- Reaction score
- 2.165
Με αυτό ο MQA εξασφαλίζει ότι το χάρντγουερ θα παραμείνει, σωστά;είναι προτιμότερο να παραχθεί πρωτογενές μαστερινγκ σε mqa σε δειγματοληψία 96-αρα, παρά να παραχθεί ένα τυπικό audio αρχείο στο standard των 24/96
Με αυτό ο MQA εξασφαλίζει ότι το χάρντγουερ θα παραμείνει, σωστά;είναι προτιμότερο να παραχθεί πρωτογενές μαστερινγκ σε mqa σε δειγματοληψία 96-αρα, παρά να παραχθεί ένα τυπικό audio αρχείο στο standard των 24/96
Χαχαχαχαχα, διαφωνώ, συμφωνώντας!Kατανοώ το ότι το bit length δε σχετίζεται με το μέγεθος (δε μετράει δλδ ) αλλά το είναι άσχημο, ηθικά έστω, αν ισχύει το "Does MQA degrade quality vs RedBook FLAC when there is no MQA decoder - answer seems to be yes".
Για τον έντ γιούζερ όμως, τον Τζων Σμιθ, τον Ντόε, έμας τελοσπάντων, τουλάχιστο το σοφτβερ αναβαθμίζεται να υποστηρίζει MQA ντεκόντινγκ, το DAC όμως παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια αν ο MQA δείξει ότι την έχει την αξία του και παραμείνει/επεκταθεί.Αμφότερα (κατά την εκτίμησή μου) μπορούν να υλοποιηθούν είτε μόνο με software, είτε μόνο με hardware. Τουλάχιστον όμως, ένα από τα δύο, θα πρέπει να αγοραστεί.
Ντακ χωρίς σοφτγουερ πριν, ναι.Για τον έντ γιούζερ όμως, τον Τζων Σμιθ, τον Ντόε, έμας τελοσπάντων, τουλάχιστο το σοφτβερ αναβαθμίζεται να υποστηρίζει MQA ντεκόντινγκ, το DAC όμως παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια αν ο MQA δείξει ότι την έχει την αξία του και παραμείνει/επεκταθεί.
Kαι τα ενεργά ηχεία με πσηφιακή - αλλά με δίχως MQA - είσοδο, πλερωμένα ΠΑΡΑ πολλά €€€, τι θα απογίνουνε?Ντακ χωρίς σοφτγουερ πριν, ναι.
Και ναι, σε κάποια φάση, πιθανώς μετά μια 5-ετια, νομίζω δε θα κυκλοφορεί κανένα μη mqa DAC, θα είναι στανταράκι στις "δυνατότητες" (όπως είναι σήμερα στανταρακι το 24/192 σε όλα τα Ντακ, κάτι που πριν 5 χρόνια δεν ήταν), οπότε τα παλιά, στο χρονοντούλαπο. Άντε βρες τώρα ντακ που να υποστηρίζει μόνο 16/44... Κάποτε πληρώσαμε περιουσίες ολόκληρες για red book audio DAC..
Kαι τα ενεργά ηχεία με πσηφιακή - αλλά με δίχως MQA - είσοδο, πλερωμένα ΠΑΡΑ πολλά €€€, τι θα απογίνουνε?
Το θέμα είναι να πάρει (και τι/ποιά) θέση η AES για τα αντίστοιχα πρωτόκολλα.για mqa αρχεια, αναλογικο σημα απο το mqa dac στην αντιστοιχη εισοδο......
... 2) δλδ τύπου HEDD BridgeΕίναι νωρίς ακόμα για την AES.
Θέλει κι άλλο ζύμωμα η αγορά.
Όσο για τα ηχεία με AES EBU είσοδο, δε θα έχουν πρόβλημα να παίξουν σωστά mqa, αν:
1) υπάρχει software πριν τα ηχεία που θα κάνει decoding το mqa σε απλό PCM
2) υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης του DAC του ηχείου, είτε με software, είτε hardware
Εννοω των μελων των δυο "οικογενειων" μου, Spotify - Tidal, οχι των ...εξωσχολικωνΤι μας λες...
ΙΜΗΟ και στο δικό μου σετάπιον πάντα, όσο καλύτερα ακούγεται το tidal μέσω από το audirvana σε σχέση με το tidal app, άλλο τόσο καλύτερα ακούγεται μέσα από το amarra for tidal. Έφυγαν αυτά τα κουραστικά και κάπως-σαν-ψεύτικα πρίμα του audirvana. MQA γιόκ, δύσχρηστο, cpu-intensive και ως αναμενόμενο με bugs, αλλά ηχητικά το amarra είναι ξεκάθαρα ανώτερο.Με αδικείς. Το έγραψα στο ποστ155, μετα απο κάποιες ώρες ακρόασης έγινε σαφές.
Λιγότερα σκουπίδια, καθόλου είδωλο (με ενοχλούσε στο πιάνο), και πιο εύπεπτο. Μην σκίσεις κανένα πτυχίο, υπάρχει (ακαταλαβίστικη) επιστημονική εξήγηση. Πολύ καλή αγορά το Audirvana.
Και παίζει καλύτερα οχι μόνο το Tidal αλλα και τον σκληρό δίσκο. Αν και δεν τον πολυσυνδέω πλέον.
Ολα σεβαστά, αλλά γιατι bugs στο MQA?ΙΜΗΟ και στο δικό μου σετάπιον πάντα, όσο καλύτερα ακούγεται το tidal μέσω από το audirvana σε σχέση με το tidal app, άλλο τόσο καλύτερα ακούγεται μέσα από το amarra for tidal. Έφυγαν αυτά τα κουραστικά και κάπως-σαν-ψεύτικα πρίμα του audirvana. MQA γιόκ, δύσχρηστο, cpu-intensive και ως αναμενόμενο με bugs, αλλά ηχητικά το amarra είναι ξεκάθαρα ανώτερο.
Με βλέπω να εκταμιεύω για το επερχόμενο Amarra 4 Luxe.
Βασικά η τρέχουσα έκδοση του Amarra for tidal δεν υποστηρίζει MQA. Θα υποστηρίζει το Amarra 4 Luxe που βγαίνει όπου νάναι.Ολα σεβαστά, αλλά γιατι bugs στο MQA?
Στο amarra ή και στα δυο προγράμματα;
Εκτός κι αν εννοείς πως το amarra εχει bugs γενικώς, ως πρόγραμμα. Και όχι ειδικώς στην αναπαραγωγη MQA.
MQA είναι HD audio streaming: https://support.tidal.com/hc/en-us/articles/115003671329-What-is-MQA-Παιδιά να ρωτήσω τι εστί mqa, και όλα τα άλλα που αναφέρετε? Εγώ παίζω το tidal hifi απο tablet windows μέσω HDMI στον denon AVP-A1HD σαν dac.Το amara, αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με mac. Αρα δεν το χρειάζομαι. Σωστά?
MQA τι κάνει ακριβώς? θα παίξω καλύτερα αν με κάποιο τρόπο το ενσωματώσω?
Το tidal όπως το κάνει decode ο avp μου ακούγεται αρκετά καλά.
WINDOWS 10.MQA είναι HD audio streaming: https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Quality_Authenticated
To tidal το υποστηρίζει και έχει συμπαθητική ποικιλία albums σε ποιότητα MQA.
Για windows tablet δεν πρέπει να υπάρχει άλλος player για tidal εκτός από αυτόν που έχεις, άρα όλα καλά. Τι λειτουργικό ακριβώς τρέχει το tablet σου;
Εδώ λέει ότι υπάρχει και για windows το Amarra for tidal:WINDOWS 10.