Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
5.597
Δεν κουβαλιούνται τα δικά μου RE για να τα δοκιμάζαμε.

Πόσο πλάτος έχουν τα δύο κενά δεξιά και αριστερά της οθόνης;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.367
Προβλέπω το δισκάκι μέσα στο Oppo ν'ανοίγει μόνο του το πορτάκι και να το βάζει στα πόδια.
Μάλλον θα πάει να δεί ταινία στη γιαγιά πιο κάτω!:lolsign::lolsign:
:lol:

Reaction score
5.597
Χτίσε ένα σωστό χώρο από την αρχή, σωστά σχεδιασμένο αν θες να πάρεις αυτά που ζητάς, και μη γεμίζεις τρύπιο πιθάρι.
Ήδη είναι home cinema αναφοράς, παγκοσμίου επιπέδου.
Στην κατηγορία των διαστάσεών του, σίγουρα θα έπαιρνε και βραβείο για τον ήχο του.

Δεν νομίζω πως αξίζει η πολύ υψηλή δαπάνη χτισίματος από την αρχή.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.367
Ήδη είναι home cinema αναφοράς, παγκοσμίου επιπέδου.
Στην κατηγορία των διαστάσεών του, σίγουρα θα έπαιρνε και βραβείο για τον ήχο του.

Δεν νομίζω πως αξίζει η πολύ υψηλή δαπάνη χτισίματος από την αρχή.
αν είχε τέρμα ο Μιχάλης θα συμφωνούσα...:)

αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι ότι θα έρθει η στιγμή μου θα ανάβει τα μηχανήματα με τηλεχειρισμό και ίσα ίσα θα μπαίνει και ο ίδιος μέσα :roflmao::roflmao:

το να δαπανήσεις 5 max χιλιάρικα για να χτίσεις έναν χώρο (και γρήγορα) μεγαλώνοντας τον κιόλας... δεν το θεωρώ λάθος κίνηση
ίσα ίσα...αυτό αποτελεί την αρχική επένδυση για να φτάσει τα όριά του και κάποια στιγμή να σταματήσει να αναζητεί παραπάνω μπάσα;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.562
Οταν έχουμε 6 sub θηρία σε χώρο μικρότερο απο 20 τμ, και μεγάλα ηχεία για main, και άπειρη ισχύ από ενισχυτικά, αλλά θέλουμε κι άλλο, προφανώς κάπου υπάρχει λάθος.

Reaction score
5.597
Επειδή μάθαμε να μπουκώνουν τα αυτιά μας στους τυπικούς χώρους μας.

Μια χαρά ακούγονται τα RE στο σπιτάκι, δυνατά, καθαρά, σφιχτά και κοφτά, χωρίς ουρά και μπουμπουνητά. Γι' αυτό και δεν πονάνε τα αυτιά ούτε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ούτε μετά.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Δεν κουβαλιούνται τα δικά μου RE για να τα δοκιμάζαμε.

Πόσο πλάτος έχουν τα δύο κενά δεξιά και αριστερά της οθόνης;
νομιζω 60 ποντους αλλα θα μετρησω για σιγουρα

Reaction score
15.546
το να δαπανήσεις 5 max χιλιάρικα για να χτίσεις έναν χώρο (και γρήγορα) μεγαλώνοντας τον κιόλας... δεν το θεωρώ λάθος κίνηση
ίσα ίσα...αυτό αποτελεί την αρχική επένδυση για να φτάσει τα όριά του και κάποια στιγμή να σταματήσει να αναζητεί παραπάνω μπάσα;)
Οταν έχουμε 6 sub θηρία σε χώρο μικρότερο απο 20 τμ, και μεγάλα ηχεία για main, και άπειρη ισχύ από ενισχυτικά, αλλά θέλουμε κι άλλο, προφανώς κάπου υπάρχει λάθος.
συμφωνω και με τους δυο

Μιχαλη μην βαζεις ουτε ευρω αλλο...

Reaction score
5.597
το να δαπανήσεις 5 max χιλιάρικα για να χτίσεις έναν χώρο (και γρήγορα) μεγαλώνοντας τον κιόλας...
Ποσό πολλαπλάσιο του 5 θα ήθελε για να χτίσει εξαρχής μεγάλο χώρο υψηλών προδιαγραφών και υλοποίησης.
Συν τη φασαρία της όλης αλλαγής.
Και δεν το αποκλείω καθόλου να έχανε με το χτίσιμο το ποιοτικό μπάσο που έχει τώρα.
Μπουμπουνητό θα είχε πιο πολύ, καλύτερη ποιότητα αμφίβολο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
για αλλη μια φορα τα μαθηματικα θα μας σωσουν:
The low frequency effects channel is handled slightly differently and has a 10dB boost relative to the other channels. The maximum SPL that subwoofers could be asked to reproduce from the low frequency effects track is therefore 115dB at the listening position. In reality the situation is nearly always worse because the subwoofer must additionally reproduce bass managed* content from other channels. These challenges mean that multiple large subwoofers are typically needed to be able to properly reproduce the soundtrack as the director intended.

* Bass managed content is that from other speaker channels that has been diverted to the subwoofer. In home audio video receivers (AVRs) and pre-processors this is done by setting the speakers to small in the bass management menu and specifying a crossover frequency. With surround speakers, for example, an 80Hz crossover is typically used. This means that any content in the surround channels under 80Hz is essentially diverted to the subwoofer. For 5 bass managed speakers an additional 6dB and for 7 bass managed speakers an additional 8dB of output may be required from the subwoofer channel.
αρα για 11 ηχεια που εχω χρειαζομαι 125 db maximum output απο 20hz (να μην βαλω λιγοτερο γιατι χειροτερευουν πολυ τα πραγματα) εως 80hz .
απο τα 40 εως τα 80 ας? πουμε οτι μας καλυπτουν τα JBL (πολυ οριακα με 119db στα 40hz)
απο τα 40 και κατω για πειτε μου ποσα re χρειαζομαι ή ποσα αλλα ηχεια?
re audio xxx 18 110db στα 20hz
τα 2Χre 116 db τα 4Χre 122db και ολα αυτα στην θεωρια γιατι στην πραξη δεν προκειται να τα παρεις ολα και τα 6db.
και ολα αυτα χωρις να μιλησω για συχνοτητες κατω των 20 hz (το περιεχομενο υπαρχει και ειναι εντυπωσιακο δεν μπορουμε να το ακουσουμε γιατι δεν εχουμε τα απαιτουμενα db)
και χωρις να μιλησω για preference καταστασεις (μου αρεσει το μπασο τσιμπημενο κακο ειναι?) ή δεν πρεπει να υπαρχει και καποιο headroom για τις σκηνες που ο sound engineer εχει τσιμπημενες καποιες σκηνες βλεπε edge of tomorrow αρχη, world war z χειροβομβιδα και αλλες παρα πολλες?
το να φτιαξω - χαλασω ? τον χωρο μου με καποιο σεβαστο ποσο και μετα να εχω στασιμα ή οτι αλλο δεν μπορω να φανταστω ενω ειμαι τοσο κοντα σε αυτο που θελω το θεωρω λαθος εκτος και αν καποιος μπορει να χρηματοδοτησει το project και αν πετυχει θα του δωσω τα διπλα.
δεν νομιζω οτι ολοι στο avsforum που εχουν 8+ sub κανουν κατι λαθος (εχουν πιο μεγαλο χωρο αλλα οχι και τοσο)

daharis666

Moderator
Reaction score
82.367
[
Ποσό πολλαπλάσιο του 5 θα ήθελε για να χτίσει εξαρχής μεγάλο χώρο υψηλών προδιαγραφών και υλοποίησης.
Συν τη φασαρία της όλης αλλαγής.
Και δεν το αποκλείω καθόλου να έχανε με το χτίσιμο το ποιοτικό μπάσο που έχει τώρα.
Μπουμπουνητό θα είχε πιο πολύ, καλύτερη ποιότητα αμφίβολο.
Για μια κατασκευή με ytong μιλάμε...
και το τελευταίο μαντρί τέτοιο υλικό χρησιμοποιεί...δεν θα καλουπώσει να ρίξει πλάκα:p:D
+ έχει ΟΛΑ τα υλικά από το ήδη υπάρχων room treatment για να το επενδύσει ;)

έτσι όπως το τοποθετείς είναι σαν να λέμε ότι μόνο τα ''λυόμενα'' μπορούν να αποδώσουν ήχο χωρίς ευπάθειες

το σίγουρο είναι ότι ένας χτιστός dedicated χώρος έχει πιο πολλά να δώσει στον Μιχάλη μακροπρόθεσμα και να σχεδιάσει την ηχητική εξελικτική του πορεία από αυτό που έχει τώρα

Υ.Γ. άσε που θα χωρά και περισσότερο κόζμο:wink::sneaky::D

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
[

Για μια κατασκευή με ytong μιλάμε...
και το τελευταίο μαντρί τέτοιο υλικό χρησιμοποιεί...δεν θα καλουπώσει να ρίξει πλάκα:p:D
+ έχει ΟΛΑ τα υλικά από το ήδη υπάρχων room treatment για να το επενδύσει ;)

έτσι όπως το τοποθετείς είναι σαν να λέμε ότι μόνο τα ''λυόμενα'' μπορούν να αποδώσουν ήχο χωρίς ευπάθειες

το σίγουρο είναι ότι ένας χτιστός dedicated χώρος έχει πιο πολλά να δώσει στον Μιχάλη μακροπρόθεσμα και να σχεδιάσει την ηχητική εξελικτική του πορεία από αυτό που έχει τώρα

και εγω με ytong το σκεφτομουν αλλα διαφοροι μου το απετρεψαν , για να γινει σωστη δουλεια θελει τσιμεντο.
ειναι λυομενο με ενεργες μπασοπαγιδες αρα ακομα χειροτερο
νομιζω ειμαι κοντα ... 5-6 sub ακομα και ειμαστε καλα
δεν θελω κοζμο , ολοι γκρινιαζουν και θελουν πιο σιγα.
η γυναικα μου βαζει κουκουλες και μαξιλαρια στο κεφαλι της και μου χαλαει τις αντανακλασεις.

Reaction score
5.597
[...το σίγουρο είναι ότι ένας χτιστός dedicated χώρος έχει πιο πολλά να δώσει στον Μιχάλη μακροπρόθεσμα και να σχεδιάσει την ηχητική εξελικτική του πορεία από αυτό που έχει τώρα
Το σύστημά του το άκουσες καταρχήν;
Αν όχι, μη νομίζεις πως δεν υπάρχει μπάσο. Υπάρχει ατελείωτο και μάλιστα ποιοτικό.
Καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι ένας χτιστός χώρος έχει περισσότερα να δώσει.

Στην πράξη τις πιο πολλές φορές μόνος βλέπει κανείς ταινία, και το πολύ με ακόμη έναν.
Σιγά μη χτίσει νέο σπιτάκι για τη σπάνια φορά που θα θελήσουν να τον επισκεφτούν πολλά άτομα μαζί για χαβαλέ.
[DOUBLEPOST=1525267216][/DOUBLEPOST]
...η γυναικα μου βαζει κουκουλες και μαξιλαρια στο κεφαλι της και μου χαλαει τις αντανακλασεις.
Να της πάρεις τα Alpine MusicSafe Pro.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.367
νομιζω ειμαι κοντα ... 5-6 sub ακομα και ειμαστε καλα
Aν τα ξεκινήσεις
...θα σου βγει και θα γουστάρεις πιο οικονομικά:headbang::roflmao::lol:

και εγω με ytong το σκεφτομουν αλλα διαφοροι μου το απετρεψαν , για να γινει σωστη δουλεια θελει τσιμεντο.
το διάφοροι δεν μου λέει τίποτα Μιχάλη...υπάρχουν επαγγελματίες για τέτοιες απορίες...δεν χάνεις να ρωτήσεις

δεν θελω κοζμο , ολοι γκρινιαζουν και θελουν πιο σιγα.
θα μείνεις μόνος λέμε στη ζωή!!τα χρόνια περνάν!!:roflmao::lol::lolsign:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Το σύστημά του το άκουσες καταρχήν;
Αν όχι, μη νομίζεις πως δεν υπάρχει μπάσο. Υπάρχει ατελείωτο και μάλιστα ποιοτικό.
Καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι ένας χτιστός χώρος έχει περισσότερα να δώσει.

Στην πράξη τις πιο πολλές φορές μόνος βλέπει κανείς ταινία, και το πολύ με ακόμη έναν.
Σιγά μη χτίσει νέο σπιτάκι για τη σπάνια φορά που θα θελήσουν να τον επισκεφτούν πολλά άτομα μαζί για χαβαλέ.
[DOUBLEPOST=1525267216][/DOUBLEPOST]

Να της πάρεις τα Alpine MusicSafe Pro.
δεν κανει , δεν κοβει χαμηλα.
ουτε τα μαξιλαρια κοβουν αλλα ετσι νομιζει ...
οταν παμε θελει να δει και θριλερ αλλα ακομα και κωμωδια να εχει τρακαρισμα μεσα τρομαζει.
[DOUBLEPOST=1525267545][/DOUBLEPOST]
Aν τα ξεκινήσεις

το διάφοροι δεν μου λέει τίποτα Μιχάλη...υπάρχουν επαγγελματίες για τέτοιες απορίες...δεν χάνεις να ρωτήσεις

οταν λεω διαφοροι εννοω παιδια απο το forum και εκτος forum που το κατεχουν το θεμα
[DOUBLEPOST=1525267586][/DOUBLEPOST]
Aν τα ξεκινήσεις

και να απαντας στα πμ με σοβαροτητα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.075
Members
38.407