Dolby Atmos

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.997
Προφανώς θα χρειάζεται άλλη τοποθέτηση και ίσως και άλλα ηχεία αναλόγως τον αριθμό των θέσεων ακρόασης.
Αν είναι ένας διθέσιος καναπές θα είναι διαφορετικά απο δυό ή τρεις σειρές καθισμάτων

Reaction score
1.390
Προφανώς θα χρειάζεται άλλη τοποθέτηση και ίσως και άλλα ηχεία αναλόγως τον αριθμό των θέσεων ακρόασης.
Αν είναι ένας διθέσιος καναπές θα είναι διαφορετικά απο δυό ή τρεις σειρές καθισμάτων
Έχω την εντύπωση Δημήτρη ότι θέλει τα 4 ατμός για το σωστό αποτέλεσμα έστω και με ένα μικρο καναπέ ..
Εγώ είμαι με 2 μόνο και θέλω να κάνω την δοκιμή οσονούπω με ακόμη 2 ψηλά πίσω..
Βέβαια έχω στήσει ένα auratmos οπως είπε και ένα αξιότιμο μελος :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.997
Έχω την εντύπωση Δημήτρη ότι θέλει τα 4 ατμός για το σωστό αποτέλεσμα έστω και με ένα μικρο καναπέ ..
Εγώ είμαι με 2 μόνο και θέλω να κάνω την δοκιμή οσονούπω με ακόμη 2 ψηλά πίσω..
Βέβαια έχω στήσει ένα auratmos οπως είπε και ένα αξιότιμο μελος :)
Δεν αναφέρθηκα στον αριθμό των ηχείων αλλά στην κλίση τους, ανάλογα με τον αριθμό και την διάταξη των θέσεων ακρόασης.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Γυρίζοντας και εγώ για δοκιμή, τα Atmos προς τα κάτω καρφί, έφτιαξε ο ήχος! (είχε δίκιο ο Μανώλης), τώρα πρέπει να ξανά ακούσουμε μερικές ταινίες, χωρίς να μου τρυπάνε τα αυτιά τα Atmos! :D

Reaction score
1.390
Γυρίζοντας και εγώ για δοκιμή, τα Atmos προς τα κάτω καρφί, έφτιαξε ο ήχος! (είχε δίκιο ο Μανώλης), τώρα πρέπει να ξανά ακούσουμε μερικές ταινίες, χωρίς να μου τρυπάνε τα αυτιά τα Atmos! :D
Τι ? Τα ατμος τρυπάνε αυτιά?
Καλά που φτιάξαμε auro!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Τι ? Τα ατμος τρυπάνε αυτιά?
Καλά που φτιάξαμε auro!!
Μπορεί να ακουγόταν έτσι σε μένα, πάντως ακούγονταν υπερβολικά, τώρα με αυτήν την αλλαγή, έστρωσε ο ήχος!

Reaction score
1.390
Μπορεί να ακουγόταν έτσι σε μένα, πάντως ακούγονταν υπερβολικά, τώρα με αυτήν την αλλαγή, έστρωσε ο ήχος!
Ναι πλακα εκανα..
Για κάποιο λόγο δε λειτουργούν οι φατσουλες..

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Ναι πλακα εκανα..
Για κάποιο λόγο δε λειτουργούν οι φατσουλες..
Μην στεναχωριέσαι, πολλές φορές καταλαβαίνεις τον άλλο, και απο τον τρόπο γραφής, ή τα ερωτηματικά! :D

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
αγορια η μελετη λεει οτι αν θα κοιτανε τα ηχεια καρφι κατω η οχι εχει να κανει με υψος ταβανιου, θεσεις θεατων και dispersion χαρακτηριστικων των ηχειων... η απαντηση δεν ειναι μια

Reaction score
1.390
Γι'αυτό ασχοληθήκαμε με το auro που η απάντηση είναι μια... !
Τα truehd 7.1 atmos στο διαδίκτυο είναι όντως?
Τα 2 έξτρα κανάλια από τo 5.1 είναι 2 atmos ? Η SB όπως συνήθως?

Reaction score
15.543
εσυ γιατι δεν εισαι στην λιστα ;

αγορια η μελετη λεει οτι αν θα κοιτανε τα ηχεια καρφι κατω η οχι εχει να κανει με υψος ταβανιου, θεσεις θεατων και dispersion χαρακτηριστικων των ηχειων... η απαντηση δεν ειναι μια
https://www.avsite.gr/forum/threads/dolby-atmos.147434/page-3#post-2251197

Reaction score
1.390

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.412
Η πληροφορία atmos υπάρχει μέσα στο αρχείο trueHD. Ανάλογα με το στήσιμο παίζουν .2 ή .4 ύψους, μαζί με τα 5 ή 7 main + surround

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
Να ρωτήσω κάτι μιας που :offtopic: έπιασα με έναν φίλο κουβέντα για το nano και το πως στρώνει τα ηχεία

τα ταβανωμένα άτμος πόσο μάλλον χειρότερα αυτά που βάζουν κάποιοι να κοιτάνε στο ταβάνι

εφόσον κοιτάνε καρφί προς τα κάτω και στην ουσία δεν έχουν άμεση επαφή με την θέση ακρόασης-μικρόφωνο
πως ισοσταθμίζονται και με τι κόστος ως προς την ασφάλεια του ηχείου?

λογικά το Audyssey ή όποιο άλλο πρόγραμμα..δεν θα τα g@misei προκειμένου να τα φέρει σωστά?

άρα μήπως θέλουμε μεγάλα ηχεία για εκεί τελικά?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
λογικά το Audyssey ή όποιο άλλο πρόγραμμα..δεν θα τα g@misei προκειμένου να τα φέρει σωστά?

άρα μήπως θέλουμε μεγάλα ηχεία για εκεί τελικά?
Τι σχέση έχει το μέγεθος που αφορά τη συχνότητα crossover;
Αν οι μοίρες εκπομπής είναι εντός πλαισίων*, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη ισοστάθμιση. Όπως διαπιστώσαμε με το Μανώλη, ενώ όταν κοιτούσαν τη θέση ακρόασης δεν χρειάζονταν ισοστάθμιση (επειδή δεν έχω ταβάνι κοντά), αφού τοποθετήθηκαν με πολύ μικρότερη κλίση λίγων μόνο μοιρών χρειάστηκαν ελαφρές επεμβάσεις με το σοβαρό όφελος της μεγαλύτερης ακρίβειας στις θέσεις των objects.

*Τα δικά μου για παράδειγμα έχουν Directivity Factor 2.8 και Directivity Index 4.5 με αρκετά ευρείες μοίρες.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
Τι σχέση έχει το μέγεθος που αφορά τη συχνότητα crossover;
Αν οι μοίρες εκπομπής είναι εντός πλαισίων*, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη ισοστάθμιση. Όπως διαπιστώσαμε με το Μανώλη, ενώ όταν κοιτούσαν τη θέση ακρόασης δεν χρειάζονταν ισοστάθμιση (επειδή δεν έχω ταβάνι κοντά), αφού τοποθετήθηκαν με πολύ μικρότερη κλίση λίγων μόνο μοιρών χρειάστηκαν ελαφρές επεμβάσεις με το σοβαρό όφελος της μεγαλύτερης ακρίβειας στις θέσεις των objects.

*Τα δικά μου για παράδειγμα έχουν Directivity Factor 2.8 και Directivity Index 4.5 με αρκετά ευρείες μοίρες.

το λέω με την άποψη ότι επειδή θα χρειάζονται περισσότερη ισοστάθμιση (το σημείο κρος δεν με απασχολεί) ώστε να μην ταλαιπωρούνται με κίνδυνο... σε μεγάλες εντάσεις
πχ εγώ που θα βάλω ίδια tangent evo ( είναι μικρούλια) ταβάνι μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για ένα πιο μεγάλο μοντέλο για τον λόγο που ανέφερα
χωρίς να τα έχω δοκιμάσει ακόμα φυσικά...ώστε να δω τι θα δείξει το μικρόφωνο...υπόθεση έκανα

έτσι όπως το κάνατε... πόσα db έχετε δώσει?ειδικά στις υψηλές
γιατί εσύ έχεις 4 άρα μεγαλύτερο το κακό λόγω γωνίας...
εγώ που θα βάλω 2 θα είμαι σε λιγότερες μοίρες άρα με λιγότερη ισοστάθμιση

* Πρέπει να δω και εγώ τις μοίρες εκπομπής γκαντ ντεμν ιτ
[DOUBLEPOST=1516278600][/DOUBLEPOST]μπορεί κάποιος mod να banαρει προσωρινά τον Κεφάλα...νιώθω ότι με κοροιδεύει:p:D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
ποσες μοιρες εχει ? γιατι μιλαμε για 45 μοιρες off axis vertical !!!
Το 2 Q είναι 180° και το 4 90°, ας πούμε 145° για το 2,8. Δια 2 κάνει 70°+. Έχουν πάντως ακόμη ελαφρά κλίση.

http://personal.cityu.edu.hk/~bsapplec/transmis1.htm

Κάποια μέρα που δε θα βαριέμαι όπως τόσους μήνες θα τα δοκιμάσω και κόντρα.

IMG_20180118_160507.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.495
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza