Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

Reaction score
7.868
δηλαδή το multEQ τι το έχεις?
τι δεν σου άρεσε δηλαδή στο ρεφερενς?
πλέον εδώ και 2 μέρες που έχω πειράξει τις καμπύλες αυτές που συζητάμε με το @Dimifoot το έχω refenerce αλλά το ψάχνω. πριν τις πειράξω που ήταν μια ευθεία γραμμή δεν είχα καθόλου χαμηλά. και το είχα l/r bypass

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.268
παππού...με αυτά που λες...δεν μου δείχνεις ότι τα ξέρεις τα αμπέλια σου
μπερδεύεις τον τρόπο λειτουργίας του audyssey με το dirac...
Κανένα απο τα δυο δεν γεμίζει ακυρώσεις. Γιαγιά.

Reaction score
7.868
Προσοχή, edit, 4η τελιτσα απο αριστερά
δλδ γύρο στα 200 - 250hz. Να ακολουθήσω αυτό το διάγραμμα για όλα τα ηχεία και τα 7? το κεντρικό δε θέλει λίγο έμφαση στις μεσαίες?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
τo καλό είναι ότι από τα αρχικό αποτέλεσμα που ήταν μια ευθεία γραμμή έχει πολλά περισσότερα χαμηλά, αλλά και +12 να δώσω παλι δε μπορεί να έχει όσα είχε με το audyssey off
φυσικά και θα νιώθεις ότι έχει καλύτερα μπάσα γιατί στρώνει συνολικά όλο εύρος+σημεία κρος
από εκεί και πέρα μην τρελαίνεσαι με τις βουλίτσες...απλότητα θέλει το audyssey
εγώ επειδή έχω δυνατούς τελικούς το έστρωσα αφήνοντας τα μπάσα όπως τα είχε φέρει και κατεβάζοντας με 2-3 βουλίτσες τις μεσουψηλές
και τέλος

να θυμάσαι και θα το δεις και με τις μετρήσεις στο rew όσο πιο πολλά πειράζεις τόσο πιο πτανα γίνονται άλλες συχνότητες

πες μου όμως τι δεν σου άρεσε στο ρεφερενς

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268
:prankster:
Ειναι ΓΤΠΚ :roflmao:
Χ-άλια :gotcha:
δλδ γύρο στα 200 - 250hz. Να ακολουθήσω αυτό το διάγραμμα για όλα τα ηχεία και τα 7? το κεντρικό δε θέλει λίγο έμφαση στις μεσαίες?
Τώρα όλα το ίδιο. Λεπτομέρειες με το Umik.
Και πες μου και για το αν σε ικανοποιούν περισσότερο και οι στάθμες τώρα.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Κανένα απο τα δυο δεν γεμίζει ακυρώσεις. Γιαγιά.
..παράδειγμα έφερα για το πως (δεν) θα φαινόταν μια ακύρωση στο γράφημα...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268
Δοκίμασε και κάτι ακόμα:

Να κατεβάσεις όλες τις τελίτσες 5db, εκτός απο την πρώτη (των 20Hz).
[DOUBLEPOST=1534171626][/DOUBLEPOST]
..παράδειγμα έφερα για το πως (δεν) θα φαινόταν μια ακύρωση στο γράφημα...
Αυτά είναι γνωστά

Reaction score
7.868
φυσικά και θα νιώθεις ότι έχει καλύτερα μπάσα γιατί στρώνει συνολικά όλο εύρος+σημεία κρος
από εκεί και πέρα μην τρελαίνεσαι με τις βουλίτσες...απλότητα θέλει το audyssey
εγώ επειδή έχω δυνατούς τελικούς το έστρωσα αφήνοντας τα μπάσα όπως τα είχε φέρει και κατεβάζοντας με 2-3 βουλίτσες τις μεσουψηλές
και τέλος

να θυμάσαι και θα το δεις και με τις μετρήσεις στο rew όσο πιο πολλά πειράζεις τόσο πιο πτανα γίνονται άλλες συχνότητες

δεν είχα χαμηλά καθόλου και δε μιλάω για lfe σε ταινίες. έβαζα μουσική και δεν είχε χαμηλά καθόλου τίποτα. έπαιζα με cross μήπως σώσει τι δουλεία το sub αλλά και πάλι τίποτα. κατέβασα μέχρι 60 και ανέβασα μέχρι 120. ένιωθα διαφορά όταν το ανέβαζα 160+
[DOUBLEPOST=1534171963][/DOUBLEPOST]
Δοκίμασε και κάτι ακόμα:

Αυτά είναι γνωστά
μμμμ αφού δε μπορεί να ανέβει αυτή να κατέβουν οι άλλες... οκ. οπότε θέλουμε τα περισσότερα db να είναι στα 20hz και να ξεκινάει κατηφόρα. όλες αυτές όμως δε πάνε στο sub αφού έχω cross 80

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Δοκίμασε και κάτι ακόμα:

Αυτά είναι γνωστά
η τακτική συμβουλών σου δείχνει ότι δεν λαμβάνεις υπ όψιν σου τις αστοχίες του προγράμματος όμως...ως προς το τι σου δείχνει
που μετά την διόρθωση η καμπύλη ότι και να κάνεις παραμένει ενιαία ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν δημιουργηθεί αλλού τρύπες που δεν μπορείς να τις ξαναδείς γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ξαναμετρήσει το αποτέλεσμα που δημιουργείς με το χέρι

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268
Επειδή πράγματι δεν ξέρω το συγκεκριμένο app-πρόγραμμα, και για να μην μπερδευόμαστε όλοι μαζί, η καμπυλη που προτείνω στον φίλο αφορά το σύνολο καθε ηχείου+Sub.

Δίνει το πρόγραμμα αυτήν την δυνατότητα;
Αν ναι, καλώς.
Αν όχι, τοτε πρέπει το αρχικό κομμάτι της καμπύλης να προστεθεί στο διάγραμμα του sub.

Δευτερο ερώτημα:
Τι σκ@τά κάνει με το Cross και το size setting το audyssey, σε σχέση με την καμπύλη που έχουμε εισάγει;
Δεν εχω ιδέα, αν ειναι έστω και ελάχιστα αξιοπρεπές πρόγραμμα, τότε οτι και να βάλουμε ως καμπύλη κάτω απο τα 80Hz, πρέπει να μην επηρεάζει σημαντικά εφόσον τα ηχεία είναι δηλωμένα Small.

Αυτά τα ξέρετε εσείς οι marantzακίδες, εγω τα βλέπω και γελάω

:lolsign:
[DOUBLEPOST=1534172793][/DOUBLEPOST]
που μετά την διόρθωση η καμπύλη ότι και να κάνεις παραμένει ενιαία ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν δημιουργηθεί αλλού τρύπες που δεν μπορείς να τις ξαναδείς γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ξαναμετρήσει το αποτέλεσμα που δημιουργείς με το χέρι
Δεν διαφωνώ, θα φανεί με το umik.
Αλλά προς το παρόν καλύτερα να στοχεύει σε καλύτερη καμπύλη, παρά σε λάθος καμπύλη εξ αρχής.

Last edited:

Reaction score
7.868
Αυτές είναι οι καμπύλες. Ανεβασμένα στα 20 όσο πάει και -5 db όλο το άλλο εκτός τα 220 που είναι -3

Screenshot_20180813-181326_MultEQ.jpg
Screenshot_20180813-181333_MultEQ.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Δεν διαφωνώ, θα φανεί με το umik.
Αλλά προς το παρόν καλύτερα να στοχεύει σε καλύτερη καμπύλη, παρά σε λάθος καμπύλη εξ αρχής.
μα το αυτό...δεν υπάρχει καλύτερη καμπύλη(προς το παρόν..πλην της αυτόματης)...γιατί δεν ξέρεις τι βγάζει πραγματικά και τι γειτονικές συχνότητες χαλάει(αν χαλάει) πειράζοντας την καμπύλη
αν έχει ΄καλό χώρο χωρίς απαιτήσεις σε eq θα το στρώσει και θα φανεί και στο rew σύμφωνα με αυτό που του λες....

αν όμως όχι θα τα κάνει πτανα και το ακόμα πιο γ@μάτο είναι ότι δεν θα το καταλάβει κιόλας ο φίλος γιατί δεν έχει εμπειρία να ακούει

γι αυτό επιμένω και λέω ότι τσάμπα εστιασμένος κόπος σε συγκεκριμένες συχνότητες γίνεται με βάρκα την ελπίδα
αφού το παράγγειλε το umik ας περιμένουμε να έρθει και μετά

melina

Cargo 200
Reaction score
43.119
πλέον εδώ και 2 μέρες που έχω πειράξει τις καμπύλες αυτές που συζητάμε με το @Dimifoot το έχω refenerce αλλά το ψάχνω. πριν τις πειράξω που ήταν μια ευθεία γραμμή δεν είχα καθόλου χαμηλά. και το είχα l/r bypass
δεν μπορώ να καταλάβω τι ακούς και κρίνεις ότι δεν κάνει δουλειά το οντισι όταν λες ότι βάζεις L/R bypass :o
Με αυτή τη ρύθμιση βγάζεις εκτός την ισοστάθμιση για τα L/R και ακούς ότι βγάζει το σύστημα ηχείο-χώρος.

Reaction score
7.868
δεν μπορώ να καταλάβω τι ακούς και κρίνεις ότι δεν κάνει δουλειά το οντισι όταν λες ότι βάζεις L/R bypass :o
Με αυτή τη ρύθμιση βγάζεις εκτός την ισοστάθμιση για τα L/R και ακούς ότι βγάζει το σύστημα ηχείο-χώρος.
ακριβός αυτό βγάζοντας την φταλαδούρα που φτιάχνει το audyssey ζωντανεύει το ηχείο. και δεν είναι ότι εγώ έχω παράξενο αυτί. το έχω βάλει και το έχουν ακούσει 5-6 διαφορετικά άτομα και σε κανένα δεν άρεσε το αποτέλεσμα του refernece. Δεν έχω χαμηλά και ακούγονται τονισμένα γύρο στους 280 με 320hz. Ψιλά είναι οκ δεν έχω γενικά θέμα.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.119
ακριβός αυτό βγάζοντας την φταλαδούρα που φτιάχνει το audyssey ζωντανεύει το ηχείο. και δεν είναι ότι εγώ έχω παράξενο αυτί. το έχω βάλει και το έχουν ακούσει 5-6 διαφορετικά άτομα και σε κανένα δεν άρεσε το αποτέλεσμα του refernece. Δεν έχω χαμηλά και ακούγονται τονισμένα γύρο στους 280 με 320hz. Ψιλά είναι οκ δεν έχω γενικά θέμα.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάνεις λάθος στη διαδικασία της ρύθμισης.
Όταν πάρεις το umik και θα μετράς τρέξε κάνα 2-3 φορές τη διαδικασία με διαφορετική θέση του μικροφώνου και δες με τα μάτια, και μετά με τα αυτιά, πόσο διαφορετικά αποτελέσματα έχεις. Όταν το χύμα ακούγεται καλύτερα από αυτό που έφτιαξε είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει σωστά η δουλειά και κάτι φταίει.

Reaction score
7.868
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάνεις λάθος στη διαδικασία της ρύθμισης.
Όταν πάρεις το umik και θα μετράς τρέξε κάνα 2-3 φορές τη διαδικασία με διαφορετική θέση του μικροφώνου και δες με τα μάτια, και μετά με τα αυτιά, πόσο διαφορετικά αποτελέσματα έχεις. Όταν το χύμα ακούγεται καλύτερα από αυτό που έφτιαξε είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει σωστά η δουλειά και κάτι φταίει.
Θα καθήσω αύριο να τρέξω 2 - 3 να δώ. Και τι? Θα λέω το αυτί μου είναι εδώ αλλά ας το βάλω πιο δίπλα? Δεν σε καταλαβαίνω στο που κάνω λάθος. Εχω τρέξει ήδη 3 με όλα τα point. Και δεν είναι ότι το έβαζα με χαρακα στις διάφορες θέσεις. Ε το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.
[DOUBLEPOST=1534181282][/DOUBLEPOST]
Φτιάξε και την καμπύλη του sub, να μην ειναι ευθεία.
Ίδια με την αλλη που σου είπα,αλλα 20 έως 220Hz
Την είχα πειράξει ιδικά τη βουτιά που έχει στους 20 και ηταν σα να ανέβασα το master volume του sub 5 klik.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.268
Εν αναμονή του umik να δούμε τι έκανες.
Που είσαι είπαμε;

Reaction score
3.465
Το ίδιο μου έκανε και εμένα το arc.
Το έβαλα μέτρησε ακούω λέω ωραία ισσοροπια.
Μετά από καμιά εβδομάδα λέω δεν το βγάζω εκτός να δω πως είναι?
Όντως ήταν πιο πλούσιο σε χαμηλές υψηλές χωρίς.
Εντυπωσιακό θα πω.
Μετά από λίγο το ξαναγύρισα γιατί τελικά κούραζε.
Καταλαβαίνω τι λέει ο φίλος
Του αρέσει να ακούει ζωντανά με άκρα κλπ.Το κάθε πρόγραμμα και καλά κάνει μαζεύει όλα αυτά και τα κάνει σχεδόν κλινικά ας μου επιτραπεί ο όρος .
Το αυτί και το γούστο τελικά είναι ο παράγοντας που διαφοροποιεί το αποτέλεσμα.Το έχω πει και παλιότερα και το πιστεύω δεν ακούμε διαγράμματα.
Προσπαθούμε να ακούμε σωστά αλλά αν δεν σου αρέσει το σωστά ????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.996
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell