Αγορά ηχείων+ενισχυτή

Reaction score
11.524
Επίσης, εν έτη 2017 είναι λίγο παρωχημένο να κοιτάς για ξεχωριστές συσκευές ενισχυτή-ηχείων. Υπάρχουν ενεργά ηχεία, με ενσωματωμένους ενισχυτές και ενεργά crossover που σε γλυτώνουν από τα προβλήματα φάσης και άσκοπης κατανάλωσης ισχύος των crossovers με παθητικά υλικά. Επίσης, είσαι απόλυτα σίγουρος, ότι οι ενσωματωμένοι ενισχυτές είναι κατάλληλης ισχύος για να οδηγήσουν πλήρως και στα όριά του το ηχείο. Επίσης, ενσωματωμένες ευκολίες όπως ψηφιακή ισοστάθμιση (σήματος και χώρου) απογειώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας των ηχείων με την πηγή (υπολογιστής, media player, κινητό τηλέφωνο).
Θες κι άλλα;;)

Reaction score
17
EPANTAZ,
μάλλον με παρεξήγησες. Τα περί ηλικίας και ανεκτικότητας συζύγου δεν τα αναφέρω ειρωνικά, όπως το κατάλαβες, αλλά για να τονίσω, όπως αναφέρω, το πόσο πολύπλοκη και πολυδιάστατη φαίνεται πως είναι η επιλογή ηχοσυστήματος, κάτι που δεν φανταζόμουν ως αυθεντικός ΑΔΑΗΣ που είμαι στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αν και γνώστης της μουσικής.

Όπως και να ΄χει όμως, σου ζητώ συγγνώμη παρ΄αυτά:)

Reaction score
15.469
Εγώ ακόμη δε κατάλαβα ποιο είναι το μπάτζετ ... Έχει αναφερθεί κάπου και το χασα ?

Reaction score
17
Πέτρο, καλημέρα!
Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς πως, από τη στιγμή που θέλω να ακούω, μάλλον, μέσω υπολογιστή ή Usb, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω ενισχυτή και πως αρκούν 2 ενεργά ηχεία;
Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Reaction score
11.524
Δεν έχει αναφερθεί ξεκάθαρα, αλλά αν κοιτάξεις τιμές από τις συσκευές που αναφέρονται στο 1ο ποστ, τότε παίρνεις μια ιδέα.
[DOUBLEPOST=1500193519][/DOUBLEPOST]
Πέτρο, καλημέρα!
Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς πως, από τη στιγμή που θέλω να ακούω, μάλλον, μέσω υπολογιστή ή Usb, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω ενισχυτή και πως αρκούν 2 ενεργά ηχεία;
Ευχαριστώ για το σχόλιο!
Όχι μόνο αυτό που λες, αλλά και είναι τεχνικώς καλύτερα να έχεις 2 ενεργά ηχεία.

Reaction score
17
Oldy,
όχι δεν έχασες τίποτα, εγώ ξέχασα να το αναφέρω. Μπορώ να διαθέσω γύρω στις 2 000 ευρώ (μεταχειρισμένα ή καινούργια)

Reaction score
11.524
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να αποφασίσεις άπαξ και δια παντός σε ποιον από τους 2 χώρους θα ακούς, στον μικρό ή στον μεγάλο. Άλλα ηχεία είναι κατάλληλα για τον μικρό, άλλα για τον μεγάλο.

Reaction score
17
Ωραία, Πέτρο!
Τι ευχάριστο και αισιόδοξο σχόλιο ήταν αυτό, πρωινό Κυριακής, αν και...συννεφιασμένης...:)!!!

Reaction score
17
Πέτρο,
αν ήσουν εγώ(!!!), και με το ποσό των 2 000 ευρώ περίπου που διαθέτω, ποια ηχεία θα επέλεγες για τον μεγάλο χώρο και ποια για τον μικρό;

Reaction score
17
Ποιος είναι ο CostasEAR και πως μπορώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις που φαίνεται να ΄χει; Δεν θα ενοχλήσω;

Reaction score
11.524
Για τον μικρό χώρο κατάλληλα είναι τα near field monitors, κάποιο από αυτή τη λίστα:

https://www.thomann.de/gr/active_nearfield_monitors.html?filter=true&price-first=600&price-last=1800

Γιατί όχι αυτό;
https://www.thomann.de/gr/neumann_kh_120_a.htm

Μαζί με ένα υπογούφερ. Και τα ρέστα κάνα διαχύτη.
[DOUBLEPOST=1500195248][/DOUBLEPOST]
Ποιος είναι ο CostasEAR και πως μπορώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις που φαίνεται να ΄χει; Δεν θα ενοχλήσω;
Θα εμφανιστεί.

