο σχημα και δεν διατηρει σταθερο το σχημα του λογω κινησης...δηλαδή στα ομοκεντρικά, το τουϊτερ λόγω τοποθέτησης έχει ως κυματοδηγό το σχήμα του γούφερ έτσι; άρα η μονάδα αυτή χρησιμοιείται κατι ως χοάνη αλλά με κυκλική σχεδίαση σωστά;
Θα ελεγα ν' ανοιξεις ενα σχετικο νημα κι εκει θα διεξαχθει η σχετικη συζητηση - ετοιμασε σχεδιαγραμμα του χωρου,ανεβασε φωτος,μετρα rt60 ... οι ειδικοι ζεσταινουν μηχανες ....τίποτα δε θέλω να κάνω, μόνο που ψαχνομαι για ηχεία
έχω καταλήξει (για την ώρα) σε κάποια και μέσα σ' αυτά είναι τα Klipsh RP-280F και τα Tannoy Revolution XT8F
οκ θα γίνει και αυτό αλλά όσον αφορά το τρόπο οδήγησης - εκπομπής του τουίτερ από "ακαδημαϊκή" άποψη ξέρει κανείς ?Θα ελεγα ν' ανοιξεις ενα σχετικο νημα κι εκει θα διεξαχθει η σχετικη συζητηση - ετοιμασε σχεδιαγραμμα του χωρου,ανεβασε φωτος,μετρα rt60 ... οι ειδικοι ζεσταινουν μηχανες ....