Βοήθεια για Room Correction

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Συνοψίζω:

1.Αν το player σου δεν βγάζει pcm εχεις πρόβλημα με το Dirac μέσω minidsp. Αν παίζεις μέσω υπολογιστή υπαρχει η λύση του pc software.

2.To sub σου απλώς αγνόησε το. Ειναι πολύ μικρό, κάνει μόνο για σύστημα γραφείου (δεν κάνω πλάκα)

3.Τα room teatments δεν ειναι πια αφρολέξ. Αυτη η εποχή εχει περάσει. Υπάρχουν πολυ όμορφες λύσεις. Δες απο
https://www.artnovion.com/categories/2-residential-hi-fi
https://www.vicoustic.com/

4.Χρειάζεσαι τον Καστρουνή.

Reaction score
67
Συνοψίζω:

1.Αν το player σου δεν βγάζει pcm εχεις πρόβλημα με το Dirac μέσω minidsp. Αν παίζεις μέσω υπολογιστή υπαρχει η λύση του pc software.

2.To sub σου απλώς αγνόησε το. Ειναι πολύ μικρό, κάνει μόνο για σύστημα γραφείου (δεν κάνω πλάκα)

3.Τα room teatments δεν ειναι πια αφρολέξ. Αυτη η εποχή εχει περάσει. Υπάρχουν πολυ όμορφες λύσεις. Δες απο
https://www.artnovion.com/categories/2-residential-hi-fi
https://www.vicoustic.com/

4.Χρειάζεσαι τον Καστρουνή.
1) pcm βγάζει. Dts ma δεν βγαζει, αυτο το κανει ο av pre. Η ερωτηση μου ειναι: αν μεταξυ av pre και player κουμπωσω το minidsp, στο τελος θα γραφει dts ma παμω στην οθονη του av pre η οχι; Συμφωνα με αυτα που διαβασα καταλαβα πως οχι....αλλα μπορει να καταλαβα λαθος.

2) Το sub θα το αγνοήσω οπως ειπες. Ασχετα με αυτο όμως, εγω θελω να μειωσω τα μπασα στο συνολικο αποτελεσμα και οχι να τα αυξήσω. Με 2 crown xls 1502 + το hypex που εχω να οδηγουν το συστημα.....ισως να μην εχω την φινέτσα του hi end....αλλα μπορω να ανοιξω beach bar αν χρειαστει. Αν ηθελα να ξεκουρασω τα ενισχυτικά τοτε πολυ ευχαριστως να εβαζα τα ηχεια στο small και να αγοραζα μεγαλυτερο sub να κανει τον "εργάτη".

3) Γνωριζω οτι υπαρχουν ομορφες λυσεις. Αυτο προϋποθέτει οτι υπαρχουν τοιχοι available. Εμενα ολη η αριστερη μερια ειναι πορτακια κουζίνας και ολοι η δεξια μπαλκονοπορτες. Πισω μου ολος ο τοιχος ειναι βιβλιοθηκες με δισκακια και μπροστα σχεδον ολο τον τοιχο το πιανει η οθονη και τα μηχανήματα. Οπως καταλαβαίνεις ολα αυτα πρεπει να ειναι επισκέψιμα. Καποια στιγμη θα ανεβασω φωτο για να απογοητευτεις....αλλα και για να καταλαβεις το θεμα μου.

4) Την προηγουμενη φορα ηταν να βρεθουμε. Μου εστειλε μηνυμα παρασκευη βραδυ, δεν το ειδα. Το Σαββατο δυστυχως δεν μπορουσα και την Κυριακη εχω μια υποψια οτι μπορει να του την εφαγες εσυ....

Το θεμα ειναι οτι τωρα για να κανονιστει ξανα.....θα περασει καιρος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.501
Γνωριζω οτι υπαρχουν ομορφες λυσεις. Αυτο προϋποθέτει οτι υπαρχουν τοιχοι available. Εμενα ολη η αριστερη μερια ειναι πορτακια κουζίνας και ολοι η δεξια μπαλκονοπορτες. Πισω μου ολος ο τοιχος ειναι βιβλιοθηκες με δισκακια και μπροστα σχεδον ολο τον τοιχο το πιανει η οθονη και τα μηχανήματα. Οπως καταλαβαίνεις ολα αυτα πρεπει να ειναι επισκέψιμα. Καποια στιγμη θα ανεβασω φωτο για να απογοητευτεις....αλλα και για να καταλαβεις το θεμα μου.

Μπορείς να κάνεις θαύματα στο ταβάνι.

A

AKARL

Guest
Ακούω τα πάντα .....αλλά θυμάμαι το στυλ του Γιώργου....... και έβαλα το αντίστοιχο κομμάτι...
:rolleyes: :coffee: .... τυχερός είσαι. ;)

Από την έγκριτη Φρικηπαίδεια:

"Τα πάντα και η ύπαρξη της ανυπαρξίας:
Τα πάντα πολύ συχνά βρίσκονται κοντά στην ανυπαρξία ή και στο τίποτα, καθότι προσπαθούν να εξαφανιστούν, όπως έχει προαναφερθεί. Συνεπώς, όταν τελικά κάποιος ισχυρίζεται ότι ακούει τα πάντα, πολύ συχνά (δεν) ακούει τίποτα."

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.990
αν μεταξυ av pre και player κουμπωσω το minidsp, στο τελος θα γραφει dts ma παμω στην οθονη του av pre η οχι;
Τι σε νοιάζει τι θα γράφει στην οθόνη;
[DOUBLEPOST=1516958100][/DOUBLEPOST]
Την προηγουμενη φορα ηταν να βρεθουμε. Μου εστειλε μηνυμα παρασκευη βραδυ, δεν το ειδα. Το Σαββατο δυστυχως δεν μπορουσα και την Κυριακη εχω μια υποψια οτι μπορει να του την εφαγες εσυ....
Οχι εγώ, άλλος, που πατάει τέρμα το γκάζι ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.990
Γνωριζω οτι υπαρχουν ομορφες λυσεις. Αυτο προϋποθέτει οτι υπαρχουν τοιχοι available. Εμενα ολη η αριστερη μερια ειναι πορτακια κουζίνας και ολοι η δεξια μπαλκονοπορτες. Πισω μου ολος ο τοιχος ειναι βιβλιοθηκες με δισκακια και μπροστα σχεδον ολο τον τοιχο το πιανει η οθονη και τα μηχανήματα. Οπως καταλαβαίνεις ολα αυτα πρεπει να ειναι επισκέψιμα. Καποια στιγμη θα ανεβασω φωτο για να απογοητευτεις....αλλα και για να καταλαβεις το θεμα μου.
Δικαιολογίες. Παραδέξου ότι πάσχεις από ρουμτριτμεντοφοβία.

Reaction score
402
ασε που μπορεί να γίνει και ο ίδιος ρουμτριτμεντ κατα την θέαση..

και για όλη την παρέα..

Reaction score
67
:rolleyes: :coffee: .... τυχερός είσαι. ;)

Από την έγκριτη Φρικηπαίδεια:

"Τα πάντα και η ύπαρξη της ανυπαρξίας:
Τα πάντα πολύ συχνά βρίσκονται κοντά στην ανυπαρξία ή και στο τίποτα, καθότι προσπαθούν να εξαφανιστούν, όπως έχει προαναφερθεί. Συνεπώς, όταν τελικά κάποιος ισχυρίζεται ότι ακούει τα πάντα, πολύ συχνά (δεν) ακούει τίποτα."
Πολυ σωστος...και εγω ετσι το βλεπω το θεμα οταν καποιος μου λεει "τα παντα". Στην περιπτωση μου ομως πραγματικα επεσες σε εξαιρεση...ακουω τα παντα.....5 ωριτσες τις καθημερινες και τα Σ/Κ αρκετα παραπανω. Η δουλεια μου μου επιτρεπει αν εχω πολυ ελευθερο χρονο και δεν εχω παιδια, σκυλια και πλεον ουτε καν γυναικα. Επισης οταν λεω ακουω μουσικη εννοω παρκαρω τον ποπο μου και δεν σηκώνομαι αν δεν τελειώσει το σεσιον. Δεν ειμαι ¨μηχανακιας" θελω απλα πολυ υλικο γιατι οι ωρες ειναι πολλες και δεν φτανει. Κατα τα αλλα ρεσπεκτ για το ποστ....ειναι ετσι ακριβως......συνηθως.
[DOUBLEPOST=1516971828][/DOUBLEPOST]
Δικαιολογίες. Παραδέξου ότι πάσχεις από ρουμτριτμεντοφοβία.
Εγω πασχω απο ρουμτριτμεντοφοβια σιγουρα.....

.....αλα μηπως εσυ εχεις dedicated χωρο και σου ρχετε πιο βολικο να τα βαλεις;;; Λεω τωρα....
[DOUBLEPOST=1516972043][/DOUBLEPOST]
Μπορείς να κάνεις θαύματα στο ταβάνι.
Αυτό φαντάζομαι θα μοιάζει ακόμα πιο άσχημο....αλλα για να το ψάξω λιγο.

Αν είναι κάτι μέχρι 7εκ πάχος και δεν ποτίζει τσιγαριλα κάτι γινεται. Όμως τι μπάσα να απορροφήσει κάτι τόσο λεπτό?
[DOUBLEPOST=1516972288][/DOUBLEPOST]
ασε που μπορεί να γίνει και ο ίδιος ρουμτριτμεντ κατα την θέαση
....η αληθεια ειναι οτι εχω κατσει πισω απο το αριστερο ηχειο μια φορα ...και φιλος μου ειχε πει οτι ακουγοταν πολυ καλυτερα. Ειμαι και χοντρος σαν βοδι και ρουφηξα οτι συχνοτητα υπηρχε κατα απο τα 80hz χαλαρά...

Reaction score
67
Τι σε νοιάζει τι θα γράφει στην οθόνη;
[DOUBLEPOST=1516958100][/DOUBLEPOST]

Οχι εγώ, άλλος, που πατάει τέρμα το γκάζι ;)
Ε να μην με νοιάζει? Αφού αν δεν γραφει DTS MA δεν παιζει DTS MA...duh.

Reaction score
67
Δε γράφει αλλά παίζει.
ΑΥτο πως γινεται? Εξηγησε μου το λιγο (ή αν βαριεσαι βαλε καποιο λινκ) γιατι πρωτη φορα τ ακουω.

Αν ειναι ετσι φυσικα και δεν με νοιαζει τι γραφει η οθονη. Απ οσο ξερω ομως αν το σημα ειναι dts ma τοτε παιρνει εντολη το cpu chip του decoder να αναψει τα αντιστοιχα ledακια. Ισχυει κατι αλλο?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Αν το σήμα βγει απο το player σαν LosslessPCM και επεξεργαστεί στο NanoAVR (ή απλώς γιατί έτσι γουστάρουμε), ο ενισχυτής θα αναγράψει LPCM ή σκέτο PCM.
Αυτό σημαίνει οτι το player, ή το πισί, κάνει decode το σήμα αντί για τον ενισχυτή, χωρίς όμως να αναγνωρίσει format γιατί δεν έχει πληρώσει δικαιώματα.

Reaction score
67
Αν το σήμα βγει απο το player σαν LosslessPCM και επεξεργαστεί στο NanoAVR (ή απλώς γιατί έτσι γουστάρουμε), ο ενισχυτής θα αναγράψει LPCM ή σκέτο PCM.
Αυτό σημαίνει οτι το player, ή το πισί, κάνει decode το σήμα αντί για τον ενισχυτή, χωρίς όμως να αναγνωρίσει format γιατί δεν έχει πληρώσει δικαιώματα.
Πραγματικά σε ευχαριστώ για αυτήν την πληροφορία!!!

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.990
Εγω πασχω απο ρουμτριτμεντοφοβια σιγουρα.....

.....αλα μηπως εσυ εχεις dedicated χωρο και σου ρχετε πιο βολικο να τα βαλεις;;; Λεω τωρα....
Μα εδώ δεν μιλάμε για μένα, αλλά για σένα. Και όχι, δεν έχω dedicated χώρο. Όχι πιο dedicated απο τον δικό σου πάντως, αφού λες πως

δεν εχω παιδια, σκυλια και πλεον ουτε καν γυναικα.
Οπως και για το DTS-MA, ρώτα και θα μάθεις. Αν επιμείνεις όμως στο λάθος δεν θα βοηθηθείς.

Reaction score
67
Μα εδώ δεν μιλάμε για μένα, αλλά για σένα. Και όχι, δεν έχω dedicated χώρο. Όχι πιο dedicated απο τον δικό σου πάντως, αφού λες πως

Οπως και για το DTS-MA, ρώτα και θα μάθεις. Αν επιμείνεις όμως στο λάθος δεν θα βοηθηθείς.
Για το dts ma με ενημέρωσε ο zizik. και οκ......σφουγγάρια στα ταβάνια it is....

Αν μπορείς πες μου και πιο μοντέλο minidsp (αν γινεται με ποσταρε ενα λινκ για να μην κανω κανα λαθος) να ψωνίσω και θεώρησε με καλυμμένο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134