Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Από το ipad, από το app δηλαδή, ίσως να είναι ελάχιστα πιο άμεσο αλλά όχι σπουδαία πράγματα και από το app δεν είναι όπως με το δικό του remote.Στην β παρατήρηση, καθυστερήσεις. Στο δικό μου σύστημα https://www.logitech.com/en-us/product/harmony-ultimate-home?crid=60 δεν παρατηρώ καθυστερήσεις. Το χαμπ έχει ακαριαία απόκριση (όπως προανέφερα χρησιμοποιώ κινητό) . Μήπως κάτι συμβαίνει με το δικό σου?
Λοιπον.Πως να κάνεις τα 5 > 1!
View attachment 85377
Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου από το harmony elite.
Δεν θα σας ζαλίσω με τα θετικά, τα έχουν πει οι προηγούμενοι και η φωτογραφία είναι 1000 λέξεις
Θα πω αυτά που δεν μου αρέσουν από τη μέχρι τώρα εμπειρία.
Θα ήθελα η οθόνη (touch pad) να μην ανοίγει από μόνη της παρά μόνο αν ο χρήστης επιλέξει τα soft buttons activities - devices. Αυτό για δύο λόγους, πρώτον για να μην φωτίζει καθόλου την ώρα της προβολής (π. χ. παίρνοντας το remote στα χέρια για να αυξομειώσεις ένταση ήχου) και για να αποφεύγονται τα ακούσια πατήματα ενός activity...για το τελευταίο έχει μια ρύθμιση απόκρισης χρόνου στο πάτημα του touch pad και ψιλολύνεται έτσι το θέμα αλλά καλύτερα θα ήταν να μην ανάβει καν χωρίς να το θέλει ο χρήστης.
Θα ήθελα όταν πατάω κάποιο πλήκτρο, π.χ. της έντασης ήχου, να δίνει την εντολή και με το infrared και όχι μέσω του hub που παρατηρώ αξιοσημείωτη καθυστέρηση στην απόκριση. Αποτέλεσμα είναι να δίνω πολλές φορές την εντολή με πολλά πατήματα και αυτή να υλοποιείται αφού εγώ έχω σταματήσει να πατάω (αυξάνει η ένταση του ήχου και περιμένω να δω που θα σταματήσει ). Αν έδινε την εντολή (και) από το infrared και εφόσον βλέπει τον ενισχυτή στα ίσα πιστεύω ότι θα ήταν άμεση η απόκριση όπως είναι από το remote του ενισχυτή.
Θυμάμαι όταν "έστηνα" την συσκευή είχε την επιλογή αν θες οι εντολές να δίνονται μέσω hub μόνο ή και με infrared και είχα επιλέξει και τα δύο, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να βρω από κάποιο μενού ποια επιλογή έχει κρατήσει, από το edit το συσκευών δεν βρίσκω αυτήν την επιλογή.
Επίσης, στο edit των συσκευών έχει μια επιλογή που αφορά τα power settings. Για παράδειγμα υπάρχει επιλογή να μην κλείνει ποτέ μια συσκευή παρά μόνο αν πατηθεί στο τέλος το κουμπί off στο remote. Ετσι αν για παράδειγμα αλλάξω από τη δραστηριότητα θέαση ταινίας (όπου είναι ανοικτός ο προβολέας) στη δραστηριότητα ακρόασης ραδιοφώνου, όπως είμαι τώρα, θα κλείσει τον προβολέα και θα κρατήσει τις υπόλοιπες συσκευές που συμμετέχουν ανοικτές.
Δυστυχώς αυτή την επιλογή δεν μπορώ να την αποθηκεύσω (για καμία συσκευή), δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.
Το κουμπί off μέχρι πριν την προτελευταία φορά που το χρησιμοποίησα ήθελε παρατεταμένα πάτημα για πολύ ώρα για να σβήσει το remote και μαζί με αυτό να σβήσουν και όλα τα μηχανήματα, χωρίς μάλιστα να δίνει και κάποιο feedback π.χ. με τη δόνηση ότι μπήκε σε κατάσταση off. Την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα λειτούργησε αμέσως με το πρώτο άγγιγμα . Θα προτιμούσα ένα απλό πάτημα να σβήνει την οθόνη άμεσα και ένα παρατεταμένο με ανάδραση να κλείνει το remote και τις συσκευές.
Οταν τρέχει κάποια δραστηριότητα το remote περνά σε κατάσταση της συσκευής που έχεις ορίσει (αν το θυμάμαι καλά ότι το ορίζεις αυτό). Ας πούμε λοιπόν ότι το remote είναι σε κατάσταση ελέγχου του oppo. Επίσης, και πολύ σωστά, σε έχει ρωτήσει από ποια συσκευή ελέγχεις την ένταση του ήχου οπότε ενώ είναι σε κατάσταση oppο ο ήχος από τα πλήκτρα +/- δίνει εντολή στον marantz.
Παράλληλα όμως μπορείς να ορίσεις κάποια 'ελεύθερα' πλήκτρα να κάνουν άλλες λειτουργίες για άλλες συσκευές. Αυτό έχει το εξής πρόβλημα, όταν ας πούμε πατήσω ένα πλήκτρο που μου δίνει μια λειτουργία του marantz αν αυτό είναι κάποια επιλογή που θα πρέπει να πατήσω τα βελάκια ή το πλήκτρο ΟΚ τότε αυτά τα πλήκτρα είναι σε mode της άλλης default συσκευής. Οπότε τα πράγματα μπερδεύουν.
Επειδή είναι wifi based όταν το wifi πέφτει (ή ακόμα και το δίκτυο προς τα έξω) παρατηρώ μπερδεμένη συμπεριφορά, στη φάση που κάνω αλλαγές από το app στο ipad ή και σε θέματα συγχρονισμού. Νομίζω θα ήταν καλύτερα αν έδιναν τη δυνατότητα και για ενσύρματη σύνδεση του hub.
Τέλος, ενώ ενσωματώνει λειτουργίες home automation (περισσότερα παρακάτω) παρατηρώ ότι αυτές, στην περίπτωση μου τουλάχιστον, δεν λειτουργούν σωστά όταν περιλαμβάνονται εντός μιας δραστηριότητας (activity), πετυχαίνει η ενεργοποίηση τους κατά τυχαίο τρόπο κάθε φορά που αρχίζει ή τελειώνει η δραστηριότητα. Ενώ ως devices είτε από το touch pad είτε από πλήκτρο που έχω ορίσει δουλεύουν κανονικά, σταθερά και πάντα.
Στη φωτογραφία βλέπετε και ένα μικρό τηλεκοντρόλ που χρησιμοποιούσα για τις πρίζες των ηχείων, ώστε να μπορώ να τα ανοίγω και να τα κλείνω από μακριά. Αυτά επειδή είναι RF based δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσου χειρισμού από το harmony. Υπάρχει ένα gateway της εταιρείας που αναλαμβάνει να τις εντάξει σε σύστημα IP αλλά δεν είναι compatible με το harmony (δεν το έχει συμπεριλάβει η logitech στις διαχειριζόμενες συσκευές).
Γενικά το θέμα πρίζες χειριζόμενες από το harmony είναι δύσκολο σε ότι αφορά λύσεις για ευρωπαία sockets. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στη μόνη λύση που βρήκα ότι μπορεί να παίξει και αυτή είναι ο συνδυασμός wifi πριζών της Osram Smart+ plug και το gateway της Philips Hue Bridge. Το bridge είναι συμβατό με το harmony hub και οι πρίζες της osram δουλεύουν με το bridge Philips ενώ τα αντίστοιχα φώτα της osram διαβάζω ότι παρουσιάζουν πρόβλημα συνεργασίας.
Βέβαια με παίδεψε πολύ να τα κάνω να δουλέψουν όλα αυτά γιατί οι οδηγίες που δίνουν είναι είτε άχρηστες είτε λανθασμένες και κατέφυγα σε πολύ google search για να βγάλω άκρη. Τελικά όμως επιβεβαιώνω ότι δουλεύουν και είναι μια εξαιρετική λύση που ανοίγει ορίζοντες και για άλλα παιχνίδια στο σπίτι με φώτα και άλλα στοιχεία αυτοματισμού.
Φταίει η θέση του Hub.Θα ήθελα όταν πατάω κάποιο πλήκτρο, π.χ. της έντασης ήχου, να δίνει την εντολή και με το infrared και όχι μέσω του hub που παρατηρώ αξιοσημείωτη καθυστέρηση στην απόκριση. Αποτέλεσμα είναι να δίνω πολλές φορές την εντολή με πολλά πατήματα και αυτή να υλοποιείται αφού εγώ έχω σταματήσει να πατάω (αυξάνει η ένταση του ήχου και περιμένω να δω που θα σταματήσει ). Αν έδινε την εντολή (και) από το infrared και εφόσον βλέπει τον ενισχυτή στα ίσα πιστεύω ότι θα ήταν άμεση η απόκριση όπως είναι από το remote του ενισχυτή.
Μια φορά, σβήνουν τα activities. Παρατεταμένο, μα πολύ παρατεταμένο, power off του remote.Το κουμπί off μέχρι πριν την προτελευταία φορά που το χρησιμοποίησα ήθελε παρατεταμένα πάτημα για πολύ ώρα για να σβήσει το remote και μαζί με αυτό να σβήσουν και όλα τα μηχανήματα, χωρίς μάλιστα να δίνει και κάποιο feedback π.χ. με τη δόνηση ότι μπήκε σε κατάσταση off. Την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα λειτούργησε αμέσως με το πρώτο άγγιγμα . Θα προτιμούσα ένα απλό πάτημα να σβήνει την οθόνη άμεσα και ένα παρατεταμένο με ανάδραση να κλείνει το remote και τις συσκευές.
Το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το εξής, όταν παίζω ταινίες το remote είναι σε default κατάσταση oppo και έχει μόνο τα πλήκτρα του ήχου για τον marantz.@melina: Περιέγραψέ μου ΑΚΡΙΒΩΣ τι θες να κάνεις και πως θες να συμπεριφέρεται η συσκευη, γιατι δεν έχω καταλα΄βει ακριβώς. Διαβασα το παράδειγμα σου, αλλά αδυνατώ να καταλάβω πώς θα επανέλθει αυτόματα στην λειτουργια της δραστηριότητας που έχεις ενεργοποιημένη
ΕDIT: Και για να γίνω λίγο πιο σαφής, αυτο που ζητάς ειναι να μπει στο μυαλό σου το χειριστήριο, πραγμα που δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι με την υλοποιηση hardware που υπάρχει τώρα.
Και τι εννοώ: Το button mapping είναι ένας συνδυασμός εντολών από ΠΟΛΛΕΣ συσκευες μαζί παρέα. Αν γίνοταν αυτο που λές, τότε όταν πάταγες το volume UP, θα έπρεπε η συσκευη να "γινει" Marantz, ενω αν πατουσες Play, το remote να γίνει "oppo" κ.ο.κ. Δηλαδη όλα τα κουμπια ειναι "custom" με την έννοια που εννοεις εσυ.
Ο μονος τρόπος που μπορει να γίνει αυτο που λες, ειναι να είχε extra κουμπια οπως τα devices/activities και να ήταν quick access κουμπια σε συσκευες που θες, π.χ. device 1, 2, 3, 4, αλλά ξεφευγει πολυ από όπως το να ειναι activity based remote.
Πάντως αυτο που θες, μπορεις πολυ ευκολα να το πετυχεις, φτιαχνοντας μια δευτερη activity πανομοιότυπη και να άλλαξεις το mapping οπως θες εσυ, ετσι θα εισαι ένα click μακρυα απο αυτο που θες.
Αυτό το κάνει και το elite, στην οθόνη εντολών του κάθε activity μπορείς να βάλεις εντολή από όποια συσκευή θέλεις.Γι' αυτό η οθόνη του 900 είναι καλύτερη. Προγραμματίζεται με ό,τι πλήκτρο θέλεις, όχι μόνο του player του activity.
Και με τα φυσικά νούμερα μπορείς να έχεις μέχρι και δεύτερο cursor άλλης συσκευής -> 2468-5.
Πάντως συνήθισα το Elite και προσαρμόστηκα.
πήγαινε από το help και θα σε ξανατρέξει τη ρουτίνα, αν πάλι δεν γίνει σωστά θα αρχίσει να σε ρωτάει μέχρι και αν είναι σωστή η επιλογή εισόδου.Εγω εχω ενα θεματάκι
Οταν σε καθε activity πατώντας το ανοιγουν ολα σωστα εκτος υμτου προενισχυτη ο οποιος αναβει ομως οχι στο σωστο hdmi input
Παροτι τα εχω θεωρητικα φτιαξει
Εχεις κανεις καμια ιδεα?