Η καλύτερη λύση για μείωση αντήχησης

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω μαζί σου Dimifoot.

Συμφωνώ, δεν καταλαμβάνει κανείς ωφέλιμο χώρο, η τοποθέτησή τους δεν εμποδίζει την κίνηση, την άνετη διαβίωση εν γένει. Το θέμα της αισθητικής γιατί το αγνοείς; Δεν έχουν λόγο οι συζυγοι; Γιατί τους το αφαιρείς με το επιχείρημα της ανυπάρκτου αισθητικής της εκάστοτε Ελληνίδος; Μπορεί και να είναι έτσι σε κάποιες περιπτώσεις, λίγες νομίζω, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει μπαίνει στην άκρη. Δε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτό ξεπερνάει από μέρους μας τα όρια του εγωισμού; Νομίζω ναι. Μα εάν προσβάλλει την αισθητική μας το σεμέν, ή οι κρυσταλλιέρες, ή δε ξέρω τι άλλο, τότε στα μάτια της συμβίας πως φαντάζουν όλα αυτά τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ταβάνια και στους τοίχους; πίστεψέ με, τερατουργήματα!
Εάν σου απαντήσει με την ίδια φράση "Αυτά που σου αρέσουν, ή τα θεωρείςι απαραίτητα για τη βελτίωση του ήχου, εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα για σαλόνι". Ποια θα πρέπει να είναι τότε η απάντηση του έχοντα την επιθυμία να το κάνει; Κατά τη γνώμη μου, όποια απάντηση και αν δώσει, αυτή θα αγγίζει τα όρια του εγωισμού.

Δε πρόκειται για σαλόνι της, ή σαλόνι μου, πρόκειται για σαλόνι ΜΑΣ, συμφωνείς εδώ νομίζω. Υπό αυτή την έννοια, αυτομάτως προκύπτουν περιορισμοί εκατέρωθεν, και ως αποτέλεσμα αυτού, προσαρμόζεται κανείς και δρα στο μέτρο του δυνατού. Και για να προλάβω τυχόν ερώτησή σου, ποιο είναι το δυνατό, απαντώ: κρίνεται κατά περίπτωση!

Θα μου επιτρέψει ο φίλος Ear παραφράσω λίγο τη σκέψη του: Εάν τηρούνταν όλοι οι κανόνες περί αισθητικής, με τη χρήση καταλλήλου και εμπειροτάτου διακοσμητού, και σ' όποιο ρυθμό διακόσμησης επιθυμούσε ο ίδιος, (ο Ear), με απόλυτη επιτυχία, όταν λοιπόν στη συνέχεια θα έθετε το ζήτημα της ενσωμάτωσης στο χώρο των υπ' όψιν υλικών, εισέπραττε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι, με το επιχείρημα ότι θα καταστρέψει το όλο εγχείρημα, τι θα έκανε; θα αντιδρούσε φαντάζομαι. Στην αντίδρασή του, θα ελάμβανε από μέρος της συζύγου την εξής απάντηση: Εμένα δε μου αρέσει η διακόσμηση, αυτή την οποία εσύ θεωρείς μοντέρνα, όμορφη, στο επέτρεψα όμως να το κάνεις. Ως εδώ όμως. Δε θέλω oτιδήποτε άλλο στο σαλόνι. Πως θα έπρεπε να αντιδράσει ο Ear, και ο κάθε Εar, δε το προσωποποιώ, όταν κατά το ήμισυ η επιθυμία του θα έχει ικανοποιηθεί, θα εδικαιούντο να διεκδικήσει συνολικά την πραγμάτωση της επιθυμίας του; Εάν ναι, αυτό δεν εμπεριέχει εγωισμό;

Προσπάθησα Dimifoot να μπω στο μυαλό και στα μάτια της μέσης Ελληνίδος συμβίας ενός κατόχου συστημάτων ήχου/εικόνας, ώστε μπορέσω να καταλάβω και την "άλλη πλευρά".

Για να το ξεκαθαρίσω, επιθυμία μου είναι να μην υπάρχει ουδεμία αντίδραση, να κάνουμε ότι νομίζουμε, άνευ οιουδήποτε περιορισμού, με συμφέρει αυτό. Το επιθυμώ, το θέλω. Άλλο όμως το "με συμφέρει", και άλλο το τι πρέπει. Ειδικά όταν δαπανούμε μεγάλα ποσά για την προμήθεια όλων αυτών των μηχ/των που έχουμε όλοι μας, με μοναδικό σκοπό την προσωπική μας ευχαρίστηση (κυρίως).

Αυτά...
Κυνηγάμε την ουρά μας μου φαίνεται.

Δεν αφαίρεσα απο κανένα το δικαίωμα στην αισθητική άποψη, αλλα δεν δέχομαι να μου αφαιρούν και το δικό μου. Και οταν υπαρχει διαφωνία, τοτε θα πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις, και όχι μόνο απο τον άντρα.

Και τελικά, αν δεν υπαρχει περίπτωση να φτιάξετε τον χώρο σε υποφερτό ακουστικά επίπεδο, αν δεν περνάει ο λόγος σας, πουλήστε τα ολα τα μηχανήματα και πάρτε ακουστικά ή ηχομπάρα. Τσάμπα επένδυση έχετε κάνει.
Όπως είπαμε,για να μην διεκτραγωδούμε ασκόπως παγιωμένες καταστάσεις πραγμάτων,ιδού και μια ακόμη πιθανή εναλλακτική για κάθε ενδιαφερόμενο,με δωρεάν (δηλ, δεν θα έχανε κάτι με τον πειραματισμό) παροχή λογισμικού που θα εκτελεί ψηφιακή διόρθωση χώρου άμα χρησιμοποιείται υπολογιστής σε ρόλο πηγής (και σε σύμπραξη με το γνωστό μας Room EQ Wizzard) .
http://drc-fir.sourceforge.net/

http://alanjordan.org/DRCDesigner/HelpFrameset.html

Χρειάζεται λίγη μελέτη στο εγχειρίδιο χρήσης και προαιρετικώς περαιτέρω τακτοποίηση του στερεοφωνικού τριγώνου...
...
- Μείωση στην απόσταση ακρόασης: Άμα στη θέση ακρόασης γίνεται υποδοχή σε μεγαλύτερο ποσοστό άμεσης ηχητικής ενέργειας,τότε και η προαιρετική εφαρμογή ισοστάθμισης θα αντιστρατεύεται πιο αποτελεσματικά στην αντίληψη του ακροατή την ενεργειακή σύσταση που θα διέκρινε το υπάρχον πεδίο αντήχησης.
...
...
[DOUBLEPOST=1518993150][/DOUBLEPOST]@Bhutia : Dirac και τα μυαλά στο μίξερ.
"With enough free wood, screws and perseverance, spectacular results are possible."

:laugh:

http://www.magnetophon.nl/index.html

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.888
Απορω για τον πλυθυντικο! Απορω και για την απαντηση!
Ο πληθυντικός δεν ειναι πληθυντικός ευγενείας. Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αναφέρομαι σε όσους εχουν καλά ηχοσυστήματα σε άθλιους ηχητικά χώρους. Τα συστήματά τους αυτα παίζουν άθλια, και οι ιδιοκτήτες τους απογοητεύονται ή κυνηγούν καλώδια μπας και συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αδυνατώντας να κατανοήσουν την αιτία του προβλήματος . Επειδή λοιπον δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν την απόδοση που πλήρωσαν στον συγκεκριμένο χώρο εάν δεν κάνουν κατι για αυτόν, καλυτερα να αποδεχτούν την ήττα και να οπισθοχωρήσουν.

Στα υπόλοιπα που λες στην πρώτη παράγραφο με βρίσκεις σύμφωνο.
[DOUBLEPOST=1518993150][/DOUBLEPOST]@Bhutia : Dirac και τα μυαλά στο μίξερ.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..συγνωμη, θεωρησα οτι απευθυνοσουν προσωπικα σε μενα. Ετσι το εξελαβα. Συγνωμη.

Στην περιπτωση μου Dimifoot, δεν κυνηγω τιποτε, και αυτο χαρη στο AV Site, το εχω ξαναπει παλαιοτερα, εμαθα πολλα πραγματα απο κειμενα ανθρωπων που πραγματικα γνωριζουν.

Εκ χαρακτηρος μου ειναι αδυνατο να δεχθω την ηττα, βασικα δε θεωρω ηττα οταν ενα συστημα δε μπορει να αποδωσει τα μεγιστα εξ αιτιας του χωρου. Αρκει να το γνωριζει ο κατοχος αυτο, και επισης να γνωριζει τι πρεπει να κανει για να το διορθωσει αυτο.

Και ναι, το συστημα μου δεν παιζει αθλια, παιζει πολυ καλα, γνωριζω ομως οτι μπορει να παιξει πολυ καλυτερα εαν καταφερω να κανω αυτα που απαιτουνται.

Βεβαιως και μπορει (εαν δεν ημουν μελος του site), να εψαχνα λυσεις με αλλαγες μηχ/των και καλωδιων. Δεν το αποκλειω.
Ομως αυτο εχει καθαρα θεωρητικο χαρακτηρα!!!!

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Μένει να ακούσεις το σύστημα σου, το ίδιο ακριβώς σύστημα, να παίζει σε εναν σωστό χώρο.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μένει να ακούσεις το σύστημα σου, το ίδιο ακριβώς σύστημα, να παίζει σε εναν σωστό χώρο.
..ναι, αυτο ακριβως μενει! Ελπιζω, συν τω χρονω, να γινει πραγματικοτητα Dimifoot.
Αυτη θα ειναι η απολυτη δικαιωση της δαπανης που εκανα...

Reaction score
30.453
βασικα δε θεωρω ηττα οταν ενα συστημα δε μπορει να αποδωσει τα μεγιστα εξ αιτιας του χωρου. Αρκει να το γνωριζει ο κατοχος αυτο, και επισης να γνωριζει τι πρεπει να κανει για να το διορθωσει αυτο.
Αυτό!
[DOUBLEPOST=1519024547][/DOUBLEPOST]
Και τελικά, αν δεν υπαρχει περίπτωση να φτιάξετε τον χώρο σε υποφερτό ακουστικά επίπεδο......πουλήστε τα ολα τα μηχανήματα και πάρτε ακουστικά ή ηχομπάρα. Τσάμπα επένδυση έχετε κάνει.
Πέρασες κατά ομολογία σου, αρκετά "ακουστικα" χρόνια της ζωής σου , σε μη υποφερτο ακουστικά χώρο, με μηχανήματα μη συμβατά ενδεχομένως με τις ανάγκες σου και τις ανάγκες του χώρου και λοξοκοιτωντας κατά καιρούς σε διαφόρων ειδών καλωδιολυσεις. Θα ανταλλασες την οποία κουτσουρεμένη εμπειρία και απόλαυση πήρες όλο αυτό το διάστημα με μια ηχομπαρα;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Πέρασες κατά ομολογία σου, αρκετά "ακουστικα" χρόνια της ζωής σου , σε μη υποφερτο ακουστικά χώρο, με μηχανήματα μη συμβατά ενδεχομένως με τις ανάγκες σου και τις ανάγκες του χώρου και λοξοκοιτωντας κατά καιρούς σε διαφόρων ειδών καλωδιολυσεις. Θα ανταλλασες την οποία κουτσουρεμένη εμπειρία και απόλαυση πήρες όλο αυτό το διάστημα με μια ηχομπαρα
Το ερώτημα είναι άκυρο.
Πρώτον γιατί τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια της άγνοιας ήμουν φοιτητής/ειδικευόμενος/εργένης, σε μικρούς nearfield χώρους, με αποστάσεις ακρόασης ευτυχώς κάτω από τα δυο μέτρα.

Δεύτερον, γιατί από τη στιγμή που άρχισα να αποκτώ αντίληψη του τι πάει στραβά σε μεγαλύτερους χώρους (προ 3-4 ετών) δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνω πίσω και να μην εφαρμόσω όσα μάθαινα.
Αν υποθετικά σε αυτήν την τελευταία τετραετία δεν μπορούσα να κινηθώ στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, και προκειμένου να γλιτώσω χρήματα και απογοητεύσεις, τότε ναι, θα προτιμούσα να αγόραζα ακουστικά και ένα μικρό lifestyle ηχείο/ηχομπάρα.

Έχω περάσει από φάση lifestyle ηχείων, τα τέσσερα χρόνια που ήμουν στο Λονδίνο.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Ναι, αλλά ο δρόμος που ακολούθησε το εν λόγω μέλος, απέχει έτη φωτός από τη λύση της ηχομπαρας.
Θα διαφωνήσω (πάλι :D).
Πήρε το καλύτερο lifestyle ηχείο για χρήση σε αφρόντιστο χώρο/σαλόνι οικογένειας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Από κει ξεκινά το λάθος.

Διαλέγεις λάθος ηχείο για το χώρο, και μετά κυνηγάς το ανέφικτο.

Ο γκονης πήρε το κιι, με τον καρδιοειδή λοβό και ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια.

Εσύ φίλε μου Νίκολας, στο χώρο σου όπως τον βλέπω, με ένα (κατά προτίμηση ενεργό) γκειθαιν έχεις λύσει τα 9 στα 10 προβλήματα που έχεις.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
... να σκεφτείτε ότι υπάρχει χώρος στο υπόγειο όπου θα μπορούσα να κάνω ότι χρειάζεται, απαλλαγμένος από οιαδήποτε παρέμβαση. Θα τον προτιμούσα βέβαια λίγο μεγαλύτερο, 6-10 m2 ίσως. Ήδη ξεκίνησα τη διαμόρφωσή του, σοφάδισμα, μελέτη/εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ, και διασύνδεση αυτών στον υπάρχοντα λέβητα φυσικού αερίου. Έως εκεί, δυστυχώς άλλες ανάγκες, (ο Dimifoot γνωρίζει), με ανάγκασαν προς το παρόν να σταματήσω.

Καταλαβαίνετε τώρα το δράμα μου έτσι;:( Με παρηγορεί τουλάχιστον ότι υπάρχει η υποδομή, και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσω να κάνω όλα αυτά που συζητάμε , εις οίαν έκτασιν το επιθυμώ!!!!

Oι διαστάσεις και το σχήμα φαίνονται παρακάτω:
[DOUBLEPOST=1519038167][/DOUBLEPOST]..νομίζω δεν φαίνεται το ύψος, είναι 3, 11 m..

Attachments

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.000
Οι διαστάσεις του χώρου είναι τέλειες! Μακάρι να μπορέσεις να το ολοκληρώσεις άμεσα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Ο dedicated χώρος ειναι πάντα το ιδανικό. Οπότε μπορείς να παζαρεύεις για προσωρινά treatments που στο μέλλον θα μετακινηθούν στο υπόγειο. Μετρήσεις, και ένα Dirac, και είσαι οκ προς το παρόν.

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μακάρι να μπορέσεις να το ολοκληρώσεις άμεσα
..αμεσα οχι rose, δε γινεται.

Μετρησεις, και ένα Dirac, και είσαι οκ προς το παρόν.
Μετρησεις ναι, dirac γιατι Dimifoot, οταν η κυρια ακροαση βασιζεται στο βινυλιο;

Κανω λαθος;

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..δεν το γνωριζω, πως μπορει να γινει αυτο;

Επειτα.....ψηφιακη ρυθμιση στο βινυλιο; Ιεροσυλια δεν ειναι; Δεν ειναι δυσθεωρητο το υψος της αμαρτιας, οπως ελεγε και μια ψυχη;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.888
Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
...επιμενω! Και δε προκειται για αγκυλωσεις του παρελθοντος, αποδειξη αυτου ισως ειναι η συνδρομη μου στο Tidal και στο spoti. Ολα κι ολα αγαπητε Dimi, εγω δε προδιδω τις αρχες μου!

Ερωτω: ποιος θεος, ποιος, θα μπορεσει ποτε να μου συγχωρεσει αυτο το εγκλημα;:)

Μη μπουμε ομως σ' αυτη τη περιπετεια του αναλογικου/ψηφιακου. Φτανουν οσες εχω!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon