Auro 3D

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Τι εννοείς τριπολα ?
Μέσω ανακλασεων λες αλλά δε ξέρω Κατά πόσο χρονικά είναι σωστό
Τα surround μου, έχουν μεγάφωνα μιντ και τουίτερ στις δυο πλευρές, και μιντ στην μπροστινή!
Δεν είναι ''σωστό'' άλλα εμένα μου ΄''ακούγετε'' καλά, και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση για back!

Attachments

Reaction score
22
Αν αρχίζω να καταλαβαίνω σωστά οι 30 μοίρες έχουν να κάνουν με την θέση ακρόασης δηλαδή περίπου 1 μέτρο από το έδαφος και προς το hight; Για παράδειγμα η απόσταση της θέση θέασης στην ευθεία από την οθόνη είναι 3,9μ. Αν τα L, R έχουν τοποθετηθεί σε 60 μοίρες απόσταση, η απόσταση θέσης θέασης με ηχείο L ή R είναι 4,5μ. Το hight L, R σε τι ύψος θα πρέπει να μπει;

Reaction score
15.543
αυτο σημαινει οτι εχεις εικονα 4μ σιγουρα .....
.....γιατι αν δεν εχεις τετοια οθονη ειναι λαθος η τοποθετηση των LR

Στο ειπα και σε προηγουμενο ποστ ...θελει 25 -40 μοιρες ανυψωση
... τα ηχεια οθονης μινιμουμ 22 μοιρες οπως λεει το pdf

Aν τα βαλεις λοιπον πανω απο το πανω μερος της οθονης θα εισαι οκ.

Last edited:

Reaction score
22
αυτο σημαινει οτι εχεις εικονα 4μ σιγουρα .....
.....γιατι αν δεν εχεις τετοια οθονη ειναι λαθος η τοποθετηση των LR

Στο ειπα και σε προηγουμενο ποστ ...θελει 25 -40 μοιρες ανυψωση
... τα ηχεια οθονης μινιμουμ 22 μοιρες οπως λεει το pdf

Aν τα βαλεις λοιπον πανω απο το πανω μερος της οθονης θα εισαι οκ.
Η ιδανική απόσταση σύμφωνα των L,R όπως υπάρχει στο Auro3D setup είναι να έχουν ιδανικά 60ο άνοιγμα από την θέση ακρόασης. Στην δική μου περίπτωση με 3,9 μέτρα απόσταση θέση ακρόασης με οθόνη η απόσταση των L,R μεταξύ τους πρέπει να είναι 4,5μ. Επίσης αν υπολογίσουμε και το ύψος των hight και με δεδομένο το 1μ ear level (30ογωνία) το ύψος τους με απλή τριγωνομετρία και με απόσταση θεατή με L ή με R 4,5μ είναι 1μ + 2,6μ = 3,6μ. Σίγουρα δύσκολο να βάλεις τα hight στα 3,6μ σε ένα μέσο δωμάτιο

Reaction score
15.543
κανεις λαθος φιλε μου...

διαβασε το pdf γιατι δεν το εχεις διαβασει.

dolby-dts-auro εχουν τις ιδιες προδιαγραφες στο κατω επιπεδο
22-30 μοιρες του κεντρου.
....κανε τα μαθηματικα σου .
[DOUBLEPOST=1527485368][/DOUBLEPOST]και ξεκολα με τις 30 μοιρες....
.....το ιδιο ισχει και dolby 30-55 μοιρες

για τα υψους 22-40 μοιρες οθονη και 25-40 μοιρες για τα πισω

Reaction score
15.543
με απλή τριγωνομετρία και με απόσταση θεατή με L ή με R 4,5μ είναι 1μ + 2,6μ = 3,6μ. Σίγουρα δύσκολο να βάλεις τα hight στα 3,6μ σε ένα μέσο δωμάτιο
πιο δυσκολο ειναι να βαλεις 4μετρη οθονη που χρεαζεσαι με βαση τα LR σε ενα μεσο δωματιο :roflmao:

η συνθετη τριγωνομετρια που δεν την γνωριζεις αποτι ειδα, λεει οτι με βαση την αποσταση που εχεις(4.5μ) μπορεις να βαλεις τα μπροστα υψους στα 2.9μ με +/- 2 μοιρες απο τις 30 :D

παναθεμασε μεβαλες πρωι πρωι
[DOUBLEPOST=1527501950][/DOUBLEPOST]
πιο δυσκολο ειναι να βαλεις 4μετρη οθονη που χρεαζεσαι με βαση τα LR σε ενα μεσο δωματιο :roflmao:

η συνθετη τριγωνομετρια που δεν την γνωριζεις αποτι ειδα, λεει οτι με βαση την αποσταση που εχεις(4.5μ) μπορεις να βαλεις τα μπροστα υψους στα 2.9μ με +/- 2 μοιρες απο τις 30 :D

παναθεμασε μεβαλες πρωι πρωι
να ασχοληθω με αυτα και καταλαβα ποιος εισαι :p:D

Reaction score
22
Δεν ξέρω ποιος θεωρείς ότι είμαι. Σε ποίο pdf αναφέρεσαι; Έχω διαβάσει το pdf για την τοποθέτηση στο Auro 3D και η ιδανική γωνία είναι οι 30ο +,- 5 . Τώρα γιατί θεωρείς ότι η οθόνη πρέπει να είναι ακριβώς όσο η απόσταση των L,R δεν ξέρω. Έτσι τα έχω αυτήν την στιγμή αλλά όπως σου εξήγησα στο οριζόντιο επίπεδο η ιδανική γωνία θεατή L, R είναι 60ο σύνφωνα με το PDF της Auro. Με αυτό το δεδομένο βγαίνει απόσταση μεταξύ L,R 4,5μ. Αν κάνω λάθος στην τριγωνομετρία γράψε μου τον δικό σου υπολογισμό!

Reaction score
15.543
ας μαθουμε πως πρεπει να τοποθετουμε τα ηχεια front σε ενα home theater

Left, center and right

Angular separation of left and right speakers between 44 and 60 degrees. THX recommends 45, Dolby 44-60 and the ITU 60. We recommend 45 degrees or slightly wider, tucking the left and right speakers inside the edges of an acoustically transparent screen. This gives best tracking of onscreen action to audio. Placement of speakers significantly outside the screen boundaries can result in a disconnect between sound and screen.

Reaction score
1.390
Κι όμως εγώ που τα έχω ένα μέτρο περίπου εμπρός από την οθόνη κ όχι δίπλα της δεν κατάλαβα ανομοιογένεια κ δε με πετάει καθόλου εξω...
Βέβαια είναι στις 40 μοίρες ακριβώς άνοιγμα...
Το κεντρικό ακριβώς κάτω από την οθόνη..
Μάλλον εδώ έχει αναλάβει ο 4400

Reaction score
15.543
εννοει περισσοτερο ανοιγμα των LR ......
....το πιο μπροστα απο την εικονα παλι εχεις την αισθηση οτι ειναι πιο μπροστα ο ηχος...
οπως και τα ηχεια κατω απο την οθονη κ.λ.π.....

δυστυχως ειναι εμφανες η προελευση του ηχου αν δεν μπουν σωστα τα ηχεια

Reaction score
1.390
εννοει περισσοτερο ανοιγμα των LR ......
....το πιο μπροστα απο την εικονα παλι εχεις την αισθηση οτι ειναι πιο μπροστα ο ηχος...
οπως και τα ηχεια κατω απο την οθονη κ.λ.π.....

δυστυχως ειναι εμφανες η προελευση του ηχου αν δεν μπουν σωστα τα ηχεια
Κώστα ο ήχος έχει εκπληκτική συνοχή...
Σε ντεμο με πέρασμα από άκρη σε άκρη δεν έχει κάπου κενό ούτε καταλαβαίνεις ότι είναι τα δεξί αριστερό ποιό κοντά κατά ένα μέτρο

Reaction score
15.543
ε ναι.....δεν εχεις χωρο δεξια αριστερα με κενο και τα ηχεια καλυπτουν ολη την οθονη πανω κατω ...ουτε ειναι χαμηλα τα κατω ....τα πανω μπορουσαν να μπουν λιγο πιο ψηλα

Reaction score
1.390
ε ναι.....δεν εχεις χωρο δεξια αριστερα με κενο και τα ηχεια καλυπτουν ολη την οθονη πανω κατω ...ουτε ειναι χαμηλα τα κατω ....τα πανω μπορουσαν να μπουν λιγο πιο ψηλα
Τα κάτω είναι λίγο ποιο ψηλά.. για να μη χτυπάει ο μικρός...
Υπολόγισε ότι το τουιτερ είναι στη μέση..
Τα πάνω είναι στις μοίρες βάση auro ..
:)
Σε προσκαλώ για ακρόαση..
Μπύρες φέρνεις εσύ.. :)

Reaction score
22
ας μαθουμε πως πρεπει να τοποθετουμε τα ηχεια front σε ενα home theater

Left, center and right

Angular separation of left and right speakers between 44 and 60 degrees. THX recommends 45, Dolby 44-60 and the ITU 60. We recommend 45 degrees or slightly wider, tucking the left and right speakers inside the edges of an acoustically transparent screen. This gives best tracking of onscreen action to audio. Placement of speakers significantly outside the screen boundaries can result in a disconnect between sound and screen.
Για όποιον έχει διάτρητες οθόνες είναι εύκολο. Το link της Auro που έχεις στο post γράφει ξεκάθαρη γωνία 30ο για mlp ,C , L, δηλαδή ιδανική 60. Σε αυτό αναφέρομαι.

Reaction score
15.543
ξαναδιαβασε το pdf auro σχετικα με τις μοιρες ....κανεις λαθος.

διατρητες οθονες η μη ισχυει αυτο που λεει το link ....45-60 μοιρες τα ηχεια
....και προτεινονται 45 μοιρες οπως διαβασες για L-R......σε περιπτωσεις σπανιες με κοιλη οθονη και μεγαλο τοξο φτανει και τις 80 μοιρες .

επειδη το υψος των LCR πρεπει να ειναι ιδιο ( 90 -100 cm για μεσο υψος ) στο λινκ αναφεροναι οι διατρητες οθονες για την σωστη τοποθετηση και του κεντρικου...
Το οτι το βαζουμε κατω απο την οθονη η πανω ειναι λαθος, ασχετα αν μας βολευει.....και φυσικα ειναι εμφανες η παρουσια του στις φωνες που βγαινουν απο χαμηλα η ψηλα αναλογα που εχουμε βαλει το κεντρικο και οχι απο το κεντρο της οθονης..

υπαρχει κοσμος που εχει τα LCR κατω απο την οθονη .....εκει ειναι ακομα πιο εμφανες το προβλημα του ηχου μπροστα ......και φυσικα τα πισω ηχεια τα εχουν πολυ πιο ψηλα σε σχεση με τα μπροστα με εμφανες αλλα προβληματα περασματων κ.λ.π.
....εδω να πουμε οτι το auro βοηθαει παρα πολυ τον κοσμο αυτον που εχει τοσο χαμηλα τα ηχεια :D

σχετικα με τις μοιρες υψους ηχειων το auro δινει μινιμουμ 22 μοιρες για την οθονη και 25 μοιρες για τα πισω.........η 30 μοιρες(περιπου) ειναι για χωρους που μπορουν να εχουν ιση αποσταση ολα τα ηχεια βασης δλδ να εχεις 7.1 με ιδιες αποστασεις ηχειων

εσυ δεν εχεις προβλημα παντως ......μπορεις να στησεις ανετα auro μια χαρα με τα μετρα που ειπες

Reaction score
15.543
αυτες ειναι οι μοιρες βασης και υψους που πρεπει να εχεις για να ακους σωστα auro3d

au.jpg

Note that the opening angle between the Surround and Height layers should be at least 25º for the surround speakers and at least 22° for the Height screen channels.

Στην περιπτωση που περασεις ως και 10 μοιρες το υψος της βασης 0 μοιρες (κοκκινο) θα πρεπει να εχεις παλι τις ιδιες μοιρες μινιμουμ διαφορα με τα καναλια υψους οθονης και surr.

Η μεσαια στηλη του πινακα για μοιρες ανοιγματος και υψους ειναι εκεινη που πρεπει οταν μπορεις και εχεις ιδιες αποστασεις για ολα τα ηχεια.....και οι αλλες τιμες ειναι που σου δινουν την δυνατοτητα να μπορεις να ακους σωστα οταν δεν εχεις την δυνατοτητα να εχεις ισες αποστασεις στα ηχεια...

....το βασικο στην ρυθμιση των καναλιων υψους ειναι αυτο και οχι οι μοιρες ανυψωσης

90.jpg

Last edited:

Reaction score
22
αυτες ειναι οι μοιρες βασης και υψους που πρεπει να εχεις για να ακους σωστα auro3d

View attachment 97907

Note that the opening angle between the Surround and Height layers should be at least 25º for the surround speakers and at least 22° for the Height screen channels.

Στην περιπτωση που περασεις ως και 10 μοιρες το υψος της βασης 0 μοιρες (κοκκινο) θα πρεπει να εχεις παλι τις ιδιες μοιρες μινιμουμ διαφορα με τα καναλια υψους οθονης και surr.

Η μεσαια στηλη του πινακα για μοιρες ανοιγματος και υψους ειναι εκεινη που πρεπει οταν μπορεις και εχεις ιδιες αποστασεις για ολα τα ηχεια.....και οι αλλες τιμες ειναι που σου δινουν την δυνατοτητα να μπορεις να ακους σωστα οταν δεν εχεις την δυνατοτητα να εχεις ισες αποστασεις στα ηχεια...

....το βασικο στην ρυθμιση των καναλιων υψους ειναι αυτο και οχι οι μοιρες ανυψωσης

View attachment 97913
Για την φωτογραφία που έβαλες σχετικά με την γωνία κλίσης των hight είναι η μεγαλύτερη απορία μου μια και το θέμα του ύψους του ανθρώπου είναι σχετικό από 1,6μ μέχρι 1,9μ σε μία μέση κατάσταση. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δίνουν ένα μέσο ύψος για την ρύθμιση.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.556
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM