- Reaction score
- 84.879
Μίλησε ο αρχιπαντοφλόπληκτος
Και το αγνό παρθένο αναλογικό σήμα μπορει να περιμένει. Έρχεται η σειρά του.
Γιού αρ ε βέρυ μπιγκ Μπούλυ!Αναλογικό παρθένο μαϊ ας.
Ξύλο ρε, ξύλο.
Αυτό που βγήκε από τον παράδεισο.
Του θεού.
Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος των μπάτσων της μεγάλης των μπάτσων σχολής:Αλλά sub παίρνουμε πάντα (και περισσότερα απο ένα).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνεις λάθος. Θα το επέτρεπε, χωρίς διαφωνίες, αρκεί να είχε λόγο στην επιλογή χρωμάτων-σχεδίων. Κάπου θα βρεθούμε όλοι μαζί, ρώτα την ελεύθερα.ασε μας ρε dimi που ολοι οσοι μιλανε εχουν αλλο χωρο για ακροαση....
τραβα να τα κανεις στο κυριως σαλονι σου και θα στα κανει τα χερια και ποδια η κυρα με γυψο....
....για ακτινοδιαγνωστικο θαχεις τον αυτια
...και εμένα με "πονάει" πολύ σκεπτόμενος πόσα χρήματα έδωσα για να αγοράσω αυτά που μπόρεσα τέλος πάντων να αγοράσω. Καθήκον μου είναι να τα κάνω να παίξουν σωστά. Αυτό που θα κάνω εγώ, όταν μπορέσω, ελπίζω σχετικά σύντομα, είναι να πάω στον ιδιαίτερο χώρο, τον οποίο εξ' αρχής προόριζα για αυτό το σκοπό, να καλέσω έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό να αναλάβει από την αρχή το όλο εγχείρημα. Να μετρήσει το χώρο, να δει πόσο μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τη διαρύθμισή του, και τις διαστάσεις του, και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις. Κατά διαστήματα, ή στο τέλος, ίσως θα πρέπει να ξαναγίνουν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο τελικά, σε ποιο βαθμό αυτές βοήθησαν.Βασικα ξεκινησα αυτο το thread γιατι πραγματικα με ποναει αυτο το προβλημα και θελω να μαθω απο τις δικες σας εμπειριες και γνωσεις.
karolost ελπίζω να μου το επιτρέψεις μια απολύτως σχετική ερώτηση με το θέμα, ίσως σε αφορά και σένα αυτό, στον Ear, και είναι η εξής: Kώστα λες τα παραπάνω που αφορούν τις κουρτίνες και τα χαλιά. Στην περίπτωσή μου, πίσω από το στέρεο, όπως φαίνεται και στις φωτό, υπάρχει η tv, ένα panel 46', γυαλί, παραπάνω mini κρυσταλλιέρες, (που δεν τρίζουν), δεξιά, δίπλα από το ηχείο, καλοφιρέρ, αριστερά και πίσω, τζάκι με πυρίμαχο γυαλί. Θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη όλα αυτά, με κάποιο τρόπο να καλυφθούν με κομμάτια υφάσματος υψηλής απορροφητικότητας ώστε να μετριασθεί κάπως η αντανάκλαση, ή όχι; Δε συμμετέχουν όλα αυτά αρνητικά στο αποτέλεσμα;Όχι, μόνο κακό κάνουν.
Φτιάχνουν ένα κακό φίλτρο ανομοιογενούς απορρόφησης μεσαιουψηλών συχνοτήτων, που μετά πρέπει να το διορθώσεις, ενώ κατεβάζουν τους χρόνους αντήχησης μόνο στα πρίμα, κάνοντας μουντό το χώρο.
ΚλαίωΔε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος των μπάτσων της μεγάλης των μπάτσων σχολής:
https://www.cnet.com/news/the-case-against-subwoofers-for-music/#ftag=rss.audiophiliac.ftag
ναι καλα. !.....ρε συ που τα λες αυτα ;Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνεις λάθος. Θα το επέτρεπε, χωρίς διαφωνίες, αρκεί να είχε λόγο στην επιλογή χρωμάτων-σχεδίων. Κάπου θα βρεθούμε όλοι μαζί, ρώτα την ελεύθερα.
Τα ίδια δεν είμαστε, εγω πίνω τσίπουρο τα μεσημέρια του Σαββάτου, χωρίς να μετράει το χρονόμετροναι καλα. !.....ρε συ που τα λες αυτα ;
και την δικια μου αν την ρωτηση καποιος θα πει οκ
ασε dimi και εσυ μια απο τα ιδια εισαι και χειροτερος...
Μπούρδες Κωστάκη.ολα λογια εισαι επειδη δεν μπορει να αποδειχθει.....
αυτο που μπορουσες να αποδειξεις με καποιες αγορες εκανες το αντιθετο ....οποτε μην μιλας.
Ναι, αλλα βαλε και το original, γιατι αυτος κατι εχει να πει:Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος των μπάτσων της μεγάλης των μπάτσων σχολής:
https://www.cnet.com/news/the-case-against-subwoofers-for-music/#ftag=rss.audiophiliac.ftag
"With enough free wood, screws and perseverance, spectacular results are possible."
Συνδρομή σε ψηφιακό πάροχο,ο...΄΄φερετζές΄΄ του παραδοσιακού ακροαματικόφιλου - ή ακροαματικο...φλου;
Μιλώντας λοιπόν περί ιεροσυλίας,έχεις επίγνωση πόσο μεγαλύτερο ατόπημα είναι η μεταβίβαση σήματος από την κεφαλή στο φωνογραφικό στάδιο και ακολούθως στο προενισχυτικό με ανισόρροπες τοπολογίες και διασυνδέσεις;
Αλλά τα RCA δεν θίγονται δεόντως από βινυλιακά ιερατεία,οι αναλογικοψηφιακές μετατροπές που θα βελτίωναν δυνητικώς τη διαχείριση του φωνογραφικού σήματος τους μάραναν...
Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος...
Σε όσους τα αντιλαμβάνονται. Οι υπόλοιποι κοιτούν το δάκτυλο.τα πραγματα ετσι ειναι....τα γραπτα και οι πραξεις μας δειχνουν το αποτελεσμα...
As always
Ανοιγω ενα thread για αυτο το θεμα γιατι μου κανει εντυπωση πως δεν υπαρχει ενα sticky thread οργανωμενο, για να βοηθησει ολα τα μελη.
Ποια πιστεύετε πως είναι καλύτερη λύση για μείωση αντήχησης;
Ποια υλικά; Absorbers? Diffusors?
Bass traps? Helmholtz resonators?
Συγκεκριμένες μάρκες ή DIY λύσεις? Είχατε παρόμοιο πρόβλημα και το λύσατε, και πως?
Πως γίνονται σωστά και πρακτικά οι μετρήσεις?
Με τι κριτήρια επιλέγεται ο συνδυασμός των λύσεων? Σε ποια σημεία πρέπει να γίνεται η τοποθέτηση?
και δύο ενδιαφέροντα Video:
Όχι.Θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη όλα αυτά, με κάποιο τρόπο να καλυφθούν με κομμάτια υφάσματος υψηλής απορροφητικότητας ώστε να μετριασθεί κάπως η αντανάκλαση, ή όχι;