Για τον μεγάλο χώρο δεν ξέρω αν χρειάζεσαι midfield ή farfield monitors.

Reaction score
17
R3nos,
αυτό το έχω εμπεδώσει. ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσω ηχεία χωρίς πρώτα να τα ακούσω!

Τα ακούσματα, όπως και το καλό κρασί (μιας και έχω, από χόμπι, πτυχίο οινογνώστη), η φέτα, το τσιπουράκι και οι γυναίκες;) κ.ά. είναι θέμα υποκειμενικό. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα κρασί να είναι αντικειμενικά τέλειο, να μπορείς να το σταθμίσεις ως τέτοιο, αλλά να μην ταιριάζει στις γευστικές σου προτιμήσεις και να προτιμάς κάποιο άλλο υποδεέστερο, βάσει κοινώς αποδεκτών αντικειμενικών κριτηρίων...

Reaction score
518
Ε τοτε;

Δεν μπορω να καταλαβω πως αγοραζουν καποιοι ηχεια τα οποια δεν εχουν ακουσει. Αντε πες τους δικαιολογω εν μερη διοτι συνηθως ειναι νεοι στο χωρο κ λιγο πολυ ολοι μας εχουμε κανει τέτοια λαθη.

Αλλα.... Το να προτείνεις σε καποιο ενέργο χωρις να το εχεις ακουσει εσυ ο ιδιος αυτο δεν το καταλαβαινω. Ποσο μαλλον οταν δεν θα βρει καπου να τα ακουσει πριν τα αγορασει.

Προτεινω να αναφερθουν ενα σετακι ηχεια ενισχυτή τα οποια εχουμε ακουσει κ θα μπορει το παλικαρι ν παει καπου να τα ακουσει να παρει μια ιδεα.

Τα klipsch βασης ειναι ενα ευκολο ηχειο αλλα θελει εναν ενισχυτη φλατ(οχι yamaha). Πηγαινε σε μαγαζια κ ακου σετακια ηχειων που σου προτεινουν κ δοκιμασε 2 κ 3 ενισχυτες σε καθε ηχειο που ακους. Υστερα κοιταζε την στάθμη του ποτενσιομετρου σε εντάσεις που ακους να μην περναει την ωρα 10

Last edited:

Reaction score
42
Εννοείται πως περισσότερο μπερδεύτηκες παρά έβγαλες άκρη. Τα λέω καλά;
Καλημέρα

Reaction score
11.524
Ε τοτε;

Δεν μπορω να καταλαβω πως αγοραζουν καποιοι ηχεια τα οποια δεν εχουν ακουσει. Αντε πες τους δικαιολογω εν μερη διοτι συνηθως ειναι νεοι στο χωρο κ λιγο πολυ ολοι μας εχουμε κανει τέτοια λαθη.

Αλλα.... Το να προτείνεις σε καποιο ενέργο χωρις να το εχεις ακουσει εσυ ο ιδιος αυτο δεν το καταλαβαινω. Ποσο μαλλον οταν δεν θα βρει καπου να τα ακουσει πριν τα αγορασει

Δεν χρειάζεται να καταλάβεις, απλά μην ασχολείσαι μαζί μας.
[DOUBLEPOST=1500197065][/DOUBLEPOST]Αν πραγματικά θέλεις να καταλάβεις, πρέπει να ξεψαχνίσεις το παρόν FORUM που όλα έχουν γραφτεί με ικανή βιβλιογραφία και αναλύσεις, ικανές να σε πείσουν. Δυστυχώς εγώ δεν έχω το χρόνο και την όρεξη να κάτσω να τα βρω και να τα παραθέσω για σένα και στο τέλος να μην τα διαβάσεις γιατί είναι πολλά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.460
Members
38.325