Dirac debates

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Πυτζάμα πάρτυ με Ντιράκ :gotcha:, αν είναι να παίξετε και μαξιλαροπόλεμο με τα εσώρουχα να με φωνάξετε
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Παίρνεις την πορτοκαλί γραμμή και..........
την κατεβάζεις στα -5 εώς -8 db.
Αντί να ανεβάσεις την περιοχή 100-300 κατεβάζεις όλα τα υπόλοιπα.
Κατεβάζεις την default στα κουτουρού, κατά πάσα πιθανότητα με -5 είναι ΟΚ.
Μετά μετράς με REW.
Μετά ξεκινάς διορθώσεις βάζοντας σημεία στην πορτοκαλί γραμμή
Σωστά μιλάς γέροντα. Απλά αυτό το πείραγμα taget curve, αν και σωστό, δεν είναι το πρώτο που θα σκεφτεί να κάνει κάποιος που ξεκινάει με dirac. Επομένως, θέλει προσοχή η περίπτωση μεγάλων βυθίσεων.

Reaction score
15.543
Οι κακές γλώσσες λένε πως αν τολμήσεις να κουνήσεις κατι στο σπίτι σου θα αποκεφαλιστείς τάχιστα.
θα βαλω .......... στις κακες γλωσσες :D

ισχυει ομως . .. :roflmao::roflmao:

οπως ισχυει οτι δεν χρειαζεται κατι μετακινηση.....εχω μεριμνησει κατα την κατασκευη ;)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Σωστά μιλάς γέροντα. Απλά αυτό το πείραγμα taget curve, αν και σωστό, δεν είναι το πρώτο που θα σκεφτεί να κάνει κάποιος που ξεκινάει με dirac. Επομένως, θέλει προσοχή η περίπτωση μεγάλων βυθίσεων.
Ε για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ.
Όταν ο άλλος έχει κάνει μακακίες με το τσουβάλι τις μοιράζεται για να βγάλει τους άλλους από τον κόπο.
Αν δε κατέβει η πορτοκαλί γραμμή δε γίνεται τίποτα. Τσάμπα θα ξεπατώνετε ενισχυτές και μεγάφωνα.
Τώρα το πόσο είναι θέμα μετρήσεων.
Αν βρεθεί το σημείο μετά προσπαθείς να διορθώσεις μέχρι τα 300Hz.
Όταν κατασταλάξεις και σε αυτά τα φίλτρα μετά το παλεύεις μέχρι πριν το κρος.
Κ.ο.κ.
Ώσπου να καταφέρεις να φτιάξεις 3 ισοσταθμίσεις , μία για κάθε ένταση.
Χαλαρά, δυνατά, έξωση πολυκατοικίας

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.395
  • Για τη συγκεκριμένη μετρηση που έβαλε ο δαποστ

IMG_0952.JPG

Θα εκανα τα εξής, για ξεκίνημα:

• Επιπλέον Breakpoint στα 90, 150, 220, 350, 3000, 12000, 15000
  • Θα ανέβαζα το πρώτο breakpoint , (των 20) 3db, μεχρι τα ορια της μέτρησης, όχι παραπανω.
  • Θα κατέβαζα των 150 στα ορια της μέτρησης, εκεί που εχει μια κορυφουλα . Το ίδιο και το 220, πάνω στην κορυφουλα του.
  • Απο 3000 και πέρα, θα πήγαινα τα breakpoints των 12000 και 15000 παλι πάνω στην μετρημένη καμπυλη, και εκεινο του συστήματος (κάπου στα 17000) θα το κατεβαζα επίσης πάνω στην καμπυλη
  • Τέλος θα μετρούσα με REW και θα "έφερνα" και καθε κανάλι χωριστα, να μην εχουν μεγαλες αποκλίσεις.
Μετα θα άκουγα για καμία εβδομάδα. Και θα το ξανασκεφτομουν. Αλλα θέλω να δω και το RT60.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Ε για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ.
Όταν ο άλλος έχει κάνει μακακίες με το τσουβάλι τις μοιράζεται για να βγάλει τους άλλους από τον κόπο.
Αν δε κατέβει η πορτοκαλί γραμμή δε γίνεται τίποτα. Τσάμπα θα ξεπατώνετε ενισχυτές και μεγάφωνα.
Τώρα το πόσο είναι θέμα μετρήσεων.
Αν βρεθεί το σημείο μετά προσπαθείς να διορθώσεις μέχρι τα 300Hz.
Όταν κατασταλάξεις και σε αυτά τα φίλτρα μετά το παλεύεις μέχρι πριν το κρος.
Κ.ο.κ.
Ώσπου να καταφέρεις να φτιάξεις 3 ισοσταθμίσεις , μία για κάθε ένταση.
Χαλαρά, δυνατά, έξωση πολυκατοικίας
Φταίει κομμάτι και το ίδιο το dirac που πετάει πάντα την ίδια default curve χωρίς να λαμβάνει υπόψει αν υπάρχουν μεγάλες βυθίσεις (πάνω από 8db).

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.395
Φταίει κομμάτι και το ίδιο το dirac που πετάει πάντα την ίδια default curve χωρίς να λαμβάνει υπόψει αν υπάρχουν μεγάλες βυθίσεις (πάνω από 8db).
Το λαμβάνει υπόψιν εχω την εντύπωση. Δεν τις γεμίζει τελείως.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Ναι, το έχω επισημάνει σε παλαιότερο ποστ, νομίζω σε αυτό το νήμα. Στην προσπάθεια να το παίξει μάγος και να μην μπλέξει τους χρήστες το παρακάνει στην απλοποίηση.

Επειδή αυτή η μέτρηση γιατρέ μου είναι παρόμοια με τον δικό μου χώρο θα έκανα αυτά τα βήματα:

Για την ισοστάθμιση χαμηλής έντασης , θα κατέβαζα εκεί που λες και εσύ στα 150 εκεί που έχει μια κορυφή (με το μάτι -3-4 db). Φλάτ όμως, όλο κάτω. Μετά θα κοιτούσα από τα 300 και πάνω να το ξανακάνω ηχείο γιατί θα παίζει νινί καπέλο.
Όταν πιάσεις ένα ανεκτό αποτέλεσμα αρχίζεις και κόβεις λιγότερο κάτω από τα 100 για να αποκτήσεις μπάσο.

Ο πρώτος στόχος είναι να φτιάξει το Ντιράκ φίλτρα που θα κόψουν τα μπάσα μέχρι τα 100 και ένα που θα κόψει -3db όλο το φάσμα από τα 300+ και πάνω. Το κυριότερο όμως είναι να μην το βάλεις να ζπρώξει πολύ από 100 - 300.

Για την ισοστάθμιση δυνατής έντασης, θα έκανα τα ίδια με περισσότερο κόψιμο. Δλδ κάπου εκεί αριστερά από την κορυφή στα 150, εκεί που τέμνονται οι μετρήσεις L - R, με το μάτι -5+ db.

Για την ένταση έξωσης θα πήγαινα εκεί στα 180 που είναι σαν μουντζούρα στα -8+ db.

Αν τώρα περιμένεις να στα κάνει όλα το Ντιράκ θα απογοητευτείς.
Κατά αρχήν αν βάλεις την ισοστάθμιση τέρμα ένταση όταν ακούς χαλαρά θα είναι άμπασο.
Δεν μπορεί ένας αλγόριθμος να στα φτιάξει, μάλλον προσπαθεί να σου βγάλει το μπουμάρισμα χωρίς να σε αφήνει άμπασο. Ένας συμβιβασμό κάνει για να τους πιάσει όλους

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.395
Ναι, το έχω επισημάνει σε παλαιότερο ποστ, νομίζω σε αυτό το νήμα. Στην προσπάθεια να το παίξει μάγος και να μην μπλέξει τους χρήστες το παρακάνει στην απλοποίηση.

Επειδή αυτή η μέτρηση γιατρέ μου είναι παρόμοια με τον δικό μου χώρο θα έκανα αυτά τα βήματα:

Για την ισοστάθμιση χαμηλής έντασης , θα κατέβαζα εκεί που λες και εσύ στα 150 εκεί που έχει μια κορυφή (με το μάτι -3-4 db). Φλάτ όμως, όλο κάτω. Μετά θα κοιτούσα από τα 300 και πάνω να το ξανακάνω ηχείο γιατί θα παίζει νινί καπέλο.
Όταν πιάσεις ένα ανεκτό αποτέλεσμα αρχίζεις και κόβεις λιγότερο κάτω από τα 100 για να αποκτήσεις μπάσο.

Ο πρώτος στόχος είναι να φτιάξει το Ντιράκ φίλτρα που θα κόψουν τα μπάσα μέχρι τα 100 και ένα που θα κόψει -3db όλο το φάσμα από τα 300+ και πάνω. Το κυριότερο όμως είναι να μην το βάλεις να ζπρώξει πολύ από 100 - 300.

Για την ισοστάθμιση δυνατής έντασης, θα έκανα τα ίδια με περισσότερο κόψιμο. Δλδ κάπου εκεί αριστερά από την κορυφή στα 150, εκεί που τέμνονται οι μετρήσεις L - R, με το μάτι -5+ db.

Για την ένταση έξωσης θα πήγαινα εκεί στα 180 που είναι σαν μουντζούρα στα -8+ db.

Κατά αρχήν αν βάλεις την ισοστάθμιση τέρμα ένταση όταν ακούς χαλαρά θα είναι άμπασο.
Δεν μπορεί ένας αλγόριθμος να στα φτιάξει, μάλλον προσπαθεί να σου βγάλει το μπουμάρισμα χωρίς να σε αφήνει άμπασο. Ένας συμβιβασμό κάνει για να τους πιάσει όλους
Μήπως το ακούς άμπασο στην τέρμα ένταση επειδή το ηχείο σου δεν μπορεί να ακολουθήσει σταθμες στις χαμηλές συχνότητες;
Λέω τώρα...

Μήπως χρειάζεσαι δυο σαμπ; ΜΕΓΑΛΑ;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Τι θέμα ανοίξαμε τώρα !!

Όχι ντιμιφουτ άλλο λέω.
Γενικά μιλώντας και όχι προσωπικά.

Σε χαμηλές εντάσεις δεν έχουμε μπάσα
Σε μεσαίες ήμαστε εντάξει.
Σε υψηλές ξεμένουμε.
Γνώρισμα συνδυασμού μικρών ηχείων για το χώρο.
Οπότε με το ντιράκ πράττεις ανάλογα αλλά μην περιμένεις και πολλά πολλά χωρίς σαμπ.

Προσωπικά
Σε χαμηλές εντάσεις είμαι μια χαρά.
Σε μεσαίες γινόταν του μπάσου το ξεφάντωμα.
Σε υψηλές φεύγανε οι σοφάδες.
Οπότε όσο ανεβαίνει η ένταση σε συνδυασμό με το RT666 κόβεις μπάσα. Εντάξει δεν παίζω κάτω από τα 40 σύμφωνα με τα ευαγγέλια αλλά δε σκάω.

Το διάγραμμα που ανέβασε ο νταπόστ μια χαρά μπασάτος είναι. Στα ίδια είμαστε.
Για την ακρίβεια θα έλεγα ότι είναι τα σωστά ηχεία με τον χάλια μικρό χώρο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.395

Θέλω να σου υπενθυμίσω πως το Dirac τα κατεβάζει ολα -8db για ξεκίνημα.
Κανει απο την αρχή αυτο που επιθυμείς. Τα εχουν σκεφτεί αυτα προφανώς, ειναι τα βασικά.
[DOUBLEPOST=1503681519][/DOUBLEPOST]
Σε χαμηλές εντάσεις δεν έχουμε μπάσα
Σε μεσαίες ήμαστε εντάξει.
Σε υψηλές ξεμένουμε.
Ε, ναι. Σε μεγαλες εντάσεις (πες μέση στάθμη 90db, να καεί το πελεκούδι), θελεις 95+ db χαμηλά, με κορυφές 110db. Δύσκολα χωρίς ηχείο-τέρας ή σαμπ. Γιαυτο ξεμένω εγω πάντως.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Ε, ναι. Σε μεγαλες εντάσεις (πες μέση στάθμη 90db, να καεί το πελεκούδι), θελεις 95+ db χαμηλά, με κορυφές 110db. Δύσκολα χωρίς ηχείο-τέρας ή σαμπ. Γιαυτο ξεμένω εγω παντως.
Εσύ έχεις σχετικά μεγάλο χώρο, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Δλδ εγώ κατεβάζω -8 + (-6)= -14:eek:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Δλδ το ντιράκ δεν κάνει ποτέ συν;;;;;
Όποτε του λες θέλω + 5db στα 200Hz αυτό κόβει όλο το φάσμα -5db.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.395
Δλδ το ντιράκ δεν κάνει ποτέ συν;;;;;
Όποτε του λες θέλω + 5db στα 200Hz αυτό κόβει όλο το φάσμα -5db.
Ξεκινάει απο -8. Και μετά αρχιζει να διορθώνει. (Χονδροειδής περιγραφή)

Δεν εχεις παρατηρήσει πόσο πέφτει η ένταση οταν ανοίγεις το πρόγραμμα;

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Σωστα. Ξεκιναει με -8db αλλα αφηνει τον χρηστη να το αλλαξει. Σωστα επισης λες οτι πολυ μεγαλες βυθισεις δεν τις διορθωνει. Παρολα αυτα η παραμορφωση ερχεται παρα πολυ ευκολα. Θελει προσοχη. Τσεκαρισμενο. Εμπειρικα προτεινω target curve με μεγιστη θετικη αποκλιση 5 εως 6db απο τη μετρηση.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.395
Σωστα. Ξεκιναει με -8db αλλα αφηνει τον χρηστη να το αλλαξει. Σωστα επισης λες οτι πολυ μεγαλες βυθισεις δεν τις διορθωνει. Παρολα αυτα η παραμορφωση ερχεται παρα πολυ ευκολα. Θελει προσοχη. Τσεκαρισμενο.
:thumbsup:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Παντως πολυ θα ηθελα να δοκιμαζα και αλλο συστημα drc. Αυτο το lyngdorf/mcintosh ειναι αστερι νομιζω. Και φυσικα το πολυ ακριβο trinnov. Αλλα και το γερμανικο acourate ή καπως ετσι που χρησιμοποιει ο katz και ο αλλος ο γκουρουμαστερας ο μητσος (αυτος που του αρεσουν τα devialet ντε).

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.799
Αν θυμάμαι καλά στην δικιά μου έκδοση είχα μετρήσει -6 αλλά δεν είμαι σίγουρος μπορεί να ήταν και το minidspHD. Με τα πρωτοβρόχια θα το τσεκάρω

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957