Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
Το κατάλαβα, αλλά δεν είναι αρκετό το να πειράξεις μόνο την καμπύλη του σαμπ.
Η πρότασή μου ηταν για την συνολική καμπύλη.
[DOUBLEPOST=1534167701][/DOUBLEPOST]
Γιατι;
Δεν θα ακούσει με τα αυτιά του την σωστότερη καμπύλη; Δεν ειναι απαραίτητη η καταγραφή.

Και με το umik, οταν έρθει, θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες.
όχι βέβαια...το είπε και ο ίδιος άλλωστε...τώρα ξεκίνησε να ακούει

θα ακούσει λίγα μπάσα και θα εντυπωσιαστεί...αυτό είναι όλο
+ μπορεί και να νομίζει ότι ακούει κάτι που δεν θα υπάρχει..

Υ.Γ. Αυτό το... ρυθμίζουμε με τα αυτιά μας...μου θυμίζει τις υγρές μεσαίες... μεταξένιες υψηλές:whistling::D

Reaction score
7.868
εκεί θέλω να καταλήξω..'οτι όσο και να το πειράξεις και να φέρεις την καμπύλη σε κατάσταση ''μοντέλο'' εφόσον δεν μπορείς να ξαναπάρεις μέτρηση από το μικρόφωνο του audyssey είναι σαν να μην το κάνεις

δεν ξέρεις τι συμπεριφορά έχει η κάθε βουλίτσα που πειράζεις στον ρίαλ γουόρλντ
οπότε άσε την καμπύλη στο αυτόματο...αν θέλεις δώσε λίγο συνολικά στα μπάσα μια ιδέα(χαμηλώνοντας με μία βουλίτσα τις μεσουψηλές-κατηφορίτσα) ...και περίμενε το umik για να δεις και εσύ τι πρέπει να κάνεις

ερώτηση: το dynamic eq το έχεις on?
άλλη πονεμένη ιστορία. καλά ήμουν με το yamaha που είχε ένα τυπικό ypao και δε κούραζα το κεφάλι μου με όλα αυτά. όπως είπα σε προηγούμενο post μου ακούγετε ωραία αν τα έχω όλλλα off και το audyssey ή όλλα on το dynamic eq μαζί με το dynamic volume στο light. αν αφήσω μόνο το dynamic eq χωρίς το dynamic volume σε χαμηλές εντάσεις το sub βαράει υπερορίες.
[DOUBLEPOST=1534168822][/DOUBLEPOST]
ankokdog έρχεται ο 5200 βάζεις και τελικούς xls και ασε τους χαλιεντάδες να ψάχνονται. :lolsign:
θα με πετάξει από το παράθυρο και είναι και 3ος όροφος. (γυναίκα) Τώρα τον πείρα το marantz.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.268
από το αρχικό αποτέλεσμα που έχει βγάλει δε με αφήνει να ανεβάσω ή να κατεβάσω όσο θέλω, αλλά μέχρι +-12db. δλδ την πρώτη τελίτσα δεν μπορώ να την πάω στο +8db αλλά μπορώ να της προσθέσω μέχρι +12db και να ξεκινάει στην ουσία από τα 5db στο διάγραμμα. δε μπορώ δλδ να φτιάξω κατηφόρα από τα 8db 20HZ. από τα +8db μπορώ να ξεκινήσω από τα 30hz και να κατεβαίνω
View attachment 102803 View attachment 102804 View attachment 102805 View attachment 102806
ΟΚ.
Αλλά τις υπόλοιπες τελίτσες μην τις σβήσεις, άστες εκεί που τις είχες.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
άλλη πονεμένη ιστορία. καλά ήμουν με το yamaha που είχε ένα τυπικό ypao και δε κούραζα το κεφάλι μου με όλα αυτά. όπως είπα σε προηγούμενο post μου ακούγετε ωραία αν τα έχω όλλλα off και το audyssey ή όλλα on το dynamic eq μαζί με το dynamic volume στο light. αν αφήσω μόνο το dynamic eq χωρίς το dynamic volume σε χαμηλές εντάσεις το sub βαράει υπερορίες.
τη ρύθμιση του audyssey (το mulEQ XT32 ) την έχεις στο reference?

υ.γ. Από pc βλέπεις ταινία?

Πές οτι τον έκαναν ανάκληση και μας δίνουν γιαμάχα τώρα.:D
:roflmao:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268

Reaction score
7.868
ΟΚ.
Αλλά τις υπόλοιπες τελίτσες μην τις σβήσεις, άστες εκεί που τις είχες.
να σου πω το έχω ήδη περάσει στο marantz και σίγουρα το αποτέλεσμα στα αυτιά μου είναι πολύ καλύτερο. δε θα κάνω χαρακτηρισμούς για υγρές σκοτεινές και μεταξένιες φωνές πάντως σίγουρα είναι πιο κοντά στα γούστα μου και ας υπάρχει κάπου λάθος. δεν έχει ούτε το υπερβολικό μπάσο που βγάζει αν το αφήσω off αλλά σίγουρα τα woofer στα klipsch πλέον κουνιούνται και νομίζω ότι αυτά τα -3db από τα 5-6khz και πάνω μου λείπουν.

Reaction score
7.868
τη ρύθμιση του audyssey (το mulEQ XT32 ) την έχεις στο reference?

υ.γ. Από pc βλέπεις ταινία?

:roflmao:
πριν πειράξω τις καμπύλες, το refernece πέραν από τη αισθητή βελτίωση που είχε στο sub δε μου άρεσε καθόλου καλά για το flat δε το συζητάω ένα τσικι τσικι ήταν. και το είχα l/r bypass αλλά είχε λίγο παραπάνω χαμηλό από ότι θα ήθελα.

