Fixed!Γενικά απαιχθάνομαιτα χαλιάτις μπουχαρες στο δάπεδο και τις κουρτίνες στον τοίχο, όσον αφορά τον ήχο.
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Fixed!Γενικά απαιχθάνομαιτα χαλιάτις μπουχαρες στο δάπεδο και τις κουρτίνες στον τοίχο, όσον αφορά τον ήχο.
Δε διαβάζεις τον ημερήσιο τύπο των audiophiles. Δες τι έγραψε ο μεγάλος των μπάτσων της μεγάλης των μπάτσων σχολής:
https://www.cnet.com/news/the-case-against-subwoofers-for-music/#ftag=rss.audiophiliac.ftag
Ο αυθεντικός συγγραφέας-μουσικός φαίνεται να έχει ταλανιστεί από την ενσωμάτωση ακροσάριστων υποβαθύφωνων μονάδων και χρήση ακουστικών με σαφείς τονικές ανισορροπίες,οπότε οι παρατεθείσες εντυπώσεις του είναι δικαιολογητέες.Ναι, αλλα βαλε και το original, γιατι αυτος κατι εχει να πει:
https://pitchfork.com/features/oped/9667-drop-the-bass-a-case-against-subwoofers/
Παραπέμπει η φράση που έκανες quote στον Guttenberg του CNET....Οι όροι ΄΄stacks΄΄ και ΄΄adequate headroom΄΄ χωράνε πάντως αρκετές...ποιητικές ερμηνείες.Ναι, καπως ετσι καταληγουν να μεταφράζονται από καποιους όλα αυτά. Στο αρθρο όμως, καθολου κατι τετοιο δεν υποννοειται.
Αντιθέτως:
"A properly set up hi-fi doesn’t need a separate sub. If you have well-designed speaker stacks and adequate headroom on the amplifier, it should cover everything."
GIK Acoustics Free Stand Acoustic Panel...και εμένα με "πονάει" πολύ σκεπτόμενος πόσα χρήματα έδωσα για να αγοράσω αυτά που μπόρεσα τέλος πάντων να αγοράσω. Καθήκον μου είναι να τα κάνω να παίξουν σωστά. Αυτό που θα κάνω εγώ, όταν μπορέσω, ελπίζω σχετικά σύντομα, είναι να πάω στον ιδιαίτερο χώρο, τον οποίο εξ' αρχής προόριζα για αυτό το σκοπό, να καλέσω έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό να αναλάβει από την αρχή το όλο εγχείρημα. Να μετρήσει το χώρο, να δει πόσο μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τη διαρύθμισή του, και τις διαστάσεις του, και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις. Κατά διαστήματα, ή στο τέλος, ίσως θα πρέπει να ξαναγίνουν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο τελικά, σε ποιο βαθμό αυτές βοήθησαν.
Το ίδιο νομίζω θα πρέπει να γίνει και στο σαλόνι σου/μας. Εγώ δε τολμούσα να βάλω οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζω πρώτα τις ιδιαιτερότητες του δωματίου. Ας μας πουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν, μπορεί αυτό να γίνει χωρίς να μετρηθούν αυτά που πρέπει να μετρηθούν;
karolost ελπίζω να μου το επιτρέψεις μια απολύτως σχετική ερώτηση με το θέμα, ίσως σε αφορά και σένα αυτό, στον Ear, και είναι η εξής: Kώστα λες τα παραπάνω που αφορούν τις κουρτίνες και τα χαλιά. Στην περίπτωσή μου, πίσω από το στέρεο, όπως φαίνεται και στις φωτό, υπάρχει η tv, ένα panel 46', γυαλί, παραπάνω mini κρυσταλλιέρες, (που δεν τρίζουν), δεξιά, δίπλα από το ηχείο, καλοφιρέρ, αριστερά και πίσω, τζάκι με πυρίμαχο γυαλί. Θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη όλα αυτά, με κάποιο τρόπο να καλυφθούν με κομμάτια υφάσματος υψηλής απορροφητικότητας ώστε να μετριασθεί κάπως η αντανάκλαση, ή όχι; Δε συμμετέχουν όλα αυτά αρνητικά στο αποτέλεσμα;
Δεν το ξέρω, ρωτώ.
Αυτό το τραπεζάκι εντός του ακροαματικού πεδίου αποτελεί πράγματι πηγή έκτοπων ανακλάσεων που δεν αντιμετωπίζονται με επενδύσεις επιφανειών...Η ύπαρξή του καθιστά επιτακτική την εφαρμογή διάχυσης,ανεξάρτητα από τους χρόνους αντήχησης...ισως πρεπει να το ξαναπω, δε φιλοδοξω να λυσω το προβλημα, να το μετριασω θα ηθελα, εφαρμοζοντας φτηνες, πρακτικες λυσεις, οι οποιες δε θα αλλαζουν τη φυσιογνωμια του χωρου.
Σαν παραδειγμα αναφερω την τοποθετηση μικρων χωνευτων τροχων στο τραπεζακι, ωστε να μετακινειται ευκολα με σκοπο την "απελευθέρωση" του χωρου μεταξυ των ηχειων και του ακροατη.
..εαν απαντας σε μενα Αλεξανδρε, σαφως και πιστευω οτι ενας ανθρωπος που γνωριζει πρεπει να αναλαβει ολο αυτο το πραγμα που λεγεται μελετη χωρου. Το εγραψα παραπανω. Το ζητημα ειναι εαν και τι θα μπορουσε να κανει κανεις προκειμενου να βελτιωσει την ακουστικη, εχοντας κατα νου οτι προκειται για σαλονι, με ολους τους περιορισμους που απορρεουν απο αυτο.Το θεμα δεν ειναι η απορρόφηση αλλα η διάχυση. Αν το καταλαβεις αυτο εχεις μπει στο νοημα σε μεγαλο βαθμο. Αλλα και παλι πιστευω πρεπει να απευθυνθείς σε μηχανικο ηχου. Θα σου παει πολυ φτηνοτερα αν βρισκεσαι Αθηνα η Θεσσαλονικη απο το να πειραματιστεις μονος σου.
Ναι, καπως ετσι καταληγουν να μεταφράζονται από καποιους όλα αυτά. Στο αρθρο όμως, καθολου κατι τετοιο δεν υποννοειται.Κατά τα άλλα,ναι μωρέ,άσε τα 5ιντσα με 1 εκατοστό διαδρομής ν'αναλαμβάνουν το σύνολο των κατώτατων οκτάβων...Και μετά μας φταίνε το γρέζι και ο κόκκος.
Προτεινεις καποιον;Το θεμα δεν ειναι η απορρόφηση αλλα η διάχυση. Αν το καταλαβεις αυτο εχεις μπει στο νοημα σε μεγαλο βαθμο. Αλλα και παλι πιστευω πρεπει να απευθυνθείς σε μηχανικο ηχου. Θα σου παει πολυ φτηνοτερα αν βρισκεσαι Αθηνα η Θεσσαλονικη απο το να πειραματιστεις μονος σου.
Πολυ ωραία.. ! Και να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.. τουλάχιστον θα έχεις να κοιμάσαι ....View attachment 90480 Λυσεις υπάρχουν ....όρεξη να χεις και καλό γούστο !
..και με δεδομενη την απουσια δυνατοτητας τοποθετησεως διαχυτων, δε θεωρεις ως μια καποια λυση τη μετακινηση του εκτος του ακροαματικου πεδιου;Αυτό το τραπεζάκι εντός του ακροαματικού πεδίου αποτελεί πράγματι πηγή έκτοπων ανακλάσεων που δεν αντιμετωπίζονται με επενδύσεις επιφανειών...Η ύπαρξή του καθιστά επιτακτική την εφαρμογή διάχυσης,ανεξάρτητα από τους χρόνους αντήχησης.
Κατανοείς όμως ότι δεν γίνεται να παροτρύνω κάποιον ελαφρά τη καρδία να τοποθετήσει καρούλια ή να μετακινεί εκ περιτροπής ένα έπιπλο όπως το εικονιζόμενο στη φωτογραφία που δημοσίευσες...Ιδίως άμα υπάρχει ενδεχόμενο άλλων ατόμων που θα ενοχλούνταν ή θα μπορούσαν να προκύψουν...σκουντουφλήματα...και με δεδομενη την απουσια δυνατοτητας τοποθετησεως διαχυτων, δε θεωρεις ως μια καποια λυση τη μετακινηση του εκτος του ακροαματικου πεδιου;
..η πενια τεχνας κατεργαζεται!!Κατανοείς όμως ότι δεν γίνεται να παροτρύνω κάποιον ελαφρά τη καρδία να τοποθετήσει καρούλια ή να μετακινεί εκ περιτροπής ένα έπιπλο όπως το εικονιζόμενο στη φωτογραφία που δημοσίευσες...
Δεν τιθεται τετοιο ζητημα καθ' οτι αυτο λαμβανει χωρα αυστηρα εντος ωραριου (08:00 εως 14:00 ωρα).Ιδίως άμα υπάρχει ενδεχόμενο άλλων ατόμων που θα ενοχλούνταν ή θα μπορούσαν να προκύψουν...σκουντουφλήματα
Μπορουν να βοηθησουν τα αλλα παιδια για Αθηνα μιας και εγω μενω επαρχια.Προτεινεις καποιον;
και γ@μ τα γούστα λέμε καραμπίχλα ο τύπος είναι τσακωμένος με το ξεσκόνισμα!Λυσεις υπάρχουν ....όρεξη να χεις και καλό γούστο !