Ν
Νίκος Τεγόπουλος
Guest
..σε ποιο καταστημα Μιχαλη; μπορουμε να μαθουμε; Στη Λαρισα εχει αλλα τεσσερα κομματια..
Οπότε συμπεραίνουμε πως με το κλιματιστικό το χειμώνα ρίχνουμε την υγρασία και την θερμοκρασία ταυτοχρόνως, ξοδεύοντας και περισσότερο αέριο θέρμανσης ως αποτέλεσμα. Σωστά;Αφυγρανση με κλιματιστικό το χειμώνα δεν μπορεί να γίνει.
Δηλαδή θα γίνει αλλά το κλιματιστικό δεν έχει τρόπο να ξαναζεστα νέα τον αέρα που κρύωσε ώστε να αφαιρέσει την υγρασία του καθως ο συμπυκνωτης είναι έξω από το σπίτι. Άρα θα την αφαίρεση αλλά θα ρίξε και θερμοκρασία.
Απλός να αερίζεις το μεσημέρι για 5 λεπτά. Όταν το σπίτι είναι ζεστό θα φύγει έξω η ζέστη παίρνοντας μαζί και την υγρασία. Στη Λάρισα έχω σταθερά 45% χωρίς αφύγρανση, δεν κάνω μαγικά.Αν ομως βάλουμε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης, δεν θα κατεβάσει και την υγρασία, έστω κα πιο αργά, αλλα θερμαίνοντας;
Αεριζουμε κάθε μέρα, για πολυ περισσότερο, ώρες. Αλλα είμαι στο 75%.Απλός να αερίζεις το μεσημέρι για 5 λεπτά. Όταν το σπίτι είναι ζεστό θα φύγει έξω η ζέστη παίρνοντας μαζί και την υγρασία. Στη Λάρισα έχω σταθερά 45% χωρίς αφύγρανση, δεν κάνω μαγικά.
Τώρα αν έχεις 70+ μην περιμένεις να πέσει σε μια μέρα.
Επίσης τα καλοριφέρ τα ανάβουμε από Οκτώβριο έστω 1 φορά την εβδομάδα ίσα ίσα να κάψουν και αερίζουμε για αυτό τον λόγο.
Μην μου πείτε ότι μένετε Λονδίνο όπου κάθε μέρα το μεσημέρι είστε μέσα στην ομίχλη.
Η λύση β' είναι να ανάψεις καλοριφέρ - κλιματιστικό , να σκάσεις από την ζέστη για να αφήσεις ανοικτά την ανάκληση και μια άλλη πόρτα για να κάνει ρεύμα, υπόψιν πάντα το μεσημέρι.Αεριζουμε κάθε μέρα, για πολυ περισσότερο, ώρες. Αλλα είμαι στο 75%.
Αν (το βράδυ) ανάψω κλιματιστικό στη θέρμανση τι θα γίνει με την υγρασία; Χωρίς ανοικτό παράθυρο.Η λύση β' είναι να ανάψεις καλοριφέρ - κλιματιστικό , να σκάσεις από την ζέστη για να αφήσεις ανοικτά την ανάκληση και μια άλλη πόρτα για να κάνει ρεύμα, υπόψιν πάντα το μεσημέρι.
Χθες το βραδι (24:00), τοποθετηθηκαν σε απλωστρα περιπου 6kg ρουχα, κυριως πετσετες μπανιου, προσωπου, σινδονια κ.λπ., και τοποθετηθηκε σ' ενα δωματιο του σπιτιου. Επελεξα την λειτουργια co που ενδεικνυται για στεγνωμα ρουχων, και το αποτελεσμα ηταν οτι το πρωι ( 08:00 ωρα), τα ρουχα ηταν σχεδον στεγνα!Επίσης θέλω να δω πως θα συμπεριφερθεί στη λειτουργία στεγνώματος ρούχων, είναι κάτι που δεν έχω δοκιμάσει....
Ο DD8L καταναλώνει περίπου 1€ το 24ωρο. Στο στέγνωμα 2€, αλλά οκ δεν δουλεύει 24ωρο. 8 ώρες είναι αρκετές.Χθες το βραδι (24:00), τοποθετηθηκαν σε απλωστρα περιπου 6kg ρουχα, κυριως πετσετες μπανιου, προσωπου, σινδονια κ.λπ., και τοποθετηθηκε σ' ενα δωματιο του σπιτιου. Επελεξα την λειτουργια co που ενδεικνυται για στεγνωμα ρουχων, και το αποτελεσμα ηταν οτι το πρωι ( 08:00 ωρα), τα ρουχα ηταν σχεδον στεγνα!
Ολα καλα λοιοπον.
Η περιεργεια μου ειναι να δω την καταναλωση ρευματος οταν ερθει ο λογαρισμος. Εαν και εκει δεν υπαρχει αξιωσημειωτη διαφορα, τοτε το μηχανημα θα ειναι τελειο. Ιδωμεν...
..ο 20λιτρος platinum με συμπιεστη πιθανοτατα λιγωτερο...Ο DD8L καταναλώνει περίπου 1€ το 24ωρο, στη. Στο στέγνωμα 2€.
Μετά από 8 ώρες και ήταν σχεδόν στεγνά;Χθες το βραδι (24:00), τοποθετηθηκαν σε απλωστρα περιπου 6kg ρουχα, κυριως πετσετες μπανιου, προσωπου, σινδονια κ.λπ., και τοποθετηθηκε σ' ενα δωματιο του σπιτιου. Επελεξα την λειτουργια co που ενδεικνυται για στεγνωμα ρουχων, και το αποτελεσμα ηταν οτι το πρωι ( 08:00 ωρα), τα ρουχα ηταν σχεδον στεγνα!
Ολα καλα λοιοπον.
Η περιεργεια μου ειναι να δω την καταναλωση ρευματος οταν ερθει ο λογαρισμος. Εαν και εκει δεν υπαρχει αξιωσημειωτη διαφορα, τοτε το μηχανημα θα ειναι τελειο. Ιδωμεν...
..σχεδον εντελως στεγνα Μιχαλη. Και μιλαω για πετσετες μπανιου και προσωπου κυριως. Σιγουρα η υγρασια που κατακρατουν ειναι πολυ περισσοτερη απο αλλα ρουχα. Τα σινδονια π.χ. ηταν εντελως στεγνα. Εντελως.Μετά από 8 ώρες και ήταν σχεδόν στεγνά;
Μου φαίνεται πολύ το να δουλεύει 8 ώρες και να μην είναι εντελώς στεγνά.