ναι από pc. μουσική με foobar και wasapi και ταινίες με klite lav και madvr. Και συνήθως ολόκληρα BR 45aria.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Οχι, ρυθμίζουμε με το διάγραμμα που έβαλα εδώ https://www.avsite.gr/forum/threads/Ένταση-κεντρικού-σε-διαλόγους-audyssey-dynamic-volume.166458/page-5#post-2328244 και με τον διαθέσιμο εξοπλισμό, κατα προσέγγιση
μα αυτό σου λέω βρε dimi τόση ώρα
δεν υπάρχει προσέγγιση
είναι αλγόριθμος και όχι εκουαλάιζερ του 80

το app δεν λειτουργεί όπως νομίζεις...
δεν φτιάχνεις την καμπύλη που θέλεις....και σου την μεταφέρει στον av

αλλά

με βάση αυτά που διορθώνει από την αυτόματη ισοστάθμιση σου επιτρέπει(ανάλογα πάλι με το πόση διόρθωση έχει κάνει,-έχει εξαντλήσει, αυτόματα) να φέρεις κάποια db με το χέρι σε κάποιες συχνότητες λίγο καλύτερα

αν έχεις ακύρωση σε κάποια συχνότητα και δώσεις db για να το φέρεις...στην καμπύλη στο app θα σου τα δείχνει μια χαρά...όπως τα θέλεις
ενώ στην πραγματικότητα δεν θα σου τα δώσει-διορθώσει...ή το πολύ να δεις 1db διαφορά

πχ

από όλο αυτό το γράφημα των τόσων db στις χαμηλές..

.ζήτημα είναι αν έχει δώσει 2-3 db και αυτό θεωρητικά....γιατί στην ουσία έκοψε κορυφές η αυτόματη ισοστάθμιση και γι αυτό είχε περιθώριο να δώσει..(θεωρητικά πάλι)χωρίς το ρίσκο παραμόρφωσης....

μπορεί όμως και να μην έδωσε και καθόλου γιατί έτσι κρίνει το audyssey και σου λέει...μεγάλε...αν θέλεις μπάσα...απλά δυνάμωσε το sub και μην πειράζεις τίποτα από την καμπύλη που σου διόρθωσα γιατί θα γίνει πτανα

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
πριν πειράξω τις καμπύλες, το refernece πέραν από τη αισθητή βελτίωση που είχε στο sub δε μου άρεσε καθόλου καλά για το flat δε το συζητάω ένα τσικι τσικι ήταν. και το είχα l/r bypass αλλά είχε λίγο παραπάνω χαμηλό από ότι θα ήθελα.

ναι από pc. μουσική με foobar και wasapi και ταινίες με klite lav και madvr. Και συνήθως ολόκληρα BR 45aria.
δηλαδή το multEQ τι το έχεις?
τι δεν σου άρεσε δηλαδή στο ρεφερενς?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268
@daharis666 έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου :roflmao:
@ankokdog σήκωσε 2db την τέταρτη τελιτσα απο αριστερά, στα 220Hz. Τα υπόλοιπα μετά το umik

Last edited:

Reaction score
7.868
μα αυτό σου λέω βρε dimi τόση ώρα
δεν υπάρχει προσέγγιση
είναι αλγόριθμος και όχι εκουαλάιζερ του 80

το app δεν λειτουργεί όπως νομίζεις...
δεν φτιάχνεις την καμπύλη που θέλεις....και σου την μεταφέρει στον av

αλλά

με βάση αυτά που διορθώνει από την αυτόματη ισοστάθμιση σου επιτρέπει(ανάλογα πάλι με το πόση διόρθωση έχει κάνει,-έχει εξαντλήσει, αυτόματα) να φέρεις κάποια db με το χέρι σε κάποιες συχνότητες λίγο καλύτερα

αν έχεις ακύρωση σε κάποια συχνότητα και δώσεις db για να το φέρεις...στην καμπύλη στο app θα σου τα δείχνει μια χαρά...όπως τα θέλεις
ενώ στην πραγματικότητα δεν θα σου τα δώσει-διορθώσει...ή το πολύ να δεις 1db διαφορά

πχ

από όλο αυτό το γράφημα των τόσων db στις χαμηλές..

.ζήτημα είναι αν έχει δώσει 2-3 db και αυτό θεωρητικά....γιατί στην ουσία έκοψε κορυφές η αυτόματη ισοστάθμιση και γι αυτό είχε περιθώριο να δώσει..(θεωρητικά πάλι)χωρίς το ρίσκο παραμόρφωσης....

μπορεί όμως και να μην έδωσε και καθόλου γιατί έτσι κρίνει το audyssey και σου λέει...μεγάλε...αν θέλεις μπάσα...απλά δυνάμωσε το sub και μην πειράζεις τίποτα από την καμπύλη που σου διόρθωσα γιατί θα γίνει πτανα
τo καλό είναι ότι από τα αρχικό αποτέλεσμα που ήταν μια ευθεία γραμμή έχει πολλά περισσότερα χαμηλά, αλλά και +12 να δώσω παλι δε μπορεί να έχει όσα είχε με το audyssey off

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
@daharis666 έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου :roflmao:
@ankokdog σήκωσε 2db την τέταρτη τελιτσα απο δεξιά. Τα υπόλοιπα μετά το umik
παππού...με αυτά που λες...δεν μου δείχνεις ότι τα ξέρεις τα αμπέλια σου
μπερδεύεις τον τρόπο λειτουργίας του audyssey με το dirac...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.996
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell