Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

melina

Cargo 200
Reaction score
43.109
Θα καθήσω αύριο να τρέξω 2 - 3 να δώ. Και τι? Θα λέω το αυτί μου είναι εδώ αλλά ας το βάλω πιο δίπλα? Δεν σε καταλαβαίνω στο που κάνω λάθος. Εχω τρέξει ήδη 3 με όλα τα point. Και δεν είναι ότι το έβαζα με χαρακα στις διάφορες θέσεις. Ε το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.
Να μην το κάνεις αύριο, να το κάνεις όταν θα έχεις το μικρόφωνο και θα μπορείς να μετράς μετά από κάθε ρύθμιση την απόκριση, τότε μόνο θα καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.
Αν το αυτί σου είναι διπλά στην πλάτη του καναπέ ή της πολυθρόνας και βάζεις εκεί το μικρόφωνο τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι μετράει λάθος. Χρειάζεται διάβασμα πολύ.

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347423-Microphone-placement-

melina

Cargo 200
Reaction score
43.109
Το έχω πει και παλιότερα και το πιστεύω δεν ακούμε διαγράμματα.
Διαγράμματα ακούμε, όταν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το reference από το preference τότε μπορούμε και να επιλέγουμε το ένα ή το άλλο συνειδητά.

Reaction score
3.465
Συμφωνώ.
Απλά επειδή λέτε ότι κάνει ο άνθρωπος την διαδικασία και μετράει λάθος.
Σωστά μετράει για να το λέει.
Απλά το αποτέλεσμα που του δίνει ηη οδυσσει δεν του αρέσει.
Δεν είναι ο μόνος !!!

melina

Cargo 200
Reaction score
43.109
Συμφωνώ.
Απλά επειδή λέτε ότι κάνει ο άνθρωπος την διαδικασία και μετράει λάθος.
Σωστά μετράει για να το λέει.
Απλά το αποτέλεσμα που του δίνει ηη οδυσσει δεν του αρέσει.
Δεν είναι ο μόνος !!!
Το "Σωστά μετράει για να το λέει" αντιλαμβάνεστε πόσο λανθασμένη διατύπωση είναι;

Τελευταία φορά που θα το γράψω και όποιος θέλει καταλαβαίνει.
Η πιθανότητα του χειρότερου συστήματος ισοστάθμισης να δίνει χειρότερο αποτέλεσμα από 2 ηχεία πεταμένα τυχαία σε ένα χώρο είναι σχεδόν μηδενική.

Reaction score
3.465
Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς.
Εγώ απλά λέω ότι ο άνθρωπος μας λέει οτι κάνει ότι ακριβώς του λέει η μαραντζ για το καλιμπραρισμα.
Τώρα ως προς το αποτέλεσμα του audessey δεν λέει κανείς ότι είναι λάθος νομίζω.
Λέει ότι δεν του αρέσει!!!
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει καλιμπραρει σωστά και στον άνθρωπο να μην αρέσει??

Reaction score
7.867
Εγώ απλά λέω ότι ο άνθρωπος μας λέει οτι κάνει ότι ακριβώς του λέει η μαραντζ για το καλιμπραρισμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει καλιμπραρει σωστά και στον άνθρωπο να μην αρέσει??
Ακριβώς αυτό. Χωρίς να έχω κάποιο μετράρι δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος απλά δε μου αρέσει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.109
Άλλο το δεν μου αρέσει και άλλο δεν τα κάνει σωστά. Τέλος πάντων, εφόσον ξέρει του αρέσει και ότι το οντισι τα φτιάχνει λάθος απορώ γιατί παιδεύεται με μικρόφωνα και τέτοια. Ας το βάλει off, που όπως λέει ότι του αρέσει καλύτερα και τελειώνουν τα προβλήματα του, δηλαδή είναι ο καλύτερος όλων, μακάριος. Οι υπόλοιποι ας παλεύουμε με συστήματα, χώρους, μετρήσεις και πάει λέγοντας.

Reaction score
7.867
Άλλο το δεν μου αρέσει και άλλο δεν τα κάνει σωστά. Τέλος πάντων, εφόσον ξέρει του αρέσει και ότι το οντισι τα φτιάχνει λάθος απορώ γιατί παιδεύεται με μικρόφωνα και τέτοια. Ας το βάλει off, που όπως λέει ότι του αρέσει καλύτερα και τελειώνουν τα προβλήματα του, δηλαδή είναι ο καλύτερος όλων, μακάριος. Οι υπόλοιποι ας παλεύουμε με συστήματα, χώρους, μετρήσεις και πάει λέγοντας.
Νομίζω το έχεις παρεξηγήσει το όλο θέμα. Φυσικά και θέλω να το δουλέψω και είναι ο λόγος που πείρα το marantz και όχι yamaha. Και δεν νομίζω να έβγαλα κανέναν λάθος. Μιλάω πάντα για εμένα και το τι γίνεται στο χώρο μου. Και δεν κατάλαβα έχεις ποσοστά από το audyssey και σε έθιξα και έχεις αυτή τη στάση? Και δε πίεσα κάποιον να ασχοληθεί μαζί μου.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.197
Η πιθανότητα του χειρότερου συστήματος ισοστάθμισης να δίνει χειρότερο αποτέλεσμα από 2 ηχεία πεταμένα τυχαία σε ένα χώρο είναι σχεδόν μηδενική.
Δεν συμφωνώ
[DOUBLEPOST=1534192773][/DOUBLEPOST]
Υπάρχει

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.197
Μπορείς λίγο να μας εξηγήσεις τι εννοει σε απλά Ελληνικά??
Μια σημαντική επιστημονική μελέτη-σταθμός που έδειξε τις καμπύλες προτίμησης κατά κατηγορία ακροατών.
Τα εξηγεί από κάτω από το διάγραμμα

Reaction score
2.852
Το σωστό δεν είναι το φλατ
Γιατι;
Τοτε γιατι στην ερευνα για αγορα ηχειων κοιταμε διαγραμματα για ηχεια με ομαλη αποκριση; Ο ηχοληπτης της ταινιας τι υπολογιζει να βγει απ το μιξαζ; Flat η ο,τι να ναι; Αν ειναι να το παιζουμε Θεοι και τις μελετες και μετρησεις που εχουν κανει ανθρωποι επαγγελματιες στο ειδος τους να τις απαξιουμε, κατι κανουμε λαθος. Αληθεια ποσο θα μας αρεσε να μας ελεγαν οτι δεν κανουμε σωστα τη δουλια μας; Να κρινουμε ειμαστε πρωτοι, να μας κρινουν ομως δεν μας αρεσει. Το audyssey του εκανε ομαλη αποκριση καμπυλης κι αυτο ειναι το σωστο, τωρα αν ο φιλος ειναι του preference κι οχι του reference αυτο ειναι δικο του θεμα, ας μαγειρεψει οπως θελει την καμπυλη κι ας ευχαριστηθει οπως νομιζει αυτος οτι ειναι σωστο.
Φιλικα παντα καταθετω την προσωπικη μου αποψη για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.197
Γιατι;
Τοτε γιατι στην ερευνα για αγορα ηχειων κοιταμε διαγραμματα για ηχεια με ομαλη αποκριση; Ο ηχοληπτης της ταινιας τι υπολογιζει να βγει απ το μιξαζ; Flat η ο,τι να ναι; Αν ειναι να το παιζουμε Θεοι και τις μελετες και μετρησεις που εχουν κανει ανθρωποι επαγγελματιες στο ειδος τους να τις απαξιουμε, κατι κανουμε λαθος. Αληθεια ποσο θα μας αρεσε να μας ελεγαν οτι δεν κανουμε σωστα τη δουλια μας; Να κρινουμε ειμαστε πρωτοι, να μας κρινουν ομως δεν μας αρεσει. Το audyssey του εκανε ομαλη αποκριση καμπυλης κι αυτο ειναι το σωστο, τωρα αν ο φιλος ειναι του preference κι οχι του reference αυτο ειναι δικο του θεμα, ας μαγειρεψει οπως θελει την καμπυλη κι ας ευχαριστηθει οπως νομιζει αυτος οτι ειναι σωστο.
Πάμε πάλι απο την αρχή.

Να τι δείχνει η επιστήμη. Να τι ειναι το Reference.

76F3F1E6-6339-43D3-B3DA-B29A4874335B.jpeg
F7F7407E-76F1-46F7-A54A-1349CE135BE8.png

Και άλλες παρόμοιες εκδοχές.

Οχι φλατ.

Room curves.

Reaction score
2.852
Πάμε πάλι απο την αρχή.

Να τι δείχνει η επιστήμη. Να τι ειναι το Reference.

View attachment 102841 View attachment 102843

Και άλλες παρόμοιες εκδοχές.

Οχι φλατ.

Room curves.
Αυτο ισχυει και για τον πολυκαναλο ηχο για τις ταινιες η για τη μουσικη;

Reaction score
7.867
Γιατι;
Πραγματικά αν διαβάσει κάποιος τον τίτλο του θέματος είναι η ένταση των διαλόγων, και έχουμε φτάσει να υπάρχει μια ένταση για το audyssey και το κάθε audyssey. δεν είμαι κανένας ειδήμονας αργά και σταθερά κάνω βήματα σε αυτό που μου αρέσει. Διαβάζω ακούω παίρνω συμβουλές. από τα τρία παραπάνω έχω μπει σε μια διαδικασία να αναβαθμίζω τον εξοπλισμό μου. χωρίς να μου βάλει κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό έκρινα ότι ο yamaha μου δεν επαρκούσε για αυτό που ήθελα και πείρα τον marantz με το audyssey. Και ερχόμαστε στο σήμερα και στο παράπονό μου ότι τα αποτελέσματα του audyssey δεν ταιριάζουν στα ακούσματα μου. δεν είπα ότι είναι λάθος ή ότι δεν κάνει αυτό που πρέπει απλά ότι δεν μου αρέσει. Απλά και όμορφα. δεν καταλαβαίνω φράσεις τύπου δεν ξέρει να ακούει δεν δεν. ο ήχος νομίζω και το πώς το αντιλαμβάνεται κάθε ένας από εμάς δεν έχει κάποιο κανόνα. εμένα μου αρέσει έτσι κάποιου άλλου διαφορετικά. εγώ θέλω α επίπεδο χαμηλά το οποίο στη γυναίκα μου πχ δεν αρέσει και στον αδερφό μου τα θέλει ακόμη περισσότερο. το αυτί μου στέλνει ένα ερέθισμα στον εγκέφαλο και αυτό που αντιλαμβάνομαι δε μου αρέσει. ποιο είναι το κακό?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.197
Αυτο ισχυει για τον πολυκαναλο ηχο για τις ταινιες η και για μουσικη;
Για όλα σε σπίτι.

Προσοχή: οι μετρήσεις ηχείων που δημοσιεύουν οι κατασκευαστές (ρώτησες πριν) δεν γίνονται σε σπίτια ;)

Reaction score
7.867
Αυτο ισχυει και για τον πολυκαναλο ηχο για τις ταινιες η για τη μουσικη;
έχει σημασία? αν εγώ πχ βλέπω μια ταινία και ακούω 2 ηθοποιούς να συζητάνε. χωρίς να έχω ενεργό το κάθε audyseey ακούω 2 διαφορετικές χροιές ανθρώπων. ενεργοποιώντας το κάθε audyssey με τις όποιες σωστές διορθώσεις κρίνει ο αλγόριθμός του ότι πρέπει να γίνουν τούς ακούω πλέον σαν να κρατάνε κλειστή τη μύτη τους. και σωστό να είναι πρέπει να πίσω τον εαυτό μου να μου αρέσει?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89