Η καλύτερη λύση για μείωση αντήχησης

A

AKARL

Guest
Και το αγνό παρθένο αναλογικό σήμα μπορει να περιμένει. Έρχεται η σειρά του.

[DOUBLEPOST=1519074444][/DOUBLEPOST]
Αναλογικό παρθένο μαϊ ας.

Ξύλο ρε, ξύλο.
Αυτό που βγήκε από τον παράδεισο.
Του θεού.
Γιού αρ ε βέρυ μπιγκ Μπούλυ! :showingbiceps: :biggrin:

Reaction score
15.543
ασε μας ρε dimi που ολοι οσοι μιλανε εχουν αλλο χωρο για ακροαση....

τραβα να τα κανεις στο κυριως σαλονι σου και θα στα κανει τα χερια και ποδια η κυρα με γυψο....:roflmao:
....για ακτινοδιαγνωστικο θαχεις τον αυτια :p

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.433

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.879
ασε μας ρε dimi που ολοι οσοι μιλανε εχουν αλλο χωρο για ακροαση....

τραβα να τα κανεις στο κυριως σαλονι σου και θα στα κανει τα χερια και ποδια η κυρα με γυψο....:roflmao:
....για ακτινοδιαγνωστικο θαχεις τον αυτια :p
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνεις λάθος. Θα το επέτρεπε, χωρίς διαφωνίες, αρκεί να είχε λόγο στην επιλογή χρωμάτων-σχεδίων. Κάπου θα βρεθούμε όλοι μαζί, ρώτα την ελεύθερα.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Βασικα ξεκινησα αυτο το thread γιατι πραγματικα με ποναει αυτο το προβλημα και θελω να μαθω απο τις δικες σας εμπειριες και γνωσεις.
...και εμένα με "πονάει" πολύ σκεπτόμενος πόσα χρήματα έδωσα για να αγοράσω αυτά που μπόρεσα τέλος πάντων να αγοράσω. Καθήκον μου είναι να τα κάνω να παίξουν σωστά. Αυτό που θα κάνω εγώ, όταν μπορέσω, ελπίζω σχετικά σύντομα, είναι να πάω στον ιδιαίτερο χώρο, τον οποίο εξ' αρχής προόριζα για αυτό το σκοπό, να καλέσω έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό να αναλάβει από την αρχή το όλο εγχείρημα. Να μετρήσει το χώρο, να δει πόσο μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τη διαρύθμισή του, και τις διαστάσεις του, και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις. Κατά διαστήματα, ή στο τέλος, ίσως θα πρέπει να ξαναγίνουν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο τελικά, σε ποιο βαθμό αυτές βοήθησαν.

Το ίδιο νομίζω θα πρέπει να γίνει και στο σαλόνι σου/μας. Εγώ δε τολμούσα να βάλω οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζω πρώτα τις ιδιαιτερότητες του δωματίου. Ας μας πουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν, μπορεί αυτό να γίνει χωρίς να μετρηθούν αυτά που πρέπει να μετρηθούν;

Όχι, μόνο κακό κάνουν.
Φτιάχνουν ένα κακό φίλτρο ανομοιογενούς απορρόφησης μεσαιουψηλών συχνοτήτων, που μετά πρέπει να το διορθώσεις, ενώ κατεβάζουν τους χρόνους αντήχησης μόνο στα πρίμα, κάνοντας μουντό το χώρο.
karolost ελπίζω να μου το επιτρέψεις μια απολύτως σχετική ερώτηση με το θέμα, ίσως σε αφορά και σένα αυτό, στον Ear, και είναι η εξής: Kώστα λες τα παραπάνω που αφορούν τις κουρτίνες και τα χαλιά. Στην περίπτωσή μου, πίσω από το στέρεο, όπως φαίνεται και στις φωτό, υπάρχει η tv, ένα panel 46', γυαλί, παραπάνω mini κρυσταλλιέρες, (που δεν τρίζουν), δεξιά, δίπλα από το ηχείο, καλοφιρέρ, αριστερά και πίσω, τζάκι με πυρίμαχο γυαλί. Θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη όλα αυτά, με κάποιο τρόπο να καλυφθούν με κομμάτια υφάσματος υψηλής απορροφητικότητας ώστε να μετριασθεί κάπως η αντανάκλαση, ή όχι; Δε συμμετέχουν όλα αυτά αρνητικά στο αποτέλεσμα;

Δεν το ξέρω, ρωτώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.879

Reaction score
15.543
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνεις λάθος. Θα το επέτρεπε, χωρίς διαφωνίες, αρκεί να είχε λόγο στην επιλογή χρωμάτων-σχεδίων. Κάπου θα βρεθούμε όλοι μαζί, ρώτα την ελεύθερα.
ναι καλα. !.....ρε συ που τα λες αυτα ; :roflmao:

και την δικια μου αν την ρωτηση καποιος θα πει οκ :laugh:

ασε dimi και εσυ μια απο τα ιδια εισαι και χειροτερος μπορω να σου πω ..:roflmao:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.879
ναι καλα. !.....ρε συ που τα λες αυτα ; :roflmao:

και την δικια μου αν την ρωτηση καποιος θα πει οκ :laugh:

ασε dimi και εσυ μια απο τα ιδια εισαι και χειροτερος...:roflmao:
Τα ίδια δεν είμαστε, εγω πίνω τσίπουρο τα μεσημέρια του Σαββάτου, χωρίς να μετράει το χρονόμετρο :roflmao:

Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτο που λες παρά μόνο αν πουλήσω το σπίτι μου, άστο.

Κι αν είχες δίκιο, θα έπαιρνα Kii, όχι καλώδια.

Reaction score
15.543
ολα λογια εισαι επειδη δεν μπορει να αποδειχθει.....

αυτο που μπορουσες να αποδειξεις με καποιες αγορες εκανες το αντιθετο ....οποτε μην μιλας.:p:D

:party:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.879
ολα λογια εισαι επειδη δεν μπορει να αποδειχθει.....

αυτο που μπορουσες να αποδειξεις με καποιες αγορες εκανες το αντιθετο ....οποτε μην μιλας.:p:D

:party:
Μπούρδες Κωστάκη.
[DOUBLEPOST=1519076380][/DOUBLEPOST]As always

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος των μπάτσων της μεγάλης των μπάτσων σχολής:

https://www.cnet.com/news/the-case-against-subwoofers-for-music/#ftag=rss.audiophiliac.ftag
Ναι, αλλα βαλε και το original, γιατι αυτος κατι εχει να πει:
https://pitchfork.com/features/oped/9667-drop-the-bass-a-case-against-subwoofers/

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
"With enough free wood, screws and perseverance, spectacular results are possible."
:party::biggrin:

Συνδρομή σε ψηφιακό πάροχο,ο...΄΄φερετζές΄΄ του παραδοσιακού ακροαματικόφιλου - ή ακροαματικο...φλου;:p

Μιλώντας λοιπόν περί ιεροσυλίας,έχεις επίγνωση πόσο μεγαλύτερο ατόπημα είναι η μεταβίβαση σήματος από την κεφαλή στο φωνογραφικό στάδιο και ακολούθως στο προενισχυτικό με ανισόρροπες τοπολογίες και διασυνδέσεις;

Αλλά τα RCA δεν θίγονται δεόντως από βινυλιακά ιερατεία,οι αναλογικοψηφιακές μετατροπές που θα βελτίωναν δυνητικώς τη διαχείριση του φωνογραφικού σήματος τους μάραναν...:sneaky:
:gotcha:
:hi::hi: :lolsign:

Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος...
:D:roflmao: :drinks:

Reaction score
9
Ανοιγω ενα thread για αυτο το θεμα γιατι μου κανει εντυπωση πως δεν υπαρχει ενα sticky thread οργανωμενο, για να βοηθησει ολα τα μελη.

Ποια πιστεύετε πως είναι καλύτερη λύση για μείωση αντήχησης;

Ποια υλικά; Absorbers? Diffusors?

Bass traps? Helmholtz resonators?

Συγκεκριμένες μάρκες ή DIY λύσεις? Είχατε παρόμοιο πρόβλημα και το λύσατε, και πως?

Πως γίνονται σωστά και πρακτικά οι μετρήσεις?

Με τι κριτήρια επιλέγεται ο συνδυασμός των λύσεων? Σε ποια σημεία πρέπει να γίνεται η τοποθέτηση?

και δύο ενδιαφέροντα Video:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.861
Θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη όλα αυτά, με κάποιο τρόπο να καλυφθούν με κομμάτια υφάσματος υψηλής απορροφητικότητας ώστε να μετριασθεί κάπως η αντανάκλαση, ή όχι;
Όχι.
Είναι λάθος η ερώτηση, αλλά αν το ήξερες, δε θα την ρωτούσες.:p
Η αντανάκλαση, δεν είναι ένα πράγμα.:D
Η όποια κουρτίνα, δεν μετριάζει κάπως την αντανάκλαση.:cool:

Ο ένας λόγος για να βάλουμε κάπου κουρτίνα συγκεκριμένης απορρόφησης, είναι να κόψουμε συγκεκριμένες συχνότητες από συγκεκριμένη κατεύθυνση, ώστε η αίσθηση στην εστίαση της ηχητικής πληροφορίας να μην προέρχεται από αυτήν.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να τροποποιηθεί σε κάποιο τμήμα του φάσματος το μετρούμενο rt60.

Εφόσον λοιπόν, 1) δεν εστιάζεις σε κάποια προβληματικά αντιληπτή λόγου χάριν περιοχή συχνοτήτων σε μια πρώτη ανάκλαση που θες να κόψεις, κι εφόσον 2) δεν δικαιολογείς με μέτρηση στο φάσμα των χρόνων αντήχησης και χρήση συγκεκριμένων υλικών για να κατεβάσεις τους χρόνους σε συγκεκριμένο τμήμα του φάσματος, ώστε να επέλθει ισορροπία με το υπόλοιπο, η απάντηση είναι "όχι".

Γενικά απαιχθάνομαι τα χαλιά στο δάπεδο και τις κουρτίνες στον τοίχο, όσον αφορά τον ήχο.

Αντ'αυτών των ιδεών, προτείνεται η χρησιμοποίηση της νιαρφιλντ λογικής, και στη συνέχεια διάχυσης στο μέτρο του δυνατού.

Reaction score
6.204
Το θεμα δεν ειναι η απορρόφηση αλλα η διάχυση. Αν το καταλαβεις αυτο εχεις μπει στο νοημα σε μεγαλο βαθμο. Αλλα και παλι πιστευω πρεπει να απευθυνθείς σε μηχανικο ηχου. Θα σου παει πολυ φτηνοτερα αν βρισκεσαι Αθηνα η Θεσσαλονικη απο το να πειραματιστεις μονος σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025