Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Όντως, μονοκλωνο 4 καρέ είναι. Δε νομίζω ότι τίθεται ζήτημα να "κλωτσήσουν" τα πάσα. Εάν επιλέξει ποιοτικά προϊόντα τερματισμού (πρίζες, ή iec), δε θα έχει πρόβλημα. Ο ηλεκτρολόγος που μου έκανε την εγκατάσταση έπαθε πλάκα με το iec (oyaide c 079), δεν του έτυχε να ξαναδεί τέτοιο βύσμα.

Δε γνωρίζω πως θα κάνει τη διασύνδεση με τον μετρητή. Θα κάνει ξεχωριστό υποπίνακα με φωλεές και ασφάλειες; Δεν ξέρω, πως το σκέφτεσαι wizzy;
Βασικά, η αρχική ιδέα του ηλεκτρολόγου ήταν να εγκαταστήσει ξεχωριστό ηλεκτρολογικό πίνακα, εντός του δωματίου, ο οποίος να εξυπηρετεί μόνο το δωμάτιο και συγκεκριμένα μόνο τις ανάγκες ρευματοδότησης του ηχοσυστήματος. Ο @PURETONE πρότεινε ο πίνακας να πάρει γραμμή απευθείας από τον μετρητή και να καταλήξει στον πίνακα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο παρόν thread αλλά και κατ' ιδίαν, είναι εφικτό. Απλώς, δεν βρήκα ακόμα την ευκαιρία να το συζητήσω με τον ηλεκτρολόγο. Βασιζόμενος στην εμπειρία του (του ηλεκτρολόγου) αλλά και στο γεγονός ότι είναι οικείος με την κατασκευή από την αρχή, εάν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί η συνδυασμένη πρόταση, θα βρεθεί (ο τρόπος) και θα τον κάνει πράξη.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Βασικά, η αρχική ιδέα του ηλεκτρολόγου ήταν να εγκαταστήσει ξεχωριστό ηλεκτρολογικό πίνακα, εντός του δωματίου, ο οποίος να εξυπηρετεί μόνο το δωμάτιο και συγκεκριμένα μόνο τις ανάγκες ρευματοδότησης του ηχοσυστήματος. Ο @PURETONE πρότεινε ο πίνακας να πάρει γραμμή απευθείας από τον μετρητή και να καταλήξει στον πίνακα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο παρόν thread αλλά και κατ' ιδίαν, είναι εφικτό. Απλώς, δεν βρήκα ακόμα την ευκαιρία να το συζητήσω με τον ηλεκτρολόγο. Βασιζόμενος στην εμπειρία του (του ηλεκτρολόγου) αλλά και στο γεγονός ότι είναι οικείος με την κατασκευή από την αρχή, εάν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί η συνδυασμένη πρόταση, θα βρεθεί (ο τρόπος) και θα τον κάνει πράξη.
Έτσι το έκανα και εγώ. Μετρητής > Πίνακας δίπλα του > και από εκεί τερματισμένο σε iec > κούμπωμα στο πολύμορφο, χωρίς τη χρήση πρίζας, χωνευτή, ή εξωτερική επιτοιχη.

Προς Θεού, όχι καλώδιο από την παροχή, και κατ' ευθείαν στα μηχ/τα. Το έχω δει, το κάνουν! Χρήση πίνακα και κατάλληλων ασφαλειών απαραίτητα. Όχι στο όνομα της καλύτερης παροχής, να σκοτωθουμε ...

wizzy

Reaction score
21.598
Έτσι το έκανα και εγώ. Μετρητής > Πίνακας δίπλα του > και από εκεί τερματισμένο σε iec > κούμπωμα στο πολύμορφο, χωρίς τη χρήση πρίζας, χωνευτή, ή εξωτερική επιτοιχη.

Προς Θεού, όχι καλώδιο από την παροχή, και κατ' ευθείαν στα μηχ/τα. Το έχω δει, το κάνουν! Χρήση πίνακα και κατάλληλων ασφαλειών απαραίτητα. Όχι στο όνομα της καλύτερης παροχής, να σκοτωθουμε ...
Έχω σκεφτεί να τερματίσω τις παροχές από τον πίνακα του δωματίου σε 4 πρίζες. Στη μία θα μπει το ένα (προς το παρόν ;) ) online UPS από το οποίο θα παίρνουν ρεύμα τα μηχανήματα. Οι άλλες τρεις, προς το παρόν, θα μείνουν στην "εφεδρεία" μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Δεν θα ειναι απο την παροχη στα μηχανηματα Νικο.Στο δωματιο μετα μηχανηματα θα υπαρχει ειτε ασφαλειοθηκη ειτε διακοπτες που θα λειτουργησουν ωστε να υπαρχει διακοπη του ρευματος αμεσως σε περιπτωση οποιου προβληματος.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έχω σκεφτεί να τερματίσω τις παροχές από τον πίνακα του δωματίου σε 4 πρίζες. Στη μία θα μπει το ένα (προς το παρόν ;) ) online UPS από το οποίο θα παίρνουν ρεύμα τα μηχανήματα. Οι άλλες τρεις, προς το παρόν, θα μείνουν στην "εφεδρεία" μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.
Οκ. Καλή, σωστή λύση είναι. Και επίσης ειναι σωστή σκέψη η ύπαρξη εφεδρικών γραμμών. Όταν προβαινουμε σε τετοιες κατασκευές, απαραίτητα κοιτάμε και την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Σωστά πράττεις, εγώ έχω δύο εφεδρικες.

Η δική μου σκέψη ήταν, όσο μπορώ να αποφύγω τις διακοπές, εξ' ου και ο τερματισμός σε iec. Αυτό βεβαια απαίτησε την προμήθεια πολυμπριζου οκτώ θεσεων, ώστε να τροφοδοτηθει το σύνολο των μηχ/των. Και αυτό έκανα..
[DOUBLEPOST=1535458666][/DOUBLEPOST]
Στο δωματιο μετα μηχανηματα θα υπαρχει ειτε ασφαλειοθηκη ειτε διακοπτες
Παναγιώτη σ' έχασα λίγο. Τι εννοείς "Μετά τα μηχ/τα"; Όχι πριν ;
[DOUBLEPOST=1535458828][/DOUBLEPOST]Ανέφερα τα περί κατασκευής υποπίνακος, διότι έχω δει καγκουριες απίστευτες!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οκ. Καλή, σωστή λύση είναι. Και επίσης ειναι σωστή σκέψη η ύπαρξη εφεδρικών γραμμών. Όταν προβαινουμε σε τετοιες κατασκευές, απαραίτητα κοιτάμε και την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Σωστά πράττεις, εγώ έχω δύο εφεδρικες.

Η δική μου σκέψη ήταν, όσο μπορώ να αποφύγω τις διακοπές, εξ' ου και ο τερματισμός σε iec. Αυτό βεβαια απαίτησε την προμήθεια πολυμπριζου οκτώ θεσεων, ώστε να τροφοδοτηθει το σύνολο των μηχ/των. Και αυτό έκανα..
[DOUBLEPOST=1535458666][/DOUBLEPOST]
Παναγιώτη σ' έχασα λίγο. Τι εννοείς "Μετά τα μηχ/τα"; Όχι πριν ;
[DOUBLEPOST=1535458828][/DOUBLEPOST]Ανέφερα τα περί κατασκευής υποπίνακος, διότι έχω δει καγκουριες απίστευτες!
Ναι Νικο εχεις δικιο,πριν τα μηχανηματα.Απο την ασφαλειοθηκη η τους διακοπτες θα τροφοδοτουνται τα μηχανηματα η/και οι εξτρα πριζες .Ευχαριστω για την διορθωση :drinks:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
αλλά εμένα, €26/μέτρο, μου φαίνονται πολλά. Ηλεκτρολογικό καλώδιο διαμέτρου 6-8mm^2 "θεωρώ" ότι θα είναι ΟΚ.
..Εάν αποφασίσεις να το αγοράσεις πάντως...τόλμησε το. Δε θα πω περισσότερα.;)

Συμφωνώ ότι είναι πολλά τα μέτρα που χρειάζεσαι. Μήπως υπάρχει συντομότερη όδευση, ώστε μειώσεις τα μέτρα;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.837
Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτά που λέει ο Ear.
Δεν ταιριάζουν τα 802D σε αυτήν την απόσταση, τα χαντακώνεις. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να σκεφτείς midfield ηχεία οπως τα 310+sub. Νομίζω πως αν βάλεις ακόμα και σήμερα τα 802 για πωληση+τα ενισχυτικά τους θα πάρεις τα KH, sub, και θα βάλεις και λεφτά στην τσεπη. Και θα παίζεις και σωστά.
Σκέψου το σοβαρά.

Και στα λέω εγώ που είμαι φανατικός B&W

wizzy

Reaction score
21.598
Θα πρότεινα να βγαλεις μια μπριζα σε κάθε τοίχο.
Αν χρειαστεί για κάνα προβολέα ή ενεργό, να μη κάνεις γύρες τα καλώδια.
Να το πω ξανά, μπας και γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή: ΔΕΝ.ΘΑ.ΦΤΙΑΞΩ.HOME.CINEMA.ΠΟΤΕ.:)
ΠΟΤΕ.:)
ΔΕΝ.ΘΑ.ΒΑΛΩ.ΠΡΟΒΟΛΕΑ.Ή.ΠΑΝΙ.ΣΤΟ.ΔΩΜΑΤΙΟ.ΑΥΤΟ.:)ΠΟΤΕ.
Το δωμάτιο είναι ΜΟΝΟ για ακρόαση μουσικής. Τέλος.

Όσον αφορά στα ενεργά, θα υπάρξει πρόνοια, υπό ποια έννοια: Οι τελικοί ενισχυτές θα τοποθετηθούν δίπλα στα ηχεία, συνεπώς, μέσα (κάτω) από το πάτωμα θα οδευτούν ξεχωριστές σωλήνες για καλώδια σήματος XLR και ρεύματος, ακριβώς για να εξυπηρετηθεί η παροχή ρεύματος και σήματος στους ενισχυτές. Εάν, κάποια στιγμή, πάρω ενεργά ηχεία, οι παροχές θα υπάρχουν.

..Εάν αποφασίσεις να το αγοράσεις πάντως...τόλμησε το. Δε θα πω περισσότερα.;)

Συμφωνώ ότι είναι πολλά τα μέτρα που χρειάζεσαι. Μήπως υπάρχει συντομότερη όδευση, ώστε μειώσεις τα μέτρα;
Νομίζω ότι η απόσταση που υπολόγισα είναι η μικρότερη (=σχεδόν ευθεία από τον μετρητή). Εναλλακτικές οδεύσεις πιθανόν να αυξήσουν την απόσταση. Θα φανεί εν καιρώ.

Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτά που λέει ο Ear.
Δεν ταιριάζουν τα 802D σε αυτήν την απόσταση, τα χαντακώνεις. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να σκεφτείς midfield ηχεία οπως τα 310+sub. Νομίζω πως αν βάλεις ακόμα και σήμερα τα 802 για πωληση+τα ενισχυτικά τους θα πάρεις τα KH, sub, και θα βάλεις και λεφτά στην τσεπη. Και θα παίζεις και σωστά.
Σκέψου το σοβαρά.

Και στα λέω εγώ που είμαι φανατικός B&W
ΟΚ. Υπόθεση εργασίας: ποια τιμή πιστεύεις ότι θα έπιαναν στην αγορά τα 802D, οι 4 τελικοί της Anthem (Statement M1) κι ο προενισχυτής της W4S; Λάβε υπόψη ότι οι ώρες λειτουργίας είναι ελάχιστες, λόγω διαφόρων καταστάσεων, επομένως είναι όλα σαν καινούρια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.807
Να το πω ξανά, μπας και γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή: ΔΕΝ.ΘΑ.ΦΤΙΑΞΩ.HOME.CINEMA.ΠΟΤΕ.:)
ΠΟΤΕ.:)
ΔΕΝ.ΘΑ.ΒΑΛΩ.ΠΡΟΒΟΛΕΑ.Ή.ΠΑΝΙ.ΣΤΟ.ΔΩΜΑΤΙΟ.ΑΥΤΟ.:)ΠΟΤΕ.
Το δωμάτιο είναι ΜΟΝΟ για ακρόαση μουσικής. Τέλος.
Εγώ λέω να φτιάξεις χόμ σίνεμα.
Πάρε προβολέα, και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
[DOUBLEPOST=1535465505][/DOUBLEPOST]
Υπόθεση εργασίας: ποια τιμή πιστεύεις ότι θα έπιαναν στην αγορά τα..
Στο 50% της τωρινής τιμής πώλησης καινούριων, μια χαρά πουλιούνται.

wizzy

Reaction score
21.598
Εγώ λέω να φτιάξεις χόμ σίνεμα.
Πάρε προβολέα, και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Δεν θα βρούμε τίποτα. Home cinema σε αυτό το δωμάτιο δεν θα στηθεί.:)

Σε άλλο χώρο, θα βάλω το υπάρχον compact 5.1 παρέα με την τηλεόραση και τέλος.

wizzy

Reaction score
21.598
Στο 50% της τωρινής τιμής πώλησης καινούριων, μια χαρά πουλιούνται.
ΟΚ. Λίγα μου φαίνονται.
[DOUBLEPOST=1535466061][/DOUBLEPOST]
Τι φάση ρε φίλε !!
Παίρνει ο άλλος ηχεία βγαίνει πόρισμα να αλλάξει δωμάτιο.
Παίρνει ο άλλος δωμάτιο βγαίνει πόρισμα να αλλάξει ηχεία.

:roflmao::roflmao::roflmao:
Άσε, δεν ικανοποιούνται με τίποτα!

Αμ, το άλλο; Να τους λες ότι φτιάχνω χώρο για μουσική και να σου λένε "όχι, φτιάξε home cinema"! Να τους λες "δεν θέλω home cinema" κι εκεί αυτοί, να επιμένουν "στήσε home cinema"!

Κόλλησε η βελόνα!:D:D

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.731
Πιράνχας, ου μπλέξεις :roflmao::roflmao::roflmao:

Πέρα από την πλάκα.
'Εχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά :hi::hi:
Ας περιμένουμε για το τελικό αποτέλεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.807
Τι φάση ρε φίλε !!
Παίρνει ο άλλος ηχεία βγαίνει πόρισμα να αλλάξει δωμάτιο.
Παίρνει ο άλλος δωμάτιο βγαίνει πόρισμα να αλλάξει ηχεία.

:roflmao::roflmao::roflmao:
Προφανώς.
Είναι σαφές ότι ο χώρος "διαλέγει" ηχεία, όχι ο κάτοχος..

ΟΚ. Λίγα μου φαίνονται.
3 το λάδι, 3 το ξύδι, εκεί είναι.
Μια απόφαση είναι.
[DOUBLEPOST=1535466247][/DOUBLEPOST]
Να τους λες "δεν θέλω home cinema
Τι σημασία έχει τι λες εσύ...
Ποιος σε ρώτησε;
[DOUBLEPOST=1535466320][/DOUBLEPOST]
Εχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά :hi::hi:
Ας περιμένουμε για το τελικό αποτέλεσμα.
Ναι.
Μια χαρά χόμ σίνεμα θα στηθεί.
Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.731
Ποιος σε ρώτησε;
Καλά σου λεει ρε Dizzy, τι πετάγεσαι;
:lolsign::lolsign::lol:
[DOUBLEPOST=1535466599][/DOUBLEPOST]
Ναι.
Μια χαρά χόμπι σίνεμα θα στηθεί.
Είμαι πολύ αισιόδοξος.
Ναι αλλά
έχει μια τεράστια επένδυση σε εξοπλισμό και βινύλιο.
Πως να συνδυάσει βινύλιο και πολυκάναλες ηχογραφήσεις;

Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον κάτι θα μπορέσει να γίνει. Για την ώρα ας απολαύσουμε την παρουσίαση ενός αξιοζήλευτου πρότζεκτ

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.807

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ποιος σε ρώτησε;
Tην επόμενη που θ'ανέβει είπαμε να τα πούμε με τον wizzy μάλιστα μου προεξόφλησε οτι μόνο δικάναλο live κομμάτι metal θέλει ν'ακούσει.
Μα ποιός τον ρώτησε!:lolsign:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads