Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
16.354
„Στις έρευνες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε κάποια σημεία από αυτά, βρήκαν φιάλες υγραερίου ή αλλιώς γκαζάκια, τα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει μέσα σε ελαστικά αυτοκινήτων, ούτως ώστε η αρχική εστία να πάρει αμέσως μεγάλη έκταση.

Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας...“

EB9FF2F8-8F9B-4A9D-B363-BA293C8BAFD9.jpeg

D20F0721-B2D7-4825-B1E1-F4CF727E28C0.jpeg
72E166CE-E7B6-4080-9D8D-BA9FB2BC61D8.jpeg

Αυτά τα διαβάσατε?Ειναι παλιές οι εικόνες?

Σημερινό είναι το άρθρο.

https://true.gr/ston-agio-antrea-di...omatikous-tous-fygadefsan-tin-ora-tis-fotias/

D

Deleted member 23222

Guest
Θέλει γερό στομάχι...
Προειδοποιώ!!

34CA3058-4088-45E4-A2F5-825758568E52.png

„Στις έρευνες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε κάποια σημεία από αυτά, βρήκαν φιάλες υγραερίου ή αλλιώς γκαζάκια, τα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει μέσα σε ελαστικά αυτοκινήτων, ούτως ώστε η αρχική εστία να πάρει αμέσως μεγάλη έκταση.

Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας...“

View attachment 102032

View attachment 102033 View attachment 102034

Σημερινό είναι το άρθρο.

https://true.gr/ston-agio-antrea-di...omatikous-tous-fygadefsan-tin-ora-tis-fotias/
Μια μπούρδα είναι το άρθρο.
Ευθέως.

Σε όλη της ύπαιθρο θα βρεις και γκαζάκια και λάστιχα.
Επίσης η...τοποθέτηση τους μέσα σε λάστιχο, μειώνει την όποια εκρηκτικότητα, πόσω μάλλον διασπείρει φωτιά.

Το γκαζάκι από μόνο του δεν εκρήγνυται ακόμα και γεμάτο, εκτός αν αναφλεγεί, οπότε υπολείμματα θα είχαν εντοπιστεί ήδη από τον μηχανισμό.
Το άρθρο λέει βλακείες, ας περιμένουμε την πραγματικότητα.
Και ακόμα και αν είναι εμπρησμός, πως τελικά προστατευόμαστε από τον κάθε βλαμμενο;;
Και δεν μιλάω για τις περιουσίες μόνο, μιλάω για ζωές.

Last edited by a moderator:

Reaction score
16.354
Και ακόμα και αν είναι εμπρησμός, πως τελικά προστατευόμαστε από τον κάθε βλαμμενο;;
Και δεν μιλάω για τις περιουσίες μόνο, μιλάω για ζωές.

Απαντάς εμμέσως μόνος σου με το κείμενο που παραθέτεις σε φωτό.

« Ζούσαν πάνω σε ακατάλληλο έδαφος και υποδομές....και δεν δέχονταν κουβέντα....»

Η λέξη « βλαμμένος» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και προς κάθε κατεύθυνση.

Βλαμμένος θα μπορούσε να ειμαι κι εγώ( για παράδειγμα ),που ζω δίπλα σε ωρολογιακή βόμβα και εύχομαι πως δεν θα γίνει ατύχημα τύπου Τσερνόμπιλ.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.174
Είναι hoax δηλωμένο, η φωτογραφία από Κινέτα και φέισμπουκ και οι αλήτες λέγανε για μηχανισμό στην Πεντέλη. Συνέλαβαν νομίζω σήμερα έναν στην Πεντέλη.

Πριν λόγο ήμουν στα Λαγκάδια Αρκαδίας και σταμάτησα για καφέ. Οταν είδα το άγαλμα του Δεληγιαννη «στο μπαλκονι» το μυαλό μου συνειρμικά πήγε στον Τσίπρα, κάτι παιχνίδια που σου κάνει το μυαλό ώρες ώρες :p.
Και συνέχισα με το συλλογισμό να μην κάτσω να απολαύσω τον καφέ εκεί αλλά να τον παρω μαζί μου στο αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί αν έπιανε φωτιά εκεί πέρα θα καούμε όλοι ζωντανοί και όχι τιποτα άλλο αλλά να μην φορτώνουμε και άλλες πολιτικές ευθύνες τον πρωθυπουργό μας του οποίου η πλάτη έχει σημάδια από το βαρύ φορτίο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που του παρέδωσαν πο προηγούμενοι. Τι να σου κάνει και αυτός, ένας άνθρωπος είναι.

Και κάπως έτσι κατέληξα να τρώω γουρνοπουλα στο λεβιδι που ευτυχώς ειχε μόλις βρέξει και είναι όλα μούσκεμα και δεν θα κινδυνεύσουμε.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
Η μάνα μου άκουγε ότι έφταιγε ο γιος της που κάηκε. Υπήρξε μια ηθική δικαίωση με την καταδίκη, όμως αν ρωτήσεις τη μάνα μου, θα σου πει ότι δεν κέρδισε τίποτα από αυτό το δικαστήριο. Εγώ κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον αδερφό μου ότι θα το πάω μέχρι τέλος, αλλά τελικά δε δικάσαμε όλους όσοι έφταιγαν, και τον Γιάννη δεν πρόκειται να τον ξαναδώ. Τα δέντρα ξαναβγήκαν, τα σπίτια χτίστηκαν, αλλά κανένας άνθρωπος δε γύρισε πίσω»
http://www.kathimerini.gr/923090/gallery/periodiko-k/reportaz/hleia-10-xronia-meta

D

Deleted member 23222

Guest
Ακούγεσαι πολύ σίγουρος.
Επειδή γνωρίζω τα βασικά της Φυσικής.
Δεν θέλει μυαλό....
Θέλει να μην είσαι φιλόλογος ή πουλημένος δημοσιογράφος παπαγαλάκι...
Απαντάς εμμέσως μόνος σου με το κείμενο που παραθέτεις σε φωτό.

« Ζούσαν πάνω σε ακατάλληλο έδαφος και υποδομές....και δεν δέχονταν κουβέντα....»

Η λέξη « βλαμμένος» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και προς κάθε κατεύθυνση.

Βλαμμένος θα μπορούσε να ειμαι κι εγώ( για παράδειγμα ),που ζω δίπλα σε ωρολογιακή βόμβα και εύχομαι πως δεν θα γίνει ατύχημα τύπου Τσερνόμπιλ.
Δεν πάμε καλά...

Ποιός πιστοποιεί ότι το έδαφος είναι ακατάλληλο?
Ο βλαμμένος του FB ή ο αρμόδιος υπουργός που εξακολουθεί να εντάσσει στο σχέδιο?? (και σε αυτό και μόνο, καλά έκανε).

Η ένταξη στο σχέδιο, είχε προυποθέσεις και ποιές?
Από πότε?
Προέβλεπε πχ αποκοπή δένδρων για αντιπυρικές ζώνες, διαπλάτυνση οδών ( ο περίφημος νόμος Τρίτση προέβλεπε εισφορά σε γή ή χρήμα)

Ας σοβαρευτούμε, γιατί εδώ μέσα τουλάχιστον , ακόμα και όπου διαφωνούμε, είμαστε άτομα με κάποιο καλό επίπεδο.

Last edited by a moderator:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest

View attachment 102032

View attachment 102033 View attachment 102034

Σημερινό είναι το άρθρο.

Εντελώς fake : http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/28/empristikos-michanismos-ethnos-fake-news/

Είναι κρίμα για μια εφημερίδα σαν το ΕΘΝΟΣ, να προβάλλει εν γνώση της τέτοιες ψευδείς ειδήσεις.

Το βρίσκω εντελώς λάθος να βασίζουμε την ενημέρωσή μας σε ιστοσελίδες τύπου pentapostagma, makelio (αν το γράφω σωστά), και δε ξέρω τι άλλο. Προσοχή λοιπόν τι ποστάρουμε!

Reaction score
16.354
Εντελώς fake : http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/28/empristikos-michanismos-ethnos-fake-news/

Είναι κρίμα για μια εφημερίδα σαν το ΕΘΝΟΣ, να προβάλλει εν γνώση της τέτοιες ψευδείς ειδήσεις.

Το βρίσκω εντελώς λάθος να βασίζουμε την ενημέρωσή μας σε ιστοσελίδες τύπου pentapostagma, makelio (αν το γράφω σωστά), και δε ξέρω τι άλλο. Προσοχή λοιπόν τι ποστάρουμε!

Θα προσέχω.Πες μας όμως και τις έγκυρες πηγές ειδήσεων,κατά τη γνώμη σου.

Μου θυμίζεις μητρικές προειδοποιήσεις καθώς φεύγει το ενήλικο τέκνο : „ Να προσέχετε!»

Ρώτησα αν διαβάσατε κι αυτή την είδηση για εμπρησμό.Επισης ρώτησα αν οι φωτογραφίες ήταν των πρόσφατων πυρκαγιών και όχι ,για παράδειγμα,αρχείου.Δεν το υιοθετησα.

Επειδή γνωρίζω τα βασικά της Φυσικής.
Δεν θέλει μυαλό....
Θέλει να μην είσαι φιλόλογος ή πουλημένος δημοσιογράφος παπαγαλάκι...

Δεν πάμε καλά...

Ας σοβαρευτούμε, γιατί εδώ μέσα τουλάχιστον , ακόμα και όπου διαφωνούμε, είμαστε άτομα με κάποιο καλό επίπεδο.
Είστε άτομα με κάποιο καλό επίπεδο.

Reaction score
8.348
να πώ και κάτι,κάποιοι σε κατηγορούν για αχαριστία αμα ριξεις ευθύνες στην πυροσβεστική.Εγω ειπα ότι η πυροσβεστική εφταιγε που κανανε λαθος εκτιμηση για τη φωτια.Είναι γεγονος ότι οι πυροσβέστες παλευουν ηρωικα και εχουν σωσει χιλιαδες ανθρώπους.Ομως δυστυχώς είναι αχαρο επάγγελμα.Η πυροσβεστική είναι σαν τον γιατρό.Απλα δεν εχει δικαίωμα να κανει λάθος.Γιατι και στις δυο περιπτώσεις αμα κανει λάθος ανθρωποι πεθαίνουν.Τι να κάνουμε δυστυχώς ετσι είναι.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Πες μας όμως και τις έγκυρες πηγές ειδήσεων,κατά τη γνώμη σου.
Σίγουρα όχι τα διάφορα blogs στο facebook! Μια σοβαρή πηγή, χωρίς εξαλλοσύνες είναι η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος Καθημερινή. Τουλάχιστον έγώ, μόνο αυτό μπορώ να σου προτείνω. Πιθανώς και την iefimerida. Δυστυχώς πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει site με σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Ξενόγλωσσα αρκετά, BBC, Associated Press, κ.α.
Μου θυμίζεις μητρικές προειδοποιήσεις καθώς φεύγει το ενήλ
Δεν νουθετώ, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ψάχνουμε (όλοι μας), τι είναι hoax και τι όχι. Φτάσαμε σ' αυτό σημείο, οι εννέα στις δέκα ειδήσεις να είναι κατασκευασμένες και ψεύτικες, πλέον η κατάσταση είναι ανυπόφορη..

Reaction score
523
Είναι hoax δηλωμένο, η φωτογραφία από Κινέτα και φέισμπουκ και οι αλήτες λέγανε για μηχανισμό στην Πεντέλη. Συνέλαβαν νομίζω σήμερα έναν στην Πεντέλη.

Πριν λόγο ήμουν στα Λαγκάδια Αρκαδίας και σταμάτησα για καφέ. Οταν είδα το άγαλμα του Δεληγιαννη «στο μπαλκονι» το μυαλό μου συνειρμικά πήγε στον Τσίπρα, κάτι παιχνίδια που σου κάνει το μυαλό ώρες ώρες :p.
Και συνέχισα με το συλλογισμό να μην κάτσω να απολαύσω τον καφέ εκεί αλλά να τον παρω μαζί μου στο αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί αν έπιανε φωτιά εκεί πέρα θα καούμε όλοι ζωντανοί και όχι τιποτα άλλο αλλά να μην φορτώνουμε και άλλες πολιτικές ευθύνες τον πρωθυπουργό μας του οποίου η πλάτη έχει σημάδια από το βαρύ φορτίο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που του παρέδωσαν πο προηγούμενοι. Τι να σου κάνει και αυτός, ένας άνθρωπος είναι.

Και κάπως έτσι κατέληξα να τρώω γουρνοπουλα στο λεβιδι που ευτυχώς ειχε μόλις βρέξει και είναι όλα μούσκεμα και δεν θα κινδυνεύσουμε.
Γραψε οτι θα ερθεις απο τα μερη μας....να κερασουμε σε μερη που πρεπει να πας..
[DOUBLEPOST=1532879197][/DOUBLEPOST]
πυρκαγιά πλημμύρα εμπλοκή το πάει βλέπω...:oops:
Πιπ@ κ@λο ενα πραμα.....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255
..γεμίζει τι; σκουπίδια ασυνείδητων, αγριόχορτα, ή και τα δύο;
Σε προηγούμενο post μου που έχω κάνει QUOTE εξηγώ τι γίνεται. Υπάρχει και φωτογραφία με το "πριν".

έβαζε υποψηφιότητα κάποιος που θα έλεγε ότι θα τα γκρέμιζε όλα, μάντρες, σπίτια που δεν έπρεπε να υπήρχαν και που θα απέδιδε τις ευθύνες σε όσους τους βάρυναν, πόσες ψήφους θα έπαιρνε; Λιγοστές, απο τους νόμιμους κατοίκους που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ( γιατί δέχομαι ότι υπάρχουν και αυτοί, όχι οι νομιμοποιημένοι, οι νόμιμοι και δικαίως βρισκόμενοι στη περιοχή ).
Διαφωνώ σχεδόν σε όλα.:)

Στο Μάτι δεν υπάρχουν παραλίες εκτός από 2-3 "ατομικού" μεγέθους. Στα περισσότερα σημεία υπάρχει γκρεμός. Γι' αυτό και τα σπίτια είναι χτισμένα οριακά.

Δεν καταλαβαίνω τι φταίνε οι μάντρες και οι περιφράξεις. Αυτές υπάρχουν αναγκαστικά γιατί ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής είναι οι συνεχείς διαρρήξεις. Οι ιδιοκτήτες κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύουν τα σπίτια τους.

Γιατί πρέπει να υπάρχει πέρασμα προς τον γκρεμό; Για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει νόμος που απαγορεύει την κατασκευή σκαλιών και μονοπατιών σε γκρεμνώδεις περιοχές που οδηγούν στη θάλασσα.
Οι 2-3 που υπήρχαν ήταν αυτοσχέδιες από ιδιώτες. Παράνομες.

Δεν ξέρω κανένα σχέδιο εκκένωσης που να οδηγεί τους πολίτες στη θάλασσα, πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει παραλία. Στη θάλασσα οδηγήθηκαν τα υποψήφια θύματα από τον πανικό τους γιατί είχαν ήδη περικυκλωθεί από τις φλόγες. Μία οργανωμένη εκκένωση θα έστελνε τον κόσμο προς Ραφήνα και Νέα Μάκρη πριν φυσικά φτάσει η φωτιά δίπλα του.

Η εκκένωση έπρεπε να γίνει εγκαίρως με σχετική διαταγή από το Υπουργείο Εσωτερικών, όταν η φωτιά ήταν ακόμα στον Βουτζά και ο άνεμος μαρτυρούσε ότι η Λεωφόρος Μαραθώνα δεν θα την ανακόψει.
Καλύτερα μια άκυρη εκκένωση παρά η συμφορά που ακολούθησε.

Το βασικότερο όλων: Το οποίο σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη εκάστοτε περιοχή, λαμβάνει υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες. Λέμε, αυτή είναι η κατάσταση, τι μπορούμε να κάνουμε, όχι αν ήταν αλλιώς τι μπορούσε να έχει γίνει.

Τα μισά σπίτια στην Ελλάδα έχουν μικρές ή μεγάλες αυθαιρεσίες. Τι πρέπει να πούμε σε καταστάσεις ανάγκης; Να πάνε να γ@μηθούν, καλά να πάθουν και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές; Όταν ξέρουμε ότι η πλειονότητα των αυθαιρεσιών είναι αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας του κ@λοκρατους μας, που χαρακτηρίζει ως δασικές εκτάσεις τους βάλτους και τους αγρούς, ή κάνει 20 και 30 χρόνια για να ψηφίσει τροπολογίες/ρυθμίσεις, ή κάνει αναδασώσεις με πεύκα, ή επιτρέπει στην κάθε ομάδα "αντί-" να εμποδίζει όποια αλλαγή πάει να γίνει.

Το ξαναγράφω:
Από τη στιγμή που ένα σπίτι έχει ρεύμα και νερό, πληρώνει ΕΝΦΙΑ και Δημοτικά Τέλη, είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία. Επίσης, όταν κινδυνεύει η ζωή πολιτών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολιτικό για να κρύψει την ανικανότητα του.

Μπορώ να γράφω ως αύριο αλλά θα κλείσω με τρία screenshots του Γρηγόρη Φαρμάκη (συμμαθητή μου στο Λύκειο):

4B79DD0D-7D85-49F8-A4FC-74B128AE26F5.jpeg

E21E0CA0-9412-475A-A9CB-FDA2DB54B9DC.jpeg

7F6FDD3C-D0EE-4B6B-9236-89E60D36167D.jpeg

TGD

Reaction score
8.872
Η συγκεκριμένες καταστκευές έχουν σκοπό τη συγκράτηση της άμμου στην παραλία. Νομίζω ότι είναι πρόχειρα φτιαγμένες και χωρίς μελέτη, είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι τα οικόπεδα πράγματι φτάνουν μέσα στη θάλασσα, η στάθμη έχει ανεβεί τα τελευταία χρόνια.

Reaction score
3.294
Πιο πολύ για προστασία από τα κύματα δείχνει. Μια πρόχειρη μορφή κυματοθραύστη.
Πολλά σπίτια έχουν και οριζόντια στην ακτογραμμή βράχους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic