- Reaction score
- 79.985
χάλια ποια λες?Χ-άλια
Άλλα presets δεν έχει να επιλέξεις;
την πριν ή την μετά?
χάλια ποια λες?Χ-άλια
Άλλα presets δεν έχει να επιλέξεις;
Την X-άλιαχάλια ποια λες?
την πριν ή την μετά?
μου φαίνεται ότι στα front δεν συμπεριλαμβάνει και το sub...μετά το update που δίνει ξεχωριστή επιλογή ρύθμισης του sub....Την X-άλια
αυτό σου λέωΒρε κάντε αυτό που σας λέω και αφήστε τις υποθέσεις.
[DOUBLEPOST=1534146857][/DOUBLEPOST]Ίδια καμπύλη για όλα
Αυτή είναι δουλειά του Marantz και του audyssey.τι θα κάνεις? θα φαντάζεσαι την καμπύλη του sub και των front που ενώνονται χωρίς να δούμε πως παίζουν μαζί στα σημεία κρος?
Τι εννοείς; Πώς έχεις ανεβασμένους τους διαλόγους, χωρίς να έχεις ανεβάσει το κεντρικό;Όλα τα Marvel και τα περισσότερα Disney έχουν χαμηλά ρυθμισμένους τους διαλόγους (και άλλα θέματα). Στον Yamaha μου έχω ανεβασμένους τους διαλόγους, και όχι το level του κεντρικού, +1,5dB.
Λέγεται dialog level. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ενισχυτές έχουν.Τι εννοείς; Πώς έχεις ανεβασμένους τους διαλόγους, χωρίς να έχεις ανεβάσει το κεντρικό;
Όπως είναι οι Yamaha ,ένας λόγος που τους παίρνω είναι και αυτός.Λέγεται dialog level. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ενισχυτές έχουν.
Ο δικός μου είναι ο "YAMAHA RX-V3900", του 2009 και δε βλέπω να έχει αυτή την επιλογή. Προφανώς, επειδή είναι παλιό μοντέλο.Όπως είναι οι Yamaha ,ένας λόγος που τους παίρνω είναι και αυτός.
Αυτές είναι οι καμπύλες για το κεντρικό και το subΑυτή είναι δουλειά του Marantz και του audyssey.
Προς το παρόν, και μέχρι να πάρει umik, ας κάνει αυτό που λέω.
Μετά, και αναλόγως των μετρήσεων, βλέπουμε για βελτιώσεις.
Μην κολλάς.
[DOUBLEPOST=1534148269][/DOUBLEPOST]Και μην σκέφτεσαι
Αν το ενεργοποιήσεις ανεβάζει μόνο τις συχνότητες της φωνής ή είναι απλλα μια συντόμευση ώστε να μη μπαίνεις στο κεντρικο menu για να ανεβάσεις το κεντρικο?Λέγεται dialog level. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ενισχυτές έχουν.
Και εδώ να ευχαριστήσω τον Zizik που έδώσε +2 στούς διαλόγους.Αν δεν έχουν σωστή ένταση οι διάλογοι δεν μπορώ να παρακολουθήσω ταινία. Ο εφιάλτης των Marvel διαλόγων ειδικά, θα ήταν κριτήριο να μην τα βλέπω καν αν δεν υπήρχε το dialog level.
Τι καλά που δούλευε το dialnorm στα AC3 DVDs.
Πάλι τα ίδια βρε; Μόνο διαλόγους.Αν το ενεργοποιήσεις ανεβάζει μόνο τις συχνότητες της φωνής ή είναι απλλα μια συντόμευση ώστε να μη μπαίνεις στο κεντρικο menu για να ανεβάσεις το κεντρικο?
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.Αυτές είναι οι καμπύλες για το κεντρικό και το sub
εγώ δεν κολλάω...εσύ όμως σκέφτεσαιΑυτή είναι δουλειά του Marantz και του audyssey.
Προς το παρόν, και μέχρι να πάρει umik, ας κάνει αυτό που λέω.
Μετά, και αναλόγως των μετρήσεων, βλέπουμε για βελτιώσεις.
Μην κολλάς.
[DOUBLEPOST=1534148269][/DOUBLEPOST]Και μην σκέφτεσαι
Θα με κάνεις να τον βάλω για πούλημα να ξαναπάρω yami. Έχει την επιλογή και ο marantz αλλά το ακούω και δυναμώνει γενικά όχι μόνο οι διάλογοι.Πάλι τα ίδια βρε; Μόνο διαλόγους.
Η αλήθεια είναι ότι η target αλλάζει δυναμικά πειράζοντας την χωρίς να κάνεις μέτρηση. Δίνεις πχ 10 db στα 100hz βλέπεις αυτόματα τη καμπύλη να έχει διαμορφωθεί ανάλογα. Χωρίς μέτρηση.εγώ δεν κολλάω...εσύ όμως σκέφτεσαι
χωρίς rew πέραν της αυτόματης ισοστάθμισης δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο ο άνθρωπος
προτιμάς να βλέπεις σωστά πειραγμένες καμπύλες του φίλου στο audyssey app χωρίς να έχουν αντίκρισμα?
το audyssey έχει πεπερασμένο εύρος να το πειράξεις
δεν σημαίνει ότι ανεβάζοντας 5db στα 80 θα σου τα δώσει
μπορεί να σου δώσει 1-2-3... μπορεί και να μην σου δώσει καθόλου γιατί το έχει τερματίσει ήδη από τον αλγόριθμό του...
Μα σου έδειξα πριν διάγραμμα ότι ήδη το έχω πειράξει και θα κάνω και αυτό που είπες ετσι κι αλλιώς όλη μέρα πειράματα κάνω..... σου ανέβασα το sub για να δεις αυτό που ελεγε ο φίλος @daharis666 ότι έχει πλέον ξεχωριστή ρύθμιση για το sub.Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Αν θες κάνε αυτά που σου πρότεινα , αν δεν θες μην τα κάνεις.
εκεί θέλω να καταλήξω..'οτι όσο και να το πειράξεις και να φέρεις την καμπύλη σε κατάσταση ''μοντέλο'' εφόσον δεν μπορείς να ξαναπάρεις μέτρηση από το μικρόφωνο του audyssey είναι σαν να μην το κάνειςΗ αλήθεια είναι ότι η target αλλάζει δυναμικά πειράζοντας την χωρίς να κάνεις μέτρηση. Δίνεις πχ 10 db στα 100hz βλέπεις αυτόματα τη καμπύλη να έχει διαμορφωθεί ανάλογα. Χωρίς μέτρηση.
[DOUBLEPOST=1534165522][/DOUBLEPOST]
Μα σου έδειξα πριν διάγραμμα ότι ήδη το έχω πειράξει και θα κάνω και αυτό που είπες ετσι κι αλλιώς όλη μέρα πειράματα κάνω..... σου ανέβασα το sub για να δεις αυτό που ελεγε ο φίλος @daharis666 ότι έχει πλέον ξεχωριστή ρύθμιση για το sub.
Το κατάλαβα, αλλά δεν είναι αρκετό το να πειράξεις μόνο την καμπύλη του σαμπ.σου ανέβασα το sub για να δεις αυτό που ελεγε ο φίλος @daharis666 ότι έχει πλέον ξεχωριστή ρύθμιση για το sub.
Γιατι;εκεί θέλω να καταλήξω..'οτι όσο και να το πειράξεις και να φέρεις την καμπύλη σε κατάσταση ''μοντέλο'' εφόσον δεν μπορείς να ξαναπάρεις μέτρηση από το μικρόφωνο του audyssey είναι σαν να μην το κάνεις
από το αρχικό αποτέλεσμα που έχει βγάλει δε με αφήνει να ανεβάσω ή να κατεβάσω όσο θέλω, αλλά μέχρι +-12db. δλδ την πρώτη τελίτσα δεν μπορώ να την πάω στο +8db αλλά μπορώ να της προσθέσω μέχρι +12db και να ξεκινάει στην ουσία από τα 5db στο διάγραμμα. δε μπορώ δλδ να φτιάξω κατηφόρα από τα 8db 20HZ. από τα +8db μπορώ να ξεκινήσω από τα 30hz και να κατεβαίνωΠρόχειρα:
Η πρώτη τελίτσα (20Hz) +8db
Η δεύτερη -6
Η τρίτη -8
Η έβδομη -3.
Μπύρα με χερούλι.
Enjoy.
Αφού ανεβάσεις RT60 τα ξαναλέμε.